Strengari de Martie-Aprilie 2012 - 13

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Ronina, n-am idee daca se face asta cu toleranta la glucoza la toate gravidele. Prin cartile americanilor asa ar scrie, c-ar fi la toata lumea [poate ne spune Monna], dar nu stiu daca si la noi - ca se testeaza glicemia inainte de a bea glucoza, apoi la 20 de minute de la momentul in care ai baut glucoza si daca iese bine, nu mai faci nimic, daca nu iese bine, se testeaza din nou(banuiesc ca in alta zi), tot asa, inainte de a bea glucoza si apoi la 1,2 si 3 ore (sau numai 3 ore) de cand ai baut-o.
Glicemia ca atare, aia de dimineata pe nemancate nu stiu daca e exclusiv relevanta pentru diabet gestational.
Eu am facut din astea oricum pt. rezistenta la insulina, dar e altadoza de glucoza la gravide si alti timpi. Stiu ca ma plictiseam pe-acolo prin clinica tot asteptand sa-mi ia sange din nou la fiecare ora. Uneori e bine sa fie cineva cu tine ca poti ameti daca scade glicemia la final si sa ai ceva carbohidrati de mancat dupa ce se termina totul.

Eu ma stiu cu rezistenta la insulina (precursorul diabetului de tip II si una din problemele la PCOS) si care poate creste in sarcina, dar tu de ce crezi ca ai avea nevoie de screening de diabet gestational?

Pana acum pe la noi nu am auzit sa fie facut de toata lumea in sarcina.

La tine de la ce vine riscul de nastere prematura?

19+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Aspenter 1/zi, B12 metilat, acid folic metilat si nemetilat, Magnerot*

Mergi la inceput

Amy, si eu am dureri din alea, daca nu zilnic, macar la 2 zile.

Cred ca e bun pretul la Avent (ca am vazut de obicei cu 50 lei), nu stiu la inceput daca trebuie asa mari sau daca e importanta marimea, poate ne zic fetele - nu stiu, eu inca cochetez cu Dr.Browns de care ne-a zis Sovi.

19+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Aspenter 1/zi, B12 metilat, acid folic metilat si nemetilat, Magnerot*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Monna, . Berbecul a castigat pentru ca stie mai bine cum e cu numele irlandeze.

Eu am facut testul de glicemie in saptamana 24 data trecuta. Mi/a luat sange, am baut un pahar de apa cu glucoza si mi/a zis sa revin la clinica dupa 2 ore. In cele 2 ore nu am avut voie sa mananc si sa beau. Aici este obligatoriu testul.

Noi mergem la plimbare pe malul Vltavei pentru ca azi e o zi superba. au anuntat 11 C.

Finn Constantine 15.10.2009 si 18+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Aha, am inteles, J.D. Aici nu ma lasa la testul obisnuit sa plec din clinica, - ca cica de exemplu daca te plimbi, miscarea scade glicemia si nu mai e la fel de relevant. Asa ca de obicei imi iau ceva de citit la mine sau de-astea. Si daca esti fumator si fumezi in timpul ala iar se influenteaza rezultatele.
Info aici: http://www.synevo.ro/test-de-toleranta-la-glucoza-diabet-gestational-75-g/
Scrie acolo ca inainte era recomandat numai la cine era cu risc, acu' pare c-ar fi la toata lumea. Sunt curioasa daca toti medicii il recomanda. Nu stiu ce ziceau aia cu 20 de minute (varianta prescurtata) si apoi 3 ore, da' nu mai caut, cre' ca e important cum se face in fiecare tara. Se pare ca in Cehia si Ro ar fi cu 2 ore si aceeasi cantitate de glucoza ca in afara sarcinii.

19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Amy, si eu am dureri sub burtica uneori (noroc ca nu prea des, ca-s panicoasa de fel), am inteles ca se recomanda odihna cand e cazul.
De biberoane si carucioare nu prea stiu sa te sfatuiesc, si eu sunt in dubii ce sa aleg. Oricum de Avent am auzit numai de bine, iar la carucioare ma gandesc ca un criteriu important e sa ia usor curbele si sa fie usor. Bine, din ce am inteles tu stai la casa deci nu vei avea nevoie sa-l urci pe scari, asa ca mai poti face compromisuri.

