Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (203)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Simonix spune:

Desiree - Merci de pont. Mie mi se paruse faina, tocmai, ca nu se imprastia si era totusi super moale. Se lipeste de maini si nu cade pe jos :D Ma rog, vazui odata la Mall la noi. O sa mai studiez.

Vazui intrebarea ta legata de e-reader de la generale. Eu am Kindle si este minunat - cititul e perfect cu device-ul asta. Al meu nu e touch screen, nu mi se pare esential, ba chiar ar fi mai incomod cred la datul paginii. Ca sa dai pagina la un e-reader ca al meu, ai niste butoane fix acolo unde tii degetele (avantaj: tii toolul intr-o mana si dai pagini ;) In metrou stai agatzat de o bara cu o carte de 1000 de pagini intr-o mana :D si mai si rasfoiesti la greu din ea ). Al meu are si o tastatura mica, sa poti scrie note - eu nu prea am ce sa scriu, dac daca te intereseaza aspectul sa stii ca nu e tocmai usor, deci poate gasesti ceva cu touch. Vezi ca tot Kindle mai au o versiune fara taste.

Nu oboseste ochii, ai sa vezi ca ai impresia ca este hartie, uneori eram tentata sa dau cu mana peste el, sa dau pagina Uitam ca nu se poate. Poti stabili tu marimea caracterelor, mai mici sau mai mari, cum preferi. Al meu nu iti arata numarul paginii, ci am o bara jos, cu progresul pe care il facui (de ex acum sunt la 71% dintr-o carte pe care o cetesc).

Iti poti organiza cartile in colectii, poti pune bookmarkuri, ai dictionar integrat, cu tot felul de explicatii. Poti vedea si imagini - al meu e alb-negru, dar cica ar exista si color. Totusi, carti din alea "beaux-livres" nu merita sa le pui pe un kindle...

De cumparat - daca iei kindle ai un cont si cu contul ala iei carti de pe amazon. Din doi click-i iei cartea - iti vine singura in kindle. Poti transfera prin cablu (ca ai si din ala) carti de pe orice PC. Tot prin cablu se incarca el - il conectezi la PC. Eu il incarc cam o data pe luna. Si citesc zilnic.

Mai sunt unele cu 3G si nu stiu ce internete pe ele - si al meu are internet, dar e alb negru si incet. Se navgheaza greu pe el - insa nu asta e scopul. Eu il folosesc strict ca pe o carte si uneori mai pun documente si prezentari pe el, cand am de pregatit vreun trening.

Voilą, mai intreaba-ma, daca doresti. stiu ca si Esme are si e si ea indragostita Ah, si sa stii ca eu imi cumpar inca si carti de hartie, dar mult mai putine. Faza e ca imi plac tare tare tare cartile, de-aceea nu reusesc sa ma desprind total de lumea de hartie desi kindelul mi-a intrecut orice asteptari (inainte ziceam ca nu doresc asa cevan, ca mie imi place rasfoiala de carte - ei ... uiet ca acush citesc in paralel IQ84 pe hartie si mi-e cam aiurea, nu tin bine cartea in mana, imi oboseste mana , tre sa trag bine de carte sa se desfaca ... plus ca sunt obisnuita sa citesc intr-o mana si cu o carte de hartie e mai greu ... mofturi maica...).

Aj, si inca o chestie: nu abandonez total hartia si ca sa ii dau exemplu lu fiumiu - daca ne-ar vedea toata ziua pe unul cu tableta si pe alalalt cu kindelul ... el nu ar mai pune mana pe o carte, nu? Am vorbi nu mai pe chat :D

Pupics

Simona cu Robert

Cum a venit Robertzel in viata noastra

Poze cu noi toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Simonix-ule, esti grozava cu explicatiile. Multumesc. Dar, acum mai explica-mi ceva Ce e Kindle? Firma care-l face sau un alt gen de e-reader?
Edit, ca mai am o intrebare: si soacra-mea si eu citim acelasi gen de carti. E posibil sa transferam aceeasi carte de pe un PC pe 2 e-readers? Ca nu pre are rost sa le cumparam in 2 exemplare. Asa facem si cu cartile de hartie, cumparam una, o citim amandoua.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

http://www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685

Mergi la inceput

Kindle e un e-reader de la Amazon - daca te duci pe site-ul lor o sa vezi ;) Sper ca nu ma cearta careva ca fac reclame hmm...

Cu intrebarea ta: daca ai o carte intr-un PC faci ce vrei cu ea deci o pui pe cate e-readere vrei. Ai grija sa fie intr-un format bun. De ex, pt kindle e un format special. Exista insa programele care convertesc fisierele. Kindle citeste mobi, epub (parca), txt, pdf. PDFul nu e grozav, insa eu am multe carti in txt si sunt ok. Stiu f multe site-uri cu e-books gratis :) Poti cauta si tu pe google. Si pe Amazon sunt clasicii gratis.

Ca sa vezi diferenta dintre e-readere - sunt site-uri de reviews. sau pe youtube cauti "kindle versus xxxxxxxx" si ai sa vezi filmulete din care poti sa iti dai exact seama de functiile aparatului.

Ma duc la sirena mea

Simona cu Robert

Poze cu noi toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Si eu caut idei de cadouri, multumesc de ponturi, interesant...

