Mamici si Gravidute Italia (109)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anne45 spune:

Buna fetelor

Multumim ca va ganditi la noi -nu am mai intrat zilele astea caci a venit taica-meu la noi si am fost mai mult plecati . Giuliano este un pic mai bine . Luni am fost la pediatra si i-a facut control-avea un pic de rosu in gat si nasucul infundat -ne-a dat Sterimar spray de 3-4 ori pe zi si Argotone picaturi cate 2 pic/nara la 8 ore. Acum se simte un pic mai bine si doarme linistit noaptea . Noi cu dintisorii aproape am terminat - cel putin cu asta ....
Va dorim tuturor o zi buna si sper ca racelile sa ne ocoleasca pe toti!

https://picasaweb.google.com/102421590206055963392/08Dicembre2011fotoGiuliPiazzetaSassari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns castelanaC spune:

Buna fetelor!

Va trimit un gand bun si ceva caldurica virtuala!!!!!
Imi este tare dor de iarna, de anotimpuri, dar dupa ce-am tot citit ce este pe acasa in Ro dar si in It...mi-a mai trecut dorul asta

Noi suntem bine, Castelan are achizitii noi : 2 cucuie, unui de ieri si unul de azi...

In rest toata ziua in priza cu el incercand sa-ti compun activitati, eu fiind "fan" metoda Montessori incerc sa ma inspir i a-i compune si directiona activitatile zilnice.
In avem 2-3 zile pe sapt fixe cand ne intalnim cu alti copii, mergem pe schema: moercuri la noi, joi jos la condo ( sa se joace in aer liber, cand au chef la piscina), vineri la un loc de joaca unde se fac un fel de ore de socializare, integrare copii mici ( noi suntem cei mai mari din grupa, ceilalti copii sunt si sub un an)
Deci ocupata 100% sa aiba tzutz mic activite' interesante si educative.

Eu obo la maxim dar fericita pana la cer si-napoi

Va pup si aveti grija de voi, de copilasii vostrii si sanatate maximaaaaaaaa!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brocolina spune:

Ciao la toata lumea! M-am inscirs acum ceva vreme (sunt ultima din lista din prima pagina) dar am scris putin, apoi nu am mai reusit sa intru... am inceput serviciul, rebecca cresa, timpul a devenit foooooarte putin! Acum ne-am mai organizat putin, ne-am intrat in ritm!
Vroiam sa ma confrunt cu voi asupra limbii romane: copiii vostri (mai mari) vorbesc romaneste? Eu tin foarte mult ca fiica mea sa vorbeasca romaneste ca si limba materna, si de aceea am inceput sa citesc si sa ma informez despre bilingvism. Sotul meu e italian, deci vorbeste cu fetita in italiana, eu ii vorbesc romaneste, dar la cresa bineinteles e tot italiana! Ma intreb daca e destul ca sa invete romana?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Brocolina

Ciao la toata lumea! M-am inscirs acum ceva vreme (sunt ultima din lista din prima pagina) dar am scris putin, apoi nu am mai reusit sa intru... am inceput serviciul, rebecca cresa, timpul a devenit foooooarte putin! Acum ne-am mai organizat putin, ne-am intrat in ritm!
Vroiam sa ma confrunt cu voi asupra limbii romane: copiii vostri (mai mari) vorbesc romaneste? Eu tin foarte mult ca fiica mea sa vorbeasca romaneste ca si limba materna, si de aceea am inceput sa citesc si sa ma informez despre bilingvism. Sotul meu e italian, deci vorbeste cu fetita in italiana, eu ii vorbesc romaneste, dar la cresa bineinteles e tot italiana! Ma intreb daca e destul ca sa invete romana?

Mamica Rebeccai (15.11.2010), mica noastra minune!

Buna, eu am un baietel de 22 de luni, in casa vb 100% lb romana, chiar daca sotul meu este italian, locuim intr-o tara unde se vb engleza preponderent, chineza, hindu, etc, deci este f expus la sunete si infoematii lingvistice.
Subiectul m-a interesat f mult si pe mine, mi-am achizitionat din tare carti de povesti, cd-uri cu muzica pentru copii cantata de artisti sau de copii, desene animate dublate in vb romana.

Nu vb inca baietelul meu, dar se face inteles, ceea ce m-a surprins este ca in noiembrie am fost o luna in Italia si el s-a inteles cu bunicii sai italieni f bine, nu a trebuit sa-i traduc, poate ca din gestica, tonalitate, context a inteles.
Acum stie cine e nonna si o cere la tel ca sa-i spuna aoo, etc.

Tu persevereaza cu vb corect in lb romana, nu pe jumatati de fraze, asta e f important, sa prinda schema corect.
Acum este la varsta de imagazinare, copilul inregistreaza, important este ca sa i se vb corect.

