Gravidute cu trombofilie - capitolul 6

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Musette_1982 spune:

Maryau trecut sangerarile de duminica. Au durat 5 zile si au fost in legatura directa cu deplasarea mea in bucruresti (masina - tren - taxi - casa- taxi - spital - etc) si cu faptul ca placenta mea inca e jos. Se pare ca gravitatia si anticoagulantul nu o ajuta. Adica daca stau in picioare sau in sezut, se freaca de col si unele capilare se rup.
Acum totul pare ok, in afara de niste dureri suportabile foarte jos, in zona pubisului. I-am zis medicului de ele dar tot pe 17 dec a ramas sa ma vada... Asta e. Cred ca vrea sa ma invete sa nu mai fiu asa panicoasa.

MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000, 3 duphaston, 4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, 2 Aspenter pe saptamana
in 15+ cu baietel mititel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_let spune:

Va mai atrag atentia cu inca ceva: nitratul de butoconazol, subsatnta activa din Gynofort. Eu am citit ca face parte din grupa C de medicamente admise in sarcina. Mi l-a prescris dr gineco dupa tratam cu antibiotice impotriva streptococului B. Mi-a zis sa il pun seara, o singura data (e doza unica), intravaginal, la terminarea tratam cu antib ca sa prevenim o eventuala candida. voi ce parere aveti? indraznesc sa te solicit, Dara, intrucat tu parca erai mai la curent cu aceste aspecte legate de medicam. Ati auzit de cineva care a pus vaginal asa ceva in sarcina? Ar trebui sa pun de maine seara...
Multumesc anticipat.
34+cuEva Ioana

3 sarcini oprite in evolutie: 8s, 8s, 7s, nu am facut anal genetice de trombofilie; acum: sarcina obtinuta natural, tratament: Fraxi 0.3ml/zi; Femibion, vit C, Mg+B6, acid folic 5 mg; DPN 9-10 Ian 2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

Mihaela - e bine cat te-ai dus la eco pt linistea ta
Referitor la ecografele si unii dr din Filantropia .. eu nu vreau sa mai aud de ei inviata mea. La sarcina trecuta toate erau bune si frumoase in versiunea lor si totusi la morfo de 22 de sapt au vazut retad de crestere de 3 sapt. Pana atunci de ce nu au vazut?
de ce dupa morfo m-au trimis sa fac amniocenteza imbecilii si nu au vazut ca aveam IR-uri de aproape 1? nu mi-au zis sa iau nici macar un amarat de aspenter ... niste incapabili ..
asa ca e posibil ca ecografele lor sa arate copii mult mai mari decat sunt de fapt. E bine ce bebelina ta e activa ca te-ai linistita si pana la urmatoarea eco stai linistita si fara stres!

in 30+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MeAlex spune:

Mihaela, mie mi s-a recomandat in alta sarcina ovule Canesten (3 ovule, cate unul in fiecare seara), verifica in ce categorie e el.

5 weeks
_
Gena MTHFR - mutatie C677T heterozigot, Gena PAI - mutatie 675 4G/5G homozigot
2 sarcini oprite in evolutie la 7 s, respectiv la 9 s
Tratament sarcina: Clexane 0,4, Femibion1 1/zi, CETEBE 1 g/zi, MagneB6 1/zi, Folowise 1/zi, Acid folic 1/zi, Aspenter 1/zi, Vitamina E 1/zi, Omega3
pentru sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzieq spune:

Amary, eu la inceputul sarcinii am mers mai des la control, apoi cam la 4 saptamani, probabil ca dupa 32 de saptamani o sa merg mai des. Pana acum, multumim lui D-zeu, nu am avut nicio pb cu sarcina asta, probabil de aceea am mers normal la control.

Musette
, ma bucur sa aud ca esti mai bine

Valy, nici nu am apucat sa te felicit pentru sarcina, sa fie intr-un ceas bun si fara probleme pana la final.

