Sa spulberam sfaturile soacrei
Raspunsuri - Pagina 6
mianna spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui histamina reclamata ca m-am casatorit fara voia fiului ei cu fiul ei. |
cum se poate sa te casatoresti cu cineva fara voia lui (ca presupun ca e vorba de unul si acelasi fiu in propozitie, nu de frati
Ioana_Pos spune:
OMG! Am citit lista de pe link - 80 de stupizenii
. Serios acum, am intrat si noi in mileniul III? Cred ca nu.
Favorita mea (dar cot la cot cu multe altele): 55. Daca vrei sa nu mai planga, da-i cu o coada de peste pe la gura. Pai la cat a plans fi-mea , daca o 'peshtuiam' de fiecare data pe la gura devenea sirena saracul copil.
Selene_Bunny spune:
9. Daca-l pupi pe picioruse pe baietzel va fi afemeiat mai tarziu.
Cu varianta:
Te va tine sub papuc (domina, va face ce va vrea din tine) toata viata!
39. Cand vine o femeie sa-ti vada bebelusul, ai grija nu fie pe ciclu, se zice ca bebelusul va face scoarta pe cap
Trait eu. Da' cica nu e valabil daca e botezat. Si totusi, femeia respectiva a tinut in mana poala rochitei Dariei si a rostit o dezlegare in soapta.
42. Nu lasa bebelusul sa sa se vada in oglinda - altfel o sa vorbeasca foarte tarziu.
Se repeta! E totuna cu 30!
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...
monicabo spune:
Din pacate, n-am putut sa am o relatie prea buna cu socrii ![]()
Asta e, n-a fost sa fie, desi mi-am dorit, ca eu sunt o persoana civilizata si destul de delicata, zic eu (si cateva fete m-au si cunoscut mai bine, fie personal, de la diverse intalniri, fie de la subiectele unde scriu eu mai des, adica odiseile fetelor). Ei sunt persoane ff rigide, pe care tb sa le aprobi incontinuu si sa faci intotdeauna ca ei, ce zic ei, e litera de lege, aproape.
(specific din capul locului, ca nu locuim de ei, nu depindem de ei cu nimic; idem ai mei parinti, nu locuim nici cu ei)
- tu trebuie sa dormi de fiecare data cand doarme bebe? treaba in casa cine o face? (eu in perioada de lauzie, cu copil de 6-7 zile, cu bebe cu program mai haotic, ca nu prea dormea noaptea, si ziua picam eu de somn)
- copil de nici 2 saptamani: fa-i program, nu-l lasa de capul lui
- cum e casa, asa e si gospodina (vis a vis de faptul ca nu aveam f ordine in casa, vasele mereu spalate etc)
- barbatul e oglinda femeii
- treburile in gospodarie sunt treaba ta, tu esti gospodina, nu X (sotul adica, baiatul ei)
- ai fata/fete, ce-o sa faci, ce-or sa invete de la tine cu gospodaria?
- cand se naste al doilea copil, pe cel mare il aduci aici sa-l cresc eu, ca nu n-o sa poti (crescut ea inseamna sa ducem copilul acolo, sa despartim surorile, sa-mi vizitez copilul in wk, asta in conditiile in care se puteau gasi, in cazul nostru si alte solutii)
- idem: cand incepi serviciul, copilul/copiii ii cresc eu. ca n-o sa ai ce sa faci, doar n-o sa-ti lasi serviciul
- (la refuzul meu de a-i da copilul sa-l creasca): n-ai sa poti, n-ai sa faci fata la 2, n-o sa te descurci, tot timpul nu si nu
- (la argumentul meu ca nu vreau sa despart copiii, ca cel mare, fie si de 1 an si 4 luni sa nu se simta exclus): dar ele tot surori vor fi, oricum cea mare nu intelege nimic la varsta asta
- (tot vis a vis de dusul copilului la bunici pt a fi crescut): copiii si cu mama alaturi si fara mama tot la fel cresc!
