Gravidute cu trombofilie - capitolul 6

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebeta spune:

Amary mai ai un copilas? Spuneai ca trombofilia ti-a afectat sarcina anterioara... Atunci ai avut ceva tratament? Iertare, poate ai mai spus, dar nu am fost pe faza! Si eu mai am o fetita, dar atunci totul a fost perfect cu copilul, m-a chinuit doar o nenorocire de hernie de disc, tare greu mai ales ca am luat 25 kg! Acum, insa, dupa o sarcina oprita in ev in mai, am descoperit si hipotiroidie si mutatie de trombofilie...
Musette imi pare rau ca te chinuie sangerarile astea. Din cate am citit la fete, au mai fost cazuri,asa ca sper din tot sufletul sa scapi de ele destul de curand si sa mearga totul bine! Noi avem cam aceeasi varsta a sarcinii si am avut si eu sangerari pana dupa 7 sapt. Asa ca stiu cat de greu e; inca studiez cu atentie hartia igienica de cate ori merg la baie!
Vorbeati si de palpitatii; si eu am si acea senzatie ca se opreste respiratie, trebuie sa tusesc sa imi revin si sa por respira sau simt ca o ia inima la goana de parca tocmai m-am orit din alergat. Dr meu zicea ca e foarte probabil de la medicamentele pentru tiroida, dar mi se intampla si seara, iar eu iau synthroidul dimineata, la prima ora. In ultima vreme parca s-au mai rarit episoadele, dar tot apar zilnic, macar asa usurel, dar nu cumva sa-mi pierd antrenamentul... Sper sa fie OK pana la urma.
NOapte buna tuturor, acasa e noapte deja!

14+ si mami de Demetra (24.04.2007)

Hipotiroidie autoimuna, MTHFR A1289C heterozigot, 1 sarcina oprita in evolutie la 9 sapt.
Tratament sarcina: Synthroid 75, Femibion 2, vitamine prenatale, Baby aspirin 81mg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Bebeta, inteleg ca nici tu nu faci (inca?) heparina?

Mai e cineva cu kg multe? Sau sunt singura cu problema asta? Mult adica spre 100, nu 7o si ceva.

20+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat si nemetilat, Magnerot*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kraluca spune:

la multi ani tuturor celor care se simt romani!
toni - asteapta pana luni si apoi, pana pe 17, ai timp destul sa incerci si alt dr (alt aparat, alti ochi, alta interpretare). eu am mai spus ca la morfo de trim 2 am facut 2 eco la 2 dr si rezultatele erau destul de diferite. iar mie, la ultimul eco mi-au spus ca bebe are 900 + sau - 130g (ceea ce este destul de important)
dara, alex - si eu ma gandeam ca e cam ciudat sa testeze medicamentele pe gravide... ce mama ar pune viata copilului nenascut in joc? eu la aspenter am cautat studii privind influenta asupra sarcinii si nu am gasit nimik concret. chiar am luat aspenterul cu inima indoita la inceput...

29+

mutatia heterozigota a A1298C si C677T
tratment: clexane 0.4/zi, elevit, femibion 2, cetebe, magne B6

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tonirro spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri si pareri; aveti dreptate, mai am nevoie de o parere. Mi-am facut programare luni la Regina Maria. Deci luni am program de spitale. Pana atunci, ma duc azi la o ecografie pelvina, pentru ca in urma discutiei cu d-nd dr. Avram, incerc sa vad daca nu cumva am si alte probleme in abdomenul inferior. Sunt tare nelinistita, nu stiu unde mi s-a dus optimismul ala de zilele trecute. Aseara am visat ca bebita mea era prinsa in uter ca intr-o capcana si si uite asa mi-am dat seama ca eu am uter retrovers si am intrat azi-dimineata la 5 pe calc sa citesc despre asta si am vazut ca exista cazuri cand uterul nu cade in pozitie normala nici cand sarcina creste si ca asta afecteaza dezvoltarea bebelului si duce pana la pierderea sarcinii. Asa ca va dati seama ca abia am asteptat sa se lumineze de ziua sa-mi fac programare. Sper sa nu o iau razna, nu sunt o ipohondra, dar simt ca intru in criza de timp. Imi iau piticii cu mine sa vada si ei "soldatii" asa ca o sa ma intorc mai bine dispusa.Da, nici eu nu stiu cum m-au trimis acasa cu IR-ul acela. Ei se ghideaza dupa valorile bebelinei - cerebrala si nu mai stiu ce. Atata vreme cat ele sunt ok.....La multi ani!!!!! Sa aveti o zi superba!!!! MTHFR C667C heterozigot, MTHFR A1298C heterozigot, Factor II heterozigot; Tratament Clexane 0,4/zi, Femibion 1, Magne B6, Acid folic + complex B, Cetebe, Aspenter 1/zi,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