Patrickul meu a fost bolnavior, are 2 saptamani de cand boleste saracul si nu-i mai trece. Apoi duminica a facut o alergie urata, s-a umplut de bube si a incept sa se scarpine foarte tare, ne-am dus rapid la farmacie, am luat Benadryl, i-au trecut pe moment. A doua zi s-a jucat cu plastilina care contine grau si imediat i-au reaparut, la fel de agresiv. Am concluzionat noi ca ar fi o alergie la gluten, am inteles ca apare si ca occupational hasard si nu numai cand mananca. Pana sa ajungem la doctor la programare tot am fost atenti, a doua zi insa i-a aparut iar, seara, cam pe la aceeasi ora. Doctorul a zis ca nu crede ca e alergie, ar fi facut reactii urate pana acum. El crede ca e un virus care se manifesta asta. IN fine, eu nu prea sunt sigura 100%
A avut si Kevinul prima gripa din viata lui, si inca mai are, deci zile grele pe la noi.

Si noi avem niste seri minunate, daca e si tati si il ocupa pe cel mic. Aseara am incercat sa le citesc povesti amandurora si a fost lupta grea sa scoatem o bucata de hartie din gura lui Kevin. Asa ca am lasat-o balta la un moment dat.

Ieri am avut intalnire la scoala cu educatoarea pentru buletinul de note, a trebuit sa ii observam cum fac activitati MOntessori. Eram numai noi, eu cu educatoarea si Patrick. Dar al meu copil nu s-a dezmintit, lui nu ii place sa fie pus la expozitie, a facut totul in sictir, a trantit tot pe-acolo, se uita educatoarea si nu-i venea a crede, a zis ca nu l-a vazut niciodata asa. I-am zis ca stiu ca nu prea e el un bun performer

MI-a dat 10 pagini de observatii, a fost tare laudat, desi are multe puncte slabe, dar la ce ma intereseaza mai mult pe mine - are note maxime - afectiv si planul social - adica empatie, respect pentru munca celoralti, politete, bune maniere, sociabil, munca de echipa, interactiune cu cei din jur, helpfullness.

Are note mici la imaginatie si lucruri cu simboluri, stiam, va ziceam eu ca e cu picioarele foarte pe pamant. De asemenea - la recunoscut litere si cifre, nu le recunoaste deloc, pe nici una, ca nici eu n-am insistat mai deloc in directia asta. Eu mereu mi-am dorit sa fie fericit la gradi si sa se integreze frumos, restul - le va invata el odata si-odata.

Mergi la inceput

Andreea, nu vrei tu sa nu mai povesteti de Montessori? Ca asa de rau imi pare ca nu o pot da pe Victoria, nu ai idee. Mi-am dorit tare, tare mult Asta e, iti citesc tie povestile si ma incanta.
Si eu cred ca e alergie la Patrick, daca i-au disparut bubitele imediat cu Benedryl. Bine ca ai desoperit imediat la ce face alergie. Si eu i-am dat de 2 ori Caesar dressing pana mi-a picat fisa. Victoria a vrut la un restaurant supa. Aveau supa de rosii cu legume. A avut instantaneu o reactie alergica. Nu tare. I-am spus ca face alergie la ceva si nu mai poate papa supica si in cateva minute, i-au disparut petele. Ea facuse pete rosii si o mancau. Asa s-a manifestat alergia si la transfuzia de platelets si la laergia la pasta de hamsii si la... tot nu stiu ce a fost in supa aia de a facut alergie. Le-am trimis e-mail celor de la Campbell, m-a sunat cineva, mi-a dat toate ingredientele din supa si nu mi-a sarit nimic in ochi, ca vinovat de alergie...

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

VICTORIA

Mergi la inceput

Si eu cred ca e alergie la ceva, dar daca doctorul nu-mi da trimitere la teste, n-o sa stiu la ce.
Nadia, e fain la Montessori, desi poate nu au timp sa aplice totul ca la carte, dar oricum. Ma uitam ca e foarte mare grija sa faca lucrurile corect, nu conteaza cat timp ii ia. Au de exemplu niste covorase cu franjuri, trebuia singur sa isi ia covorasul si sa il aseze pe jos, dar ii atragea atentia ca trebuie pus corect si franjurile aranjate corect.

Mergi la inceput

Andreea, acum mi-am dat seama ce e avatarul tau

_

VICTORIA

Mergi la inceput

Ce e? Ca am avut urmatoarele pareri : inghetata, melc...

Mergi la inceput

Eu vad o mama cu un copil in brate :) Imi da impresia ca il invarte in aer ca intr-o joaca :)

Simona cu Robert

Poze cu noi toti

Mergi la inceput

Eu sunt bufnitza pasare de noapte... Dar sa nu se mai planga atata Luminela ca nu are ce citi / asculta / viziona etc.

Iaca un cantec de sirena:

http://www.youtube.com/user/simonikx?feature=mhsn

PS A propos de sirene, Robert azi si-a dat seama ca isi doreste de la mosh ... O SIRENA grrrrrrrrrrrrrrr... "o racheta si o sirena" - vai di mineeee ...

Noapte buna si weekend placut !!!

Simona cu Robert

Poze cu noi toti

Mergi la inceput