Mihaela
, ai facut bine ca ai mers totusi la un control macar sti ca sunteti bine

Carpediem
, si eu am aceleasi probleme cu oasele inghinale, la inceput m-am speriat dar acum incerc sa ma obinuiesc, am observat ca variaza durerea si in functie de pozitia de somn.

Eu dorm foarte mult, cel putin de cand sunt in prenatal nu ma pot trezi inainte de ora 10, tot citesc la odisee de insomnii si alte cele si mi se pare asa de ciudat ca eu dorm cate 10-12 ore/noapte si as mai dormi si la amiaza un pic. Oare e normal?

MTHFR C677T Homozigot
+30

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danezza spune:

e bine ca poti dormi e chiar indicat.
Mami doarme - bebe creste!

si eu mai am insomnii dar si cand dorm .....

in 30+ de fetita cu fundita
Doamne ajuta!
MTHFR C677 Homozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Kraluca, ca sa strangi urina 24 de ore iti trebuie un recipientoi de vreo 3 litri –un bidon de plastic curat (de ex. de apa plata - tipa de la Herghelegiu asta folosea, o palnie mare si un bidon), un borcan de muraturi, pe care ar fi bine sa-l gradezi inainte (torni apa cu cana si tragi cu carioca gradatii – asa faceam cand colectam urina 24 ore pt. cortizol). Tre' sa fie curat (adica sa nu aiba cine stie ce balarii) treaba cu steril e doar pt. culturi. De ex. pt. sumar de urina, nu. Si nici pt. proteine in urina. Din cantitatea aia stransa toata in 24 de ore (deci tre' sa stai acasa sau daca te duci pe undeva sa colectezi in vreun recipient ceva si sa aduci acasa) duci doar putina, dar trebuie sa specifici volumul total (e bine sa nu pierzi pe drum cum ar veni, ca iese altceva ca rezultat).

Mihaela, eu stiam ca testul de toleranta la glucoza este obligatoriu in strainatate intre 24 si 28 saptamani, indiferent de glicemia a-jeun. La mai multe saptamani nu stiu daca se mai face. De ex. eu aveam glicemia a-jeun buna inainte de sarcina, insa la 1 ora si 2 ore nu mai iesea buna, ceea ce nu arata diabet, ci rezistenta la insulina, care se poate acutiza in sarcina. Daca medicul tau ti-ar da voie si e safe si in saptamani mai tarzii, poate n-ar fi rau sa faci toleranta la glucoza, pt. linistea ta si mai bine sa previi orice. La mine la odisee fetele din strainatate fac sigur toate analiza asta, in toate tarile (Europa si SUA). La noi nu stiu. Unele se vor duce sa o faca si la noi din proprie initiativa, mai ales fete care au diabet in familie, eu sigur ma duc. Oricum ar iesi se poate gestiona bine merci si poate e mai bine sa stii.
Despre medicamentul ala, am gasit ca e indicat numai in trim II si III in sarcina. Dar tu esti in 3, deci e bine http://www.drugs.com/ppa/butoconazole-nitrate.html

La mine bpm al lui bebe e cam pe la 160 la eco si la fel cand numar eu acasa (mi-am luat doppler de-ala pt. acasa sa il aud pe bebe sa nu dau fuga la spital cand nu mai misca) http://www.amazon.co.uk/AngelSounds-Fetal-Heart-Detector-Doppler/dp/B001NWDUE2/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1323389470&sr=8-1
-sper ca nu-i prea mare.

