Singuratatea alergatorilor de cursa lunga ...

Singuratatea alergatorilor de cursa lunga ... | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Singuratatea alergatorului de cursa lunga este numele unui film pe care nu l-am vazut niciodata.
Nici nu mi-am dorit sa il vad.
Numele mi-a venit insa brusc in minte atunci cand m-am gandit la posibiltiatile de exprimare ale unei anume stari. Aceea de efort si singuratate ...
Mai concret vorbind, e vorba despre o amaraciune pe care nu pot si nu e frumos sa nu o impartasesc cu voi acum in pragul multor sarbatori ale romanitatii: toate zilele de sarbatoare insirate pe ata lunilor decembrie si ianuarie ...
Este vorba despre pariul nostru cu interactiunea, cu participarea (chiar si numai de prezenta) la actiunile umanitare care poleiesc aceste ultime saptamani ale anului.
Avem multe actiuni umanitare in desfasurare, legate de Mos Nicolae, de Mos Craciun, de atat de multi copilasi cu destin incalcit ... si nu pot sa nu va spun: DRAGILOR, DE CE NU PARTICIPATI????

Am intrat cu sfiala la un grup de viitoare mamici de la Odisee si le-am povestit ca am nevoie de 2 participanti la o actiune - nimeni nu mi-a raspuns ... Am ajuns apoi sa ma gandesc filozofic la nepasarea umana ...Cum poti sa fii nepasator la durerea altor copii cand tu vei da nastere unui copil ??? Dureros de explicat ...

La actiunile umanitare de pe DC remarc aceeasi donatori. Mereau aceeasi sensibili care intind o mana atunci cand li se cere ajutorul... DE CE OARE?
Oare cand vor invata toti spectatorii din tribuna ... ca rolurile se pot schimba in orice moment? Oare cand vom reusi sa dezghetam inimile celor care privesc tacuti de pe marginea pistei???

DE CE?

Ce alegeti la profil? O portocala sau o caciulita de elf? Sau ambele?

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

oare de ce presupui tu ca cei care nu participa la actiunile enumerate de tine sunt doar spectatori in tribuna? sau "arena" e doar ceea ce hotarasti tu?

la profil nu vreau nici portocala, nici caciulita, nici alta reprezentare grafica. stiu, unii nu-nteleg de ce - mai e un subiect in care cineva se-ntreaba cu voce tare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Ma astept ca odata cu apropierea lunii decembrie, atentia oamenilor sa se indrepte mai mult ca pana acum spre actiuni de acest fel.

Stiu ca sunt membri ai acestei comunitati care se implica mai mult sau mai putin activ. Iar multi dintre ei nu fac 'public' acest lucru.

Respectam alegerea fiecaruia si ii asteptam alaturi de noi, asa cum sunt dispusi si o pot ei face .

tuturor celor vazuti si nevazuti care aleg implicare

Alinuk
si ostrogotzii din dotare: Andu mik (2 ani) si Teo voinik (4 ani)

www.meseriademama.blogspot.com/" target="_blank">despre Zana Maselutza

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Nu-i frumos sa judecam. Exista actiuni umanitare si in afara acestui site.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Citat:
citat din mesajul lui mianna

oare de ce presupui tu ca cei care nu participa la actiunile enumerate de tine sunt doar spectatori in tribuna? sau "arena" e doar ceea ce hotarasti tu?

la profil nu vreau nici portocala, nici caciulita, nici alta reprezentare grafica. stiu, unii nu-nteleg de ce - mai e un subiect in care cineva se-ntreaba cu voce tare.

Asculta, priveste si taci!...
Din brate fa-ti aripi de fier
Si zboara cu ele spre cer!...

sunt 3 categorii, anonimii , cei cu iconite si cei care inca nu se nimeresc la nicio categorie.
subiectul se refera la cei care inca nu au iconita si poate vor, dar poate inca nu au aflat de cele doua actiuni mari, care sunt in desfasurare

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

Si tu poti fi Mos Nicolae

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Nu trebuie sa va simtiti lezate. Mesajul nu s-a adresat Miannei sau Alinuk-ai in persoana. Mesajul s-a adresat spectatorilor, nu celor care fac actiuni umanitare din umbra.
Si nici unul dintre acei "spectatori" nu va intra aici sa faca mea culpa.
Insa este un mesaj demn de luat in considerare.

