Sfatul batranelor (9)

Raspunsuri - Pagina 35

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corap spune:

la andreiul meu "fara febra" a insemnnat ca sistemul imunitar nu raspunde, din pacate.

acu' ma bucur pentru fiecare febra a copiilor - si spun "multumescu-ti doamne (in cazul in care existi si m-auzi) ca i-ai dat febra copilului meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Eu stiu ca nu raspunde, dar e posibil sa fie si alte cauze si sa nu le cunosc eu.

Raspunsul rapid nu e valabil la virusi si bacterii care intra pentru prima data in corp. Daca acestia au mai infectat corpul, s-a creat imunitate impotriva lor si atunci corpul raspunde mai rapid, febra fiind mai mica. E valabil si in cazul vaccinurilor.

Mergi la inceput

Tocmai am aflat ca am luat examenul la imunologie .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

kari, fetele mele beau piureuri de fructe naturale, sau sucuri insa neaparat nu facute de mine

mihaela, pe de o parte te inteleg, si eu stau intr-un sat relativ mic, insa am tot ce imi trebuie in jur, siguranta pe strada, liniste, curte bla bla, si daca vreau balamuc nu trebuie sa conduc decat jumatate de ora pana intr-un oras turistic. cu copii mici e ok, insa cand cresc copiii as vrea sa ma mut in oras cu fum si masini si oameni care se lovesc de tine pe strada

buflea mmm, suna a cantitate si mai putin a calitate. io = fitoasa. agree cu shrimpii - ador pestele si fructele de mare.

agree si cu pizza si hamburgerii. grasimile nu ie neaparat rele, - bune la creieras!!! nu putem manca toata ziua morcovi mov

Mergi la inceput

alra, noi avem 8 luni pe an liniste si pace, 4 luni e balamuc. Insula e cea mai vestita zona turistica a Suediei, cu tot ce vrei: mare, plaja, apa buna de baie, aquapark, paduri, lacuri...
Noi plecam o luna sa vedem lumea, la aglomeratie, fum si imbulzeli. Ajungem acasa si suntem mai departe turisti, e superb. Dar in august-septembrie abia asteptam sa plece toti si sa se faca liniste.
Cand sunt in Kalmar abia astept sa ajung acasa, nicaieri nu simt asa ca acolo.

buflea, hamburgerii sunt junk food pentru ca au tot felul de "prostii" in carnea aia tocata. Plus ca vin la pachet cu paine si cartofi prajiti.
Pizza nu inteleg de ce. Poate de ce nu are legume decat coapte...Dar aici se serveste cu salata verde sau salata de varza. Hamburgerii la fel .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui alra
buflea mmm, suna a cantitate si mai putin a calitate. io = fitoasa. agree cu shrimpii - ador pestele si fructele de mare.

agree si cu pizza si hamburgerii. grasimile nu ie neaparat rele, - bune la creieras!!! nu putem manca toata ziua morcovi mov

Ai dreptate - dupa ce am recitit meniul mi-am dat seama ca nu a fost nimic "sofisticat" ..cred ca mi-a venit cuvantul ala in cap pentru ca nimic din mancarurile alea nu se gatesc la mine acasa in afara de paste din cand in cand - dar cred ca termenul potrivit era "variat" si nu sofisticat.

In legatura cu shrimpii - dar o persoana care se sclifoseste in general la "tot ce inoata" (adica eu ) a zis ca shrimpii erau buni, inseamna ca erau "outstanding".

Bai, ma puneti pe ganduri cu febra asta - nu ca as avea ceva de facut, dar sper sa nu am vreodata nevoie de ea, mai ales ca eu ziceam ca ai mei stau bine cu imunitatea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s
buflea, hamburgerii sunt junk food pentru ca au tot felul de "prostii" in carnea aia tocata. Plus ca vin la pachet cu paine si cartofi prajiti.
Pizza nu inteleg de ce. Poate de ce nu are legume decat coapte...Dar aici se serveste cu salata verde sau salata de varza. Hamburgerii la fel .

Nu au mai, serios ca nu au nimic ...adica in fine, nu bag mana in foc pentru nici o mancare cumparata dar reteta de hamburgari este incredibil de banala - iei carnea tocata, o amesteci cu sare si o pui pe gratar. Secretul este la grill-uit, ca trebuie sa o tii atat cat sa iasa jucy. Probabil ca de aceea americanul a gasit de cuviinta sa puna peste hamburger tot felul de alte flavors (maioneza, castraveti murati, ketchup, ceapa prajita), ca sa mai dea niste gust acelei chiftele, chestii care nu fac insa parte din hamburger - ca si cartofii prajiti - ca si in Romania mancarea preferata era ceafa la gratar cu cartofi prajiti si nu a zis ca asta e junk . Pai daca ma gandesc la chiftelutele romanesti care au in ele ceapa, cartof, uneori morcov, oua si mai sunt si deep fried - par de 100 de ori mai nocive.

Cat despre pizza - sigur ca orice mancare se poate imbunatati - dar aici in America, pizza este considerata "junk food" - cred ca din cauza grasimii din cascaval, ceea ce mie mi se pare o exagerare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

ceafa a gratar rulz!!! cu cat e mai grasa si arsa un pic cu atat mai bine!!!

buflea, mie imi place tot ce inoata mai putin broastele si melcii de apa sau gradina

Mergi la inceput

Nah, e drept...dar nimeni nu a zis ca ceafa la gratar cu cartofi prajiti e sanatoasa . Noi facem hamburgeri vara la gratar acasa, dar luam carnea din magazin, gata preparata. Am zis ca daca nu e MacDonalds, nu e junk .

Si eu am inceput sa mananc räkor, aka shrimps de cand am venit aici. Cand am fost in SUA(locuiam in Ro atunci) nici nu m-am uitat la ei. Fraiera!

Aici se face si pizza cu shrimps sau cu scoici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

dilema febrei. mai, nu stiu....al meu nu a facut decat de 2 ori febra serioasa, peste 38,5...minore a mai facut si toti au mai facut)...o data la canin suprapus cu 2 masele si la laringita. nu a facut la nici un vaccin febra si-am intrebat, poi de ce??? ca toate mamicile se plangeau ca fac puii febra, numai al meu nu si nu si ma intrebam de ce nu-s si eu in rand cu lumea. una bucata doctora mi-a zis ca daca anticorpul e format, nu se mai declanseaza sist de aparare pt a lupta impotriva virusului, bacteriei sau toxiei, sub forma slaba, injectate.
nici eu nu fac febra, foarteeeeeeeeeee rar.....nici nu ti minte cand am facut ultima data si-a sanatoasa, zic eu

editez....mi se invart ochii ca la jocuri mecanice de la reclama cu Poiana

arla deci si tu una dintre cele ca si mine, care n-a mancat celebra supa belgiana de melci???

mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail

Mergi la inceput