Brum N-D 103- Bv alinuknuknuk! Hai aris, corina_s!
Raspunsuri - Pagina 3
Mihaela.1975 spune:
Felicitari Korina pentru puiul tau, sa fiti sanatoase amandoua.
Nastere usoara fetelor care urmeaza.
Noi luni implinim 39 de saptamani, sper sa mai stea bebelina cuminte pana atunci. Si eu am mai redus dozele de nospa dar inca nu mi-a zis sa il elimin avand in vedere ca eu inca iau gynipral, o sa vad ce zice luni la control.
Desi nu prea scriu va citesc constant incercand sa invat cat mai multe din sfaturile celor care deja isi tin puii in brate.
38+
dana n. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui abramburika Neata!! . dana - purelan (medela) nu e lanolina pura? Sau tu vb de alt produs? Daca da, da detalii ... eu inca mai am probleme la un san ... strang tare din dinti, da' as prefera sa rezolv situatia. ****** in al 9-lea cer ... |
Da Petro, lanolina pura de la Medela. Pe mine m-a ajutat mereu...e aur la casa unei femei care alapteaza.
Dana, mami de 2 minuni David (2.11.2009) si Lucas (23.11.2011)
dana n. spune:
Si, daca tot doarme puiul mic iar eu am avut o noapte odihnitoare sa incerc sa povestesc cate ceva:
Marti 22.11 (2 zile inainte de DPN) pe la ora 17 s-a anuntat moasa ca vine sa ma viziteze. Stia ca aveam teama mare sa nu ajung la inductie si cu ceva timp in urma mi-a suflat ceva pe la ureche cum ca putem incerca ceva. A intrat la mine cu un "ranjet" pe fata si m-a intrebat daca vreau sa nasc sau nu. I-am spus ca binenteles ca da. Am urcat in camera, m-a controlat jos, si mi-a zis ca ma prezint f bine...colul era deja moale (asta arata ca deja avusesem contractii...pe care la David le-am obtinut f greu) numai ca nu se scurtase.
A scos o sticluta cu un ulei (UT-Öl: Verbena, ghimbir, cuisoare, scortisoara, ulei de germeni de grâu) m-a masat putin inauntru apoi cu acelasi ulei mi-a masat cateva minute burtica. Eu o priveam sceptica...am coborat jos, nu am apucat sa bem cate un ceai ca m-au luat durerile de burta...incet, incet au inceput contractii la 15 minute
M-au luat emotiile ...Silvana (moasa) m-a atentionat ca poate fi o alarma falsa, a ramas sa o tin la curent cu ce se intampla si a plecat sa se pregateasca ptr tura de noapte la spital.
De abia ajunsese acasa ca am sunat-o: contractii la 7,8 minute. S-a intors la mine, era o schimbare fata de cum ma lasase dar m-a sfatuit sa mai stau acasa, sa fac o baie calda...dupa baie, daca continui sa am contractii sa plecam spre spital. Asa...mi-am facut o baie relaxanta cu lavanda, m-am asezat putin in pat... contractii din ce in ce mai dese si mai dureroase...a urmat plecarea spre spital. Drum dificil cu masina, dureri mari...cand am ajuns in sala de nasteri, am inceput sa arunc hainele de pe mine si sa tip la Silvana ca vreau epidurala (imi venea sa ii bat pe amandoi...adica pe ea si pe sot) M-a rugat sa ma calmez si sa astept intai sa ma controleze...surpriza: nu imi mai face epidurala ca am dilatatie 8 eu f nervoasa pe ea, tipam ca m-a mintit...de ce...nu mai stiu
Ideea este ca am ajuns in jur de ora 23 la spital iar la 00.23 se nastea adoua minune din viata noastra. un lucru frmos a fost si faptul ca pe tura, ca si medic, a fost doamna doctor care m-a tratat ptr infertilitate si m-a ajutat sa raman insarcinata cu prima minune din viata noastra.
Si cum la mine trebuie sa apara tot timpul si o complicatie, la 2 ore dupa nastere am inceput sa am dureri groaznice de burta...cand ma apasa moasa pe burta scotea numai cheguri de sange (scuzati detaliile) si nu gaseau explicatia, placenta era intreaga. Am inceput sa fiu din ce in ce mai slabita...pe la 5 dimineata, m-au anesteziat total si m-au curatat. Au urmat 2 zile de stat numai in pat cu perfuzii, totusi am reusit sa imi alaptez puiul, au avut asistentele grija sa mi-l puna la san. A fost greu...dar ce mai conta: eram fericita mamica a doi baietei frumosi si sanatosi...doua minuni venite in viata noastra.
A patra zi, pe 26, ne-au dat drumul acasa. Am avut parte de un moment unic si ii multumesc lui Dumnezeu ca ne-a dat sa traim asa ceva...sa ne vedem baietii santosi impreuna.
David isi adora fratiorul dar mai are si momente de gelozie. De ex seara cand mergem toti la nani, il alaptez pe bebe si David este si el sus pe mine, se baga in mine, ma striga. Mi s-a intamplat sa il tin pe bebe Lucas in brate iar David sa imi ceara sa il las jos pe pat. In aceasi timp, daca pleaca cu Ila (mamaie) pe afara vrea acasa la "bebeca", daca Lucas doarme sus, David vrea la bebeca
Inca suntem in plin proces de acomodare...dar vad ca ne descurcam bine...si va fi din ce in ce mai bine
Bebeca Lucas, este un papicos si putin colicios (sper ca de partea asta sa scapam sau sa nu ne afecteze prea mult)...ieri ne-a socat cand ne-am dat seama ca a supt 140 ml la o masa Alaptatul decurge perfect: laptic la greu, mameloane preagtite si bebe un bun sugaret(cum il laudau si in maternitate).
