Calendar Advent cu Povesti

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

Cine e cel mai puternic?
Poveste din Siberia

Erau odata o pisica salbatica si un soarece care isi petreceau timpul certandu-se pentru afla cine era mai puternic!
Intr-o dimineata, pe cand patinau, pisica il impinse pe soarece, care ateriza pe gheata. Pisica cea mare striga: “Aha! Eu sunt mai puternica!” Insa deodata, pisica isi pierdu echilibrul si la randul sau cazu pe gheata. Soarecele ii zise razand: “Vezi? Nu esti tu cea mai puternica! Gheata este mai puternica decat tine, pentru ca ea te-a facut sa cazi.” Pisica atunci a intrebat gheata: ”Gheata, tu esti ca mai puternica?”
“Nu, raspunse gheata. Soarele este mai puternic decat mine. Cand el straluceste, eu ma topesc.”
Pisica si soarecele s-au dus sa il vada pe Soare. Cand au ajuns, pisica a intrebat: “Soare, tu esti cel mai puternic?” “Nu, raspunse Soarelenorii sunt mai puternici decat mine. Cand ei acopera pamantul, razele mele nu pot sa ii patrunda. ”
Cele doua a nimale s-au dus sa ii vada pe Nori. Cand au ajuns, soarecele i-a intrebat: “Norilor, voi sunteti cei mai puternici?” Dar chiar in acel moment, vantul a inceput sa sufle si a gonit norii. “Aha, spuse soarecele, deci vantul este mai puternic decat norii.” Atunci pisica l-a intrebat pe vant: “Vantule, tu esti cel mai puternic?” “Nu, raspunse vantul, muntele e mai puternic decat mine. Oric at as sulfa de tare, el nu se misca din loc.”
Atunci cele doua animale l-au intrebat pe munte: “Munte, tu esti cel mai puternic?” “Nu, raspunse muntele, soriceii sunt mai puternici decat mine. Ei ma sapa, pentru a-si face locuinte, iar eu nu pot sa ma impotrivesc.”
*********************sfarsit********************************

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Super !
MULTUMIM

http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Copilul care nu stia decat sa deseneze
Poveste din China

Era odata, in China, un copil care isi petrecea zilele desenand. Era al saselea dintr-o familie tare saraca, ce nu se oprea din munca pentru a-si putea plati dorile pe care regele le cerea in fiecare an. Tatal sapa in piatra. Mama era spalatoreasa. Iar cei cinci copii taiau lemne fara sa aiba timp nici macar sa respire. Doar ultimul copil, cel mai mic, isi petrecea tot timpul desenand.
Intr-o seara, tatal ii zise acestuia: “Ai putea sa ne mai ajuti si tu, din cand in cand!” dar copilul raspunse: “Eu, nu stiu dacat sa desenez.”
Intr-una din zile, familia nu a mai avut bani indeajuns pentru a-si plati darile. Regele, care nu era vreunul bland, le porunci soldatilor: “Spanzurati-i!” Si astfel, in acea seara, mama, tatal si cei sase copii se aflau in spatele gratiilor si isi asteptau pedeapsa in dimineata urmatoare. Copilul cel mic insa, nu se sperie deloc: el incepu sa deseneze, unul, doi, trei... sute de sobolani! Sobolanii fura atat de bine desenati incat nu intarziara sa coboare de pe hartie si sa roada gratiile.
Astfel ca spre dimineata, toata familia a reusit sa fuga departe, foarte departe.
Din ziua aceea, noi spunem tot timpul copiilor: “Desenati, desenati, este minunat sa desenati!”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catod spune:

Ziua buna!
Pitzinuca, super ideea cu povestile!!!
Multumim, le citim si noi cu drag.

_

Cami si Mihnea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Multumim frumos pentru povesti!

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

Mergi la inceput

cu placere, tuturor!
sa aveti o saptamana faina, plina cu povesti!

Mergi la inceput

cu putina intarziere, a sosit povestea!

Omul, fiul sau si magarul lor
Poveste din Magreb

Intr-o zi, un om si fiul sau au plecat intr-o calatorie. Omul l-a pus pe copil pe spatele magarului iar el mergea pe langa ei.
Trecand prin fata unei case, oamenii exclamara: ”Ati vazut asta? Copilul tanar si energic sta pe magar, in timp ce tatal, batran si obosit merge pe jos!” Auzind una ca asta, omul l-a dat jos pe baiat de pe magar, si s-a urcat in locul lui.
Un pic mai tarziu, niste oameni care treceau pe langa ei, ii priveau zicand: “Dar cine a mai vazut asa ceva? Omul sta pe magar precum un rege in timp ce copilul sau trebuie sa fuga in urma lor ca sa ii ajunga.” Cand omul a auzit asta, s-a dat jos de pe magar si a inceput sa mearga impreuna cu fiul sau pe langa magar.
Putin mai tarziu, iar a auzit niste oameni comentand: “Dar ce prosti mai sunt si astia! Au un magar si merg pe jos!” Atunci, omul s-a suit impreuna cu fiul sau pe spatele magarului.
Mai tarziu, cum mergeau asa, niste oameni care ii priveau incepura sa zica: “Ce abuz! Sarmanul animal trebuie sa suporte greutatea a doua persoane!” Atunci omul si copilul au coborat de pe magar. Au luat un lemn mare si au legat picioarele magarului, transportandu-l astfel fiecare de la cate un capat.
Si-au continuat astfel drumul, pana ce o femeie vazandu-i, exclama: “Ce nebunie! Un om si un copil sa care un magar pe umerii lor! ” Atunci omul l-a dezlegat pe magar, l-a asezat pe fiul sau pe el zicand: “Nu ma mai intereseaza ce zic oamenii! Asa imi voi continua calatoria!”

Mergi la inceput

Iepurele bland si ursul morocanos
Poveste din America de Nord

Intr-o zi, un iepuras micut si bland ii spuse unui urs mare si morocanos: “Cam cat crezi tu ca poate cantari un fulg de zapada?” Ursul morocanos ii raspunse:”Ei, dar nu cantareste nimic, absolut nimic.”
“Te inseli, raspunse iepurasul mic si bland. Intr-o zi, pe cand ma odihneam dupa masa de pranz sub o creanga de brad, incepu sa ninga. Nu eram foarte ocupat in acel moment, asa ca ma distram numarand fulgii de zapada: unu, doi, trei patru, cinci, zece, o suta, o mie, zece mii, o suta de mii... cand al o suta mielea noua fulg cazu, ar fi fost frumos sa nu cantareasca nimic, cum spui tu, ei bine, in momentul acela creanga de brad s-a rupt. ”
“Ei, si ce?” mormai ursul morocanos. “Ei, pai si atunci mi-am zis ca smecheria nu e sa fii mare, greu si zgomotos, din contra daca esti micut, bland si usor, poti schimba totul. ”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adra_bell spune:

Si noi le citim, multumim!

Mergi la inceput