FIV in Ungaria 144
Raspunsuri - Pagina 5
lorenaflore spune:
Fetelor,
m-a zapacit aristica, va spun drept are niste datorii la mine......
Insa, draga aristica, iti propun sa-mi iei primul pampers in caz de o sa fiu primitoare cu ooooooolele! Esti de acord?
LORI
ioana3110 spune:
tannoo
noua PK ne-a zis ca o data la 6 luni e recomandat. Acu s-ar putea ca el sa fie mai retinut la faza asta... nu stiu
ioana3110 spune:
in seara asta bag prima intepatura cu superfact
oare sa iau de azi clexane?sau de maine cand incep in paralel si stimularea?
ce ziceti?
cri_cri_cri spune:
Buna seara fetele! Merci tuturor de sfaturi, incurajari&opinii!
Hidrosalpinxul mi l-a depistat dr la care merg in Constanta pe perioada monitorizarii ovulatiei (luna asta). Ulterior am mai cerut o parere, mi s-a spus ca e ceva dar nu imi poate spune sigur daca este un chist sau mai multe sau un hidrosalpinx si mi-a recomandat un RMN (o varianta mai putin invaziva decat histero in opinia celui de-al doilea doctor). Am facut RMN si rezultatul a fost o masa de lichid de 3/4 cm intre ovarul stang si uter(doar ce am luat rezultatul in seara asta). Concluzia: suspiciune de hidrosalpinx. Imi propusesem sa fac laparo la Niculescu, am si o consultatie lunea asta dar de multa vreme cochetam cu ideea de a face direct FIV la Szeged. I-am trimis si un email dlui Dr. Zadori in cursul zilei de azi, i-am povestit toata tarasenia, am atasat echo-uri si mi-a raspuns (wow! in aceeasi zi!! rar astfel de doctori!) El ar inclina tot spre laparo dar in final mi-a zis sa-l anunt si sa-i spun ce am hotarat.I-am raspuns ca vreau FIV si as intentiona sa sar peste laparo. Acum astept raspuns.Daca e de acord, mergem direct la FIV, daca nu....nu stiu!Sincer si laparo tot operatie este si ma cam sperie!
Va pup si scuze daca v-am plictisit prea tare!!!!
Haydee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cri_cri_cri Am mai facut ecografii de-a lungul celor 2 ani dar niciodata nu s-a pus problema de trompa infundata.Ciudat este si faptul ca in urma cu 1 luna am facut un eco in ziua 4 a cm si totul era curat ca lacrima.Eu nu stiam ca un hidrosalpinx cand apare, cand dispare...mai ales ca la mine pare sa fie corelat cu ovulatia. |
Cri, din cate stiu eu, hidrosalpinxul nu apare si dispare; daca e sa il ai, nu scapi de el fara laparo. Pentru verificarea permeabilitatii trompelor poti face histersalpingografie.
Fetele au dreptate: nu se face fiv daca exista o banuala de hidrosalpinx.
Eu am fost posesoarea unuia, l-am rezolvat laparoscopic. Inainte de fivul cu PK, la prima consultatie,mi-a spus ca daca la eco i se pare ceva suspect cu trompa mea, va trebui sa fac din nou laparo, si apoi fiv. Asta pentru ca lichidul din hidrosaplinx este daunator pentru bebe.
Si intr-adevar, nu te grabi, fiv-ul nu este decloc o fericire; daca il rezolvi laparoscopic, iar cealalta trompa e buna si ovulezi normal, ai sanse inca sa ramai natural; iar pana la fiv, mai exista si optiunea insemniarii intrauterine, atunci cand ovulezi pe partea cu trompa fara probleme. Succes!
