Nu pot scapa de pampers
Raspunsuri - Pagina 4
Lali spune:
monica70 eu din cate stiu baietii isi controleaza pe deplin sfincterele mai tarziu decat fetitele, la medie vorbind.
monica70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lali monica70 eu din cate stiu baietii isi controleaza pe deplin sfincterele mai tarziu decat fetitele, la medie vorbind. |
LALI asa stiam si eu,de-aia l-am mai "pasuit" 3 luni in plus fata de sora-sa , dar acum ar fi cazul si la el mai ales ca uite la el, pampersul e uscat dimineata,iar la ea era plin chiar si la 2 ani jumate - cand i l-am scos brusc.Ideea e ca simtea cumva prin somn daca are pampers sau nu si daca avea ii dadea drumul in el,daca nu ... se trezea.Daca ma prindeam de faza asta mai devreme,nu o mai lasam atata vreme noaptea cu pampers - dar e drept ca i l-am pus mai mult pentru comoditatea mea,ca mergeam la lucru si nu prea aveam chef sa ma trezesc noaptea si sa schimb asternuturi ude daca se intamplau accidente Dar am avut noroc ca doar de 2-3 ori s-a intamplat asa si asta cam la o luna dupa ce i l-am scos ,fiindca se descoperise noaptea si era mai racoare (venise toamna).
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=18" target="_blank"> VOTATI POZELE DIN ALBUMUL "VARA 2011 AMINTIRI DE VACANTA"
monica70 spune:
Si ca sa raspund la subiect SIMI2008 eu chiar nu prea stiu ce sfat sa iti dau ,ca ai mei au fost invers,adica nu se suportau uzi - dupa ce isi dadeau drumul in chilotei,isi dadeau singuri jos chiloteii,pantalonii,ciorapii ,imi aduceau pampers si haine de schimb,si mieunau pe-aici de zor sa ii echipez.
Iar de stat pe olita-wc,abia in jur de 2 ani au stat cat de cat asa maxim 2-5 minute si asta cu trombonit cat cuprinde.Nu-s deloc genul sa stea locului ...
Cred ca la voi solutia ar fi totusi sa mai astepti un pic,sa il lasi cu pamers pe el,dar sa il pui periodic la wc si cand nimereste sa faca sa il tot laaauzi .La mine la fetita a functionat si "mandria" ca merge singura la wc - e facea initial la olita si o golea singura in wc,o clatea (la bideu),isi rupea singura hartia si se stergea,apoi tragea apa.Plus se dezbraca si imbraca singura (chiar daca ii mai ramanea fundul afara din pantaloni ).Nu ii mai ajungea nimeni cu prajina la nas de mandra ce era,dar dupa juma' de luna s-a cam plictisit - totusi deja stia "rutina".Problema e ca frate-su e ... baiat deci mai mormoloc,el trage apa si arunca hartia in wc si doar asa aiurea asa ca nu stiu daca si la baieti functioneaza treaba asta.Cel putin la imbracat al meu e varza comparativ cu sora-sa.Numai de dezbracat se dezbraca singur.
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=18" target="_blank"> VOTATI POZELE DIN ALBUMUL "VARA 2011 AMINTIRI DE VACANTA"
iulia_dranca spune:
nu stiu de ce atat de multe mame se arata revoltate daca un copil e pus la oala mai devreme de 2 ani...
copilul meu are 1an si 4 luni si de 2 luni se cere la kk si de 2 saptamani la pipi... ok, uneori ma anunta in timp ce deja face, dar nu-l cert, nu l-am certat niciodata si nici nu l-am recompensat sau laudat prea tare cand a facut pt ca am vrut sa perceapa chestia astia asta ca pe ceva natural nu ca pe un motiv de lauda sau de cearta... olita a vrut-o singur, nu i-am impus-o... era in camera si o folosea pe post de scaunel, iar cand ne-am gandit sa-i dam si pampi jos a fost foarte fericit...
la pampi inca nu am renuntat, pentru ca nu e prea fericit daca se uda(am incercat o data sa-l las in chilotei)... o vom face cand va fi el pregatit...dar o economie la ei tot facem, nr lor s-a redus la jumatate...
in concluzie, parerea mea e ca fiecare mama isi pune copilul la oala cand crede ca e copilul ei pregatit...
