Strengari de Martie-Aprilie 2012 - 13
Raspunsuri - Pagina 7
monna3 spune:
Asa e Ronina, e cam liniste pe la noi in weekend, stau burticile mai mult cu familiile tinand cont ca inca mai lucreaza majoritatea dar cred ca de cand vor incepe sa intre in concedii va fi mai multa miscare pe aici
Sa aveti o nopate lnistita si o saptamana usoara!
Monica, fericita 23+ cu Cezar-Andrei
strumfy_12 spune:
Carina din cate stiu eu te iei doar dupa DPN dat de ultima menstruatie. Diferentele de DPN la ecograf apar din cauza de precizie la masuratoare. Si cum bebe se misca e cam greu de masurat exact...iar un milimetru masurat in plus/minus inseamna cateva zile in plus/minus.
Eu am fost in situatia de a avea varsta bebelusului mai mica dupa ecograf decat daca ma luam dupa menstruatie.(in cazul meu a fost vb de 3 sapt) Si ca sa nu sperii pe nimeni incerc sa explic si altfel... calculatorul are un tabel(cu valori medii) dupa care se ia... dak piciorul e de "x" inseamna varsta de 30 sapt... daca piciorul e de "y" inseamna 34 sapt. Dar fiecare bebe creste in ritmul lui si in functie de ADN-ul sau...de aici si diferentele de lungime la nastere sau de greutate.
Si ca sa explic si prin metoda exageratului la extrem. Sa spunem ca o mamica e in 34 sapt(dupa CM) iar la ecograf ii iese bebe de 40 sapt...asta nu inseamna ca o sa masca maine...sau ca dak naste maine plamanii sunt dezvoltati normal. Inseamna doar ca bebelusul are dezvoltarea fizica corespunzatoare statistic unui bebe de 40 sapt.
Sper ca am fost clara...
Va pupik pe toate si sa aveto o saptamana frumoasa.
Mami fericita de strumfita si 26+ cu Motzata
dara76 spune:
Wow, strumfy, cred ca m-as fi speriat la 3 saptamani decalaj, m-as fi gandit ca e retard de crestere uterina, bravo tie ca esti tare si n-ai luat-o asa. Da' uneori mai sunt si ovulatii deplasate si in rest e cum ai zis tu. Ba chiar am vazut ca greutatile la nastere variaza cu 500g. Adica ti se spune ca are bebe 2900 g dupa masuratori la eco (adica oricum i se calculeaza greutatea cu o formula tip logaritm de ceva inmultit cu circumferinta capului sau asa ceva) si nasti bebe de 3500.
20+
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Aspenter 1/zi, B12 metilat, acid folic metilat si nemetilat, Magnerot*
amy25 spune:
Nu e super relevanta greutatea calculata de eco . Depinde de cat de ok este masuratoarea facuta. Finei mele i s-a zis ca are sub 2 kg si pariam in 2 saptamani ca mult nu mai creste si a nascut-o de 3.400
Am fost aseara pe la ea caci imi e tare draga si ma uitam ce repede ia in greutate . In 2 saptamani a devenit asa grea , n-am putut s-o tin mult ca m-a obosit. Ma gandesc ce fac cu al meu, sigur am nevoie de sot sau de cineva o perioada de vreo 3 saptamani macar.
Incarc o poza cu ea pe picassa
2004- ovarectomie dreapta din cauza unui chist; urmari: ocluzie intestinala si multe aderente!
-tratament 2 luni cu clostybegit fara rezultat +20 kg acumulate gratis
-2010- 3 inseminari nereusite la clinica Promed + 1 FIV nereusit
2011-ET reusit la clinica Promed
Multumesc Bunului Dumnezeu!
22+ Gabriel
tania82 spune:
Buna dimineata burtici!
Va doresc sa aveti o saptaman frumoasa si numai vesti bune pentru voi si bebeii vostri.
Eu maine merg la eco, abia astept sa-l vad si sa primesc poze! :)
Tania 22 sapt cu Stefan Gabriel
carina spune:
Neata burtici dragute,
J.D.: asa m-am gandit si eu, dar se pare ca nu doar la marime e in fata ci si la ce face: are ochii deschisi si clipeste. O sa vad sambata ce zice medicul meu.
Monna: deci si Cezar e mai marisor. Bravo lor
Ronina: la bulgarasi sunt mai multe fete si mai aproape de moment si poate de aia sunt mai active.
Strumfy: e corect ce ai zis tu. Doar ca la mine nu a zis: la ecograf arata asa, hai sa aschimbam DPN. Asa era trecut la ei in fisa. Sambata cand merg la medicul meu o sa il intreb.
Amy: ce dulcica e finuta . Sa fie sanatoasa si fericita
Tania: multumim si bafta maine la eco.
Ce ati mai facut in weekend? Ce mai fac bebicii prin burtici?
Va pupacesc pe toate si sa avem o saptamana minunata,
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda, Carina (deja domnisoara) si bebe Toma 27 s
http://andaoana.com/
http://www.flickr.com/photos/andaoana/
kovacsc spune:
Carina la mine a fost bine in weekend. Sambata am lucrat pana la 2, dupa care am mers acasa si m-am culcat putin pentru ca vineri spre sambata m-am trezit pe la 4:30 si am adormit dupa vreo doua ore dar m-am trezit pt serviciu. Asa bine am dormit sambata desi mergea televizorul chiar langa mine. Deschideam ochii si se inchideau la loc instantaneu. Ieri am facut mancarica, seara am mers la socrii...
Pitica misca destul de des si uneori destul de tare, astazi sper sa ma sune de la cabinet sa imi spuna cand ma programeaza saptamana asta ca abia astept sa o vad.
20+ Karina, comoara noastra
wali spune:
Ciao fetele !!! Ma numesc Vali, sunt din Timisoara, sunt insarcinata in 23 de saptamani cu un baietel si va rog sa ma primiti in randurile voastre. Va pup si va imbratisez cu drag.
emmaella spune:
Buna, dragele mele
Noi am petrecut acest weekend in familie, au venit la noi parintii( si ai mei si ai sotului)si fratele cu nepotica si cumnata.Am fost multi dar a fost tare bine ,eu am fost mai mult oaspete decat gazda pentru ca am fost menajata, mama a gatit ,soacra-mea a asezat masa, cumnata a spalat vasele,copii s-au jucat frumos...etc.Cand au plecat, aseara, casa parea goala.
Pe mine m-a cam durut spatele si putin burtica, dar vad ca in dimineata asta ma simt ceva mai bine.Pitica mea a fost cam zgarcita cu miscarile insa sper ca zilele astea sa se faca simtita mai des.
Va pupacesc
Emma, mami deAndrei(7 ani) si 24+Anastasia
irinaelena spune:
Buna burtici, am absentat cateva zile si inca nu am citit ce ati scris.
Andrei a fost bolnav, 2 zile n-am mancat nimic, a tot facut febra si a vomitat....sambata i-au pus perfuzii saracautul, dar macar si-a revenit dupa ele. De ieri e bine, de maine cred ca il duc la gradinita, daca nu iese nimic rau la analize.
Irina, 20+