Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (203)
Raspunsuri - Pagina 6
Adriana_78 spune:
Buna fetelor!
Si eu pe aici cu o mica si neplacuta durere de gat
Cred ca imi schimb poza de la avatar, ca vad ca imi da mereu dureri de gat
Laura, nu stiu de ce, dar aseara am visat-o pe Simona (iti pov tie, ca ea nu stiu cat ne citeste), da si am visat de fapt ca citisem la semnatura ei pe forum, mami si tati de trei baieti si o fetita -- si ma gandisem: "uite, Simona si-a dorit fetita si nu s-a lasat, acum are o fetita"
Nicole, ma bucur ca aduceti puiutul acasa; vor fi sigur si mom. mai greute, dar imp. e sa fiti impreuna
Lumi, uite ca de mai mult timp tineam sa-ti spun. Sper sa n-o iei ca pe o critica -- m-am gandit la asta, at cand ai scris tu odata ca trebuie sa-i dai lui Cris dulce zilnic, ca altfel ridica tot blocul in picioare si ai iesit si la 10 noaptea sa iei Ou Kinder
Iti zic cum e la noi si ce am facut eu -- eu am observat ca asa cum ii inveti/obisnuiesti pe copii asa vor fi -- am avut si noi perioade cand eu din diverse motive ii dadeam Larei zilnic dulce. Daca se nimerea o zi sa nu ii dau ceva dulce, facea un scandal monstru, urelete, tipete, nu te mai intelegeai cu ea.
Pana cand intr-o zi am zis:GATA -- eu sunt adultul si nu ma las controlata la nesfarsit, mai ales ca nici nu-mi placea ideea asta de dulce zilnic (a fost greseala mea, trebuie s-o indrept). Si m-am tinut tare, ea a urlat ca de obicei, eu am ignorat, bine-nteels a nu mi-a fost usor, cand mai facea si in public scene -- da, am mers mai departe si a doua zi, la fel si dupa 1 sapt. totul era uitat -- nu mai pomenea deloc, ca vrea dulce.
E ff imp. sa fii ferma pe pozitii si in ciuda urletelor si a crizelor sa nu cedezi, asta daca si pt. tine e imp. sa nu primeasca dulce, ca altfel - nu are rost discutia.
La fel si cu uitatul la TV -- daca le pun zilnic un film, in fiecare zi ma intreaba :"mami, ne uitam la televizor" -- daca facem pauze de cateva zile, at. nu mai intreaba si le pot pune la TV at. cand hotarasc eu si nu fortata de ele
Ele doua se joaca si impreuna, dar de cele mai multe ori cand ma vad ca stau la calc. sau sunt prinsa cu altceva, incep sa-si dea in petec, sa faca numai tampenii prin casa, numai ca sa-mi atraga atentia; daca le reped si continui activ. mea, e mai rau --- daca le vorbesc frumos si ma desprind de calc. si ne jucam impreuna un joc sau ne uitam pe o carte, sa stii ca apoi se linisteste si ma lasa in pace sa fac ce vreau.
Acorda-i Cristianei mai mult timp, uitati-va pe carti, vorbeste-i mult, ca asa ii stimulezi si imaginatia (ca tot ziceai ca nu e inventiva) si o sa vezi ca la un mom. dat o sa-i placa sa se joace si singura
Sper ca nu te-am plictisit sau suparat cumva -- impartaseam si eu din exp. mea
Belleane, tu ma intrebai de Calendarul de Advent? Sunt multe in comert (ce povesteai tu era tot calendar- pot fi cu dulciuri sau cu diverse chestii: noi am avut cu figurine din lemn, ce descriau pov. de Craciun si cu carticele). Noi avem cum niste cutiute cam de 5,5 cm -- destul de mici, mi-ar fi placut ceva mai mari sau asta (ca sunt mai incapatoare si le pot decora copiii)
http://www.walzkidzz.at/Kinderparty/Weihnachten/Adventskalender-Co/group/4053680/product/4401535/L/0/Produktzoom.a834.0.html?dmc_mb3_product_pi1[mediaIndex]=0&no_cache=1
Adriana
Luminel spune:
Citat: |
citat din mesajul lui BELLEANE Luminel:, stii ca fiecare are abilitatile lui, daca am fi toti la fel frate ce plictis... Te iubim, printesa Victoria!!! |
Belle, stiu dar... nu pot sa nu remarc
Lumi si zulufina Elena Cristiana (26.05.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=733a9f9f274d6633afc942&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Montaj
Luminel spune:
Adriana, nu ma supar, Doamne fereste!