Normal ca va fi atrasa fetita ta sa vb italiana, mai ales ca pentru a se intelege cu prietenii sai de la gradi va vb in limba lor.
Tu continua sa-i vb romana, ii spui povestea seara, ii amintesti mereu animale, etc, o "impingi" sa scoata afara sertarul unde depoziteaza lb romana.

Bafta si am sa caut sa-ti trimit mai multe informatii in domeniu, Ministerul de externe italian a publicat ceva carti cu privire la bilingvism, diplomaticii fiind nevoiti sa traiasca in alta tara( pe care o schimba des) se confrunta cu aceasta problema, copii avand ceva probleme de adaptare si socializare la varste adolescentine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Brocolina spune:

CastelanaC multumesc pentru sfaturi!! Si daca ai recomandari de carti sau altceva in domeniu, ar fi foarte bine venite (cartile de care zicei ale ministerului sunt in vanzare, sau doar de uz intern?)
Eu am citit mult pe net, si tot mai citesc cand mai gasesc cate ceva interesant!
I-am cumparat si eu la Rebecca cd-uri cu cantecele in romana, carti de povesti, am si cateva DVD-uri cu povesti, dar astea inca nu i le-am pus, mi se pare prea mica!
Eu vorbesc cu ea in romana corecta, probleme apar cand nu suntem singure ci in prezenta altor persoane italiene... nu stiu niciodata cum sa ma comport, cum sa-i vorbesc! Pana acum am facut asa: cand ma adresez direct ei si doar ei ii vorbesc in romaneste, cand se vorbeste in 3 in italiana. Stiu ca trebuie decisa o regula si apoi sa te tii de regula! Sper sa fie bine!

PS: Am o prietena foarte buna (romanca) care locuieste in Singapore! :-)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Brocolina

CastelanaC multumesc pentru sfaturi!! Si daca ai recomandari de carti sau altceva in domeniu, ar fi foarte bine venite (cartile de care zicei ale ministerului sunt in vanzare, sau doar de uz intern?)
Eu am citit mult pe net, si tot mai citesc cand mai gasesc cate ceva interesant!
I-am cumparat si eu la Rebecca cd-uri cu cantecele in romana, carti de povesti, am si cateva DVD-uri cu povesti, dar astea inca nu i le-am pus, mi se pare prea mica!
Eu vorbesc cu ea in romana corecta, probleme apar cand nu suntem singure ci in prezenta altor persoane italiene... nu stiu niciodata cum sa ma comport, cum sa-i vorbesc! Pana acum am facut asa: cand ma adresez direct ei si doar ei ii vorbesc in romaneste, cand se vorbeste in 3 in italiana. Stiu ca trebuie decisa o regula si apoi sa te tii de regula! Sper sa fie bine!

PS: Am o prietena foarte buna (romanca) care locuieste in Singapore! :-)

Mamica Rebeccai (15.11.2010), mica noastra minune!

Buna,
cartile nu erau de uz intern, e drept ca cele pe care le am sunt editate in anii 90, cumparate de la Roma.
Dar o sa ma informez oricum, da-mi un pic de timp.
O sa-ti trimit aici pe forum negresit informatiile, pot fi utile si altor fete.

Eu cu pustiul meu vb 100% in lb romana, nu" merg la magazine sa fac un "giro"", etc, fetelor sa nu va suparati pe exemplele mele, va rog!
dar ceea ce vreau sa subliniez este ca nu trebuie vb introducand cuvinte din amblete limbi in aceeasi fraza.

In prezenta altor persoane eu vb cu copilul meu doar in romana, chiar daca aceste persoane sunt de alta nationalitate: ex italiane, englezoaice, turcoaice, etc, adica non vorbitoare de lb romana.

e drept ca vocabularul asimilat numai de la mama nu va fi bogat, de aceea poti apela la cantecele, poezii simple: de invatare a detetelor de ex...
Degetul cel mare, merge la plimbare.
aratatorul merge cu tractorul.
Degetul mijociu are un bibiu.
Degetul inelar are geamantan.
degetul mic nu face nimic pt ca e prea mic

Nici eu nu-s adepta tv-ului, desenele animate cred ca le punem cam o data pe sapt max 30 de min sedinta, noi in casa nu tinem tv-ul deschis.

Cu copilul meu acasa, pentru inca nu merge la gradi, ne jucam un pic inspirat supa metodete montessoriene, din toamna as vrea sa-l dau la o gradi de acest tip, se pare ca va fi in Italia pentru ca ne vom intoarce in vara asta. De accea nici nu m-am grabit cu inscrierea la gradi aici, ar fi fost in lb engleza, mi se parea prea mare confuzie linvistiva sa-i schimbam din toamna gradi in italiana...sper ca am fost coerenta.

e mica lumea...eu m-am intalnit intr-un mall in Malaesia cu o colega de liceu, nu ne vazusem de 20 de ani!

pupam din tarile caldeeeeeeeeeeee

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nafi spune:

Buna fetelor!