_
Un sistem imunitar puternic pentru copilul tau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Elle_seb

_

Vezi...mie mi se pare gresit statutul asta de spectator,atribuit"celorlatzi"de catre tine!Si spus asa cum a fost spus la topicul asta!

Actziuni umanitare se fac peste tot in lumea asta,nu numai in Romania,nu numai pe DC!

Din pacate,faptul ca nu suntem atit d ebogatzi sa participam ,chiar la toate actziunile umanitare,nu inseamna ca avem neaparat statutul de "spectator"!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:
citat din mesajul lui Elle_seb

_

Vezi...mie mi se pare gresit statutul asta al tau de spectator,atribuit"celorlatzi"!Si spus asa cum a fost spus la topicul asta!

Actziuni umanitare se fac peste tot in lumea asta,nu numai in Romania,nu numai pe DC!

Din pacate,faptul ca nu suntem atit d ebogatzi sa participam ,chiar la toate actziunile umanitare,nu inseamna ca avem neaparat statutul de "spectator"!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Cred ca am exprimat amandoua aceiasi idee cu cuvinte diferite.
Sau mi se pare mie?

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

cred ca poti ajuta oricum.
si eu am fost ajutata de forum,enorm.
felul meu de a incerca sa ajut,singurul pe care mi-l permit acum,este sa cumpar lunar cate ceva d ela bazar.o fac pt ca stiu disperarea mamei pentru care orice sprijin conteaza.
la fel, am trait si reactia unor mamici sau viitoare mamici care m-au pus la zid si care m-au acuzat ca vreau sa fiu compatimita(zozela).lucru fals.fiecare traim intr-un fel.daca unii au greutati, nu pot scrie ca le merge bine.daca ai copulul care are nevoie urgenta de un medicament, nu te poti preface ca nu ai nevoie.
cred ca e bine,macar ,daca nu ajutam, sa incercam sa nu facem rau.
stiu ca sunt actiuni umanitare peste tot si ca te poti implica in alte parti decat pe forum.asta nu impiedica cu nimic o pledoarie pro domo din partea administratorilor. e ceva firesc.

sper ca spiritul acestor sarbatori sa ne invaluie si sa uitam de rautati, judecati pripite.
doare cand esti refuzat, doare cand esti ingnorat, doare cand unii jignesc gratis si isi fac un titlu d eonoare din asta, bucura pana la lacrimi fie si doar un cuvant frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

dragii mei, nu e nevoie sa imi spuneti despre alte actiuni, in afara acestui site, eu scriu pe acest site si ma refer la acest site si cei care il acceseaza, credeam ca e clar asta. Stiu ca sunt (exista apa si pe alte planete dar noi bem apa de pe planeta pe care locuim) ... eu vorbesc despre actiuni concrete de aici - DC - si ma refer la gradul mic de implicare de aici. Dupa mintea mea, gradul mic de implicare in actiuni umanitare de aici reflecta oarecum si gradul mic de implicare in actiuni sociale sau umanitare din societatea romaneasca.

PE Desprecopii, modelul pe care l-am ales, este sa stimulam implicarea, sa ne mandrim cu donatorii, sa le dam o iconita la profil - nu numai pentru ca faptele bune trebuiesc stiute ci si pentru ca aici, pe acest site, de 11 ani, am creat o Comunitate. Nu judec in particular pe nimeni pentru faptul ca nu e interesat sa participe la actiunile umanitare de pe DC (nici o actiune umanitara nu e obligatorie)...dar avem dreptul sa ne intrebam, cand e cazul, de ce durerea altora nu produce nici un val in unele suflete.

Respect pe cei care doresc anonimitate ina ctiunile DC dar anonimitatea in aceste actiuni nu iti da dreptul sa blamezi 'vizibilitatea' altora sau sa iei in raspar actiunile acestui site. Si nici sa te afisezi 'donator anonim'
Scuzele de orice fel, 'plesnitul' atunci cand ti se pare ca ai ocazia si alte rautati nu isi au locul la acest topic in care tacerea demna e mai aleganta.

va multumesc

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

corect.daca poti ajuta, fa-o.daca vorbele tale fac cat d eputin rau,daca tulbura, atunci taci.din pacate, in realitate nu e asa. hai s ane rezervam energia pentru a ne bucura.
asta simt,asta scriu,daca ceea ce scriu nu raneste pe nimeni.

Mergi la inceput