Strengari de Martie-Aprilie 2012 - 12

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns chitosenia spune:

Felicitari Dana pentru strengar! Ma bucur ca a recuperat frumos si acum e baiat mare

Mamica de Bu minunat si de strengar +20

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magddalena spune:

felicitari Dana pt baietel sa creasca mare si frumos si sa stea la caldurica.
eu m-am mai linistit un pic am citit pe net ca sunt normale durerile sub oaste apasa bebele cu ceva si de asta doare acum nu ma bazez pe asta tot sun doctorul.
pupe multe!!

despre gimnastica prenatala eu merg din luna a saptea aici se fac cursuri gratuit si de aqua-gim si de respiratie si de ce sa nu profit? sper sa si imi placa acum

pup

mada 25+ MAYA-ERIKA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Chito, adica ce te nelinisteste? oricum numaratul miscarilor eu am citit ca se face din saptamana 28, nu de acum.

Magddalena, la coaste sus nu stiu decat de balonari, intestine. Cand e pe picior mai mereu am citit e ca e de la vreun nerv comprimat.

Danaela, felicitari pt. eco ok si baietel :)

19+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot; Aspenter 1/zi*

Mergi la inceput

Dara ma declar vesnic nelinistita...stiu ca numaratul miscarilor e mai incolo... cred ca e de la vreme iti explic de ce : Bu s-a nascut pe 18 dec de Sf. Sebastian si cand vad frigul asta si vremea inchisa tot cred ca mai am putin si nasc ...creierul meu cu Neuronul gravid nu intelege ca eu nasc in MARTIE ... SI DE ACEEA toate lucrurile mi se par un pic suspecte..burtica mica...lipsa de lovituri serioase ..lipsa luarii in greutate prea mult ...stiu stiu ce o sa zici ca tu ai studiat ... dar eu sunt sigura de concluzie : AM PIERDUTO DEFINITIV?
Sotul meu ar spune sa nu mai fiu asa neincrezatoare in Dumnezeu si sa ma las in voia Lui si stiu si eu ca asa e cel mai bine ..o sa incerc sa ma calmez .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Dara, din pacate materiale n-am primit, am decat ce am notat din mers pe foaie... care e acasa bineinteles, dar in mare am retinut urmatoarele:
- am primit o lista cu necesar acasa si fiecare la ce foloseste, vad ca la noi in google doc sunt chiar mai multe deci asta a cam fost acoperit
- am o lista cu ce alimente sunt recomandate/nerecomandate pt mama in alaptare pt a nu face colici sau a isca alergii la bebe -> asta daca aveti nevoie o pot edita intr-un doc intr-o seara acasa
- s-a explicat igiena la bebe nou nascut, similar cu ce era in filmuletele la care ai postat tu un link la un moment dat, cu exceptia ca doctorita pediatra care ne-a facut prezentarea a spus ca nu recomanda folosirea betigaselor de urechi deloc cel putin in prima luna, cica n-ar fi nevoie oricum iar stergerea pavilionului urechii se poate face cu tifon steril in loc de betigas
- iesitul cu bebe afara nu se face in primele 3 saptamani, iar apoi daca e frig afara se face doar treptat, cateva zile la rand se iese la geam 5, 15, 30 min (bineinteles imbracat corespunzator) si abia apoi afara; noi vom naste cand probabil va fi mai cald afara, insa cine stie... s-a mai intamplat sa ninga in martie deci asta o consider informatie utila

Magddalena, daca afli despre ce e vorba te rog mult lamureste-ma si pe mine pt. ca am avut aceleasi simptome in ultimele 2 zile cu dureri sub sanul drept putin inspre lateral (eu banui ca e splina impinsa in sus de uter, dar poate fi cu totul altceva). In plus, bebe parca misca mai estompat, desi am inteles ca din saptamana 24 nu prea mai are asa mult loc ca inainte si miscarile devin mai cursive, nu asa "bombe" ca inainte... mai stie cineva ceva de asta?
Durerea extinsa la picior cred ca e din cauza nervului sciatic aflat sub uter si pe care acesta apasa.

Danaela felicitari pt strengar

23+ Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emmaella spune:

danaela23-felicitari pentru baietel!
Carina-sa fie totul bine.
Amy-bafta la inspectie
Monna-frumosi botoseii,pacat stau prost cu rabdarea altfel m-as fi apucat si eu
magddalena-pentru linistea ta mai bine suna doctorul
Azi n-am chef de nimic,am avut o noapte plina de vise(nu-mi amintesc decat ca alergam mult)si m-am trezit foarte obosita.Sper sa-mi revin .....
Emma,mami de Andrei(7 ani)si23+Anastasia

Mergi la inceput

Chito, uneori creierul face asocieri puternice, cand aveam dureri de burta in primul trimestru, care erau cam ca la stop, nu ma puteam abtine sa nu ma uit pe hartie, ca eu asociam durerile alea cu hemoragie. E ok daca te ajuta ideea de Dzeu, pe mine ma ajuta sa-mi amintesc la nesfarsit ca si daca imi fac griji nu rezolv nimic si nu gasesc, de fapt, solutii (alea se gasesc prin alt proces, nu cel de ingrijorare, ci de cautare de solutii in sine, fara griji) si imi opresc gandurile. La propriu. Opresc 'filmul' grijilor.
Mai apare, desigur primul impuls de a ma ingrijora de multe ori, dar macar nu mai duc scenariile ingrijoratoare pana mai incolo, ci realizez ce fac si ma opresc intentionat.

