Sfatul batranelor (9)
Raspunsuri - Pagina 9
Androix spune:
Suna a fi-miu! Cel putin are inca alte 3-4 feluri de mancare in afara de pizza cu care merg la sigur, nu neaparat cele mai sanatoase, dar macar facute de mine. Insa daca incerc ceva nou primul lucru imi spune ca nu ii place. Incearca sa-l convingi sa guste. Eu asa ii zic si ma tin de promisiune daca accepta sa ia o data fara ifose si fara sa-si faca singur sila, atunci daca chiar nu ii place nu il oblig, dar de cele mai multe ori a mancat pana la final.
Doamne, ce-am mai frecat-o azi... Am vazut 3 episoade de medium, am facut ceva munculita la pisiu si nu ma dau ridicata de pe scaun sa ma invart nitel poate spal niste vase...
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
mihaela_s spune:
Rall :-P .
Buflea pe cand se facea bradul in ajun, intrau copiii la 14 ani in adolescenta. Acum mai rabzi 4 ani si gata! Pe bune, nu ai ce-i face. Da-i ce ii place si mai imbie-l din cand cu altceva. La noi a fost asa: a mare gris in lapte. A mica supa cu galuste. A mare mananca acum aproape orice. A mica a trecut la clatite. Pizza a fost si a ramas.:-)
kariguld spune:
buflea, e in parametrii baiatul tau, sau ma rog in trend cu baietii. solutii de convins nu cred ca exista, bine in afara de faptul ca te zburlesti nitel la el si dai din aripi dar va trece perioada asta.
cineva sforaie la mine in casa. barbatul a spus ca face curat in dormitor, dar cum aspiratorul nu se aude banuiesc ca a cazut la datorie
mihaela, bafta la invatat mai departe.
chiar asa mai, de ce nu fac copii debandada si cand sunt cu noi acasa?
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Androix Suna a fi-miu! Cel putin are inca alte 3-4 feluri de mancare in afara de pizza cu care merg la sigur, nu neaparat cele mai sanatoase, dar macar facute de mine. Insa daca incerc ceva nou primul lucru imi spune ca nu ii place. Incearca sa-l convingi sa guste. Eu asa ii zic si ma tin de promisiune daca accepta sa ia o data fara ifose si fara sa-si faca singur sila, atunci daca chiar nu ii place nu il oblig, dar de cele mai multe ori a mancat pana la final. |
Asta spun si eu ...nu il oblig sa manance dar macar sa incerce. Al meu stiti cum face ? Gusta (pus cu fortza de mine) si apoi scuipa la cosh ... Si pe bune ca ma straduiesc, adica nu sunt eu o artista in ale bucatariei, dar in pana mea, un piure si o mamaliga cu branza stiu sa fac.. Nici gratarul nu il mananca, nici cartofi prajiti, de ou nu mai spun, zici ca vede rahat in farfurie, de clatite sa nu auda... o fi bolnav, chiar ma gandesc serios ca nu e normal.
Pizza, pizza, pizza si cateodata noodles de la chinezi. Cata pizza pot sa-i dau pe zi ?
P.S. Asta este refulare de azi dimineata unde i-am oferit urmatorul meniu de breakfast: unt cu gem, pane prajita cu unt, pasta de masline pe paine, pasta pesto pe paine, cream cheese, smantana pe paine ... nimic frate. Pana nu m-am dat la el, nu a bagat nimic in gura - si cu mine in capul lui, cu greu si sila a mancat 1 felie de paine cu pasta de masline. Damn it !
mihaela_s spune:
Cereale ai incercat? Chiar #351;i goale. Tot e un pas.
Sau toast, a#351;a gol sau cu unt, sandwich cald.
alra spune:
Pizza e paine, sos, legume, carne si branza. Daca alternezi carnurile si pui legume mai serios ascunse apoi de branza, si pui sos mai degresat sa nu ii zapacesti ficatii, io personal nu vad oroblema. Chiar mi se pare o masa completa.
