Prejudecati despre feminitate si masculinitate

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Citat:
citat din mesajul lui portocalia

tanti zavaidoc s-ar putea supara pe tine, pentru afirmatia asta.

nu cred. discriminare nu este cand un barbat castiga mai mult pentru ca are propria firma si isi face programul cum vrea el si ia cati bani vrea, iar femeia lucreaza la multinationala si negociaza cat poate un salariu decent. capisci?

Finn Constantine 15.10.2009 si 20+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:
citat din mesajul lui J.D.

Citat:

tanti zavaidoc s-ar putea supara pe tine, pentru afirmatia asta.

nu cred. discriminare nu este cand un barbat castiga mai mult pentru ca are propria firma si isi face programul cum vrea el si ia cati bani vrea, iar femeia lucreaza la multinationala si negociaza cat poate un salariu decent. capisci?

LOL, nu, ca e prea frumos

deci sa o luam pe rand:
un barbat castiga mai mult pentru ca are propria firma si isi face programul cum vrea el si ia cati bani vrea

iar

femeia lucreaza la multinationala si negociaza cat poate un salariu decent.

eu capisco, dar tu?

Mergi la inceput

tu chiar nu intelegi. si atat. cum compari tu mere cu pere? eu la multinationala am acelasi salariu ca toti ceilalti cu aceeasi apozitie ca a mea. in Cehia nu exista o lege care sa spuna ca toti cei care lucreaza de exemplu 8 ore pe zi trebuie sa aiba acelasi salariu. dupa parerea ta ar insemna ca un manager, o femeie de serviciu, un medic sa ia aceeasi bani. aberatie totala.

si normal ca se negociaza. aici se negociaza salariul anual. in functie de punctajul care ti se acorda in fiecare la evaluare. de asa ceva ai auzit pana acum?

Mergi la inceput

Citat:

tu chiar nu intelegi. si atat. cum compari tu mere cu pere? eu la multinationala am acelasi salariu ca toti ceilalti cu aceeasi apozitie ca a mea. in Cehia nu exista o lege care sa spuna ca toti cei care lucreaza de exemplu 8 ore pe zi trebuie sa aiba acelasi salariu. dupa parerea ta ar insemna ca un manager, o femeie de serviciu, un medic sa ia aceeasi bani. aberatie totala.

si normal ca se negociaza. aici se negociaza salariul anual. in functie de punctajul care ti se acorda in fiecare la evaluare. de asa ceva ai auzit pana acum?

draga mea, eu inteleg foarte bine. numai ca situatia in care esti tu in cehia, este identica pentru multe femei din romania, situatie care in discutia de ieri a fost considerata discriminare de colegele noastre de discutie. daca barbatul castiga mai mult iar femeia sta acasa cu copiii, gata, e model patriarhal si discriminatoriu.

inteleg ca tu nu te consideri discriminata in cehia. nici eu nu te consider. mi se pare o situatie normala, in care barbatul si femeia isi asuma rolurile traditionale si firesti. insa m-am jucat putin, ca sa arat cat de usor ne putem incurca in perceptii si generalizari. daca mai alegem si vorbele usor nepotrivite, iese discriminarea fara dubiu. inca putin si demonstram cum esti exploatata de barbat si dependenta financiar de el :d.

sper sa nu te superi pe mine

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

draga mea, eu inteleg foarte bine. numai ca situatia in care esti tu in cehia, este identica pentru multe femei din romania, situatie care in discutia de ieri a fost considerata discriminare de colegele noastre de discutie. daca barbatul castiga mai mult iar femeia sta acasa cu copiii, gata, e model patriarhal si discriminatoriu.

inteleg ca tu nu te consideri discriminata in cehia. nici eu nu te consider. mi se pare o situatie normala, in care barbatul si femeia isi asuma rolurile traditionale si firesti. insa m-am jucat putin, ca sa arat cat de usor ne putem incurca in perceptii si generalizari. daca mai alegem si vorbele usor nepotrivite, iese discriminarea fara dubiu. inca putin si demonstram cum esti exploatata de barbat si dependenta financiar de el :d.

sper sa nu te superi pe mine

nu ma supar, pentru ca nu am de ce. eu nu asta inteleg prin discriminare, cazul meu. discriminare ar fi fost daca eu as fi fost cumva impiedicata sa/mi fac propria firma. dar nu sunt. si chiar mi/ar fi mai usor cu actele pentru ca toti sunt mult mai amabili daca apari in fata lor cu copilul de mana si nu te mai poarta pe drumuri cu saptamanile. discriminare as fi considerat situatia in care eu la multinationala as fi avut salariul mai mic decat un coleg barbat cu exact aceeasi pozitie, pregatire, experiente, etc. dar nu este cazul.

normal ca cineva cu propria firma isi face programul cum vrea, si ia cati bani vrea pentru ca este propriul sef. daca lucrezi pentru altcineva nu prea ai cum sa faci asta. si clar nu este discriminare.

si sincer, cum demostrezi ca o femeie este dependenta financiar de sot numai pentru ca este in concediu de ingrijire copil? poate doar daca ai acces la contul ei si vezi de unde, cand si cati bani ii vin. altfel nu cred ca ai cum. decat sa presupui.

Mergi la inceput

Citat:

discriminare as fi considerat situatia in care eu la multinationala as fi avut salariul mai mic decat un coleg barbat cu exact aceeasi pozitie, pregatire, experiente, etc. dar nu este cazul.

exact, asta consider si eu discriminare. si atata vreme cat nu avem niste cifre care sa arate clar ca pentru aceeasi munca si aceeasi experienta, femeile sunt platite mai prost decat barbatii, ca sunt mai multi barbati in posturi de conducere decat femei, ca mai multi barbati decat femei au studii superioare, etc, etc, discutam in gol.

discriminarea nu reiese din reviste glossy, click, cancan si emisiunile cu simona senzual.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Citat:

[quote]

discriminarea nu reiese din reviste glossy, click, cancan si emisiunile cu simona senzual.

Oh, ba da. Domnisoara Senzuala e discriminata pozitiv

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Senzuala se discrimineaza singura (daca e posibil asa ceva)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marina

Marina

Esti invidioasa! E o vedeta, o femeie care a reusit prin inteligenta, curaj si o deosebita frumusete fizica si morala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc

Citat:
citat din mesajul lui Marina

Marina

Esti invidioasa! E o vedeta, o femeie care a reusit prin inteligenta, curaj si o deosebita frumusete fizica si morala.

Do not offend the freaks! Now tell me, who the heck are you? (King Julien-Madagascar)

sa nu uitam ca se lauda la un moment dat ca a participat chiar si la olimpiada la mate, pe vremea cand era in liceu...

Mergi la inceput