Nu pot scapa de pampers

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corap spune:

mie mi-a scapat subiectu' pana acum ...

mie mi se pare ca se pune, oricum, caruta inaintea boilor. mai pe scurt, renuntarea la scutecul de zi ar trebui facuta, in general, dupa ce copilul renunta la pampersul de noapte - in fond, in momentul in care nu mai uda patul noaptea inseamna ca are control sfincterian.
exceptii ar fi doar copiii care dorm "super-beton" si care, desi au control, nu se pot trezi.

nu inteleg de ce crede lumea pe-aici ca copilu' face pe el ca sa faca in ciuda adultilor.

(eu nu inteleg nici utilitatea olitei - cumplit instrument de tortura si cam neigienic - pe la 2 ani jumate - 3, copii ajung la wc (eventual cu o treapta si un reductor).

nu vad diferenta intre un copil care face pipi in scutec in mijlocul camerei si un copil care face pipi pe olita la televizor mancand dulciuri in mijlocul camerei. Adica vad diferenta, dar nu e favorabila olitei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Baby1320 spune:

Pffffu, dezavuez total scena cu "iarta-ma, nu mai fac" ... Imi si imaginez bietul copil .

Decat asa, mai bine ne mai chinuim cu pampers cat vrea el

Mama lui Joshua-Luca din 6.04.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Daria implineste pe 18 decembrie 3 ani si kk face NUMAI in pampers. Nu purtam pampers de cateva luni bune, dar kk inca nu poate face la olita. Pipi, fara probleme, nu iau pampers cu noi cand iesim in oras sau asa. Am intrebat-o cand va face si kk la olita, a zis ca atunci cand se termina pampersii. Nu mai sunt multi. :D

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

Lucrusoare de vanzare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Eu am mers intotdeauna cu "recompensa". Ca o fi "dresura de catei", ca nu o fi, noua ne-a iesit foarte bine, repede si fara prea multe accidente ulterioare (repet, fara prea multe, nu complet fara). (In schimb dresura la catei nu prea mi-a iesit niciodata....)

Intotdeauna am facut "operatiunea" vara. E drept ca mult mai tarziu, cel mai devreme pe la 2 ani si jumatate. Am discutat si eu am spus ca pampersii costa multi bani si din banii aia am putea cumpara altceva, de exemplu un ousor cu surpriza sau o masinuta sau un balon. Si apoi am dat pampersul jos. Daca a facut pe el nu am zis chiar nimic, am schimbat doar, imediat. Daca am vazut ca s-a suparat am zis "Nu-i nimic, poate data viitoare." Daca a facut la olita, WC - "recompensa". Cu unul din baieti ajunsesem sa nu mai am "recompense", se ducea la toaleta la fiecare jumatate de ora.

Accidente au mai fost la schimbarea mediului, in concediu si la gradi, la inceput. Asa ca am incercat sa incep cu ceva timp inainte de aceste evenimente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

I-am citit colegei de birou, care o cunoaste si pe Alexandra, cat ma criticati pentru faza cu scuzele fetitei. Rade. Ce usor este sa critici si sa dai cu bata, mai ales cand cunosti doar cateva randuri despre un om. O, Doamne!

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

dana vio, eu nu te critic neaparat pe tine, ca nu te cunosc, zau.
Eu critic metoda in sine.

Orice copil din lumea asta ar trebui sa-si ceara scuze pentru greseli nu pentru o scapare fiziologic normala. Asta nu e corect si asta nu suna bine, scuze catre mama care se presupune ca e acolo tocmai pentru a-i explica si a-l ajuta sa inteleaga cum se face.

Baiatul meu nu a avut accidente cat a fost mic si a renuntat la pampers, nu a facut pe el decat acuma mare cand, din prea multa dedicatie pentru joaca, a amanat mult momentul pana nu s-a mai putut tine si a facut pe el inainte sa apuce sa ajunga la baie.
Nu mi-a trecut prin cap sa-si ceara scuze de la mine ... pentru ce, ca pun la spalat o pereche de pantaloni in plus ? I-am explicat ca trebuie sa mearga la toaleta in prima clipa cand simte ca are nevoie, ca amanatul nu e OK si poate duce la accidente de astea.
Si ca e neplacut pentru el, pentru ca trebuie sa se schimbe, sa se spele si pierde o gramada de timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Numai mie imi suna a dresura de catei, cu recompense pt 'facut frumos'?

Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Imi dau seama ca suna urat, dar a fost cu folos. Si pe el l-a ajutat sa descopere cat de confortabila este olita cea cu ghimpi. Nu cred sa fi avut vreun efect negativ pt ca n-a avut nicio reactie atunci cand , dupa cateva zile, am renuntat la "recompense". Probabil ca bombonitele au avut rolul de a-l invata sa stea locului. Nici mcar obiceiurile culinare nu i le-a schimbat experienta asta,oricand preferand o portocala in locul zaharoaselor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Mai voiam sa spun ceva. Eu sunt de parere ca mai bine folositi pampers pentru noapte decat sa treziti copilul la ore fixe.
Mi se pare ca trezitul la ore fixe noaptea pentru pipi poate duce la crearea unui obicei care va intrerupe multi ani somnul copilului. Este mai OK sa ii obisnuiti sa faca pipi chiar inainte de a se duce la culcare, sa faca parte asta din ritualul de seara.

Odata capatat controlul definitiv asupra sfincterelor se vor trezi singuri cand si daca va fi cazul.

Al meu copil merge noaptea la toaleta poate odata la doua saptamani, dar e obisnuit seara sa merga mai intai la pipi, apoi dus, spalat pe dinti, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didididi spune:

Olita are avantajul ca o poti cara peste tot dupa tine. Baiatul meu este incapatanat si nu vrea sa se aseze pe wc sub nicio forma, oricate explicatii am dat. Pipi facea, dar dupa ce m-am lovit de refuzul de a face in alta parte decat acasa, am zis ca o perioada este mai confortabil pt toata lumea la olita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

De ceva vreme tot voiam sa deschid si eu un asemenea subiect,din cauza baietelului.Sora-sa a scapat de pampersul de zi la 2 ani,adica la 2 ani si-o luna,i-l mai puneam uneori doar cand plecam de-acasa undeva mai departe,asa preventiv.Cel de noapte nu i l-am scos atunci fiindca era mereu cu varf dimineata si n-aveam chef sa o trezesc si sa ne trezim si noi.Ulterior mi-am dat seama ca a fost o greseala,ca in momentul cand mult mai tarziu (la 2 ani jumate) am lasat-o noaptea fara pampers,s-a trezit singura la ora 23-00 sau la 5-6 dimineata sa se ceara la wc si adormea la loc.
Ei bine acum cel mic are deja 2 ani si 3 luni si pana ieri,nici poveste sa se ceara la wc.Daca il puneam si ii venea atunci,facea,daca nu ,zicea ca nu ii vine si uneori chiar dupa 3-5 minute ii dadea drumul in chiloti Am incercat de cateva ori sa il las doar in chiloti,dar dupa doar o zi am tot abandonat.
Dilema mea era daca el chiar nu simte cand il scapa,sau nu ne spune asta de lene ,fiindca vorbeste foarte bine si muult de ne capiaza.Doar ce trebuie nu ne spune Asta vara cand l-am mai lasat in gradina la socru-meu in fundul gol,s-a dus odata singur la olita lasata strategic in curte si a facut singur caca.
Ei bine de doua zile iar l-am tot lasat fara pampers prin casa - i l-am pus doar la somn.S-a pishulit pe el intr-o veselie,ba odata a facut chiar si caca Periodic il intrebam daca nu ii vine,zicea ca nu,dar tot il mai puneam pe wc - uneori facea,alteori nu.
Aseara surpriza ,imi zice ca ii vine,mergem la wc si face! (au mai fost cazuri si cand ne-a prostit ca ii vine si nu facea nimic)
Azi-dimineata la 6,50 s-a trezit si a zis iar ca face pisu,am fugit la wc si a facut - pampersul era uscat Mai tarziu iar s-a cerut odata si iar a facut la wc.Deci concluzia mea e ca totusi simtea ca ii vine,dar ii era cam lene/nu avea chef sa ne tot deplasam la wc de aia nu ne spunea.La un moment dat chiar plangea sa ii punem pampers,nu voia defel chilotei.Acum cred ca a ajuns la concluzia ca e mai comod totusi in chilotei ... O sa vedem cum evolueaza,dar cred ca e pe drumul cel bun si la el voi incerca sa ii scot si cand doarme pampersul.Putin mai greu e pentru ca nu sta locului la el in pat unde ii pot pune protectie,ci urca frecvent noaptea la noi unde n-avem protectie

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=18" target="_blank"> VOTATI POZELE DIN ALBUMUL "VARA 2011 AMINTIRI DE VACANTA"

Mergi la inceput