Citat:
citat din mesajul lui tonirro

Multumesc mult pentru raspunsuri si pareri; aveti dreptate, mai am nevoie de o parere. Mi-am facut programare luni la Regina Maria. Deci luni am program de spitale. Pana atunci, ma duc azi la o ecografie pelvina, pentru ca in urma discutiei cu d-nd dr. Avram, incerc sa vad daca nu cumva am si alte probleme in abdomenul inferior. Sunt tare nelinistita, nu stiu unde mi s-a dus optimismul ala de zilele trecute. Aseara am visat ca bebita mea era prinsa in uter ca intr-o capcana si si uite asa mi-am dat seama ca eu am uter retrovers si am intrat azi-dimineata la 5 pe calc sa citesc despre asta si am vazut ca exista cazuri cand uterul nu cade in pozitie normala nici cand sarcina creste si ca asta afecteaza dezvoltarea bebelului si duce pana la pierderea sarcinii. Asa ca va dati seama ca abia am asteptat sa se lumineze de ziua sa-mi fac programare. Sper sa nu o iau razna, nu sunt o ipohondra, dar simt ca intru in criza de timp. Imi iau piticii cu mine sa vada si ei "soldatii" asa ca o sa ma intorc mai bine dispusa.
Da, nici eu nu stiu cum m-au trimis acasa cu IR-ul acela. Ei se ghideaza dupa valorile bebelinei - cerebrala si nu mai stiu ce. Atata vreme cat ele sunt ok.....

La multi ani!!!!! Sa aveti o zi superba!!!!

MTHFR C667C heterozigot, MTHFR A1298C heterozigot, Factor II heterozigot; Tratament Clexane 0,4/zi, Femibion 1, Magne B6, Acid folic + complex B, Cetebe, Aspenter 1/zi,

hai hai ca ti-o iei, sus cu moralul
e bine a ti-ai mai facut o programare
bebeta, problemele cu tiroida stiu ca dau palpitatii

in 29+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_let spune:

Toni, bafta multa azi si nu te ingrijora prea tare in legatura cu pozitia uterului. Eu il am retrovers si, ca si tine, puneam pana acum pierderile de sarcina pe seama acestei retroversii uterine, dar nu era asta! Indiferent cum e uterul, el va creste pe masura ce sarcina evouleaza si se ridica. E adevarat ca sunt si cazuri nefericite, dar nu trebuie sa fim noi neaparat printre ele. Nu le putem avea pe toate, nu?
Suzi, asa stiam si eu, din ce am citit, ca acest strep B nu infl bebele, insa daca e detectat in urina, parerile sunt impartite. Pana acum nu am avut asa ceva. De fiecare data cand recoltam din col, faceam si urocultura si, chiar daca in secretie iesea pozitiv, in urina a iesit intot negativ. Pe 22 septembrie a.c. am repetat urocultura si era de asemenea rezultat negativ. Acum a aparut!
Amary, multe suntem purtatoare si se poate activa si in afara sarcinii, dar mai ales in sarcina. Citeam undeva ca pana la 40% din femeile insarcinate au asa ceva. Si da, implica nastere sub antibiotice, indiferent de tipul nasterii, mai ales daca e detectat in urina, desi sunt persoane care sustin ca se da antib doar la nastere normala. Eu voi cere in perfuzie antib pt a fi mai sigura. Si am sa iau si tratament. Merg azi la dr sa vad ce imi prescrie. Dar oare e safe antibioticul luat acum, pe sarcina?

33+cuEva Ioana

3 sarcini oprite in evolutie: 8s, 8s, 7s, nu am facut anal genetice de trombofilie; acum: sarcina obtinuta natural, tratament: Fraxi 0.3ml/zi; Femibion, vit C, Mg+B6, acid folic 5 mg; DPN 9-10 Ian 2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Mihaela, cred ca depinde de antibiotic. Multe-s safe si stiu multe mamici care au luat fara probleme, pentru infectii urinare (cu mai multi germeni), dar nu stiu exact ce antibiotic.

Kraluca, ai cautat dupa Aspenter, sau dupa "aspirin" sau "acetylsalicylic acid" si pregnancy?
Ca asa la primele cautari dau de "Studies have shown that low-does aspirin during pregnancy can reduce the risk for having a premature birth in women who have several risk factors for premature births, like having had a premature birth or preterm labor in the past or having diabetes or high blood pressure. A French study in women taking low dose aspirin during pregnancy to prevent premature birth showed that the children of these women had fewer problems five years after birth than the children of women who had not taken low-dose aspirin during the pregnancy.

