Pufii isi pregatesc ghetutele (51)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Citat:
citat din mesajul lui miremia

Neatza!

La multi ani sarbatoritilor nostri!

Mosu a venit la Mara de aseara, a fost tare fericita cu ce a primit, nu ma asteptam sa se joace cu bebelusul asa mult, iar kinderurile au fost rase in 5 minute. Pe celelalte le-am dosit si le-am mancat cu ta-su dupa ce a adormit ea. Zau, daca o las rade toti kinderii de pe suprafata pamantului.

Bf eu oricum stau prost cu memoria in ultima vreme, de ce ziceai ca nu vrei sa stie Dani de mos? Mie mi se pare asa un lucru minunat, este o perioada frumoasa a copilariei, in care poti sa visezi la orice, fara sa-ti pui probleme de logica. Asa cum pot exista feti frumosi, printese, dragoni prietenosi, etc in povesti, asa exista si mosii. Si mosul poate ajunge intr-o singura seara la toti copiii, pentru ca il ajutam noi!
Da-mi ignore daca te supar, dar eu zic sa te mai gandesti.

Ma duc sa fac un orez cu lapte, sa aveti o zi frumoasa, in ciuda vremii de afara.

_
Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010)

BF - sunt de accord cu Mire. Magia este importanta pentru copii si pentru starea lor de bine si optimismul cand vor fi adulti. Daca omul nu viseaza, sufletul lui e pierdut.

Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un

Portocale pentru Mos Nicolae

Ajutoarele lui Mos Craciun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

BF - ce inseamna ca o duce pe picioare? De cate zile are muci? Si Tudor a avut o saptamana doar muci si atat. Fara febra. Nu e musai sa faca febra. E ceva usor, dar tot 7 zile dureaza (si cu si fara tratament la adulti de exemplu).

Povestea unui Dor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

Citat:
citat din mesajul lui tomaca

BF - ce inseamna ca o duce pe picioare? De cate zile are muci? Si Tudor a avut o saptamana doar muci si atat. Fara febra. Nu e musai sa faca febra. E ceva usor, dar tot 7 zile dureaza (si cu si fara tratament la adulti de exemplu).

Povestea unui Dor

si noi am facut anul asta 2 viroze, prima fara febra, a doua cu febra 38,5 un singur episod... si eu zic la fel ca nu e musai sa faca febra, eu de ex. fac rarisim febra si de racit racesc la fiecare 2-3 luni... nu era febra o reactie individuala a fiecarui organism?

--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexutzzza spune:

A venit Mosul! A venit Mosul!
Mi-a adus duuuuulciuri!!!
Yannis a fost foarte placut surprins mai ales de ce a gasit in ghetutele noastre (vezi un Bounty din ghetele lu taica-su!) A luat bounty-ul din toata multitudinea de chestii mici din ghete, cum o stii el ca Bounty-ul e cel care ii place lui? ca io daca ii dau ii dau ciocolata si nu ambalajul. Cum le stiu astia mici pe toate. Evident ca domnul Bounty ne-a insotittoata dimineata la imbracat si inclusiv pe drumul la gradi ca nu a vrut sa il lase din mana. Din fericire era multumit doar sa tina ciocolata asa cu ambalajul nedeschis asa ca nu a papat din ea. A mai primit si o carticica din colectia pe care o avem cu Fructe si animale domestice. mosul i-a adus acum Animalele salbatice, era asa de emotionat! Mut de bucurie imi arata acolo vulpea,iepurasul (ei tocmai au facut acum 2 saptamani la gradi animalele salbatice). Ce frumos e cand ii vezi asa mirati si muti de bucurie!

BF fiecare cu pasarelele lui. acum probabil ca depinde f mult si de tine cum ai fost ca si copil. Eu una am crezut in Mos craciun pana pe la 10-11 ani. Imi aduc aminte si acuma, eram in cls a 4a si am mers incantata la scoala si am spus cum mi-a adus mie Mosul de toate. Evident colegii cand au realizat ca eu chiar credeam ca un mos magic mi-a adus toate cele au inceput sa rada de mine in stilul caracteristic varstei cu ha ha ha, " CUM, NU STIAI?!?!" etc. M-am dus plangand in ziua aia acasa, am tunat si fulgerat la ai mei ca vezi Doamne de ce nu mi-au zis si de ce m-au lasat sa ma fac de ras in fata copiilor, dar de fapt....mi-a parut atata de rau ca nu mai puteam crede cu adevarat in Mosh.
Mi-a placut mereu sentimentul acela magic de sarbatori si imi place in continuare. Mereu am ignorat complet dovezile (gen gasesc sub brad papusa vazuta in magazin cand eram cu mama sau ceva ce vazusem cand mama a cumparat sau verisorul cu 2 ani mai mare ca mine care ma tara prin camere si dulapuri si-mi bolborosea in nemtzeasca lui ca nu exista Mos Craciun si ca maica-sa a cumparat tot si ca uite, aici le-a tinut pana la Craciun si eu ii spuneam ca poate pe ale lui le-a cumparat maica-sa ca e rau ca spune asa minciuni si nu primeste de la Mosh nimic si maica-sii i-a fost mila de el. Interesant cat de mult imi doream sa cred in Mosh Craciun, Nicolae, etc, imi scorneam singura tot felul de povesti si de explicatii... E atat de frumos sa crezi in ceva!
Nu mi se pare ridicol sa cultivi acest concept unui copil. pana la urma e vorba de a crede in ceva, in cineva mai presus de ceea ce e logic, mai presus de simturi. Cred ca asta ajuta si pentru viitor, cred ca e important din punct de vedere motivational, puterea de a crede intr-un vis pe care muncesti sa-l transformi in realitate, pana la urma puterea de a crede in tine si in cei dragi si de a merge mai departe indiferent ce se intampla. Puterea de a crede in zile mai bune, in valori, in lucruri mai presus de noi. toate astea ajuta la mentinerea unei gandiri pozitive, a unei motivatii pozitive, ne dau forta, putere, credinta.