Fi'mea de 3 ani care la un an manca ORICE in cantitati industriale acu nu mai mananca decat cateva alimente si ... Borcane de 6 luni. Adica din alea pasate fiiiin. Deci daca altfel nu ii pot da legume, iau borcane de 6 luni si pofta mare
Ufff dulciurile. Mananc oricat. Mananc compulsiv. Mananc pana mi se face rau. Trebuie sa incep sa controlez chestia asta. Noroc ca nu mai mananc gluteni ca am deja un filtru serios.
Ps: aia cu tufanica e beton
buflea spune:
Alra - dar tu crezi ca e prost ? Pizza pe care o mananca este paine cu sos de rosii si cascaval. ATAT ...sa nu vada nimic altceva pe ea ca incepe si da la o parte.
Ah ! mi-am adus aminte - intr-o zi mi-a cerut paste ..goale. Cu nervii la pamant am cedat si i le-am muiat asa putin in unt. Ce naiba de valoare nutritiva pot avea niste paste cu unt ?
Acum sa nu credeti ca eu ma iau dupa el, lupt si lupt si tzip si amenint si pedepsesc in carne vie. Dar am ajuns sa ma bucur daca mananca O FELIE de rosie -mi se pare mai mult decat nimic. Si am cam obosit ...
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buflea Alra - dar tu crezi ca e prost ? Pizza pe care o mananca este paine cu sos de rosii si cascaval. ATAT ...sa nu vada nimic altceva pe ea ca incepe si da la o parte. Ah ! mi-am adus aminte - intr-o zi mi-a cerut paste ..goale. Cu nervii la pamant am cedat si i le-am muiat asa putin in unt. Ce naiba de valoare nutritiva pot avea niste paste cu unt ? Acum sa nu credeti ca eu ma iau dupa el, lupt si lupt si tzip si amenint si pedepsesc in carne vie. Dar am ajuns sa ma bucur daca mananca O FELIE de rosie -mi se pare mai mult decat nimic. Si am cam obosit ... |
Am si eu o sclifosita si stiu cum e sa iti vina sa il legi sa il indopi ca pe curcani. Dar am descoperit ca de cele mai multe ori cea mai buna metoda este sa NU tipi, sa Nu pedepsesti, sa nu faci crize. Il intrebi ce vrea sa manance, ii pui in fata ce vrea si il lasi in pace. Faci chestii apetisante si faceti ca la bebelushi. Mancati toti pe langa el relaxati clenfaind si mormaind de placere, laudand din plin mancarea, vit C din leguma, fierul careva face muschii mari sa puteti face orice vreti etc, etc. Nu o sa mearga de la prima masa. Dar cu rabdare multa cred ca vor aparea si rezultatele. Nici eu una (care mananc cam orice) nu as putea sa inghit cu urlete, tipete si amenintari pe langa mine, pe bune. Mi-ar sta mancarea in gat si mi s-ar intoarce orice chef de a manca. Te inteleg de ce iti vine sa insisti, dar incearca sa schimbi tactica cateva zile si vezi cum merge treaba asa.
Lauda-i si apreciaza fiecare lingura ce ii ajunge in stomac si nu il certa daca nu mananca cat ai crede tu ca ar trebui.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
buflea spune:
Laura, am depasit faza asta - cu laudatul, cu vit C care face muschiul cat otzelul - fumate ! Au tinut de la 3 ani la 5-6 ani.
La 7 ani deja da ochii peste cap a "gimme a break".
In fine, acum sa nu trimiteti protectia copilului peste mine ca inca nu are cosmaruri (el nu are, eu da). Dar totusi ca un obicei, se pare ca aproape tot timpul masa este un motiv de negociere:
- daca mananci ce ai in farfurie iti dau inghetata,
- daca vrei mananci ce e acolo, daca nu nu mai mananci nimic
Cel mai tare ma enervez ca il intreb ce vrea, spune ceva, eu ma zbat pe acolo prin bucatarie si in final, ia o gura si incepe - mamaliga asta are gust de metal (), pasta de masline e prea uscata (), mananc din ou numai partea alba, pot sa mananc niste paine goala ...etc.
Ah ! desigur, dulciuri nu refuza NICIODATA.