Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (12)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Neata si de la noi! Pupam burticile! Avem iaaaar probleme cu netul asa ca am intrat de pe mobil. Sper sa se rezolve repede.
Sa aveti un weekend minunat si vorbim mai tarziu!

Elly 16+ cu Babyboom

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela2 spune:

ely neata
pupici

mami cu motaneii Razvan si Robert (26.12.2010) si mami de Vlad (12.12.1999)

colacei de inot pentru bebelusi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cuchilici spune:

Neata!

Eu sunt tare suparata ca mi s-a infectat gingia la maseaua de minte si am ditamai punga de puroi Trebuie sa ma duc la dentist dar sigur o sa-mi dea antibiotic

A mai avut cineva probleme de genul asta in sarcina?

Corina 13+ cu Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgiL spune:

Neata fetelor!
Va invit la o cafea sau un ceiutz si va doresc weekend placut!
CUCHILICI,nu te supara prea tare,din pacate din cauza caderii de imunitate din sarcina se mai activeaza si astfel de infectii.In mod normal in astfel de cazuri se administreaza Ampicilina sau amoxicilina de 500 mg,cate o capsula la 6 ore timp de 5-6 zile.Acestea sunt antibiotice admise in sarcina ,iar infectia trebuie tratata neaparat.Prezenta ei in organism poate face mai mult rau decat administrarea unor astfel de antibiotice.Bebe e format deja si nu mai atat de vulnerabil.Din trimestrul 2 de sarcina poti chiar sa o si extragi deoarece exista posibilitatea ca infectia sa recidiveze.Stii daca maseluta a fost tratata pe canal(i-a fost scos nervul)?.A fost doar plombata?Sau pur si simplu a facut punguta cu puroi?Maseaua doare?Si daca da ,la ce(rece,cald,masticatie,atingere)?Din pacate diagnosticul de certitudine se pune radiografic si asta chiar e interzis in sarcina.

Virginia 16+,mami de Ioana(22.12.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cuchilici spune:

Virginia maseaua abia anul asta a dat, maseaua de minte, stiu e cam tarziu dar nu are nici nerv scos, nici nu doare. a facut doar infectie la gingie.pur si simplu prin frecarea cu periuta mi s-a inflamat toata gingia si acolo s-a facut infectia. Gingia tot se atinge la spalarea dintilor, chiar daca nu e direct vizata. Extragerea nu cred ca e o optiune pentru ca nu cred ca e permisa anestezia, iar pe viu...chiar nu cred. Sper ca antibioticul sa nu-i faca rau lui Vladut

Mersi mult Virginia pentru informatii! Tu cum te mai simti?

Corina 13+ cu Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Cuchilici, din cate stiu exista substante anestezice compatibile atat cu sarcina, cat si cu alaptarea. Sper sa nu fie nevoie. Sanatate!

Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 11+

Mergi la inceput

Dupa ce descrii tu,nu maselutza ar avea infectie ci doar mansonul de gingie care s-a format in jurul ei in urma eruptiei.Pentru asta ar trebui sa incerci clatiri cu apa de gura,dupa periajul de seara,iar pe timpul zilei ceai de musetel ,galbenele si salvie racorit.In doua -trei zile ar trebbui sa se cunoasca imbunatatirea.Si pana atunci ar trebui sa ai si programarea la stomatolog..Evita traumatizarea zonei respective,ia-ti o periuta soft pt copii(e mai mica si ca dimensiune),ai grija la alimentele foarte crocante.Si iti mai confirm inca o data,nu sta cu grija,caci in trimestrul 2 se poate face ORICE tratament stomatologic cu anestezie(si bineinteles cu acordul medicului ginecolog care te supravegheaza),inclusiv extractie.Exista anestezice speciale,cu doza mica de adrenalina (sau chiar fara) care nu influenteaza fluxul de sange catre bebe.
Eu am luat ampicilina acum in perioada asta preventiv in vederea efectuarii amniocentezei...asa ca fapt divers...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabiko76 spune:

Neata fetele,
Sper sa ma primiti si pe mine in grupul vostru, pana acum am tot citit dar nu am avut curaj sa scriu. Chiar de la inceputul sarcinii am avut dureri, in fiecare zi, am luat nospa, scobutil si utrogestan, acum continui doar cu utrogestan.
DN 08.03.1976, DPN 30.05.2011
UM 3.09.2011, dar ecografic sarcina are 13 saptamani si 2 zile, a fost destul de ciudata luna, am avut ovulatie in ziua 7 (am folosit test de ovulatie). Ieri am facut DT si cel putin la masuraturi la ecograf a iesit OK. Pe 8 decembrie primesc rezultatul.

Gabriela 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Cori, asculta ce spune Virginia. Clateste gurita cu cele indicate ca sa mai temperezi inflamatia pana ajungi la medic. Si da, mie dr mea mi-a zis ca pot sa merg linistita la stomatolog si ca pot face chiar anestezie, daca e nevoie.

Virginia, spune drept: esti medic "maseluta"? Hai ca eu asa te suspectez

Pupici dulci pt toate burticile. Mai intru si eu de pe mobil ca netul inca nu e gata

Elly 16+ cu Babyboom

Mergi la inceput

Mergi la inceput