Prejudecati despre feminitate si masculinitate

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Deceneus, de la mine, din realitatea mea inconjuratoare, se vede ca femeile casatorite si cele casatorite SI cu copii au mult mai putin timp decat barbatii.

Desi nu se mai observa diferenta de pretuire dintre un baiat si o fata - vorbesc strict de realitatea mea, de oamenii din jurul meu, oameni cu studii superioare sau autodidacti, de la femeie inca se au alte pretentii decat de la un barbat. Si se accepta lucrul asta, inclusiv de catre femeie.

Desi femeile sunt incurajate sa isi construiasca o cariera, specializandu-se intr-o meserie "de viitor" (a se citi banoasa), sa fie independente financiar, sa se descurce pe cont propriu, atunci cand acestea se casatoresc, ca au, ca nu au copii, de la ele se asteapta sa conduca si gospodaria si sa nu isi neglijeze sotul. Cariera + gospodarie + sot + eventualii copii.

O femeie care isi va neglija caminul in favoarea carierei nu va fi privita cu ochi buni, nici de catre sot + alti barbati, si nici de catre alte femei.

Practic, timpul unei femei casatorite este ocupat in mare masura.

Din punctul meu de vedere, daca vrei sa faci la un nivel superior un lucru important pentru tine - cariera, camin SAU politica, daca vrei, va trebui sa renunti la celelalte lucruri. Sa te dedici cu pasiune UNUIA dintre domenii, practic, sa te sacrifici pentru acel lucru.

Daca vrei sa le faci pe toate simultan, va trebui sa gasesti o modalitate sa jonglezi cu toate la un nivel acceptabil, agreat de toti.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Intre sistemul descentralizat elvetian si sistemul centralizat romanesc exista o zona foarte vasta.

Nu trebuie sa intrebi pe cetateanul x daca sa ia guvernul imprumut de la FMI sa construiasca o sala de sport in orasul Z, dar nu ar trebui ca guvernul sa contracteze astfel de imprumuturi si sa le investeasca in teritoriu. Asta ar trebui sa fie de competenta autoritatilor locale. Cum se gestioneaza ele , daca consulta pe cetateni asta-i alta problema si nu de neglijat.

Nici asa nu-i normal sa decida un individ pentru miliarde sau pentru milioane de euro pe care le platesc cetatenii, sau un guvern sa indatoreze tara si datoria sa o platesca guvernele urmatoare. Imprumuturile de marimea celui din 2009 trebuiau luate numai cu 75% din voturile parlamentarilor.

Mie mi se pare normal ca cetatenii dintr-o comuna sa stabileasca, de cati politisti au nevoie si cu ce salariu sa-i plateasca, cati functionari sa fie la primarie, si care sa fie prioritatile investitionale din comuna lor.
Crezi ca ar aprecia mai prost cetatenii, decat in situatia actual cand toate cele de mai sus sunt decise de ministerele de la Bucuresti? Eu nu cred.
Nu cred ca cetatenii ar prefera sa investeasca intr-o biserica in loc sa investeasca intr-un dispensar local, dar parlamentarii au votat investitii in peste 800 de biserici in conditii de criza si din motive de populism.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Deceneus, de la mine, din realitatea mea inconjuratoare, se vede ca femeile casatorite si cele casatorite SI cu copii au mult mai putin timp decat barbatii.

Desi nu se mai observa diferenta de pretuire dintre un baiat si o fata - vorbesc strict de realitatea mea, de oamenii din jurul meu, oameni cu studii superioare sau autodidacti, de la femeie inca se au alte pretentii decat de la un barbat. Si se accepta lucrul asta, inclusiv de catre femeie.

Desi femeile sunt incurajate sa isi construiasca o cariera, specializandu-se intr-o meserie "de viitor" (a se citi banoasa), sa fie independente financiar, sa se descurce pe cont propriu, atunci cand acestea se casatoresc, ca au, ca nu au copii, de la ele se asteapta sa conduca si gospodaria si sa nu isi neglijeze sotul. Cariera + gospodarie + sot + eventualii copii.

O femeie care isi va neglija caminul in favoarea carierei nu va fi privita cu ochi buni, nici de catre sot + alti barbati, si nici de catre alte femei.

Din punctul meu de vedere, daca vrei sa faci la un nivel superior un lucru important pentru tine - cariera, camin SAU politica, daca vrei, va trebui sa renunti la celelalte lucruri. Sa te dedici cu pasiune UNUIA dintre domenii, practic, sa te sacrifici pentru acel lucru.