In mare ai dreptate; eu recunosc ca sunt slaba iar anul asta nu l-am mai avut nici pe tati de ajutor! iar ea e de o incapatanare rara care combinata cu slabiciunea mea a dus la situatia asta cu mult dulce in fiecare zi
pana anul trecut ma mandream chiar ca fata mea nu mananca dulciuri...acum am trecut in extrema cealalta
o mare vina o are si fiu-meu care ca sa-i fie mai usor cu ea, de cate ori o lua de la cresa, treceau mai intai pe la magazin si-i lua ceva dulce!
abia astept sa vina tac-su, poate el reuseste sa o mai dezvete...el are mai multa autoritate
legat de joaca si de timpul acordat ei:
una la mana ca nu prea am timp;
si doi la mana, eu am o problema: ma pun cu greu la mintea ei; de fapt si eu al probleme de inventivitate; taica-su e altfel, el se joaca cu ea, se maimutareste...eu si fiu-meu avem deficiente in privinta asta
de aici si intarzierea ei, cred
Lumi si zulufina Elena Cristiana (26.05.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=733a9f9f274d6633afc942&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Montaj
belleane spune:
Noi am fost vineri seara la metro, au fost reduceri de 40% la jucarii,( si asa mie mi se par tare scumpe), am luat multe, deocamdata nu-mi amintesc sigur ce dar parca am luat asa:
pt Ana:
set unicorni
papusa poly mica+accesorii
niste figurine cu sclipici cred ca-s pisici
joc matematix
joc invata engleza
lego creation -casuta
pt Elena
bat de calarit cu cap de unicorn
papusa poly +accesorii
figurine cu sclipici parca ar fi maimute
joc cu plastilina -pizza
lego duplo- numerele
parca mai erau cate ceva dar nu stiu ce..
Alysh spune:
Lumi, eu pt aniversarile mele am facut asa:
- intr-un an, am comandat chinezesc
- in altul am comandat pizza
- in altul am venit cu aparatul de racleta de acasa si am adus tot ce trebuie pt aici
- in primul an (cand n-aveam experienta), am cumparat tot felul de branzeturi, mezeluri si am pus pe un platou
+ la fiecare in parte prajiturile, vinul, sucul de rigoare.
Eu nu sunt mare bucatareasa deci nu ma bag sa aduc de acasa. Abia fac cate ceva pt ai mei. De ex acum nu mai gatesc decat ciorba. pt ca eu, Stef si Vlad mancam in oras (adica job, gradi) , iar seara ai mei copilasi nu prea mananca mancare gatita, deci le dau perlute de branza cu rosie, cascaval la cuptor, un orez cu lapte...chestii de-astea instant.
Asa, sa stii ca eu sunt mai rau ca tine: daca tu nu te pui la mintea lui Cris eu cred ca ma pun prea tare. Si nu e bine nici asa. De ex, cand facem un concurs, clar imi place sa castig si eu. Ceea ce lui nu-i convine, vrea mereu sa evidentieze ca el a castigat chiar dc nu e asa, iar eu sustin sus si tare ca eu am castigat, mama si ce se mai supara, se lasa cu plans, dar nu ma intereseaza, nu e bine sa fim corecti? Adica de ce numai els a castige, eu ce-am
Boon, cu dulciurile...ii duc cam de doua ori pe saptamana cate un ou kinder cand il iau de la gradi. In rest ma intreaba in zilele in care nu ii aduc unde e oul kinder si ii spun ca era inchis la magazin. Dar alteori acasa, dupa ce ii dau o bomboana si o cere si pe a doua ii explic ca il doare burtica, face carii, nu e ok pt sanatatea lui. E intelegator. Mai rau in weekend, la bunici, cand mama il tot alimenteaza cu dulciuri.
