Gravidute cu trombofilie - capitolul 6

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tonirro spune:

Buna fetelor! Vin si eu cu o veste buna . Piscoata mea a crescut o saptamana in 10 zile (nu invers - dar pentru noi este minunat). Intarzierea de crestere este acum undeva la 3 saptamani dar speram sa o tinem sub control. Astazi IR-urile erau putin mai mari ca data trecuta, totusi incomparabil mai bine fata de cum au fost. Bebica tot nu se hraneste cum trebuie dar se hraneste si oxigen primeste destul. Urmatoarea monitorizare este pe 15 decembrie deci am mai castigat o saptamana. Astazi am intrat in 29 de saptamani. Daca ne ajuta Dumnezeu poate trecem de Sarbatori....Felicitari tuturor pentru vestile bune si multa sanatate burticilor si bebicilor! . Ma duc sa ma intind ca iar n-am dormit de emotiiMTHFR C667C heterozigot, MTHFR A1298C heterozigot, Factor II heterozigot; Tratament Clexane 0,4/zi, Femibion 1, Magne B6, Acid folic + complex B, Cetebe, Aspenter 1/zi,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Kraluca, uite ce am mai gasit:
Specimen recoltat - a) urina din 24 ore; la ora 7 dimineata pacientul urineaza si nu retine aceasta urina, apoi colecteaza intr-un vas de plastic toate emisiunile de urina pana la ora 7 dimineata in ziua urmatoare, inclusiv; se omogenizeaza urina recoltata; se masoara intreaga cantitate, se retin 100 mL in pahar de plastic de unica folosinta pentru urina; nu se folosesc conservanti; ambele recipiente trebuie sa fie bine inchise cu capac, ele se pastreaza la 2–8ºC pana in momentul lucrului.

b) o proba de urina spontana

Eu stiu ca se poate si daca nu duci fix 100 ml, dar daca poti 100 ml, e ok. Asta cu aruncat prima urina de ieri si pusa prima urina de azi (Dar in total 24 ore) o faceam si eu la cortizol, probabil ca sa fie totul mai proaspat.
http://www.synevo.ro/proteine-urinare/

Oricum, cauta un laborator care sa faca sigur analiza, ca poate nu toate o fac.

Aparatul ala eu il folosesc cam o data pe saptamana si numar pulsul lui bebe cu ceasul, de obicei sunt 40 batai in 15 secunde (si inmultesc eu cu 4) - si dr. ginecolog, cand i-am zis ca ne-am luat, a zis ca f. bine si ne-a pus de cateva ori la ecograf sa ascultam ba inima mea, ba a lu' bebe, ca sa facem diferenta (a mea oricum se aude mai rar, are puls 80), a auzit si sotul, el il cauta prin burtica pe bebe si imi da sa ascult (ca atunci cand muti aparatul iti sparge timpanele daca nu-l dai incet, el suporta mai bine...sau e bine sa-l muti "tarait" pe burtica, sa nu ridici si sa pui la loc sa il cauti pe bebe, ca te rupe la urechi. Aparatul asta luat avea multe reviewuri bune.
Am zis ca face cam cat costul unei ecografii sau pe-acolo...si ca merita. Nu stiu in alta parte, eu l-am luat de pe amazon. AM vazut acum si pe okazii vreo cateva, dar pretul parca e tot cam pe-acolo, ca pe amazon, imi pare mie. Am dat cautare dupa 'doppler' pe okazii.

21+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat si nemetilat, Magnerot*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Musette_1982 spune:

Bravo toni

MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000, 3 duphaston, 4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, 2 Aspenter pe saptamana
in 15+ cu baietel mititel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpediem spune:

Ce bine Toni, ma bucur pt vestile bune! Sa dea Domnul sa creasca bebica!

28+

"Homo sum, humani nihil a me alienum puto!"

MTHFR C677T - heterozigot, A1298C - heterozigot, Gena PAI - 675 4G/5G - heterozigot, O sarcina oprita in evolutie la 15 sapt.
Tratament sarcina actuala: Clexane 0.6, 1 aspenter, 2 acid folic 5 mg, 2 magne B6, 2 no-spa, 1 ovul arefam 200 mg, 1 elevit, 1 cetebe 500mg, 1 capsula ulei de peste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Toni, ne bucuram sa auzim asa vesti bune

MTHFR C677T Homozigot
+30

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

Bravoooo Toni ma bucur ca sunteti bine!
Daca bebelina se hraneste e relativ bine si trebuie sa se vada luminita de la capatul tunelului!
hai ca usor usor se fac 32-34-36 de saptamani si o sa fie bine.

in 30+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kraluca spune:

bv toni!
bv dara pentru achizitie... chiar este bun un asemenea aparat pentru linistea noastra, a mamicilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amary09 spune:

Toni, ma bucur sa aud vesti bune. Sa dea Domnu' sa reziste cat mai mult in burtica, si totul sa fie bine...

Paulici, ma bucur sa aud ca bebe-ul e bine...Este baietel?

Amary 11+ de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

Paula ma bucur ca sunteti bine!
Fetele dar Georgia? nu a dat niciun semn demult nici aici nici la bulgarasi! Sa speram ca e bine si Georgiaaaa... te asteptam!
Fetele cu burtici mai mari? mai luati aspenterul? eu inca il mai iau dar nu stiu ce sa fac! poate sa-l raresc 1 la 2 zile? sau sa mai stau pana prin sapt 34? help!!!

in 30+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpediem spune:

Dana, dupa cum stii parerile medicilor in legatura cu scoaterea aspenterului in trim 3 sunt impartite. Dr mea, de ex, insista sa nu-l mai iau incepand cu 15 dec. (29 sapt) si sa-mi mareasca mai bine doza de clexane. Asa cum bine stii, clexanul nu trece prin placenta, aspenterul cred ca trece. Apoi, fiind trim 3, din cate am citit eu, aspenterul la o eventuala nastere mai devreme e mai periculos decat clexanul, adica da sangerare mult mai mare si trebuie oprit cu mai multe zile inainte decat clexanul. Poate si de asta unii dr insista sa se opreasca in trim 3, nu stiu, sincer...
Dar eu o s-o ascult pe dr mea, o sa-l scot de joia viitoare.
Nu as sti ce sa te sfatuiesc pt ca din cate am retinut eu, dr tau nu stie ca tu iei si aspenter. Sau gresesc? Totusi cred ca clexanul e mai sigur...nu stiu, nu sunt doctor
Week-end placut fetelor!

28+

"Homo sum, humani nihil a me alienum puto!"

MTHFR C677T - heterozigot, A1298C - heterozigot, Gena PAI - 675 4G/5G - heterozigot, O sarcina oprita in evolutie la 15 sapt.
Tratament sarcina actuala: Clexane 0.6, 1 aspenter, 2 acid folic 5 mg, 2 magne B6, 2 no-spa, 1 ovul arefam 200 mg, 1 elevit, 1 cetebe 500mg, 1 capsula ulei de peste

Mergi la inceput