Strengari de Martie-Aprilie 2012 - 12

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns J.D. spune:

dana, felicitari si sa auzim numai vesti bune.

Oana si de la tine vrem vesti bune.

Dara o sa trimit pe mail azi sau maine. Le scriu in romana ca sunt simple si nu dureaza.

Eu m/am tot uitat pe geam sa/l vad pe Finn jucandu/se in curtea gradinitei si mi s/a facut dor de el.

Finn Constantine 15.10.2009 si 17+ Ewan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titi143 spune:

Ronina eu l-am nascut pe Edi in octombrie si pe la sfarsit am inceput sa il scot afara. Il imbracam gros(ca era destul de frig afara)si sotul mergea cu el pe afara, la inceput cam cateva zile cam 5 minute si pe urma sa plimbat mai mult, dar numai dupa 2 saptamani poate mai mult am mers la plimbare cu caruciorul.

Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 17+ Robert Aaron

Mergi la inceput

Eu de la inceput am stat cel putin 2 ore afara cu Finn cu caruciorul. Dormea mult mai bine afara la rece decat in casa. Cred ca asa se obisnuise din spital cu geamurile alea deschise. Si acum doarme mult mai bine la rece decat la cald.

Finn Constantine 15.10.2009 si 17+ Ewan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Chito, oricine poate opri filmul grijilor daca vrea, e cu exercitiu, e un antrenament. Si cu pus la indoiala convingerile cu "trebuie sa stau in garda, ca altfel s-ar intampla ceva rau" care misuna pe dedesubt. In afara de fight or flight exista si freeze. E mai rar pomenit. Eu am mult tip freeze. Inghet, ma blochez, la frica.
Cel mai util mi-a fost sa inlocuiesc over and over regula mostenita/invatata cu "mai bine sa fiu pregatit/mai bine sa previn ca altfel nu as face fatza/nu m-as descurca" cu "o sa fac fatza atunci cand se intampla" si sa-mi dau seama ca "asa ma chinui de doua ori, si inainte sa se intample ceva, si dupa" =suferinta dubla.

Mi-am mai facut lista de argumente pro/contra pastrarii comportamentului de ingrijorare, adica tip pro "mi se pare ca-s mai pregatit, ca fac mai bine fatza daca se intampla ceva" (important cam de 60 pentru mine), "uneori sunt mai documentat ca altii" (important de 60) / contra " la lucrurile pe care nu le pot schimba, e doar o iluzie ca as putea preveni ceva si mai rau ma chinui si atat" (important 40), "ii obosesc si pe cei din jur (important 60), "as putea sa ma documentez pentru ca este rational, nu de frica" (important cam 20), "e posibil sa se invete si copilul anxios dupa mine, se va chinui si el" (important 80), "nu ma bucur de viata pe cat as putea daca o intunec cu grijile" (important de 70), "un om anxios nu e prea atragator" (important de 50) - zic si eu asa ca exemple, ca nu o stiu pe dinafara.

Am priceput cam ce ma face sa-mi fac griji si ca de fapt s-ar putea ca mai mult sa ma chinui.

Si dupa aia a durat ceva sa tot reduc obisnuinta de a-mi face griji, care e un comportament invatat. Da' ce e invatat, se si dezvata :)

19+

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot; Aspenter 1/zi*

Mergi la inceput

Va recomand filmul -the babies. Il gasiti pe torrentz.
Altceva nu mai zic. Ma duc sa/mi iau iubirea de la gradi si ma calmez.

Finn Constantine 15.10.2009 si 18+ Euan Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaela23 spune:

multumesc de felicitari!! va doresc si eu voua bebei sanatosi, destepti si frumosi.

18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

Si eu am mai simtit dureri sub sanul stang si in partea dreapta dar nu mi am facut prea multe griji, m am gandit ca este normal sa mai simt si eu cate ceva. Cand am mers la doctor l am intrebat si eu asa sa ma aflu in treaba si a zis ca nu este nici o problema. Uneori cand stau intinsa pe partea dreapta simt cum incepe sa ma doara si daca ma intorc imi trece brusc.

Dara nu am retinut chiar tot ce ai scris dar sunt de acord cu tine ca este chestie de reeducare a creierului. Trebuie sa iti repeti mereu ca nu ai motive de ingrijorare si sa te gandesti la lucrurile pozitive. Eu nu sunt genul de persoana fatalista in nici o privinta, dar asta nu inseamna ca nu imi trec prin minte si lucruri negative legate de sarcina, insa imediat intrerup sirul gandurilor si nu mai spun cu voce tare nimanui ca sa nu se intipareasca si mai bine prostia mea.
Am citit pe net despre o mamica al carei fat a murit la 24 de saptamani desi cu ceva timp in urma era foarte bine, dar nu m-am lasat deloc influentata nici macar nu am vrut sa ma mai gandesc la asta. Eu sunt foarte optimista ca totul va fi bine si ca voi fi cea mai tare mamica

19+ Karina, comoara noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kovacsc spune:

si de vesela si optimista ce sunt fetita noastra misca TOATA ZIUA, cred ca si ea este foarte activa si fericita, tati se intreaba oare cand mai doarme ca eu mereu ii zic ca misca.

19+ Karina, comoara noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinaelena spune:

Si eu sunt de parere ca poti sa scoti copilul afara chiar din primele zile... poate ca trebuie scos treptat, dar nu cred ca trebuie tinut in casa. V-a dat o explicatie pentru cele 3 saptamani?

Irina, 19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Merci de raspuns Dara, e logic ce spui. Cu tensiunea nu am probleme, toata sarcina am avut-o stas 60/90 ca inainte de sarcina. Iar bila mi-am verificat-o relativ recent la echo cand am vazut ca n-au trecut greturile nici la 16 saptamani si mi-a confirmat doctorita ca are o pozitie mai nenaturala, fiind impinsa in sus de uter si asta facand-o sa fie mai lenesa (eu am uter didelf si sarcina in uterul drept, deci e cam inghesuiala prin zona). Acum 2 zile cand a durut mai rau a trecut de la no-spa si somn iar apoi nu a mai reaparut la fel de intens asa ca la fel am gandit si eu ca nu poate fi prea grav, insa sunt inca in alerta si la nevoie dau fuga la medic.

JD, imi pare ca te-a scos din sarite informatia pe care am share-uit-o, nu o lua de buna daca nu-ti place si gata Eu sunt de parere ca asa cum fiecare individ e unic, si deciziile care-i sunt propice sunt diferite. Eu cred si sper ca fiecare dintre noi cernem informatiile si luam doar ce ni se potriveste, nu le luam litera de lege. Trebuie sa tii cont ca nu-s 2 copii la fel. Unii se nasc la 4kg si sunt mai zdraveni, altii se nasc prematur, au nevoie de incubator sa-si poata mentina temperatura constanta si abia dupa 2 luni ajung la 4 kg. Eu una nu l-as scoate pe cel de 2kg afara la -17 grade doar pentru ca si finlandezii o fac, dar asta e decizia mea si nu e un motiv sa te streseze daca tu gandesti altfel.

Irinaelena nu a dat nicio explicatie de ce si nu a intrebat nimeni, asa ca n-am raspuns pentru tine. Eu una ma bucur ca stiu de recomandarea medicala si o sa ma iau la momentul respectiv dupa feeling, vreme si starea bebitei.

23+ Bianca

Mergi la inceput