Cam atat ptr moment de la noi.
Dana, mami de 2 minuni David (2.11.2009) si Lucas (23.11.2011)
nicoleLi spune:
Buna fetelor,
Felicitari Corina,
Am o intrebare pt fetele care au nascut deja...cele care folositi centurica postnatala o tineti si noaptea? ca asa mi-a zis o prietena, ca trebuie s-o porti non stop, eu o dau jos seara, fac baita si n-o mai pun pana dimineata, n-o suport noaptea.
Pt venit laptele, mi-am luat Galactogil si beau ceai de anason si chimen si parca incepe sa apara, deja azi avem 10 zile de la nastere
Bianca77 spune:
helloouuu fetelor,
in primul rand Felicitari!!! din toata inima proaspetelor mamici din partea noastra:
Ivanca, Anita, Leonardo, Mihaela_p, Ioana, Dia, Blue Rain, Nicole, Dana, Cristina, Pica, Mihaela, Hellen, Alinutza si Corina!!
Sa aiba puii vostri parte de mult noroc, sanatate si bucurii in viata!!
Pe de alta parte, vreau sa va multumesc la fiecare in parte, si luati-o cat mai personal!!, pentru incurajarile, sustinerea si felicitarile de care am avut parte in zilele din jurul lui 23 nov. De multe ori, in travaliu fiind, m-am gandit la voi, la diverse mamici de aici, la experientele lor, si cred ca asta mi-a dat putere sa trec mai usor peste momentele respective.
noi suntem bine, acasa de cateva zile si cautam sa ne adaptam ca program una la cealalta. ma solicita mult alaptarea pt ca Anna inca n-are un program f clar de supt: ii dau cand cere, si poate sa ceara la jumate de ora sau la 3 ore...de aici si multa oboseala. Imi e peste puteri sa imi imaginez cum fac mamicile care mai au un copilut acasa pe langa bebele proaspat ... sau mai ceva, cele cu gemeni!!
o sa revin cu detalii despre nasterea Annei si cu poze cat de curand, cand mai gasesc momente libere.
mult, mult curaj fetelor care urmeaza sa nasca zilele astea!! Haideti fetelor! mai e putin!!
41+ cu Anna Eden
www.psychosomatics.be
EVERYTHING11 spune:
Felicitari Corina Kely, waw! ma apuca emotiile cand ma gandesc ca aveai DPN ul mai putin cu o zi ca al meu...Sa ti traiasca micuta si sa fie papacioasa si necolicoasa!
39
dianalaura spune:
"Cosmin Stefan s-a nascut azi, la 11.25 - un piticut de nota 10, 2500g si 49cm. Mami Ioana va pupa!"
Felicitari Ioana_e! Bine ai venit pe lume Cosmin Stefan!
diana37+ Calin Gabriel si mami de Ianis Stefan 14 mai 2007 AMR in formula 2 in 1
www.lumeadianei.blogspot.com" target="_blank">http://www.lumeadianei.blogspot.com
Buburuzul
Poze
cristi07 spune:
Buna ziua tutror proaspetelor mamici si viitoarelor!
Felicitari tutror care ati nascut, bine au venit bebelusii nostri! (nu nominalizez sa nu scap pe cineva)
Suntem acasa de duminica, eu deja sunt mai bine dupa cezariana. Bebe Toma Gabriel e cumintel, maninca san la 3-4 ore, doarme...e scump. Raducu l-am primit destul de bine, geloziile nu sunt mari insa noi adultii nu stim sa le gestionam cum trebuie. Azi e cuminte pentru ca maine e ziua lui si asteapta sa primeasca cadou!
Nu imi vine sa cred ca deja a trecut o saptamana de cand Tomi e cu noi!
nastere usoara celor care sunt la rand!
Cristina cu Radu (3.12.2007) si bebe 2 (38 saptamani)
Ela82 spune:
Felicitari fetelor care au nascut!!
M-am vazut pe prima pagina, la incurajari, brrrr.... se apropie momentul.
Maine implinesc 39 de saptamani, insa cred ca bebelul meu mai vrea sa stea in burtica mult si bine. De aseara m-au luat niste dureri de burta asemanatoare cu cele de menstruatie si am zis, gata, asta este, nasc.
Astazi am fost la medic si ce sa vezi: col lung, inchis. Nu stiu ce e cu durerile astea de burtica...
Referitor la administratul no-spa-ului in sapt 39-40 de sarcina, mie doctorita mi-a zis ca daca e sa fie travaliu, el nu este oprit de no-spa. No -spa-ul ajuta in cazul unui travaliu fals, asadar este bine de luat chiar si in sapt 40. Si pe deasupra inmoaie si colul.
Cu ajutorul lui DD sunt 38+ cu
ela's baby
EVERYTHING11 spune:
Felicitari Ioana_e ! Ne ati luat o pe dinainte! sa ti traiasca minunea de baietel!
39