- esti prea atasata de copii
- tu trebuie sa faci si treaba in casa, nu numai sa te joci cu ele, nu tb sa devii sclavul copilului!
- macar X (sotul) are cap, tu n-ai, ca n-ai demonstrat nimic pana acum, 3 ani jumatate ai stat cu fetele acasa, n-ai muncit! Sa te vad cand oi reincepe activitatea! (asta ca am stat 3 ani si jumatate, totalizati, in CIC cu fetele)
- de ajutat pe acasa cu fetele, plimbare: nu pot, stau prost cu mobilitatea, nu pot sa fac drumuri (dar altminteri umbla cu mijloacele de transport in comun, merge pe jos, la piata etc); doar ma presa incontinuu ca fetele (cate una, in perioade diferite de timp) sa le creasca ea
Asta fu soacra, in linii mari, care a vrut sa se bage in viata noastra prin tot felul de sfaturi, presiuni,idei, mai ales asta cu crescutul copiilor, si suparare mare daca nu era de acord cu ele: "eu am 60 de ani, nu vii tu mie la 30 de ani sa-mi dai lectii"
socrul are alele (mai filosofice, dupa a mea parere zero barat)
- pe un copil il iubesti mai mult, unul este favorit, copil de suflet
- al doilea copil are in viata mai putine sanse decat primul, primul se va realiza mai bine (de ce, n-am inteles)
- comparatii intre copii, gen "uite sora ta face aia, tu uite nu faci", "sora ta stie nu stiu ce, tu de ce nu stii?" etc
- la aniversarile copiilor, pune fff mult accent (fara sa fie nevoie, parca doar asa de bravada) ca sarbatoritul trebuie sa fie in centrul atentiei, si celalalt copil nu, ca nu este el cel aniversat, si ceva cadou sa primeasca numai cel aniversat, celalalt nimic (stiu si eu ca, cf spuselor psihologilor, ca un copil nu trebuie marginalizat, sau ma rog, intr-o situatie in care unul iese in evidenta, sa faci ceva si pt celalalt, sa nu se simta "pe tusa", iar cadou, de obicei tb luat, ceva mic, simbolic si celuilalt; cum de ex. si la nasterea unui copil, primeste si fratele/sora cel/a mare ceva din partea lui bebe, ma refer la chestii de genul asta)
- competitia intre copii: cine ajunge primul la baie, copiii incep sa se impinga, care sa-i ia fata celuilalt samd (pericol de lovituri/cazaturi dupa parerea mea); si asa sunt ele intr-o concurenta continua, dar s-o mai stimulam si noi in plus.... (vb de concurenta intre ei, nu cu ceilalti, la scoala de ex.)
- femeia e cu gospodaria, barbatu cu banul
- hai ca nu ne jucam cu copii astia de proletari, ca vaaai, noi avem alta conditie, studii (ma rog, asta fara ca oamenii "vizati" sa fie neaparat necivilizati, ci doar pt ca asa ii par ca figura, ca n-au studii superioare si o conditie "buna"; ca altmineri nesimtiti pot si fi si oamenii cu studii si fara studii superioare; Eu am avut atatia colegi ok, cu parinti muncitori, fara studii sup, ca perspana n-am fost niciodata "cu nasul pe sus")
Monica, mami de 2
: Andreea Ioana (11 iulie 2007) si Ana Maria (13 noiembrie 2008)
Povestea sarcinii si a nasterii Andreei
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
eumada spune:
Soacra mea e bine sa stea casa la ea.fara sa aiba treaba cu mine.
A ajuns s-o traga de limba pe Eva...si ce a mai zis mama despre mine"?
Horror.Ca Eva imi povesteste....
Madalina si Eva-Maria
https://picasaweb.google.com/lhmadalina/Dezastrul?authkey=Gv1sRgCIKAmOzUz-zXAw#5640047175923810098
TE IUBESC MINUNEA MEA ...ESTI ALFA SI OMEGA PENTRU MINE,RATIUNEA MEA DE A TRAI.....TE IUBESC.....
