Prejudecati despre feminitate si masculinitate
Raspunsuri - Pagina 21
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/eumada/eumada.jpg)
eumada spune:
Am zis ca nu mai intru dar ai izbutit sa ma scoti din sarite.Era cam imediat dupa revolutie,un cantec"taranisti in blugi si geaca/nu stiu cum arata o vaca"....
Cred ca din tagma asta esti si tu.Si hai sa-ti argumentez de ce.
Ai mei sunt printre norocosii care au izbutit...sa-si gestioneze in asa fel fondurile incat,in urma retrocedarii pamanturilor sa obtina si profit.Dar(lasati rosiile acum,nu-si au rostul)aducerea pamantuluila stadiul de productivitate eficienta costa.Costa mai mult decat isi pot permite taranii,ma rog,persoanele ramase la tara.Costa aratul,semanatul,prasitul.....daca se fac manual asta se poate face pe suprafete restranse.Vede-te-as eu pe tine iesind din birou si arand cu doi cai sau boi pamantul,asfaltangiu ce esti.
Daca nu stii ce presupune munca fizca efectiva,nu stii ce resurse presupune sa obtii profit din alea mii de hectare care stau nemuncite...atunci taci.Pana aici.De cate ori ai stat pe tarla si ai cules cot la cot cu oamenii angajati porumbul,apoi l-ai dus la baza de receptie si ai asteptat sa-l vinzi?
Ai mei au facut-o.si eu merg si supraveghez..(nu culeg efectiv recunosc)..din cauza marilor interese mafiote din domeniu,produsele noastre se vand,daca se vand,foarte greu si ieftin..cheltui 10 milioane cu pregatirea culturilor pentru la anul si de multe ori scoti cat sa hranesti 10 gaini.
Nu veni acuma cu asocierea...ca iar te lamuresc ce inseamna.
Nu se cumpara produsele,pricepi?Nu conteaza ca se asociaza sau nu tractoarele si utilajele costa,trebuie intretinute...
Cand copii ce spun altii sau dai linkuri catre bloguri unde ai comentat tu...macar ai bunul simt si nu ridica la rang de lege ce spun cei care in viata lor nu au luat contact cu adevarata viata la tara.....si vin pe tocuri pe marginea tarlalei.
Tre` sa cauti sa te lipesti sa-ti cumpere cineva
Editez ca sa te intreb daca tu ai pareri personale..pana acum din ce ai scris am impresia ca pur si simplu,daca cineva se duce pe linkurile pe care le dai tu,e vb.doar de volumul de trafic acolo.Fara citate,fara trimiteri la ce au spus diversi politicieni,pareri personale,nu statistici,nu ai?
Parca ai venit sa citezi aici bre,zau asa.
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_man.png)
Deceneus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eumada Am zis ca nu mai intru dar ai izbutit sa ma scoti din sarite.Era cam imediat dupa revolutie,un cantec"taranisti in blugi si geaca/nu stiu cum arata o vaca".... Cred ca din tagma asta esti si tu. .. |
@eumada - la cine te referi.
Cred ca te-ai sculat cu fata la cearceaf. Spalate pe ochi, bea cafeluta, mai citeste odata si apoi comenteaza.
eumada spune:
M-am trezit,mi-am baut cafeaua......nu mai boldui faza cu miii de ha zac nemuncite.......
Oare isi are locul in "prejudecati...bla,bla"?
Citeste tu ce am scris eu nu mai raspunde cu"nu ai citit bine...ok?
Esti asa plin de prejudecati.......
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
eumada spune:
[/quote]
Ia uite, avem sute de mii de hectare nemuncite, maini de munca ar fi, le trebuie o directie oamenilor, cineva trebuie sa le-o dea.
Afirmatia sugereaza ca oamenii nu muncesc de lenesi.
E falsa ideea. Oamenii nu-si cultiva pamantul pentru ca nu au unde sa vanda produsele, si pretul este sub costuri. Propaganda partidelor politce este ca oameni nu-l cultiva de-ai dracului si atunci trebuie sa le puna impozit suplimentar pe terenul nelucrat. In realitate politicienii urmaresc sa-i faca pe oameni sa renunte la teren, sa scada pretul terenului, sa-l cumpere in vederea speculei. Asa cum s-au facut afaceri cu locuinte se intentioneaza sa faca afaceri cu teren. Terenul este o forma de tezaurizare a banilor.
Se mai vehivculeaza ideea ca taranii stau la bufet si beau toata ziua.
Televiziunile filmeaza cate un grup de 2-3 oameni.