Daca vrei sa le faci pe toate simultan, va trebui sa gasesti o modalitate sa jonglezi cu toate la un nivel acceptabil, agreat de toti.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Sunt de acord cu tot ce ai scris.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

io nu sunt de acord. Mi se pare doar o incercare de a justifica de ce nu ai reusit acel echilibru si sa-ti gasesti scuze ca nu le poti avea pe toate. Nu te obliga nimeni nimic cel putin in Romania decat prejudecati prost intelese. Dar e mai cinstit sa spui, asta imi doresc eu, nu am alte ambitii, sau asta ma implineste pe mine decat sa spui ca te obliga sistemul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

nici eu nu sunt de acord. nu esti obligat la nimic, e problema ta daca alegi sa-ti faci viata in functie de cum crezi ca te priveste sau vorbeste "lumea".

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Marina

io nu sunt de acord. Mi se pare doar o incercare de a justifica de ce nu ai reusit acel echilibru si sa-ti gasesti scuze ca nu le poti avea pe toate. Nu te obliga nimeni nimic cel putin in Romania decat prejudecati prost intelese. Dar e mai cinstit sa spui, asta imi doresc eu, nu am alte ambitii, sau asta ma implineste pe mine decat sa spui ca te obliga sistemul.

Marina

Prejudecatile comunitatii pot sa-ti puna obstacole si sa-ti creeze destule neplaceri, doar pentru ca exista.
Si faptul ca ai sau nu sprijinul familiei conteaza, si uneori poti ca nora, sa nu fi ajutata de soacra din cauza prejudecatilor ei. Ii ceri sa stea cu copii si ea spune ca nu are timp, dar in gandul ei spune, "de ce trebuie sa mearga la servici sa-si vada de copii". Era un exemplu din multe altele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus

Citat:
citat din mesajul lui Marina

Marina

Prejudecatile comunitatii pot sa-ti puna obstacole si sa-ti creeze destule neplaceri, doar pentru ca exista.
Si faptul ca ai sau nu sprijinul familiei conteaza, si uneori poti ca nora, sa nu fi ajutata de soacra din cauza prejudecatilor ei. Ii ceri sa stea cu copii si ea spune ca nu are timp, dar in gandul ei spune, "de ce trebuie sa mearga la servici sa-si vada de copii". Era un exemplu din multe altele.

soacra probabil a trait perioada comunista, cand chiar nu avea de ales si TREBUIA sa mearga la serviciu. deci nu soacra este cea care va veni cu modelul patriarhal, dimpotriva. ea e din generatia hei-rup-urilor popesti-leordeni, cand se infiripau romante la sapat tunele.

imi vine greu sa fiu de acord cu tine. daca exista o chestie buna cu care ne-a cadorisit comunismul, asta a fost: sanse egale pentru femei si barbati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

A nu fi de acord cu Selene inseamna a spune ca in Romania femeile nu sunt discriminate, ca nu e o societate patriarhala si ca nu mai exista double-standards.

S-or fi schimbat asa de multe de cand am plecat eu?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui portocalia
soacra probabil a trait perioada comunista, cand chiar nu avea de ales si TREBUIA sa mearga la serviciu. deci nu soacra este cea care va veni cu modelul patriarhal, dimpotriva. ea e din generatia hei-rup-urilor popesti-leordeni, cand se infiripau romante la sapat tunele.

imi vine greu sa fiu de acord cu tine. daca exista o chestie buna cu care ne-a cadorisit comunismul, asta a fost: sanse egale pentru femei si barbati.

De acord ca in comunism s-au eliminat mentalitatile patriarhale, dar gelozia soacrei pe nora nu a fost eradicata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

nu nu nu, aici chiar nu sunt de acord, prejudecatile iti pot pune obstacole sau crea neplaceri pentru ca ai chef sa le accepti si sa le bagi in seama, sau pentru ca sunt si prejudecatile tale. In rest cu putintica vointa iesi din ele.
Despre soacra nu vorbesc in public ca e mama sotului meu si are tot respectul meu pentru asta. In particular am ajuns la un echiliru fantastic , ne sunam la onomastice , paste si craciun sa ne zicem urarile. In plus sunt un aprig sustinator al ideii ca bunicii nu sunt bone de facto si nu e datoria lor sa cresca nepotii ci a noastra a parintilor. Drept care nici ai mei nici soacra nu au fost obligati sa stea cu copiii mei.

Mergi la inceput