De vreo saptamana eu si Yannis ne uitam impreuna la Polar Express, e atat de frumos si educativ filmuletul. Si Yannis e atat de absorbit si de incantat! I-am explicat cu baietelul care nu crede in Mos Craciun, cum vine trenul magic, cum se duc ei la Polul Nord, si cum acolo gasesc spiridusii care il ajuta pe Mos Craciun, vede cu ochii lui ca toate astea exista, desi in enciclopedia pe care o verificase acasa polul Nord apare nepopulat, etc, etc, cum numai dupa ce crede aude clopotelul de la sania Mosului, nu stiu cat intelege, dar e tare fascinat de film, se entuziasmeaza f mult cand apare Mosul, se bucura, traieste filmul, e cu ochii cat cepele, se bucura si se ingrijoreaza odata cu copii la aventurile lor, se bate cu mana pe burtica si face Ho Ho Ho asa ca Mps Craciun mie mi se pare ceva magic, delicios si vreau sa intretin lucrul asta cat pot de mult si le sunt recunoscatoare parintilor mei ca m-au ajutat sa cred in Mos pentru o perioada cat mai lunga. Copilaria, inocenta, naivitatea, puterea de a crede dincolo de limitele logicului, stiintificului mi se pare minunata!
Dar, cum spuneau si fetele, fiecare face cum crede

iar m-am intins....

de Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miremia spune:

Alex mi-a placut si m-a amuzat asa tare mesajul tau incat l-am propus pt mesajul lunii.
Zau, nu cred ca exista fan mai infocat al lui Mos Craciun. Atmosfera de Craciun este unica.

_

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui miremia

Alex mi-a placut si m-a amuzat asa tare mesajul tau incat l-am propus pt mesajul lunii.
Zau, nu cred ca exista fan mai infocat al lui Mos Craciun. Atmosfera de Craciun este unica.

_

WoW! Merci

de Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dastefa spune:

Bf daca ai vedea ce bucurie e pt copii existenta acestor personaje fabuloase.Mie o sa-mi para tare rau cand se va rupe vraja
iar lui Daria o sa-i spun,cand va incepe sa realizeze adevarul, ca la cei care nu mai cred in mos craciun moshul nu mai vine.Asta cel putin pana va ajunge si Miru sa inteleaga ce si cum

azi Daria ma intreaba-mami da mosul asta e un spirit,cum a intrat el in casa daca noi dormeam,usa era inchisa si geamurile la fel?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dastefa

Bf daca ai vedea ce bucurie e pt copii existenta acestor personaje fabuloase.Mie o sa-mi para tare rau cand se va rupe vraja
iar lui Daria o sa-i spun,cand va incepe sa realizeze adevarul, ca la cei care nu mai cred in mos craciun moshul nu mai vine.Asta cel putin pana va ajunge si Miru sa inteleaga ce si cum

azi Daria ma intreaba-mami da mosul asta e un spirit,cum a intrat el in casa daca noi dormeam,usa era inchisa si geamurile la fel?

Mihaela si frumoasele ei Daria-Stefania -16.11.2006 si Miruna-Elena -18.01.2010
cresc fetele

povestea Mirunei

Nu-i asa ca e frumos? Le pui si mintea la contributie! Ce mai imi imaginam si eu cand eram mica, si incercam sa gasesc solutii, scenarii sa-mi inchipui, sa combin logicul cu magicul...Eu nu cred ca poate fi ceva rau in asta, dimpotriva, iti dezvolta imaginatia, gandirea, creativitatea, curiozitatea, faci legaturi...

de Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_flower spune:

V-am citit raspunsurile/reactiile.
Nu vreau sa mai dezbat pe tema asta pentru ca parerile difera. Nu vreau sa supar pe nimeni.
Eu nu pot sa spun minciuni copilului meu. Chiar nu pot. Nu exista zane, spiridusi si toate creaturile...dragoni, etc. Cand o sa vada dragoni pe perdea sub forme de umbre...ce ii mai fac? Nu, eu nu pot sa imi mint copilul.
Poate ca o sa potrivim vorba, nu stiu, dar clar nu pot sa il mint. Pai atunci ce incredere ii mai cer sa aibe in mine?
Nu il mint si cu altele?
Eu vreau sa il invat pe el sa nu minta, atunci eu cum il pot minti?

Edit: o sa ii povestesc povestile din Biblie, mai degraba decat zana maseluta sau mai stiu eu ce....o sa il invat sa se roage lui Dumnezeu, versus magia lui mos nu stiu care...
Ma abtin sa nu scriu mai mult, pt ca parerile difera si...nu vreau sa jignesc pe nimeni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_flower spune:

Citat:
citat din mesajul lui tomaca

Povestea unui Dor

Daca ma gandesc bine are muci de miercuri. Azi e marti, maine face 7 zile. Sau 8
Si da, i-au mai trecut. Am zis ca o duce pe picioare pentru ca nu are nimic altceva. Nu tuseste, nu a facut febra. Nu stranuta.
Dupa mine e un virus mai usurel, asa....
I-am dat Tylenol in primele zile, parca vreo 3 zile, dimineata si seara. Apoi l-am lasat in pace. Ii curat nasul cu Humex si seara cu batista bebelusului si cam atat.

Mergi la inceput