In fiecare sat exista 5-6 sau 10 indivizi alcoolici, care sunt clienti ai bodegilor, dar marea majoritate nu stau la carciuma.
"Deceneus, cum ar fi sa-i intrebam pe toti ai tarii, inclusiv cei care voteaza pentru un kil de ulei,(multi, din pacate!) daca sa luam imprumut de la FMI sau nu ? Nu ca ar fi ...ciudat? "
Ideea ca oamenii de la sate voteaza pentru ca primesc un kg de zahar sau malai este o alta manipulare a politicienilor. Sigur ca oamenii iau "ploconul" dac-i gratis, dar asta nu inseamna ca voteaza cu cel care i-a dat mita electorala. Cei care se imping la supermarket cand se da ceva la pret redus o fac corupti, sau pentru un vot? Nu. Eceva gratis care nu se refuza nici in occident
Sunt si din cei care voteaza, dar sunt cei la care le este indiferent cine va iesi castigator si atunci cand votul lor este fara miza pentru ei, il dau celui care da mai mult.
Daca ar fi votul alb valabil cu locuri libere in parlament, sunt convins ca multi care spuneti ca voteaza pe baza mitei electorale ar vota impotriva tuturor cu buletin alb.
Sunteti de acord ca sprijiniti o initiativa legislativa pentru votul alb valabil?
Eu sunt sustinator.
[/quote]
Madalina si Eva-Maria
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marina/Marina.jpg)
Marina spune:
pot sa zic ca am inceput ziua razand cu lacrimi, cred ca Deceneus se uita crucit la monitor, parca ii si vad figura contrariata! Zi ca nu e asa!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/inbox/inbox.jpg)
inbox spune:
citat din mesajul lui Marina![]() ![]() ![]() Marina |
Am zis ca nu mai intru la anumite subiecte...insa eu rad in continuare, desi ma gandesc "e de ras sau de plans?"!!
![](images/user_man.png)
Deceneus spune:
citat din mesajul lui eumada M-am trezit,mi-am baut cafeaua......nu mai boldui faza cu miii de ha zac nemuncite....... Oare isi are locul in "prejudecati...bla,bla"? Citeste tu ce am scris eu nu mai raspunde cu"nu ai citit bine...ok? Esti asa plin de prejudecati....... Madalina si Eva-Maria |
Atunci e grav! In frazele bolduite era ciata ladyJ !
citat din mesajul lui Marina![]() ![]() ![]() Marina |
Evident !
![](icon_smile.gif)
![](images/user_woman.png)
ladyJ spune:
Ia uite, avem sute de mii de hectare nemuncite, maini de munca ar fi, le trebuie o directie oamenilor, cineva trebuie sa le-o dea. Afirmatia sugereaza ca oamenii nu muncesc de lenesi. E falsa ideea. Oamenii nu-si cultiva pamantul pentru ca nu au unde sa vanda produsele, si pretul este sub costuri. Propaganda partidelor politce este ca oameni nu-l cultiva de-ai dracului si atunci trebuie sa le puna impozit suplimentar pe terenul nelucrat. In realitate politicienii urmaresc sa-i faca pe oameni sa renunte la teren, sa scada pretul terenului, sa-l cumpere in vederea speculei. Asa cum s-au facut afaceri cu locuinte se intentioneaza sa faca afaceri cu teren. Terenul este o forma de tezaurizare a banilor. Se mai vehivculeaza ideea ca taranii stau la bufet si beau toata ziua. Televiziunile filmeaza cate un grup de 2-3 oameni. In fiecare sat exista 5-6 sau 10 indivizi alcoolici, care sunt clienti ai bodegilor, dar marea majoritate nu stau la carciuma. "Deceneus, cum ar fi sa-i intrebam pe toti ai tarii, inclusiv cei care voteaza pentru un kil de ulei,(multi, din pacate!) daca sa luam imprumut de la FMI sau nu ? Nu ca ar fi ...ciudat? " Ideea ca oamenii de la sate voteaza pentru ca primesc un kg de zahar sau malai este o alta manipulare a politicienilor. Sigur ca oamenii iau "ploconul" dac-i gratis, dar asta nu inseamna ca voteaza cu cel care i-a dat mita electorala. Cei care se imping la supermarket cand se da ceva la pret redus o fac corupti, sau pentru un vot? Nu. Eceva gratis care nu se refuza nici in occident Sunt si din cei care voteaza, dar sunt cei la care le este indiferent cine va iesi castigator si atunci cand votul lor este fara miza pentru ei, il dau celui care da mai mult. Daca ar fi votul alb valabil cu locuri libere in parlament, sunt convins ca multi care spuneti ca voteaza pe baza mitei electorale ar vota impotriva tuturor cu buletin alb. Sunteti de acord ca sprijiniti o initiativa legislativa pentru votul alb valabil? Eu sunt sustinator. |
Deceneus,
N-am zis ca oamenii nu muncesc de lenesi, asta e alta poveste, o discutam curand.