Victoria_mami spune:
Monica
cu asa socrii! Pe mine ma certa soacra sa NU dormeam cu Victoria. Si apoi i-am explicat ca Victoria doarme (ziua, cand era mica, pana pe la un an) cate 20 de minute! Pai eu nu am timp nici sa adorm, si ea se trezeste. Apoi, cand am ajuns la un somn/zi, la fel ma certa, ca de ce nu dorm cu ea. I-am explicat ca eu daca dorm dupa-masa ma trezesc taaaaaare morocanoasa, Victoria nu doarme mai mult de o ora jumate, nu mi-e destul, ma trezesc buimaca, nu am rabdare cu ea si prefer sa nu dorm deloc dupa-masa.
Iar chestia cu femeia sa faca, nu barbatul... e de... epoca de piatra! Soacra-mea vine la noi la masa si face sotul meu de mancare, aproape intotdeauna; pentru ca ea vine de obicei duminica la masa (2-3-4 ori/an, si intotdeuna invitata) si duminica gateste sotul meu! Eu gatesc duminica ffff rar. Eu nu am auzit-o pe soacra-mea vreodata (in aproape 9 ani) sa zica ceva ca sotul meu gateste, spala vase, ma ajuta cu hainele, etc... Eu am o soacra de nota 20! O iubesc mult de tot, e prietena mea inainte de a-mi fi soacra!
Va doresc tuturor o soacra ca a mea.

_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella
22.05.2008
VICTORIA
http://www.facebook.com/pages/Acute-Lymphoblastic-Leukemia/178051842277685
Victoria_mami spune:
Mai vroiam sa zic ceva: pe noi mama ne-a invatat sa nu ducem niciodata cadou numai unui copil, acolo unde exista frati/surori. Asta-vara am fost la ziua unei 'prietenutze'
de-a Victoriei, i-am dus ei cadou + cadou ptr. surioara ei. (Nu i-am dus mare lucru, doar un DVD cu Bambi, dar a avut si ea [1 an jumate] un cadou de deschis, cand a deschis cea mare [3 ani] cadourile).
_
22.05.2008
VICTORIA
capcaunul spune:
| citat din mesajul lui eumada Soacra mea e bine sa stea casa la ea.fara sa aiba treaba cu mine. |
Na! Ca te-ai suparat si pe soacra.
Victoria_mami spune:
Si sfaturile 3 si 7 se bat cap in cap!
Sfatul 8: eu ii pileam unghiile, ca imi era frica sa i le tai si de ros nu pot (ca am muscatura... nu stiu cum, nu se aliniaza dintii corect ptr. asa unghiute mici). Se mai face hoata? ![]()
11. Victoria a fost in scutece o singura noapte, apoi in hainute. Desi ii erau maaaaaaaaaari, toate, ca ea era mica si slabutza rau ![]()
31.
Asa bebelusul e foooooooaaaaaarte in siguranta, cu foarfeca sub perna!!!
41. TOTI romanii ar trebui sa fie fericiti si bogati.
56. Bleah! NU ptr. ca e cersetor, ci ptr. ca e o persoana straina, nu stii ce virusi poarta! 
67. Poate daca renuntam la maieu, nici nu transpira! ![]()
70.
Se coace bietul copil!
79. Eu as propune roata! Sau tras de cai! ![]()
80. Asta eu nu o inteleg! Ce e pacat? Ca a adus un copil pe lume??? Dar, ma rog, alta discutie, alta sectiune.
Oricum, haioasa lista. ![]()
_
22.05.2008
VICTORIA
Victoria_mami spune:
| citat din mesajul lui IonescuOana Histamina esti sora mea de-a dreptul!Inca una, mi-am adus aminte: Isi invata fiul (sotul meu) ca nu e barbat adevarat daca nu isi insala nevasta! Ca cica numai asa o sa fie ascultat si respectat ![]() O DAU PE SOACRA-MEA, DAR NU LA SCHIMB, CI PE DEGEABA! DAR NICI ASA NU CRED S-O IA CINEVA! |
Nici nu ma mir!
_
22.05.2008 VICTORIA