Brum N-D 103- Bv alinuknuknuk! Hai aris, corina_s!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns walkiria spune:

Felicitari mamicilor care au nascut!! Bun venit pe lume puilor mici, sa fie sanatosi, necoliciosi si mancaciosi!

Noi suntem bine, deocamdata nu ne-au napadit colicii. Si suntem un baietel cumintel si papacios.
Am fost ieri la primul consult si am luat f bine in greitate, am crescut si 3 cm, insa avem inca problema cu buricul care nu ne-a cazut nici acum desi avem 2 sapt si 1 zi. E desprins decat jumatate, dr pediatru a zis ca daca nu cade pana la 3 sapt sa ne ducem la chirurgie sa il vada dr.
Mi-a zis sa ii dau in continuare cu betadina si baneocin, insa spre deosebire de neonatolog, pediatrul a zis sa nu intru in profunzime....nici nu mai stiu cum sa fac si cu ce sa dau. Am incercat sa nu ii mai fac nici baita, de doua zile nu i-am mai facut si in jumatatea desprinsa tot e umezit.
Daca imi puteti da vreun sfat, va rog tat, tare mult sa mi-l dati, sunt disperata cu buricutul lui, nu as vrea sa ajungem la chirurgie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia73 spune:

Felicitari Corina,Ioana!!!
Bine ati venit pe lume Eliza si Cosmin Stefan!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alecori spune:

Citat:
citat din mesajul lui walkiria

Felicitari mamicilor care au nascut!! Bun venit pe lume puilor mici, sa fie sanatosi, necoliciosi si mancaciosi!

Noi suntem bine, deocamdata nu ne-au napadit colicii. Si suntem un baietel cumintel si papacios.
Am fost ieri la primul consult si am luat f bine in greitate, am crescut si 3 cm, insa avem inca problema cu buricul care nu ne-a cazut nici acum desi avem 2 sapt si 1 zi. E desprins decat jumatate, dr pediatru a zis ca daca nu cade pana la 3 sapt sa ne ducem la chirurgie sa il vada dr.
Mi-a zis sa ii dau in continuare cu betadina si baneocin, insa spre deosebire de neonatolog, pediatrul a zis sa nu intru in profunzime....nici nu mai stiu cum sa fac si cu ce sa dau. Am incercat sa nu ii mai fac nici baita, de doua zile nu i-am mai facut si in jumatatea desprinsa tot e umezit.
Daca imi puteti da vreun sfat, va rog tat, tare mult sa mi-l dati, sunt disperata cu buricutul lui, nu as vrea sa ajungem la chirurgie.

[/b]
Cu ajutorul Sfintei Fecioare Maria sunt mami fericita de David Andrei
Multumim Doamne si ajuta-ne sa fim sanatosi![/purple]

aceeasi problema o avem si noi, la 2 sapt si 2 zile, nu ne-a cazut buricul...pediatrul la fel ne-a zis sa nu intram in profunzime, dar mi-a zis sa-l curat doar cu spirt sanitar...mi-a zis ca sunt copii carora le cade si dupa o luna...nici eu nu stiu ce sa mai zic...
in rest suntem bine, papam cam 100 la o masa, doar san, de 2 zile au inceput colicii,de pe la 19 pana la 22 urlam intr-una ba trezi ba in somn...sa vedem azi cum va fi...

am vazut ca intreba careva de tratament pt ragade...eu m-am dat cu bepathene si tare bine mi-a facut

ioana_e felicitari pt pui mic, ssa fie sanatos si necolicos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

Citat:

[/b]

salut

nu'mi dau seama cum e prins buricul la bebele tau, insa la Zoe, prindere normala cu clema faceam asa: compresa sterila, udata bine cu alcool alb si infasurat buricul pe sub clema, cit de des. Sub compresa, pe burtica dadeam cu crema ca arde si pielea, nu rau, adica s'a luat un strat de piele dupa ce a picat buricelul, nu in timpul compreselor si a fost un singur strat. Plus la fiecare schimbat, curatat si dat cu baneocin pudra. Buricul ne'a spus ca e gelatinos si ca o sa pice greu, insa facind asa a picat in vreo 10 zile cred.

