Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***369***

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:
citat din mesajul lui simplyana_m

Ilinca, ma roade rau de tot o curiozitate morbida, CE-AI VAZUT??? (WARNING! Cumva ala cu copilul de 2 ani calcat in plina zi de mai multe masini?)

http://www.lucamic.blogspot.com/

Da, Simplyana...Pe mine nu curiozitatea morbida m-a facut sa intru pe youtube ci faptul ca citisem despre ce e vorba si mi-am zis:"mneah, imposibil, precis e ceva trucaj de-ala grosolan, o facatura cum sunt atatea pe net!!"
Si shocant nu e doar monstrul care a dat inapoi ca sa mai treaca o data peste trupushorul ala amarat, ci si cei 19 robotzi cu chip uman care au trecut pe langa, ca pe langa un starv de shobolan, fara sa opreasca, fara sa cheme ambulantza, dandu-i "ocazia" sa mai fie calcata si de o alta masina, inca vie fiind si ramanand inca vie pana a fost dusa la spital cand cea de-a 20 a persoana s-a indurat sa intervina.
Andrei a zis ca dezumanizarea asta e la nivel global, ca au mai fost cazuri de-astea (vezi romanca picata pe asfalt dupa un pumn si lasata sa zaca acolo pana a murit, in Italia); eu zic ca e ceva specific chinezilor, i-a dezumanizat conditiile socio-economice, comunismul, faptul ca sunt atat de numerosi, dracu' stie...
In orice caz de ieri ma tot gandesc ca nu mai vreau sa plec nicaieri "in lumea mare", as vrea sa stau toata viata cu ai mei intr-un mediu cat mai sigur si familiar, sa nu dau niciodata de fatza cruda, hidoasa a lumii...mno, cred ca ma pashte "depresia de iarna"

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Aoleu, Ilinca...nu pot sa ma uit la asa ceva. E prima data cand aud asta dar nu as vrea sa vad.

V-am povestit ca eu am tot felul de ganduri negre. Cand am treaba nu-i bai, dar seara cand ma linistesc imi vin in minte tot felul de cacaturi care i se "pot" intampla lui Vladimir. Si ma trec fiori si imi doresc sa iau o vodca sa ma ia repede somnul ca sa nu mai aberez.

Brrrrr!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

asa, am revenit.

SO, gaza, iau pe puncte [si paranteze in paranteze ].

1. Nu numai ca e fffff bine ca ne-ai scris aici [chiar si abia azi, cand ai acumulat energie si elan], insa TE ROG sa nu te mai gandesti niciodata la fraza asta [pe care am vazut-o de multe ori la tine]: "va rog sa ma scuzati pt mesajul kilometric". TE ROG :). Eu, si cred ca toate fetele, suntem aici ca sa cititm CAT MAI MULT din fiecare fiinta dintre noi, macar atat sa fie avantajul spatiului virtual. So, please, uitam de fraza aia, da? Ca altfel, gandesc ca parca tu te-ai simti un pic "nelinistita/stresata/jenata" ca ne-ai scris. Deci uitam de fraza, da? :).

2. Informatia in sine.

2.a.
Gradinita si lipsa ajutorului in diferite actiuni [baie, masa imbracat]

Aici, cand am citit, am avut impresia de cresa veche-veche-veche din sistemul comunist, cand 40 de copii mici stateau la o singura ingrijitoare, si evident, cresteau asa cum putea fiecare... La categoria 2-4 ani, eu cred ca INCA e nevoie de ajutor, si nu ma gandesc la bb3 [care nu stie nici jumate din ce stiu alti ghiocei avansati], dar ma gandesc chiar la gradinitele de STAT din ro [nu doar particulare] unde totusi, copiii sunt ajutati, si vorbesc din interior... Poate nu in 100% din actiuni, dar zic eu ca fata de ce pove tu acolo, e rai, vorba lui ilincu'. Mai ales cand mai dai si bani destui... So, la acest punct, un minus mare.

