Gravidute cu trombofilie - capitolul 6
Raspunsuri - Pagina 6
mihaela_let spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dara76 Pentru febra si raceala e ok Paracetamol simplu, max 3 pe zi. Zic si ginecologii si studiile clinice (nu facute de producatorii de paracetamol). 20+ *MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat si nemetilat, Magnerot* |
Corect! Nu puteti sta cu febra si atunci Paracetamolul simplu ajuta! Dar, daca nu e febra prezenta, mai bine nu luam medicamente, fie ele si naturiste. Eu m-am ferit de ele in aceasta sarcina.
Sanatate multab tuturor!
33+cuEva Ioana
3 sarcini oprite in evolutie: 8s, 8s, 7s, nu am facut anal genetice de trombofilie; acum: sarcina obtinuta natural, tratament: Fraxi 0.3ml/zi; Femibion, vit C, Mg+B6, acid folic 5 mg; DPN 9-10 Ian 2012
bebeta spune:
MeAlex felicitari si sarcina usoara! Ce veste minunata intr-o zi de sarbatoare... Un Gand bun si pentru Tonirro, sper sa creasca bine micuta ta si sa Mai stea la mami in burtica pana trece anul. Doamne ajuta! Numai bine fetelor, sanatate si inspiratie la cumparaturi burticilor avansate. Noi am facut luni 14 sapt, pana acum bine. Traim intre analize si vizitele lunare la dr si ne rugam sa ajungem cu bine in Mai. La multi ani sarbatoritelor si celor dragi si aveti grija de voi!
mami de Demetra (24.04.2007)
mihaela_let spune:
citat din mesajul lui tonirro ALEX Felicitari!!!! Iti doresc o sarcina usoara cu bebelus la termen! Ma bucur mult mult de tot!!! Vedeti mai fetelor...v-am zis eu ca vestile bune imi dau si mie putere...asa va vreau ! Carpediem felicitari pentru bebelinul tau!! Musette stai linistita in pat, fa ce trebuie sa faci cu utrogestanul ala, o sa fie bine Am si intrat pe paginile cu carucioare si patuturi sa vad despre ce modele vorbiti ... Am intrat sa citesc si de cei cu care ati ales sa recoltati celule stem... Nu cred ca se supara cineva daca vorbim aici si de altceva decat trombofilie...ma gandesc ca macar aici suntem "gravidute cu trombofilie"...avem voie...avem? Acum despre bebelina mea. Ecografia a fost scurta, si m-a bagat in ceata rau de tot. Piscoata a crescut f putin, are lichid in jurul ei dar situatia nu e roz, asa ca urmatoarea eco nu mai e la o saptamana, ci luni. Nu stiu cat anume a crescut piscoata pentru ca daca ma iau dupa masuratorile de pe poza femurul e mai mare decat cel de sapt trecuta cu o saptamana, in timp ce alte valori de saptamana trecuta sunt acum mai mici ; concluzia: sapt trecuta avea aprox 630 grame, saptamana aata are aproximativ 630 grame . Odata ce am ajuns acasa mi-am luat la verificat toate pozele cu masuratorile pe artere si am gasit ca acum 3-4 saptamani aveam IR-ul pe artera ombilicala 1 (asta inainte sa maresc Clexane), apoi a inceput sa scada, azi ajungand la 0,78. M-am hotarat sa reiau Utrogestanul, acum ce rau poate sa-mi faca!? Sincer ma asteptam la vesti bune, mai ales ca burta mea a luat o forma de burta in ultima vreme si buricul s-a buricat asa, si parca si piscoata o simt mai sus. Oricum, eu merg in continuare cu speranta! Scuze ca m-am intins atat! Va pe toate, multa sanatate!!!! MTHFR C667C heterozigot, MTHFR A1298C heterozigot, Factor II heterozigot; Tratament Clexane 0,4/zi, Femibion 1, Magne B6, Acid folic + complex B, Cetebe, Aspenter 1/zi, |
Toni, eu cred ca poate a fost masurat ceva gresit sapt trecuta sau poate acum daca zici ca a fost ceva f scurt. Daca IR-urile sunt mai bune, asta e de bun augur, zic eu. Utrogestanul, imi zicea o prietena studenta la medicina, nu are ce rau sa ne faca, mai ales ca surplusul "cica" se elimina; este un hormon produs de corpul nostru in mod normal si ca, dupa o anumita varsta, in sarcina, organismul nostru nu mai produce suficient, asa ca e bun un aport din afara. Nu mai stiu...tu in ce sapt esti? Dr dupa eco ce ti-a zis?