Low dose aspirin during pregnancy is also often prescribed for women who have risk factors to develop a pregnancy associated disease that is called preeclampsia and that causes the blood pressure to rise to unsafe levels and also damages the kidney. This condition can advance to a potentially fatal disease for both mother and child that is called eclampsia. Risk factors for developing preeclampsia during pregnancy are having had preeclampsia in a prior pregnancy, diabetes, kidney disease, and chronic high blood pressure."

sau de http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1471-0528.2002.01046.x/abstract
"Results Forty-three women on acetylsalicyclic acid and 43 on placebo were successfully followed up. The use of acetylsalicyclic acid was associated with a statistically significant reduction in the incidence of pregnancy-induced hypertension (11.6%vs 37.2%, RR = 0.31, 95% CI 0.13–0.78) and pre-eclampsia (4.7%vs 23.3%, RR = 0.2, 95% CI 0.05–0.86). The incidence of hypertension before 37 weeks of pregnancy was also significantly reduced (2.3%vs 20.9%, RR = 0.22, 95% CI 0.05–0.97). The reduction in the incidence of intrauterine growth retardation (2.3%vs 7%) was not statistically significant. Acetylsalicyclic acid was not associated with excess risk of maternal or fetal bleeding."

20+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat si nemetilat, Magnerot*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette_1982 spune:

bebeta, din pacate sangerarile astea ale mele apar si dispar. 4 zile am avut liniste si a venit secretie normala, curata. Acum, de doua zile iar... maro inchis, cheaguri, acum incep iar sa se deschida la culoare. Cum redevin activa 2-3 zile, reapar. Cred ca sunt niste vase care tot sangereaza sau se tot sparg. Placenta mea momentan e formata destul de jos (previa) dar da semne sa se ridice. Medicul zice ca daca se ridica nu o sa mai apese pe col si ma voi putea ridica din pat fara sa mai am hemoragii.
Cred ca sunt un pic in urma ta ca varsta a sarcinii. Eu implinesc 40 de saptamani pe 31 mai 2012.
Doamne ajuta sa ajungem cu bebeii in burtica pana in luna mai!

MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000, 3 duphaston, 4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, 2 Aspenter pe saptamana
in 14+ cu baietel mititel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amary09 spune:

Buna seara fetelor,
Azi vad ca v-ati cam sarbatorit, nu prea ati fost pe aici

Bebeta, da am avut probleme in ultima parte a sarcinii, dupa 32 de saptamani, copilul s-a oprit din crestere brusc din cauza placentei care era praf si nu a mai facut fata. Nu am facut tratament, si mi-e teama si la sarcina asta pentru ca stiu deja ca nu toate trombofilice (mai ales cele la care stii ca au avut antecedente) nu reactioneaza in trim. III la Clexane. Un hematolog mi-a explicat ca riscul se reduce la jumatate cu tratament, dar nu de tot. Incerc sa fiu optimista si sper sa fiu in jumatatea care reactioneaza la tratament.

Toni, incearca sa te linistesti, increde-te in norocul tau si roaga-te, ecografiile mai dau si erori.

Dara, eu am 66 si am slabit 2 kg, dar mai intreaba-ma peste 4 luni. Din experienta, iti spun ca se iau cele mai multe kg in jumatatea a doua a sarcinii (eu luasem 8 pana la 20 de sapt, si am mai luat 15 ulterior) si chiar nu am mancat prea mult. Nu te mai stresa, ca daca ti-e felul sa te ingrasi (ca mine), oricat te straduiesti tot cate vor ele vin, mai bine da-i ce-i trebuie bebe-ului si iti revii dup-aia. Nu toate fetele mai plinute fac preeclampsie, iei si aspenter, nu te mai stresa din cauza kg, acum nu ai ce le face.

Musette, am vazut la sarcina trecuta in spital fete care au stat de la 2 luni in pat, stiu ca e foarte greu (eu am stat linistita doar 1 luna si am turbat), dar gandeste-te mereu la rezultat. Poate daca stai linistita trec de tot sangerarile.

Mihaela, stiu ca multe antibiotice sunt safe in trim. III, si multe gravide au luat, probabil riscurile ca infectia sa treaca la bebe sunt mult mai mari.

Amary 10+ de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kraluca spune:

toni - este normal sa te demoralizezi daca nu ai primit raspunsul pe care il asteptai... iar subconstientul tau transforma asta in vise... nu te panica si incearca sa analizezi fiecare posibila problema individual. nu te gandi ca nu ai timp, deoarece bebe al tau va creste la randul sau. foarte bine ca ai inceput sa iei in calcul si alte cauze ale intarzierii in crestere, chiar daca eu cred ca dr gineco trebuia sa faca treaba asta. sa stii ca suntem alaturi de tine si te sustinem cat de mult putem!
dara - spre rusinea mea am cautat aspenter... acum m-am mai linistit, dar eu chiar ma temeam sa nu aiba bebe probleme de auz
musette - si eu pe la 12 saptamani aveam placenta inserata anterior, insa in timp s-a ridicat. asa ca, repaus la pat, la caldurica si mult optimism! apropo, am vazut ca pregatesti un carucior albastru... felicitari!

29+

mutatia heterozigota a A1298C si C677T
tratment: clexane 0.4/zi, elevit, femibion 2, cetebe, magne B6

Mergi la inceput