Fetelor, v-am urmarit din cand in cand in ultima vreme, tare rau mi-a parut sa vad ca au fost nereusite in ultima vreme. Celor in focuri, mult succes, va tin pumnii! Va doresc ca Mosul sa va aduca in dar un beta mare
samira33 spune:
cri,ce ai facut tu sunt analize uzuale,cand ai sa te apuci de FIV ai sa vezi cate mai sunt de facut.
si indiferent de zona in care este format hidrosalpinxul el trebuie operat-trompa trebuie scoasa ca daca il aspiri doar se reface in timp.
asta e solutia cea mai buna.
vad ca te grabesti catre FIV...dar te-as intreba cine iti garanteaza ca ai sa reusesti cu FIV???sansele sunt cele care sunt si mai chletui si o groaza de resurse de tot felul pentru procedura asta asa ca arunca-te la FIV doar daca e singua sansa de a avea un bebe.
considerentul ca nu mai ai rabdare sa incerci natural nu ar trebui sa reprezinte un motiv pentru FIV,din punctul meu de vedere.
ioana,dar medicul cum ti-a scris in schema???
de ce ai incepe azi anticoagulantul peste Suprefact,care ar fi considerentul???
dupa parerea mea sunt necesare 6 luni intre 2 proceduri...desi medicii-barbati in marea lor majoritate,spun ca-s de ajuns doar 3 luni...pai stiu din carti si la nivel teoretic si pana la un punct ce se intampla in organismul nostru la stimulare...dar noi simtim prin toti porii asa ca la capitolul asta m-as increde mai degraba in parerea unei femei care a trecut prin astfel de proceduri decat parerea unui medic barbat.
lylyDoamne-ajuta!!!sa fie cu lipici embrionasii tai.
sincer iti spun ca starea ta de incrancenare nu e benefica nici pentru tine si nici pentru puiutii din burtica ta.
lasi senzatia ca te-a dus cineva cu forta si ti-a facut procedura asta.
hai,otpimism si crezi in embrionii tai,fii dragalasa si senina ca o zi de vara..."convinge-i" sa ramana cu tine.
fete...mai devreme vorbeati de serologie in ziua punctiei.ce inseamna asta???
va pup
sunt prin zona
3 sarcini extrauterine
FVL pozitiv,heterozigot-gena1691A
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
urmeaza FIV4... in toamna
samira33 spune:
cri,daca Zadori accepta sa faci FIV cu hidrosalpinx...wow!!!ar fi o decizie total neprofi...insa cred si sper din tot sufletul sa nu faca treaba asta.
laparoscopia nu e mare branza...3 gaurele cat bobul de mazare-una in buric si 2 in laterale,in dreptul ovarelor...cate o copca in fiecare gaurica.
la fix 7 zile dupa interventie conduceam masina-m-am dus singura cu masina sa-mi scoata firele...iar in 10 zile de la interventie am fost nasi de cununie...asa ca imagieaza-ti ce "grea" este interventia.
decizii intelepte iti doresc.
3 sarcini extrauterine
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
lyly_mar spune:
sami..nu sunt incrancenata..dar nu pot sa visez cu ochii deschisi...
cd vad fete care si-au pus super blasto si nu au reusit..eu cum sa visez..nu pot sa ma amagesc singura...ca la varsta mea cd cad ...imi rup noada
samira33 spune:
lylyshoaro,stii bine ca nu sunt adepta imbatatului cu apa rece.
dar iti trag io o mama de bataie cand pun mana pe tine de o sa-ti mearga fulgii.
de unde ai scos matale teoria asta conform careia daca una cu embrioni minunati,blastocisti cu stea in frunte n-a reusit...atunci tu e sigur ca n-o sa reusesti???
pai daca o luam asa...de ce te-ai mai apucat???ca doar stiai ca nu ai sa ajungi la blastocistu cu stea in frunte ca sa "stai" si tu "in rand" cu alea cu care te compari???
poate ai sa reusesti...nu spun sa te apuci sa faci lista de invitati pentru botez-asa cum am facut io la primu' FIV...dar nici cu atitudinea asta paguboasa si pesimista nu te vreau.
cine ar putea sa creada mai mult decat tine in embrionasii tai???buni,mai putin buni ...sunt ai tai si 2 saptamani nu vreau sa te mai "vad" dezamagita.
daca o fi cazul,dupa Beta...atunci poti sa te rafuiesti in voie si pana te linistetti cu cine vrei tu...dar in astea 2 saptamani...roaga-te,spera,rasfata-te,mentine-te echilibrata si pozitiva.
3 sarcini extrauterine
3 FIV-uri nereusite
2 FET-uri nereusite
bombi spune:
samira, serologia reprezinta analizele de HIV si hepatite. asta ai intrebat sau intrebarea era de ce in ziua punctiei?
Iti multumesc si tie pt urari! Sper sa reusim toate cit mai repede.