Tin pumnii. burtica!
33+cuEva Ioana
3 sarcini oprite in evolutie: 8s, 8s, 7s, nu am facut anal genetice de trombofilie; acum: sarcina obtinuta natural, tratament: Fraxi 0.3ml/zi; Femibion, vit C, Mg+B6, acid folic 5 mg; DPN 9-10 Ian 2012
carpediem spune:
Tonirro, fata de ceea ce a fost masurat sapt trecuta nu are cum acum sa fie mai mici masuratorile, e ilogic. Mai mult decat atat, eu nu cred ca intr-o sapt bebele tau nu a crescut nici macar un gram! IR-ul pe ombilicala de 0.78 e spre limita de 0.8 dar arata ca e in scadere si ca ajunge hrana mult mai multa la bebe decat ajungea acum cateva sapt cand aveai 1 ! Sincer, nu stiu cum au putut sa-ti masoare valoarea 1 si sa te trimita acasa sa stai linistita cu valoarea asta!!....
Cred ca ti-am mai sugerat o data si o fac din nou, stiu ca ai incredere in doctorii tai, dar incearca totusi si alt echo la un alt doctor si vezi si acolo ce se vede si ce ti se recomanda, rau nu are ce sa-ti faca, iti vei face doar o parere mai clara despre situatia actuala.
Progesteronul stiu si eu ca ajuta placenta sa imbatraneasca mai greu, deci ar trebui luat pe sarcinile cu probleme pana la final de sarcina, dar ovule, nu oral si excesul se elimina singur.
Pana la urma doctorii tai ti-au crescut doza de clexane sau ti-ai marit-o tu singura si ai ramas asa?
Daca burtica creste si bebe misca mai tare ca pana acum, e clar ca e in crestere dar iti trebuie si un echo facut asa, ca la carte
"Homo sum, humani nihil a me alienum puto!"
MTHFR C677T - heterozigot, A1298C - heterozigot, Gena PAI - 675 4G/5G - heterozigot, O sarcina oprita in evolutie la 15 sapt.
Tratament sarcina actuala: Clexane 0.6, 1 aspenter, 2 acid folic 5 mg, 2 magne B6, 2 no-spa, 1 ovul arefam 200 mg, 1 elevit, 1 cetebe 500mg, 1 capsula ulei de peste
danezza spune:
citat din mesajul lui carpediem Tonirro, fata de ceea ce a fost masurat sapt trecuta nu are cum acum sa fie mai mici masuratorile, e ilogic. Mai mult decat atat, eu nu cred ca intr-o sapt bebele tau nu a crescut nici macar un gram! IR-ul pe ombilicala de 0.78 e spre limita de 0.8 dar arata ca e in scadere si ca ajunge hrana mult mai multa la bebe decat ajungea acum cateva sapt cand aveai 1 ! Sincer, nu stiu cum au putut sa-ti masoare valoarea 1 si sa te trimita acasa sa stai linistita cu valoarea asta!!.... Cred ca ti-am mai sugerat o data si o fac din nou, stiu ca ai incredere in doctorii tai, dar incearca totusi si alt echo la un alt doctor si vezi si acolo ce se vede si ce ti se recomanda, rau nu are ce sa-ti faca, iti vei face doar o parere mai clara despre situatia actuala. Progesteronul stiu si eu ca ajuta placenta sa imbatraneasca mai greu, deci ar trebui luat pe sarcinile cu probleme pana la final de sarcina, dar ovule, nu oral si excesul se elimina singur. Pana la urma doctorii tai ti-au crescut doza de clexane sau ti-ai marit-o tu singura si ai ramas asa? Daca burtica creste si bebe misca mai tare ca pana acum, e clar ca e in crestere dar iti trebuie si un echo facut asa, ca la carte "Homo sum, humani nihil a me alienum puto!" MTHFR C677T - heterozigot, A1298C - heterozigot, Gena PAI - 675 4G/5G - heterozigot, O sarcina oprita in evolutie la 15 sapt. Tratament sarcina actuala: Clexane 0.6, 1 aspenter, 2 acid folic 5 mg, 2 magne B6, 2 no-spa, 1 ovul arefam 200 mg, 1 elevit, 1 cetebe 500mg, 1 capsula ulei de peste |
Subscriu total!