Intru pe fuga doar ca sa nu ma dati disparuta. Ricky a facut o gastroenterita f puternica si de vinerea trecuta ne luptam cand cu voma cand cu diareea , cum nu mai ia antitermic ii sare temperatura la 39.4...Nu stiu cand o sa-i treaca odata ca nu mai pot!

Am avut si eu cateva zile cu stare de greata si dureri de cap cumplite , ieri am fost la medic...pare a fi aceeasi problema. acum vad ca si sotul e cam fara lesinat , cu mainile si picioarele reci...sper sa nu-l ia si pe el!

Zilele astea a stat el cu ricky caci eu am avut si inca mai am de tradus niste acte constitutive si am stat cu nasul in calculator de mi-au iesit ochii. dar azi am incasat si un avans si tare bine m-am simtit! Direct in magazin m-am oprit si i-am luat lui Ricky o geaca tip aviator ( asa's mamele...nu mai cumpara ptr ele! )

Bietul meu pui nu mai are copanele grasunele de cata foame a facut zilele astea! Abia astept sa-l vad bine . Saracu' e disperat de atata stat in casa! si noi pe langa el!

Va pupic si numai bine!

PS Si eu ii vorbesc in romana cand suntem fara tati acasa. in noiembrie cand am fost in RO s-a inteles bine cu toata lumea..intelegea ce i se spunea. ii plac mult cartile si cand ii arat una ii spun animalele sau explic imaginile in ambele limbi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kemsy spune:

Ciao fetelor!!
nafi, multa sanatate la toata familia. Ce bine e ca mai gasesti de lucru...eu inca am doar speranta
castelana, ce mica e lumea (ma refer la intalnirea cu prietena). Am cercetat putin ce ai zis tu de Montessori, pare interesant, din pacate am inteles ca sunt destul de scumpe gradinitele unde se aplica aceasta metoda. Am gasit exercitii interesante si poate pe viitor incerc sa ma organizez si sa aranjez cat pot casa conform acestei metode.
broccolina, esti foarte ocupata, vad. Cred ca metoda ta e buna, am citit ca asta e unul din modelele ce se pot aplica la copiii bilingvi. Tata italiana si mama romana. Sunt sigura ca fiica ta va sti si romana, chiar daca ii vorbesti doar tu (si bunicii, cand va vedeti). Nu cred ca e prea mica pentru cantecele in ro.

Noi suntem relativ bine, ma enerveaza frigul, stam mult in casa, mai ales ca L e racit, nu mai scapam de tuse si muci de mai bine de o saptamana.
Intrebare:si-a facut cineva declaratie de valoare dupa diplome? Daca da, mi-ar place sa stiu niste detalii
Duminica placuta!

Mami de   Loris Stefan, o minune de baiat (2 oct 2009)

Raisa are nevoie de noi

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

NAFI sanatate multa. Urata boala :(((((((!!!! Sanatate multa de tot!

In leg cu vorbitul....eu nu stiu ce sfat sa va dau. Sotul e roman. Oricum ar fi....eu le-am vorbit romana mereu . Vorbeam doar in parc italiana ptr a-i ajuta sa se imprieteneasca si cu alti copii. ACum Ale vorbeste perfect romana. Mattia si el dar vorbeste mai mult italiana.Adica mi se intampla ca si in cazul lui Petro, eu ii vorbesc in romana si el imi raspnde in ialiana.

GIANI tin pumnii ptr un loc de munca!

Alessio Michele (3 + ani) , Mattia Gabriel (2 + anisori!!) plus un ghiocel de primavara Marco Andrei (10 luni) ! .

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anne45 spune:

Buna fetelor

Vad ca s-a mai scris un pic .
legat de recunoasterea diplomelor -am si eu aceeasi problema -nu stiu de unde sa incep . Sunt atat de multe acte de strans ca imi vine sa las totul balta . Eu trebuie sa le fac la Ministerul Sanatatii.
Despre vorbit in limba romana -am primit de acasa carti si CD-uri in limba romana , ii pun de 2-3 ori pe saptamana sa asculte cantecele , ii citesc dar nu este foarte interesat .Sotul este italian si noi vorbim numai italiana in casa si afara evident asa ca sanse ca Giuliano sa achizitioneze limba romana sunt destul de slabe.Sincera sa fiu eu vreau ca el sa stapaneasca bine limba tarii unde locuim si apoi limba romana . Oricum ai mei vorbesc italiana asa ca nu-mi fac prea multe probleme. Imi doresc ca el sa vorbeasca engleza , franceza , germana -limbi care ii pot folosi in viitor si intentionez sa-l dau la o gradinita cu program limba straina exculsiv .
Nafi salutari lui Ricardo .
Fetelor va pupam si mai asteptam vesti de la voi.

https://picasaweb.google.com/102421590206055963392/08Dicembre2011fotoGiuliPiazzetaSassari

Mergi la inceput