Dara, merci mult de lamuriri. Eu auzisem ca hormonii de sarcina pot declansa si ei rezistenta la insulina pe perioada sarcinii si e destul de comun sa apara, iar daca apare trebuie depistat si tratat din timp deoarece si asta ar putea duce la nastere prematura. Eu pana acum n-am avut deloc probleme cu glicemia, dar am tatal si bunica cu diabet si ma gandeam ca nu strica sa ma verific.
La mine riscul de prematur vine de la faptul ca m-am nascut cu malformatie de uter, si anume am uter didelf (popular uter dublu), iar ambele hemiutere sunt mai mici decat un uter normal, neavand astfel posibilitatea de a se mari la necesarul unui bebe la termen.

JD, plimbare placuta!

Gata, ies si eu la aer... pe diseara fetele.

23+ Bianca

Mergi la inceput

Da, acu' ca ai zis care e problema, mi-am amintit ca ai mai zis, scuze ca n-am retinut :(
Dar-ar Dl sa nu raman asa uituca si dupa (ca nu eram asa), ca unele fete se plangeau ca nu le-a trecut dupa sarcina :(

19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Salutare
Strumfy: ce optimista esti . Si eu o astept pe mama cam intr-o saptamana. Nu sta ea prea mult, dar e bine cand e aici.
Dara: nu stau doar in pat cum a fost la Carina, dar am redus la minim activitatea. Si mie imi e dor de patinoar. Eu de loc sunt din Galati, iar acolo aveam patinoar inchis si in fiecare weekend stateam acolo cu orele.
Ronina: nu s-a intors, dar e mare si se simte cand loveste. Daca stau in pat cu spatele sprijinit de perna atunci se vede miscarea de care povesteam .

Apropos de marime, eu am o problema: dupa UM, DPN e 02.03.2012 si am 26 saptamani si 2 zile, dar cand am ajuns acum la urgente si m-a vazut alta doctorita decat medicul meu, asistenta i-a dictat 27 saptamani si 4 zile si DPN 18 februarie (adica 28 saptamani si 1 zi acum). Masuratorile la eco asa arata, de 28 de saptamani. So, ma iau dupa UM sau dupa ce zic medicii?

Va pupacesc pe toate si sa va bucurati de restul de duminica,

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda, Carina (deja domnisoara) si bebe Toma 27 s
http://andaoana.com/
http://www.flickr.com/photos/andaoana/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Carina, eu as pastra dpn/ul dupa um. bebeii cresc diferit si s/ar putea sa nu mai ia asa mult in greutate la un moment dat. atunci iar vor schimba dpn/ul in functie de ecograf. Toma este mare pentru varsta gestationala. Mie la Finn mi/a spus doctorul sa ma pregatesc sa nasc mai devreme cu 1-2 saptamani si pana la urma l/au scos cu forta la 12 zile dupa dpn. si nu a fost asa mare, a avut doar 4 kg.

Finn Constantine 15.10.2009 si 18+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

Buna fetele,

Dara din cate stiu eu aici se urmareste din urina daca e totul in regula (la fiecare vizita la moasa las proba de urina) si nu apare diabetul. Daca apare ceva in urina se face si testul cu glucoza. Cel putin asa am citit eu pe aici si asa mi-a zis si midwife.
Anda cand am fost eu la eco bebe era mai mare cu o saptamana dar midwife mi-a zis ca nu schimbam inca DPN-ul pt ca bebe nu creste in acelasi ritm in fiecare saptamana si nici nu e diferenta foarte mare (la nr de zile). Presupun ca mai incolo, cand o sa fac alt eco si tot e diferenta o sa-mi schimbe DPN-ul altfel nu.

Pup burticile

Monica, fericita 23+ cu Cezar-Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Carina, n-am mai auzit de diferente atat de mari intre dpn-uri, dar si eu presupun ca pana mai spre final tot DPN-ul dupa UM e mai relevant. Oricum, Toma pare deja ca va fi un voinicel, pui pe el sa nu se deoache

Cam liniste in odiseea noastra in week-end... am mai citit si pe la bulgarasi zilele astea si fetele de acolo sunt mai active, ba chiar se mobilizeaza si se intrunesc cele din Timisoara. De la noi cine mai e din Timisoara? Nu e rea ideea cu statul la taclale la o limonada

24+ Bianca

Mergi la inceput