Sfatul batranelor (9)
Raspunsuri - Pagina 6
mianna spune:
deh, io cica fac bradul. adica l-am facut - pe jumatate, sau pe trei sferturi, inca nu stiu, c-am descoperit (pentru prima data - in alti ani eram mai hotarata) ca nu stiu exact ce vreau de la el.
am in dotare globuri rosii si aurii. insa cum sufrageria mea are cam multe nuante de rosu, am hotarat ca nu mai are nevoie de inca una(-doua-trei) in plus. asa ca anul trecut l-am facut doar auriu. insa inca de atunci parca aveam chef de un brad alb (ma rog, brad verde impodobit cu alb), dar zau ca nu mai am unde sa depozitez un rand de globuri + beteala. asa c-am dat la o parte ideea.
acum am pornit cu elan sa-l fac tot auriu. dar piticu' de pe creier inca ma bazaie cu globuri albe. asa ca ideea de moment e sa fac un compromis, si sa iau si cateva globuri albe. deocamdata am pus doar globuri aurii rotunde, urmand ca maine sau cel tarziu sambata sa pornesc la achizitionat vreo 2-3 seturi de globuri rotunde albe. si fara beteala, ci doar cu margele.
in concluzie, pe moment am juma' de brad (sau un brad mai saracut) da-l gat io pana la Craciun
pies: una din pisici tocmai se gandeste sa testeze daca beculetele din instalatie is comestibile de-astea n-au facut niciodata, se rezumau la dat cu labuta-n globuri si clinchenit clopotei
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alra Io credeam ca inca mai mosmondesti la curcanu ala :))) |
Nuuuu - adevarul chel este ca nu ne place curcanul - dar de Curcan Day ca asa e modelul. Am avut ceva ramas de la petrecere si mi-am pus la mine la serviciu, am zis ca poate daca mi-e foame rau, aluneca mai cu placere pe gat ...aiurea, l-am carat de acasa in frigiderul companiei ca sa-l arunc tot la cos. Are asa un gust puturos, nu-i asa ?
A scris cineva de drob de ciuperci ? Cum se face ala ? Ca am facut o pasiune cipercata - de curcaneala am facut chec cu masline, ciuperci si branza - yumi, yumi in my tummy !
alra spune:
Nu se asorteaza bre alb cu auriu.
Lasa auriu si pune cateva accente rosii, daca ai niste gloabe mai mari.
Beteala e demodata. Pune funde mari, sau beteala tip fidea
Edit: bufleo, eu fac numai piept fileu de curcan la cuptor marinat si rumenit usor. Noua ne place mult asa
buflea spune:
Bai - dar de ce faceti voi brazii asa de devreme ? La voi nu este doar 1 Dec ca la mine ? Parca unele dintre voi l-ati facut din Noiembrie ... Cand eram eu domnisoara (), bradul se facea in ajunul Craciunului, sau nu ?
Simt asa un vant de mobilizare citind-o pe Mianna - poate il vrajitoresc si eu pe al meu sa ne cumpere bradul - dar la naiba, ca acum sunt cei mai scumpi si iar zice barbatul ca am ceva cu el.
mianna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui buflea Bai - dar de ce faceti voi brazii asa de devreme ? |
am explicat in alt capitol: daca tot e artificial (ca unul natural n-ar rezista intre doua calorifere), macar sa ma bucur cat mai mult de el. natural nu te-as sfatui sa-l iei asa de repede.
in ajun se facea bradul la mine-acasa doar pe vremea cand mai credeam in Mos Craciun, si povestea era ca l-a adus el. dupa ce mi s-au spulberat iluziile ma straduiam intotdeauna s-o conving pe mama sa-l facem ceva mai repede, prin 20-21. si reuseam.
mianna spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alra Nu se asorteaza bre alb cu auriu. Lasa auriu si pune cateva accente rosii, daca ai niste gloabe mai mari. Beteala e demodata. Pune funde mari, sau beteala tip fidea |
zau daca n-ai dreptate. mi-ai rezolvat dilema
am fidea, da' mai bine caut funde mari (am numa' mici).
Androix spune:
Eu l-am cumparat pe-al meu ieri, natural. Inca nu-l impodobim, in ajun. Pana atunci il tin intr-o galetusa cu apa la racoare. De vreo 4 ani il iau asa de la inceputul lunii si s-a pastrat foarte bine.
Ioana foarte tare filmuletul ala cu calcule.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
kariguld spune:
alra, m-am amuzat copios cu babele si jocurile wii.
Ioana, prajitura aia iese buna si daca calesti merele,dar iti trebuie rabdarea sfintilor.
am fugit!
Ioana_Pos spune:
Uite www.gustos.ro/retete-culinare/drob-de-ciuperci-5.html" target="_blank"> aici una dintre retetele pentru drob. Eu mai scap si cate un gogosar/ardei kapia si niste morcov la calit, dar e chestie de preferinta personala.
Vad ca lupt singura contra mesei cu sarmale si friptane. Offf