![](icon_smile_big.gif)
In rest, nu mi-ai rapsuns, doar ai tras concluzii pripite. Te intreb,
cum ar fi sa-i intrebam pe toti ai tarii, inclusiv cei care voteaza pentru un kil de ulei,(multi, din pacate!) daca sa luam imprumut de la FMI sau nu ? Nu ca ar fi ...ciudat?
Daca nu iti place faza cu uleiul, reformulez: cum ar fi sa intrebam fiecare cetatean, indiferent de educatie sau capacitati intelectuale, daca sa luam imprumut de la FMI sau nu?
![](alcool.gif)
Cat timp ti-ar lua sa explici fiecaruia ce-i ala FMI, de ce trebuie imprumutul, ce presupune asta? Si mai mult decat atat, chiar dupa ce le explici, nu inseamna ca raspunsul lor este avizat . Nu mai bine ii lasam pe cei care se pricep la economie sa decida de FMI? Si pe cei care se pricep la agricultura sa decida pentru agricultura?
Si da, fiecrae voteaza dupa chipul si asemanarea lui. Daca eu sunt obisnuita sa traiesc pe spatele societatii, voi vota socialii. Daca am certitudini capitaliste voi vota capitalistii.
Tu ai face altfel?
![](images/user_man.png)
Deceneus spune:
citat din mesajul lui ladyJ In rest, nu mi-ai rapsuns, doar ai tras concluzii pripite. Te intreb, cum ar fi sa-i intrebam pe toti ai tarii, inclusiv cei care voteaza pentru un kil de ulei,(multi, din pacate!) daca sa luam imprumut de la FMI sau nu ? Nu ca ar fi ...ciudat? Daca nu iti place faza cu uleiul, reformulez: cum ar fi sa intrebam fiecare cetatean, indiferent de educatie sau capacitati intelectuale, daca sa luam imprumut de la FMI sau nu? ![]() Cat timp ti-ar lua sa explici fiecaruia ce-i ala FMI, de ce trebuie imprumutul, ce presupune asta? Si mai mult decat atat, chiar dupa ce le explici, nu inseamna ca raspunsul lor este avizat . Nu mai bine ii lasam pe cei care se pricep la economie sa decida de FMI? Si pe cei care se pricep la agricultura sa decida pentru agricultura? |
Ti se pare ca sistemul politic de la elvetienii, care fac multe consultari prin referendumuri, ca este unul deplasat, sau ca romanii sunt mult mai putin informati decat elvetienii?
Foarte multe investitii si imprumuturi se faca pentru obiective de investitii in sate si comune. Crezi ca daca cetatenii ar fi intrebati daca sa ia credit pentru o sala de sport, stiind ca vor trebui sa returneze creditul, explicandu-le cat ar fi rata, pe ce perioada si cat ar costa intretinerea salii de sport ar fi de acord cu creditul?
Daca nu-i intreaba nimeni si decid cei care incaseaza comisionul si fraierii platesc, sigur ca investitia se face.
In concluzie eu consider ca a consula cetatenii in probleme pe care ei le finanteaza, chiar si pe cei fara pregatire superioara este un lucru bun.
Cu siguranta banii ar fi mai bine adminstrati.
![](images/user_woman.png)
ladyJ spune:
citat din mesajul lui Deceneus Ti se pare ca sistemul politic de la elvetienii, care fac multe consultari prin referendumuri, ca este unul deplasat, sau ca romanii sunt mult mai putin informati decat elvetienii? |
Eram sigura ca vii cu exemplul Elvetiei.
Problema e ca nu se aplica, il gasesc irelevant pentru Romania.
Solutia trebuie adaptata situatiei, realitatii romanesti. Romania nu-i Elvetia, mentalitatea elvetianului nu-i mentalitatea romanesca.
Nu inseamna ca e rau, inseamna doar ca sunt foarte diferite.
In afara de asta, nu stiu unde incepe sau unde se opreste implicarea cetatenilor elvetieni in decizii economice, politice,administrative. Cred ca exista totusi niste limite, nu-i intreba statul toata ziua buna ziua ce decizii sa ia, in toate domeniile, asa cum zici tu ca ar fi bine in Romania.
Mi-e greu sa-mi imaginez ca tanti Vica de la 5,pensionara, poate decide ce credite sa ia Romania, sincer!