2.b.
Activitatile [lispa lor ]

Aici e un pic mai putin grav, pt ca sunt n si n pareri, de ex invatamantul waldorf, chiar floric ne-a ridicat subiectul, acum ceva timp. Din ce spui tu, pare un fel de W, dar mai prost, ca lipseste etapa de initiere. Acele educatoare nu pare entuziasmate sa arate si sa imbie copii la o anumita activitate. Materialele sunt trantite pe la mese ca la magazin, si de acolo, fiecare ce intelege, ce nu. Dar nici super grav nu mi se pare, pt ca asta poate fi compensata de voi acasa, mai exact cu ideea [nu stiu cum de mi-a furat-o ilincu ] unei "colaborari" acasa. Chiar imi amintesc ca am vazut intr-o zi, la Mall, la Diverta, cand eu stateam sa ma odihnesc si bb3 era la spatiul de joaca de la Diverta, o mama cu copilul ei si cu o "semi-bona", un fel de ajutor intelectual. Adica, mama o avea pe acea tipa [straineza] pentru activitati educative, cand ea, mama, era ocupata. Mi s-a parut f misto... In acets fel, copilul avea de toate: si pe mama acasa, si socializare, nici mama nu era "redusa" doar la ocupatia de mama, era ok. Eu cred ca poate o tipa [eventual din ro] relativ tanara, ar putea sa ii ofere lui katerina diferite activitati, in perioadele cand tu esti busy sau chiar obosita, stoarsa, fara idei, etc. Si, pt socializare cu copii, acolo nu exista spatii de joaca stil Diverta din Plaza de la noi? Ca pe timp de iarna mai ales, sunt parinti care merg destul de frecvent la acele locuri, si ati putea inchega relatii, prietenii...

In conluzie, a trecut deja destul timp de acomodare, si totusi, Katy INCA nu isi gaseste o fericire/bucurie la acea gradi, cred ca e o pierdere acolo. Asa ca ia in calcul varianta unei "educatoare particulare", sau cum se numeste "homeschool", doar ca sa fie o tipa relativ tanara pt a putea intra in cercurile de copii/parinti tineri.

3. Ramasul acolo vs intorsul in Ro.

La acest capitol eu nu stiu deloc detalii despre plecarea voastra. Gazul a fost trimis prin servul lui acolo, pt o perioada mai mare de timp, sau nelimitat, sau si-a gasit alt serv? Cum este situatia? Apoi, TU, gaza, te-ar tenta sa iti gasesti job pe acolo, si sa TRAITI niste ani, macar 5? Varianta cu separarea PICA, din pct meu de vedere, e pacat sa riscati instrainarea afectiva intr-o familie minunata. Nuuuuuu. E o vorba.. oamenii, cu cat inainteaza in varsta, cu cat apuca sa se invete sa traiasca singuri, cu ata mai greu se vor REadapta la cuplu. Deci: EXCLUSA varianta cu separarea.

So..., DACA marius e totusi multumit profesional [si financiar] acolo, poate reusesti sa gasesti o varianta buna si pt Katy, dar asa incat sa fiti toti 3.

"keep in touch"

anca
.

Poze cu noi

Veronica-Elena 14 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 2 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Gaza, daca nu lucrezi, tine-o acasa si, exact cum au zis fetele, du-o la diverse cursuri/grupuri de joaca, incat ea sa socializeze si sa mai si invete cate ceva, iar tu sa ai putin timp pentru tine.

Olga, am admirat pozele: sunteti niste frumosi!( de-abia astept sa va vad in formula de patru, dar cand va fi vremea, nu mai repede!)

Am vazut-o si pe Ana in bratele personajelor ei favorite; fericirea de pe chipul ei a compensat toata oboseala si inghesuiala!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonapro spune:

La multi ani plini de bucurii tuturor sarbatoritilor de nume

Olga: foarte frumoase pozele, imi pare rau ca nu a putut sa vina si Chitibus

Gaza: grele decizii, dar pararea mea e ca i-ar fi mai bine acasa, decat la minunata gradinita, oricum nu invata mai nimic, sigur gasiti copii in parc sau la locuri de joaca pentru socializare. Mai bine duci fata la alte activitati care-i fac placere.Eu nu sunt de acord cu despartirea familiei, mai bine impreuna la bine si la greu

Mami de Lucian(16.03.2009) si de Sebastian(05.08.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Gaza varianta Biancai mi se pare si mie tare faina. Si eu as face la fel. Cu banii de pe gradi ii gasesti activitati faine. Sigur sunt.

