Sa spulberam sfaturile soacrei

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

kari,soacra-mea probabil ca a primit de la maica-sa acelasi sfat si l-a urmat strict:fiecare din cei 3 copii este facut cu alt barbat decat cel care ii era sot in acel moment si altul decat cel care a recunoscut copilul respectiv.
tare, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui histamina

kari,soacra-mea probabil ca a primit de la maica-sa acelasi sfat si l-a urmat strict:fiecare din cei 3 copii este facut cu alt barbat decat cel care ii era sot in acel moment si altul decat cel care a recunoscut copilul respectiv.
tare, nu?

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=167651&nm=Sebastian-Minunea-mea

da, vezi?! ce ti-e si cu mostenirea asta subculturala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patryss_88 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ioana_Pos
Ce-i 'pandemia' asta cu marul si biscuitele???

Ioana, nu inteleg , e ceva rau daca ii dai c opilului mar cu biscuit?

de gaza mica Luca Adrian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Citat:
citat din mesajul lui patryss_88

Citat:
citat din mesajul lui Ioana_Pos
Ce-i 'pandemia' asta cu marul si biscuitele???

Ioana, nu inteleg , e ceva rau daca ii dai c opilului mar cu biscuit?

de gaza mica Luca Adrian

Intotdeauna fericirea se dobandeste dupa multe piedici

La 4-5 luni cu siguranta nu e recomandat pentru un copil alaptat. Mai tarziu - e decizia fiecarui parinte. Ce ma uimste pe mine e ca multi parinti dau automat acest fel de mancare copiilor.
Din punctul meu de vedere sunt si alimente mai sanatoase de atat cu care se poate diversifica bebele. Biscuitele e copt, deci o parte din nutrienti se cam duc, poate contine zahar, contine de cele mai multe ori grasimi hidrogenate si amelioratori (chiar si cei declarati pentru copii), sare.
Mai departe, fiecare decide.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

mare e gradina lui dzeu. ma gandeam ca numa' a mea e dusa cu musca la arat, dar e plina lumea de ......din aia care au idei:)

"Munca in exces dezumanizeaza si de aceea e imperativ sa vedem munca cel mult ca pe un rau necesar, ce trebuie evitat sau scurtat ori de cate ori avem ocazia, daca vrem sa ne pastram integritatea fizica si sanatatea mintala. !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

eu pe soacra mea o iubesc, jur.
recunosc ca mi-a luat ceva timp pana sa am sentimentele astea fata de ea, dar recunosc cu mana pe inima ca este un om deosebit, dar le are si ea pe ale ei.....la fel ca alte soacre.
nu mai enumar fazele cu -pune caciula pe urechi ca ii intra curentul, etc., ptr ca cel mai tare sfat il consider pe acesta:
( de cate ori il aude pe Luca distrandu-se cu mine si mai ales cu tasu - cu el rade mult mai mult, intervine)
"va rog eu sa va potoliti, nu mai faceti copilul sa rada, ii plesneste inima de atata ras, se imbolnaveste"

si inca una...
"oare nu ii dauneaza atata gradinitza zilnic si acasa sa deseneze, sas crie cifre, etc.? daca se imbolnaveste ca isi forteaza creierul"

SOACRA MARE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana_2007 spune:

Buna,

Eu am o soacra exceptionala si o iubesc mai mult decat pe mama mea.Am intrat si eu de cateva ori in polemici cu ea la inceputul relatiei cu sotul meu dar acum ne cunoastem atat de bine incat prin comunicare rezolvam orice problema.Este o fire deschisa si accepta orice argument sanatos pe care il aduci.
Insa problema mea este bunica sotului meu care este extrem de sacaitoare.Nici copilul meu nu o mai suporta deloc in ultimul timp.
Are niste faze de ti se invarte capul si am incercat sa comunic cu ea si nu ai cu cine sa te intelegi,imi spune ca nu stiu eu de capul meu.
-imbraca copilul cu pantaloni super grosi de lana ca sa nu raceasca la picioare(pantaloni care se purtau pe vremea mea si pe care eu nu puteam sa ii suport).
-trebuie sa manance copilul ciorbica ii fiecare zi ca altfel nu o sa fie sanatoasa,obligatoriu.Eu nu imi fortez copilul cu nimic pentru ca nu mi se pare normal.Vreau sa ceara ea nu sa ii dau ceva ce nu mananca cu placere.
-copilul trebuie sa bea lapte obligatoriu in fiecare zi ca altfel nu mai creste cum trebuie(ea deja nu mai suporta laptele,pana la 3 ani laptele a fost de baza dar acum la 5 ani deja si-a schimbat placerile din punct de vedere al gustului)
-copilul trebuie sa manance iaurt si sa manance ciorba in fiecare zi pentru ca altfel se constipa
-copilul trebuie sa aiba obligatoriu veste in spate ca sa nu raceasca la plamani fie si daca sunt 25 de grade in casa
-copilul nu are voie sa iasa afara fara fular(pai daca o scot afara la 10 grade cu fular la gura si nu respira si ea un pic de aer mai curat atunci nu o mai scot)
-nu mai lasa copilul sa se joace cu jucarii cand face baie ca raceste( in conditiile in care in baie se fac 30 de grade de la apa fierbinte care curge)Sunt multe de spus dar nu are rost sa le enumer pe toate.
Nu imi place sa oblig copilul sa faca ceva ce nu ii place.Nu vreau sa ajunga sa urasca ceva din cauza faptului ca a fost obligata.Nu mi se pare normal.
Am primit si sfaturi bune.Mai multe de la soacra mea.
Uite chiar si chestia aia cu otetul de trandafiri.
Intr-o noapte a facut febra mare si nu stiam ce sa ii fac ca avea deja 40 si efectul la medicamente se face mai greu si atunci mi-a spus sa ii dau cu otet de trandafiri in zonele care de infierbanta mai tare si i-a scazut foarte repede.
-Un sfat bun primit de la soacra mea:nu da copilului repede antibiotic ca nu este bine,incearca sa le eviti,daca chiar este extrem de necesar apeleaza la ele.Antibioticul scade imunitatea.
-copilul trebuie sa invete sa manance la masa cu membrii familiei nu prin sufragerie sau dormitor.
-trebuie sa ii respecti programul zilnic si sa nu te abati de la el
-intotdeauna sa iti respecti promisiunea fata de copil pentru ca asa invata de la tine si asa isi va tine si el promisiunea
-copilul nu se minte,mai bine ii spui adevarul intr-un mod usor de inteles pentru el sau mai bine evit raspunsul,mintea copiilor din ziua de azi este foarte iscusita
-nu ii spui copilului nu fara sa ii argumentezi raspunsul tau pentru ca nu va intelege nimic dintr-un nu sec
-nu iti incalca cuvantul,chiar daca te doare atunci cand il pedepsesti
-copilul nu se loveste,mai bine il pedepsesti
-sa nu accepti niciodata sa fi jignita de sotul tau(chiar daca este baiatul ei)
-sa nu faci lucruri care nu iti fac placere chiar daca sunt pentru el.Si multe altele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns admin spune:

Am si eu una de la soacra (sper ca Mirela nu mai citeste mesajul asta): "sa nu pupati copilul decat in somn ca altfel il rasfeti".

Evident ca nu am tinut cont de sfat spre disperarea dansei dar pot sa spun ca sfatul a fost adaugat aici

http://www.desprecopii.com/info-id-1046-nm-80-de-sfaturi-si-invataturi-de-la-babe.htm (sfatul 48). Desi in acelasi articol la sfatul 62 se spune "Nu sarutati un bebelus in somn, ca-i furam somnul". Pai daca adun 43 cu 62 inseamna ca nu mai am voia sa-l sarut deloc!

Se vede ca mamele si soacrele noastre au avut scoli diferite de TIPS & TRICKS in cresterea copiilor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia_21 spune:

admin, sa inteleg ca esti sotul mirelei?! adica voi 2 ati facut acest forum?
felicitari mele!
sa spulberam sfaturi e valabil peste tot, nu doar ce crede soacra.
eu cred ca multe din "credintele" noastre ar trebui spulberate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia_21 spune:

dintre toate sfaturile de "bine" eu am urmat 2: i-am dat sa bea apa din clopotel si nu am fost la botez. asta la primul copil , dupa aia m-am mai destept un pic.
sfatul 69 mi s-a parut cel mai apoape de realitate: chiar asa ce pun astia in detergent?

Mergi la inceput