De multe ori ni se pare ca daca ne vom relaxa, sigur se va intampla ceva rau ca nu vom fi pe faza, nu vom fi in garda, nu vom fi pregatite si poate daca ne incordam, prevenim. Si imi amintesc mereu si mereu ca nu previn nimic daca imi fac griji.
Adica masurile sanatoase le pot lua si cu ajutorul ratiunii, ca 'e rational sa fac asta', nu e nevoie sa ma ingrijorez ca sa ma pun pe treaba sa iau masuri.

Asta nu e ceva ce trece la un moment dat, daca asa ne-am obisnuit, am copiat de undeva si apoi am tot repetat procesul ingrijorarilor, nu trece decat prin dez-repetare. Ma auto-corectez de cate ori ma ingrijorez. Nu iese non-stop, dar daca reduc starea de anxietate de la 80% tensiune la 35% tensiune (zic si eu aleator asa) imi imbunatatesc calitatea vietii. Putina anxietate (cum ar veni sub 50%) e normala.

Daca vrei si ai cum sa le citesti in format electronic, pot sa iti trimit carti anti-anxietate.

19+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot; Aspenter 1/zi*

Mergi la inceput

Ronina, merci, da, m-ar interesa doc :)

Durerea in dreapta, pe la ficat, e util sa fie verificata in paralel cu tensiunea, sa nu fie crescuta. Tensiune crescuta+durere in dreapta, pe la ficat, trebuie mers la doctor. Si la fel, in dreapta de verificat sa nu fie uneori colica biliara. Daca va stiti ok cu bila, probabil nu e.

In stanga sus nu am auzit de nimic bizar asa.

In rest or fi chestii mutate :P Eu le-am avut in trim I...probabil din cauza ingrasarii mai sporite :P

Da' recunosc ca niciodata nu as exclude control la medic, daca se poate. Eu uneori ma mai gandesc ca daca trece cu no-spa forte (bine, eu am si multe kg si imi trebuie forte) si/sau cu paracetamol, nu poa' sa fie ceva prea grav, ca n-ar trece.

19+

Mergi la inceput

DARA Asta cu asocierile facute de creier care imi joaca feste jur ca o inteleg.... in saptamana 5-6 am avut niste scurgeri maronii si inca acum verific mereu sa nu sangerez sau ceva care la muntele de Utrogestan pe care l-am papat e putin probabil ... dar nu ma pot abtine .
Imi place ca poti opri "filmul" grijilor .
Statul mereu in garda si pregatita ca daca nu se prabuseste universul e caracteristica mea principala...sotul meu spune ca m-as mobiliza mai repede ca armata Romana in caz de ceva ...sunt ca un arc si am vreo 2 alte solutii de back-up la orice situatie... si marturisesc ca Bu m-a mostenit... de exemplu nu pot sa-mi relaxez picioarele -talpa si degetele (sotul meu zice ca la mine fenomentul lupta/fuga e predominant pe fuga) si Bu tine la fel piciorusele .

Magdalena si Ronina si eu mai am dureri subcostale in partea dreapta de obicei ma misc sau schimb pozitia si reusesc sa le pacalesc... si eu as fi interesata de o cauzalitate .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

Citat:
citat din mesajul lui ronina

Dara, din pacate materiale n-am primit, am decat ce am notat din mers pe foaie... care e acasa bineinteles, dar in mare am retinut urmatoarele:
- am primit o lista cu necesar acasa si fiecare la ce foloseste, vad ca la noi in google doc sunt chiar mai multe deci asta a cam fost acoperit
- am o lista cu ce alimente sunt recomandate/nerecomandate pt mama in alaptare pt a nu face colici sau a isca alergii la bebe -> asta daca aveti nevoie o pot edita intr-un doc intr-o seara acasa
- s-a explicat igiena la bebe nou nascut, similar cu ce era in filmuletele la care ai postat tu un link la un moment dat, cu exceptia ca doctorita pediatra care ne-a facut prezentarea a spus ca nu recomanda folosirea betigaselor de urechi deloc cel putin in prima luna, cica n-ar fi nevoie oricum iar stergerea pavilionului urechii se poate face cu tifon steril in loc de betigas
- iesitul cu bebe afara nu se face in primele 3 saptamani, iar apoi daca e frig afara se face doar treptat, cateva zile la rand se iese la geam 5, 15, 30 min (bineinteles imbracat corespunzator) si abia apoi afara; noi vom naste cand probabil va fi mai cald afara, insa cine stie... s-a mai intamplat sa ninga in martie deci asta o consider informatie utila

23+ Bianca

Ronina, nu te supara pe mine, dar ce v/a spus la curs sunt aberatii!!! Sa nu scoti copilul din casa 3 saptamani? Bine ca nu a spus sa nu/l scoti pana la botez. Copilul se scoate afara in momentul in care iesi din spital. De ce sa nu/l scoti si dupa? Eu l/am scos pe Finn imediat. La spital cand am nascut stateam cu geamurile deschis. Si era mijlocul lui octombrie, temperaturi aproape de 0 C. Can am nascut ningea. Si l/am scos pe Finn si la -17 C. Si nu a avut nici pe naiba. Nici macar o raceala pana la 2 ani cand a facut amigdalita bacteriana luata de la gradinita.
Scuze pentru reactie, dar ma scot din sarite sfaturile aiurea. eu am trait in Finlanda si acolo iesi afara pe orice vreme. Si la -40 C. Copiii nou nascuti dorm afara in curte toamna, primvara si chiar iarna daca nu este extrem de frig. Si sunt sanatosi si traiesc mai mult si mai bine decat altii.

La fel cu mancarea si colicii. Mancati ce vrei voi si beti ceaiuri. Asta ajuta bebeii cel mai bine impotriva colicilor.

Finn Constantine 15.10.2009 si 17+ Ewan Tudor

Mergi la inceput