Aoleu, cat am scris, sunt groaznica!
cleo78 spune:
citat din mesajul lui BELLEANE Noi am fost vineri seara la metro, au fost reduceri de 40% la jucarii,( si asa mie mi se par tare scumpe), am luat multe, deocamdata nu-mi amintesc sigur ce dar parca am luat asa: pt Ana: set unicorni papusa poly mica+accesorii niste figurine cu sclipici cred ca-s pisici joc matematix joc invata engleza lego creation -casuta pt Elena bat de calarit cu cap de unicorn papusa poly +accesorii figurine cu sclipici parca ar fi maimute joc cu plastilina -pizza lego duplo- numerele parca mai erau cate ceva dar nu stiu ce.. Te iubim, printesa Victoria!!! |
unicorni? la voi e treaba incornorata, vad
si La multi multi ani, Andrada79, sa fiti sanatosi si fericiti si impliniti!
edit, Luminel, si eu zic sa comanzi, daca tre sa completezi pranzul. Sau faci mai simplu, niste check la dry cooker-ul ala minunat, suc si asta e.
belleane spune:
Cleo: dap, e incornorata rau, mi-am propus sa nu mai pun in casa picior de papusa noua dupa ce am numarat peste 100 bucati mari, majoritatea Barbie. Asa ca am trecut la alte chestii, sper sa nu ma umplu de cai, papusele, figurine, casute. Ca la plusuri fac asa: pe o parte intra pe una ies. Eu dau cel putin un sac pe an dar ele parca se inmultesc. Nu mai zic cat de ingehsuite dorm fetele cu cate 10 plusuri in pat.
Adriana_78 spune:
citat din mesajul lui BELLEANE niste figurine cu sclipici cred ca-s pisici pt Elena figurine cu sclipici parca ar fi maimute |
super tare -- cine stie ce-o fi cand o sa le deschideti
e surpriza mai mare
Lorich spune:
Salutare!!
Lumi vad ca nu te lasi cu "intarziatul"...nu te lasi pana nu primesti bataitza, cred!!!
De ziua ta pt sericiu-brr intotdeauna mi s-a parut asa motiv de stres, am evitat la max, ba concediu, ba nu stiu ce. Dar ce am vazut si ce poti face - platouri cu chestii mici puse pe scobitoare: chifteluta+ceva, cascaval+strugure, surimi+ceva, cehstii de genul asta, copanele micute, eventual osul infasurat in folie d ealuminiu, sunt mai multe idei, le-am vazut facute si aratau tare bine, moemntan nu pot sa ma gandesc la mai multe pt ca imi revin dupa o crunta criza de fiere, am zis ca ajung in spitale, mi-am vazut moartea cu ochii...
La multi ani Andrada!!!
Doloress spune:
LUMI - la noi sunt la mare cautare tot felul de salate- mie mi se par usor de facut si sunt mereu apreciate. Salate cu paste si legume, salata de cous-cous ori cu legume ori cu stafide si menta, quinoa (nu stiu daca este la voi) cu legume, salata de cartofi cu maioneza chiar. Dar bine, nu stiu cat sunt de apreciate in Romania unde carnea e baza, eu am venit cu ideile astea pentru botezul finutei mele (au facut acasa, in curte) si se uitau toti la mine ca la felul 14 : dar carnea, unde e carnea? Noi aici ne-am cam dezobisnuit de carne.
Si noi am scapat cu greu de dulciuri dupa nebunia din Romania. Are zile cand uita si nu mai cere, insa zile cand isi aduce aminte. I-am facut prajituri, biscuiti, nici nu vrea sa le vada, l-a invatat taica-meu sa manance bomboane din alea pe care le iei din supermarket de la intrare, unde pui un ban si curg niste bombonele, de niste culori ca-ti vine greata. Din alea a mancat multe in ziua cand i-au aparut bubele si i-am zis ca din cauza asta. POate fi si asta o cauza, eu cred ca au toate prostiile si toti colorantii in ele. Asa ca a zis ca nu mai vrea dulce. I-am dat ieri dupa 2 saptamani o ciocolatica si a zis ca o mananca dar daca ii ies iar bube? Am baiat mare si intelegator, ce sa mai vorbim...
DESIREE - wow ce multe cadouri! Dar la voi oricum e situatia mai speciala, voi stati mult in casa si are nevoie de diversitate. Vine si iarna asta pacatoasa, care dureaza 6 luni...
Noi anul asta luam cadou 2 in 1, adica acelasi cadou si pentru mine si pentru Patrick, ne luam wii. A mers la cineva si a jucat, i-a placut mult, ca el e cu sporturile. Si imi iau si eu yoga si pilates si zumba. SI uite asa a impuscat tati 2 iepuri dintr-o lovitura si a salvat si banii pe sala.
II mai iau si maruntisuri, niste markere, ca nu are si ma innebuneste cu desenatul si vrea neaparat un perpetuum mobile sau o masuta de biliard mica. Nu prea se pupa biliardul cu Kevin, mai vedem noi.