Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (28)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bumblebee spune:

Citat:
citat din mesajul lui bumblebee

La multi ani, cu sanatate, bucurii si noroc:
Delfinasi frumosi si iubiti:
Andrei, delfinasul sef!
Andrei de lalala13!
Andrei de coteasca!
Andrei de imaya!
Andrei de senty_mary!
Andre de stefania_97 !
Andra de Mycya

Fratiori iubiti:
Andreea de Otilia!
Andres de Aelita!
Andrei de Crissteo!

Mamici scumpe si dragi:
Andreea (eladea)!
Andreea (dragaica)!
Andreea (carla)!
Andreea (maurice)!
(sa-mi fie cu iertare, n-am vrut sa uit pe nimeni)

Va servim si noi cu o saramura de peste, niste praji (de post), un vin bun (facut de sot) si tot ce va mai pofeste inima!

Sa-l ajutam pe Vlad!!
Suc de NONI - Pt. Vlad

Completez listuta cu Andra de Mycya, La multi ani, cu sanatate si bucurii!!

Sa-l ajutam pe Vlad!!
Suc de NONI - Pt. Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochidut spune:

Sunt bosumflata... a inceput tare prost saptamana, cu multe probleme majore la birou....apoi accidentul si acum trebuia sa plecam in seara asta la munte pana luni si am aflat ca vineri dimineata trebuie sa fiu neaparat in Bucuresti O sa plecam in seara asta si ma intorc eu vineri dim in buc si apoi inapoi la munte

Si stau acum de o ora in masina ca sa ajung acasa. Nu stiu ce naiba se intampla sunt toate intersectiile blocate in jur

de Larisa Ioana 24.06.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palomina spune:

Ochidut, de acum tot aglomeratie o sa fie in Bucuresti !

Ooana pleaca la socrii, din cate am retinut eu!

Nuci si alte asemenea- eu i-am dat lui A fara sa vreau (adica am uitat ca nu e voie) si n-a patit nimic dar cate nuci puteau sa fie intr-o prajiturica facuta de mine?!

La multi Ani si din partea noastra tuturor Andreilor si Andreelor !

la mas feliz mamacita del mundo - Antonito 18.08.2010

Mergi la inceput

Maurice, vreau sa-ti spun ca si al meu sotz a uitat sa-i puna caciula pe cap lui Antonito asta primavara, prin martie. A intrat cu el in mall si cand a iesit ioc caciula cand l-am vazut de la balcon am crezut ca o iau razna si nu era deloc cald afara ! Din fericire, Antonito n-a patit nimic dar sotul era sa si-o ia ma rog, a urmat o intreaga discutie ca el nu e obisnuit cu asa ceva, ca el pe unde a mai fost n-a intalnit oameni mai obsedati de frig si curent ca aici

Mergi la inceput

Fetelor din Bucuresti - haideti sa hotaram mai din timp data, ora si locul intalnirii ! Pt mine e ok duminica, daca e sa fie tot Afi n-am nimic impotriva . Doar ora sa fie un pic mai rezonabila si afara ar fi ok dar daca o fi vremea urata ce ne facem ?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufescu spune:

Scriu si eu un post mai lung sa nu ma uitati :)
La noi nucile si semintele sunt in meniul curent, daca nu mananca carne si lactate trebuie sa ii asigur din ceva nutrientii.
Le las la inmuiat de seara pana dimineata,le spal,nucile le curat(destul de aproximativ) de pielita. Azi dimineata de ex a mancat un pumn de nuci si 2 linguri de seminte de dovleac...care i-au placut maxim insa ce nu a mestecat bine a iesit pe partea cealalta nedigerat....asa ca le voi mai blendui o perioada.
Nucile le digera ok, insa migdale(tot inmuiate si curatate e coaja) daca ii dau sa rontaie(ii plac foarte mult) nu le digera,daca le macin sau ii dau lapte de migdale e ok.
Semintele i le rasnesc(susan,chia...urmeaza sa cumpar si canepa dar nu am gasit deocamdata).
I-am introdus treptat ca sa testez alergii,din fericire nu au fost.Ne vede pe noi mancand si urla ca disperatul daca nu primeste...de fapt in general refuza sa manance daca nu e acelasi lucru ca la noi in farfurie :). Asa ca suntem cu totii la un regim de viata foarte sanatos(cu mici scapari in ciocolata sau alte interzise cand nu ne vede).
Exemplu de meniu azi:
-dimineata(pe la 6.30-7) aprox 400ml de lapte de soia cu putin sirop de macese(siropul pus in laptele caldut ca sa ramana intacta vitamina C)...daca nu e indulcit usor face scandal, s-a obisnuit de la laptele praf care e foarte dulce.Alti indulcitori mai sunt mierea cu catina,curmale sau prune uscate hidratate. Mai nou seara abia daca mai bea lapte,in unele seri nu vrea deloc dar dimineata baga doua biberoane pline...in unele dimineti si 500ml.Dupa care desigur urmeaza un pisulica monstruos.
Dupa laptic mai motaim cu totii in pat pana pe la 8(laptele il serveste la noi in pat ca sa ne dragalim un pic.patutul lui l-am desfiintat pt ca il enerva maxim ca nu putea iesi de acolo si se lovea noaptea de bare.Acum are salteaua pusa pe jos,cu un pres pufos(care se spala la masina) langa,perne si jucarii.I-am luat plapumioara si perna plata de la ikea+cearceafuri simpatice si e foarte incantat de culcusul lui,mangaie cearceafurile,vorbeste cu gorila care e cel mai bun prieten si 'doarme' pe o perna mare langa el,etc. Doarme in pijamale cu maneca/pantalon lung(fara body pe dedesubt) si cu picioarele goale ca isi da singur sosetele jos...se fataie sub plapuma dar in general nu se dezveleste).
-pe la 8-8.30 mic dejun in familie(tati mai pe fuga ca trebuie sa ajunga la servici).Azi am avut nuci si seminte de dovleac+ smoothie cu multe chestii in el: niste prune uscate,smochine,curmale,fructe de goji(lasate la inmuiat peste noapte),un mar,o para, o cana de lapte de soia ca mai ramasese in frigider(cand nu am pun apa),niste miere cu catina.Noi am baut cate un pahar si el a baut jumate de pahar.Plus o jumatate de para si un sfert de mar taiate bucati si mancate cu manuta de pe farfurie(si nucile si semintele le mananca singur).Unul din avantajele laptelui de soia este ca merge fara probleme cu fructele.
-plecat in parc cu bona la 10(a dormit o ora si ceva...la bona,normal ca pe tura mea e atomic).
-la 14 intors vesel si flamand,m-a pupat de m-a albit(eu desigur m-am emotionat toata)
am avut chiftelute de naut cu legume(naut,ciuperci(doar 3 buati la aprox 1 kg de compozitie),cartofi,morcov,seminte de in macinate,marar),piure de mazare(mazare,morcov,praz,mei) servit cu muuult sos de usturoi(usturoi,un pic de sare,o jumatate de rosie uscata,un pumn de seminte de floarea soarelui hidratate,ulei de in,apa...un fel de mujdei cu mai multe)-sosul i-a placut mult,a mancat si separat cu lingurita(vacin antimuci curat sosul asta) si un pumn de boabe de fasole mung incoltita( crude,ii plac maxim)
-pe la 17 o gustarica jumate de banana si stafide fara numar,fara numar(am avut si un conflict pe tema asta...pe care l-a catigat cand a agatat punga cu stafide de pe blatul de lucru si a tarat-o in sufragerie sa-i mai scot din ea :) ) plus 2 biscuiti(stie unde ii tin si se duce langa dulap si arata cu degetul,bolborosind dictatorial pe limba lui)-biscuiti petit beure bio de la mega image...sunt cam dulci dar nu mai prea apuc sa ii fac eu.plus o jumatete de bibi(vreo 120ml) de suc se orz verde(din praf)+aproape un bibi de sirop de macese cu apa(2 lingurite de sirop la un bibi de 240 ml).
acum a cazut lat si doarme...mai rar se intampla asta,in ultima vreme nu mai prea doarme la pranz/dupamasa.
-diseara ori chiftelute ori fructe,depinde ce are chef domnul.la cat a bagat pana acum probabil o sa molfaie ceva simbolic cat manacam noi ca sa isi faca de lucru.Noi mancam ce a mancat el la pranz plus o salata de varza...daca ma lasa bibi sa o execut.
Gata,m-am manifestat plenar :).
Ma duc sa fac lista de bagaje,maine plecam la bunici...si cu mancatul asta lista de bagaje e luuunga.E foarte distractiv acasa, bunicii incearca sa ii dea carne sub orice forma(inclusiv porc,salam...de multe ori cand nu sunt eu de fata) si bibilu in cel mai bun caz pune mana pe ea si o arunca pe jos...la salam nici nu a vrut sa puna mana =)).Dar e complicat,ca nu mananca majoritatea chestiior gatite de bunici(nu vrea cu sos de ex decat daca sosul e crud,nu fiert cu mancarea).Asa ca trebuie sa gatesc si in asa zisa vacanta,sub pisalogeala constanta a bunicilor ingrijorate :).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coteasca spune:

ar vrea si maurrice sa vine, dar ea nu prefera spatiile inchise!
pt mine e ok dum dupa-amiaza banuiesc!

Corina, fericita mamica de TUDOR ANDREI
Poze Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

Citat:
citat din mesajul lui puiutz_mic

Ooana, dar unde plecati? mie mi-a scapat

Nuca putem sa le dam deja?

Elena, mami de Raducu cel cumintel
12.08.2010

Sunt Raducu si am implinit 1 AN !!!

plecam la socrii la Curtea de Areges

de la pediatru, cica am intrat intr-o perioada in care se dezvolta creierul - nuca are un aport semnificativ si a recomandat prietenei mele sa ii puna o lingura macinata in fructe zilnic

no' pana la urma taiteii cu nuca i-am papat eu la Matei nu au avut succes, abia a papat 3-4 lingurite
i-am dat un iaurt cu covrigei

1an + 08.07.2010

" Nu te uita cu tristete in trecut, pentru ca a trecut si nu te ingrijora pentru viitor, pentru ca e inca departe.
Traieste in prezent si fa-l atat de frumos incat sa merite sa ti-l amintesti" - Ida Scott Taylor

Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alice_Elena spune:

Pufescu, da mananca raducu nu se incurca. Mi s-a parut mie in poze sau s-a mai ingrasat putin? Eu n-as avea rabdare sa fac tot ce faci tu :) da el nu vrea carne sau nu ii dai tu? Va pup

Mara mananca nuci in fiecare zi. Neinmuiate si ne dezpielitate roade la ele, ii plac.

Mami de Mara Nicolle (20.08.2010) si 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufescu spune:

e,are zile mai mancacioase si zile mai grele;are zile cand vrea doar banane si mar(e asa comic cum cere banane...se duce la cosul cu fructe,arata cu degetul si tipa naaanaaaa) :). diferenta e ca nu ma mai stresez...important e sa manance cat mai divers,nu neaparat mult.Si diversitatea nu neaparat sa manance 15 chestii intr-o zi,mai degraba in curs de 1 saptamana sa manance din toate categoriile de alimente.Ii dau mai multe feluri cate putin,si intotdeauna si ceva crud(fie chestii incoltite,fie un morcov,praz...cand a fost sezon a bagat la greu rosii,castraveti).
De 2 luni de cand am inceput sa mancam si noi complet vegetarian(tati mai scapa in chestii animale la cantina la servici) Raducu a inceput sa manance bine si foarte bine,pana atunci a fost un cosmar cu mancarea.
Carne nu vrea el,nu a vrut niciodata...l-am pacalit cu greu de cateva ori cu carne de curcan,a mancat de 2 ori peste dar dupa aceea refuzat cu indarjire.De asta nu ma stresez cu ce incearca sa ii dea bunicii,pt ca stiu ca nu baga in gura =)). De o vreme refuza si iaurt,branza...nu i-am mai luat dar au incercat nasii sa ii dea iaurt de capra(care ii placea) in weekend si nu a vrut. Ii mai dau din cand in cand si ii plac oua de prepelita fierte.Nu mananca de fiecare data,are zilele lui cand simte nevoia.Daca mergem in vizita si e ceva gatit cu ou(de ex in weekend a mancat la nasi cu o pofta teribila placinta de spanac) ii dau fara probleme.I-am dat si salata de vinete facuta cu maioneza(eram in vizita si a vazut ca se mananca si a inceput scandalul),a mancat o felie intreaga.Doar ca oole sunt ocazionale, de regula nu folosesc..nici nu mai am in casa.
Singura chestie pe care nu i-o dau ca nu vreau eu e laptele praf,nu i-am mai det de vreo 6 saptamani de cand am citit niste oribilitati pe tema asta.Ii fac lapte de soia(vreau sa imi cumpar un aparat,ca mi s-a luat de preparat manual), sau de migdale(migdale doar din cand in cand,cam o data pe saptamana).Cu ocazia asta i-a trecut iritatia pe care o avea pe picioruse de la 3 luni,diagnosticata ca atopica...mai e un pic dar sper sa se curete in curand(fata de cum era e lux).
Pt ca el nu a vrut carne am inceput sa studiez foarte serios, am citit despre nutritie mai mult decat am invatat in facultate =)). Si am ajuns la concluzia ca el e cel destept,nu noi...asa ca ne schimbam noi.Nu as avea timp sa gatesc separat pt el,plus ca dupa ce am citit chiar cred ca trebuie sa facem o schimbare,e mult mai bine pt noi pe termen lung.
Nu e asa de complicat,tine de organizare(sa pui multe chestii la inmuiat seara,dureaza pana arunci din dulapuri chestiile rele si le inlocuiesti cu alte multe ingrediente,fac cantitati mai mari dintr-o chestie gen chiftele si schimb doar salatele/sosurile 2-3 zile ca sa variez meniul,sucuri de fructe/legume variate,smoothieuri).Si cand am o zi mai grea cu servici si nu am timp,niste cartofi copti cu mirodenii si tofu salveaza situatia :) .E greu pana te documentezi si pana accepti ca ce ai facut pana atunci nu e bine.Si e destul de greu sa nu te linseze bunicile :)))....noroc ca raducu e un minunat care a crescut foarte bine si i-au iesit super bine analizele(nu mai zic de cati dinti are),nu se imbolnaveste prea usor,etc.Weekendul asta o sa fie un test de imunitate,acasa sunt toti bolnavi,au venit aia mici ai lui frate-miu cu ceva virus de la gradi si toata familia e la pat.Daca noi nu o sa ne imbolnavim inseamna ca facem bine ce facem :).
Bibi pare sa se fi rotunjit un pic,sigur s-a lungit. El e de fel subtire si lung,greutetea e in jur de 10kg(luna trecuta) si avea luna trecuta 82cm.
Ce ma bucura e ca pare rezistent,de ex bona a fost foarte racita saptamana trecuta si el nu a luat..i-a curs nasul o seara si putin infundat o noapte dar dimineata nu mai avea nimic.Dam cu usturoi preventiv.
Cand mai ajung la doctor o sa il catareasca...dar nu ma grabesc :). Avem targhet sa fim la 13kg la 2 ani(de la doctorita).

Mergi la inceput