si eu spun ca bebitza creste dar nu ar fi rau sa vezi si o alta parere, o alra gandire!
in 29+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
suzieq spune:
Alex, ce vesti bune ai pentru noi, sa fie intr-un ceas bun si te asteptam in gasca de gravidute cu trombofilie.
Mihaela, eu stiu ca streptococul ala nu influenteaza bebele si nasterea la cezariana, ci numai la naturala.
Musette, daca acum scurgerile sunt asa inchise la culoare poate se si termina si scapi de grija lor.
Toni, si eu sunt de parere sa vezi si un alt medic sau macar la un alt ecograf, poate ajuta.
MTHFR C677T Homozigot
+29
dara76 spune:
MeAlex, asa e, nu organizeaza ei direct studiile cu gravide, insa dupa aceea raporteaza pacientele si ginecologii ca au cantarit raportul risc-beneficiu si era mai rau daca nu luau si ca 4000 de gravide au luat paracetamol si nu s-a intamplat nimic, ba chiar malformatiile, sa zicem, au fost egale sau mai mici cu cele din grupul de control (gravide care nu au luat). Stiu ca asa era ala pe care-l gasisem pt. paracetamol. In plus FDA (a americanilor) si NHS (a englezilor) il considerasera safe in sarcina, declarat. Ca atunci cand mi-a dat dr. voie sa iau, intai am verificat.
20+
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat si nemetilat, Magnerot*
amary09 spune:
Mihaela, si mie mi-a iesit nenorocirea aia de streptococ B, culmea la sarcina trecuta nu s-a activat (am inteles ca multe dintre noi suntem purtatoare, dar nu se activeaza decat in sarcina...). Mie mi s-a explicat ca implica o nastere sub antibiotic (indiferent de care este) si nu se trateaza in timpul sarcinii infectia vaginala. Daca insa apare streptococul in urina (si din pacate se intampla des sa treaca si acolo), trebuie luat antibiotic in sarcina, pt. ca din urina riscam sa treaca la copil. De altfel majoritatea infectiilor urinare se trateaza in sarcina pt. ca se pot transmite la bebei.
Toni, eu zic sa nu te increzi prea tare in ecografii, la 33 de saptamani am facut ultima ecografie, mi s-a zis ca fluxurile, placenta totul e minunaaaaat... Cand am nascut, am avut un soc, copilul era mic, placenta era f.f.f. mica, cordonul f. subtire, nimic din ce mi-au spus nu era adevarat, trombofilia cu siguranta isi pusese demult amprenta asupra mea, dar dupa ecografii totul era roz. Asa ca sa nu ai incredere in ecografii si masuratorile alea pe artere, din proprie experienta iti spun ca mai si gresesc....
Alex , felicitari pt. bebe....
Amary 10+ de
danezza spune:
mary, eu cand vad cacaciosii aia 2 mici in semnatura ta imi vine sa-i musc de nas
in 29+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot
amary09 spune:
Ha, ha, ha.....Trecem si la carute colorate (sper) dar deocamdata nu stiu ce sunt.... Eu si sotul speram fata si baiat, dar sanatosi sa fie.....
Amary 10+ de