mami de Sofia si de Zoe
Doamne ai grija de noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moldoveanca spune:

Felicitari proaspete mamici sa va traiasca puiutzii sa fie sanatosi
Noi suntem binisor ,Vlad e racit bocna sper sa nu fie prea darnic cu frate-sau.
Apropo de buric ,la Vlad a cazut la 3 saptamani asa ca nu disperati mamici.
Nada mai e putintel ,cred ca ai niste emotii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moldoveanca spune:

Noah e papacios si cumintel,problema e ca doarme foarte bine ziua si noaptea are chef de palavre.
Imi amintesc cu groaza cat de panicata am fost cand l-am nascut pe Vlad si cat de mult savurez acum partea asta.Doar pt asta merita sa faci al doilea copil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_iasi spune:

Felicitari fetelor!ssa fiti sanatosi si voi si bebelusi.
Va pot da un sfat cu privire la buricul bebelusului,eu am fost alata ieri la pediatru si tot asa buricu nu-i azuse pana azi
eu cand l-a vazut a zis sa iau un sprei OXIMED sa dau cate un puf 2 de cate ori il schimb si a zis ca intr-o zi cade 2,si asa a fost,deci fetelor incercati cu OXIMED SPREI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns walkiria spune:

Deci vad ca nu suntem singurii cu problema asta. Mie mi-e tare frica sa nu ajungem la cutit sa il chinuie pe pitic.

Ooka la piticul meu i-au luat clema cand l-au externat, a ramas buricul necrozat la suprafata, cu ceva ca ceara in varf. Ideea este ca la el e desprins jumatate si dr neonatolog mi-a zis sa il sterg cu betadina si sa pudrez cu baneocin si unde este desprins...adica tr sa il dau intr-o parte sa pun betadina si pudra( nu va mai spun ca mi se face pielea de gaina cand fac asta). Daaar, dr pediatru a zis sa nu il mai desfac asa. Eu acum dupa cine sa ma iau? Pe de-alta parte a zis sa stau linistita ca nu s-a infectat ( mie de-asta imi e frica).
I-am dat primele zile si cu spirt, dar mi-a zis sa nu ii mai dau.
Ooka tu cu ce fel de alcool i-ai dat?nu i-ai dat deloc cu betadina?

A dormit puiul meu toata ziua azi, a papat si s-a culcat....cred ca la noapte suntem cu ochii in tavan si mami face planton.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana n. spune:

Eu nu am dat cu nimic la buric...si la o saptamana de la nastere i-a cazut. Asa am procedat si la David.

Dana, mami de 2 minuni David (2.11.2009) si Lucas (23.11.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Wildorchid spune:

Citat:

Deci vad ca nu suntem singurii cu problema asta. Mie mi-e tare frica sa nu ajungem la cutit sa il chinuie pe pitic.

Ooka la piticul meu i-au luat clema cand l-au externat, a ramas buricul necrozat la suprafata, cu ceva ca ceara in varf. Ideea este ca la el e desprins jumatate si dr neonatolog mi-a zis sa il sterg cu betadina si sa pudrez cu baneocin si unde este desprins...adica tr sa il dau intr-o parte sa pun betadina si pudra( nu va mai spun ca mi se face pielea de gaina cand fac asta). Daaar, dr pediatru a zis sa nu il mai desfac asa. Eu acum dupa cine sa ma iau? Pe de-alta parte a zis sa stau linistita ca nu s-a infectat ( mie de-asta imi e frica).
I-am dat primele zile si cu spirt, dar mi-a zis sa nu ii mai dau.
Ooka tu cu ce fel de alcool i-ai dat?nu i-ai dat deloc cu betadina?

A dormit puiul meu toata ziua azi, a papat si s-a culcat....cred ca la noapte suntem cu ochii in tavan si mami face planton.

[/b]

Eu i-am dat cu alcool alb de 70 de grade (se gaseste la farmacie) s apoi cu pudra. Ideea e ca mie mi s-a recomandat sa ii dau si dupa ce a cazut.

Am si eu o intrebare, voi le-ati pus ceva pe buricut la bebei? Ca mama ma tot bate la cap sa ii pun nu stiu ce banut...

Mergi la inceput