Am fost azi la cardiolog, doamna era dragutza, a zis ca totul pare ok din electrocardiograma, tensiune si puls, aveam tensiunea 9 cu 6, acasa cand mi-am luat cu Omronul de brat, tot 9 cu 6, deci macar stiu ca nu ma minte aparatul. Eu nu prea ma simt bine la tensiunea asta, dar cat nu e mare, tot ma bucur. Preeclamsia usoara incepe de la 14 cu 9 care sa se repete si dupa 6 ore. Moderata e la 15 cu 10 si severa la 16 cu 11. Alte analize de preeclamsie : acid uric, creatinina, transaminaze, hemoleucograma, o sa le fac luni cand fac si D-dimer. Cica si D-dimer ar fi relevanti pt. preeclamsie. Asta clar, in afara de proteinele in urina. E util si sumar de urina macar (care detecteaza proteine), dar cel mai mult tot urina pe 24 ore.
Am gasit si studiu cu aspirina care previne preeclamsia si cu doza pe kg si ar fi 1,6 mg/kg, deci eu pic f. bine cu cele 150 mg aspirina. Studiile oricum se fac cu 75-150 mg aspirina, deci ce mi-a dat dr. mai ales la greutatea mea, nu e prea mult. La vreo 3 zile de cand mi-a marit doza de aspenter a inceput sa mi se mai dezumfle piciorul care se umfla. La asta cred ca nu s-a asteptat nimeni...sau nu mi-au zis.

21+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat si nemetilat, Magnerot*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kraluca spune:

dara - multmesc mult pentru informatii. sapt viitoare (probabil marti) incepe operatiunea "colecteaza urina"
mihaela - si eu aveam glicemia mica si la 28 sapt am facut testul pentru toleranta la glucoza. din cate stiam eu este mai relevant in ultimul trimestru, cand incidenta de diabet sarcina ar fi mai mare, insa nu am date exacte . rezultatul testului de toleranta la glucoza a relevat o hipoglicemie de toata frumusetea, ceea ce va avea si bebe la nastere. este bine ca stiu din timp, pentru a putea anunta neonatologul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amary09 spune:

Buna dimineata fetelor,
Musette, ma bucur ca au trecut sangerarile. Si eu am o durere ciudata, la fel f. jos, imi radiaza si in picior. O sa intreb ce-o mai fi si asta?

Dara, la tensiunea asta nu-ti mai fa atatea probleme, nu cred ca greutatea e cea mai importanta in eclampsie, ci ma degraba circulatia sangelui... Si eu mi-as dori un aparat de monitorizare, la prima sarcina ar fi evitat multe necazuri. Tu l-ai luat nou de pe site sau l-ai procurat din alta parte, ma gandesc ca poate l-as gasi second la mamici carora oricum nu le mai trebuie...

Astept dublu test de marti, visez numai oase nazale si translucente, sunt stresata, mai ales ca sunt doi... O mamica de gemeni imi spunea ca se fac 2 teste (si la ea erau 2 diferiti), spuneti-mi si mie unde ati facut voi dublu test si credeti ca e ok, unde am intrebat eu a zis ca mi da un singur rezultat, desi bebeii nu au aceeasi varsta ecografica....

Amary 11+ de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns p@ulici spune:

A trecut f mult de cand nu v-am scris si nu v-am urmarit, dar mi s-a stricat calculatorul
Sper ca intre timp ati venit doar cu vesti bune, acum ma voi pune sa citesc.
Noi suntem bine, am fost in data de 7 la control, aveam atunci 5 luni, respectiv 22 de saptamani si 4 zile, bebe a crescut are 575 g este bine, placenta si colul sunt OK, burtica mea e foarte mare (poze nu stiu cand voi pune) … ma intreaba lumea daca nu am gemeni totusi, bebe e cumintel, doar ca sughite mult, e active dar loviturile lui sunt foarte finute, nu asa puternice cum mi le dadea Gabriela. Rezistentele erau cam marite, dar bebe a crescut bine
AO IR 0.79
ACM IR 0.97
Sarcina usoara tuturor gravidutelor, multa sanatate tuturor copiilor.
Nu stiu cand mai intru probabil va trece ceva vreme pana voi intra din nou, pt ca e stricat calculatorul
Un sfarsit de saptamana placut tuturor.

MTHFR A1298C – HOMOZIGOT si PAI 675 4G/5G – HETEROZIGOT
Trombofilie descoperita la prima sarcina tratament pt trombofilie de la 10 saptamani de sarcina: Clexane 0.4, Acifol 5mg 2/zi, Dr. Heim Satu Mare
O fetita Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010 nascuta prematur la 28 de saptamani devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi

Mergi la inceput