Didididi spune:
Monica, la fel si baiatul meu: facea aprope in fiecare noapte in pampers si nu eram pregatita sa ma apuc sa ma scol noaptea pt olita. Eu m-am lamurit ca e pregatit sa renunte, pt ca se trezea noaptea si isi arunca pampersul. Am zis gata isi da seama cand face (ii puneam pampers dupa ce adormea, ca nu vroia deloc sa ii mai pun). Surpriza placuta a fost ca nu i am mai pus, dar nici nu s-a sculat sa faca peste noapte.
Simi, parerea mea este sa incerci prin casa sa il lasi fara scutec. Pt ei este mult mai comod sa stea fara pampers, decat cu el.
histamina spune:
fetele,
noi avem 1 an si 4 luni.nu face la olita dintr-un motiv rar intalnit:ii scapa funduletul in olita!scapam cu totul si dam din picioruse. are doar 7 ,24 kg,ca s-a nascut la 6 luni si 3 sapt si 1.5 kg.
a facut tati o adaptare,dar nu ii place/
ei, si am luat cea mai mica olita d epe piata.
monica70 spune:
IULIA asta cu anuntatul in timp ce isi dau drumul,sau imediat dupa si ai mei o faceau cam de la un an jumate incoace,dar nu ma incalzea cu nimic asta
Totusi si eu stiu destui copilasi care au scapat de pampers mai devreme decat ai mei,cam intre 1 an jumate si 2 ani.Dar au fost si genul oarecum mai docil,care au stat pe olita daca erau pusi minute intregi,nu ca ai mei care nu stateau locului nici pe scaun,darmite pe olita.
Stiu si cazuri din familie,nepotei ,sau mai bine zis stra-nepotei,care dupa ce le-a aplicat bunica (verisoara primara cu mine,dar ceva mai in varsta si de la tara )oarece palme la funduletul gol,sa vedeti ce instant n-au mai facut pe ei dupa aia si au stiut sa se ceara Eu nu am aplicat asa metode,si nu-s prea de acord cu ele,dar am vazut ca au functionat beton si-s cam convinsa ca de le aplicam si la al meu functiona,ca m-am lamurit ca si lenea e cam cucoana mare la capitolul asta.Si faza era ca cel putin ai mei deja erau de-a dreptul caraghiosi,adica vorbesc cate in luna si in stele si ei inca cu caca la fund Pai sa il fi auzit pe al meu cum ii zicea lu' taica-su la un moment dat cand il apucase o perioada de mare amabilitate : "multumesc pentlu placele ca m-ai stels la fund" (asa multumea el la inceput "multumesc pentlu placele" ,degeaba ii ziceam,ca noi trebuie sa spunem "cu placere",nu el )
monica70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui histamina fetele, noi avem 1 an si 4 luni.nu face la olita dintr-un motiv rar intalnit:ii scapa funduletul in olita!scapam cu totul si dam din picioruse. are doar 7 ,24 kg,ca s-a nascut la 6 luni si 3 sapt si 1.5 kg. a facut tati o adaptare,dar nu ii place/ ei, si am luat cea mai mica olita d epe piata. http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167651&nm=Sebastian-Minunea-mea |
Histamina si la fetita mea a fost asa,ca ea abia la fix un an a atins 8 kg ,iar acum la 6 ani are abia 17.Chiar cand am pus-o prima oara de proba s-a speriat cand s-a trezit cu fundul ramas prizonier inauntru
corap spune:
desigur, doua scatoalce la fund rezolva orice problema pe lumea asta. daca nu functioneaza cu scatoalca merge si cu cureaua. "ca lenea-i mare". (lenea de a strange dupa copil, de a spala copilul, de a ingriji copilul, de a respecta copilul, nimicuri d'astea).
iulia_dranca spune:
Monica70: de ce imi dai exemple din astea cu bataie? eu nici macar nu-l cert, de lovit nici nu se pune problema...