Ilinca nasol ce povestesti tu acolo. Nici eu nu vreau sa vad asa ceva. Mai ales acum

Anaan multumesc Si eu abia astept sa fim in formula de 4 (de fapt 5 ), doar ca mi-e un pic teama...un pic mai mult

Olga, mamica lui David iepurasul si 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Citat:
citat din mesajul lui olishka

Gaza varianta Biancai mi se pare si mie tare faina. Si eu as face la fel. Cu banii de pe gradi ii gasesti activitati faine. Sigur sunt.

Ilinca nasol ce povestesti tu acolo. Nici eu nu vreau sa vad asa ceva. Mai ales acum

Anaan multumesc Si eu abia astept sa fim in formula de 4 (de fapt 5 ), doar ca mi-e un pic teama...un pic mai mult

5? 5 cu Chiti?
Frumos la Paris, dar eu nu l-am vazut decat pe Goofy...sau si voi il confundati pe Goofy cu Pluto (Robert doar daca ii vede impreuna face diferenta)

Mergi la inceput

Multumesc Simona

Cum te mai simti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Eii na, simpli... eu stiam de povestea cu ex-ul, de 10 ani, dar nu retinusem data nasterii [abia de o stiu pe a copiilor mei ]. Sa vezi tu ca o fi vreo karma ceva... Adica... ce nu ai realizat cu el poate oi face cu mine?

Insa, daca e sa o luam cu "zodiiiili'", dintre toate zodiile, la pesti diferenta dintre femei si barbati este cea mai mare. Asa ca... zic eu, ce nu ai gasit la ex, am sanse mari sa gasesti la mine!!!! :)))))

Acum.. daca tot am rasucit un pic cheia... ce amintire/detaliu frumos din acei 10 ani pastrezi, si ce detaliu naspa?

Uite, tot ii place inei, bagam un chestionar cu ce ne amintim misto/naspa despre ultimul ex? [cum suna, ultimul ex :)), parca e ultimul mohican :)))]

Legat de faza chinezeasca, eu de ieri ma gandeam ce oi fi vazut ilinca, dar cand am vazut CAT DE DARAMATA in sufletul ei este, nu am avut curajul sa intreb. Si eu, ca si Bianca, si ca toate mamele poate, am momente de imaginatie bolnava/fatalista, si cum stau si ma transpun in situatie, ma trezesc panicata toata, daramata. Apoi, ma scutur si imi zic sa nu ajung ca in Creanga, cu drobul de sare, si sa ma rog la Dzeu sa ma ierte ca am erori de compilare la lista cu pacate si sa vada Dzeu ca macar, sunt in aceeasi odisee cu Floric si Simpli, si poate asa, se indura de noi sa ne fereasca de probleme grave...

Cum o descrisesem pe ilinca, in alea 10 puncte, imi amintesc ca era unul cu "frica de ceea ce nu depinde de ea si se poate intampla peste capul ei"... Ilinca... incearca sa nu iti revina gandul iar si iar acolo... e greu, dar cum simti ca apare gandul, cauta cu privirea un altceva din lumea ta, reala, din jur... pt ei, cei loviti de soarta, nu putem facem mai nimic.. :(.

Plec si eu spre casa,
va pup.

Poze cu noi

Veronica-Elena 14 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 2 anisori

Mergi la inceput

Da Bianca, 5 cu tot cu Chiti.

Pai de asta ma plangeam eu, ca nu l-am vazut decat pe Pluto, dar si pe acela de la departare. A fost si ceva parada cu toate personajele, dar era atat de aglomerat ca nu vedeai nimic. Data viitoare...

Nici eu nu stiam ca exista si Pluto si Goofy, dar m-a luminat fii-miu Acum ii stiu si eu!

Mergi la inceput