Cleaningfornication (7)
Raspunsuri - Pagina 21
kariguld spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc
Kari, cum faci ficatul? Doar prajit si ceapa la fel? Eu nu (prea) mananc porc, dar ma gandesc ca reteta merge si cu ficat de vita. Do not offend the freaks! Now tell me, who the heck are you? (King Julien-Madagascar) |
pe gratarul electric. iar ceapa o pun cand e aproape gata ficatul, doar sa sfaraie un pic. nu ma omor cu ficatul de porc, dar barbatul zice ca nu trebuie sa lipseasca din meniu si cum doar un kg jumate acumparat....cineva trebuie sa se sacrifice.
mihaela_s spune:
Cora, nu stiu daca chiar in Norvegia e mai cald...au munti si sunt mai la nord...
Si in Suedia in nord e zapada deja, in munti la fel...noi pe aici prin sud ce ne lafaim...dar anul trecut si acum doi ani deja aveam zapada de un metru. Care nu s-a topit deloc deloc, din contra a nins si a tot nins de nu ne mai vedeam de nameti, erau dealuri intregi intre case si pe marginea drumurilor, ziceam ca nu s-a topit pana in martie. 5 luni de zapada non-stop, cu furtuni de zapada de am ramas o noapte si am dormit in port ca vaporul nu a circulat. Not nice oricand pe aici...
corap spune:
sandwishuri cu guacamole
pe o felie de paine / lipie / biscuit / whatever suport se intinde un sos facut din:
avocado bine copt= sa se desprinda cu usurinta "tumburusul" (pt. chefuri eu folosesc 3) - pastrezi un sambure
2-3 catei de usturoi maruntiti sau zdrobiti sau intregi daca se blenderuieste compozitia (facultativ)
zeama unei lamai zemoase - obligatoriu
1/2 - 1 ceapa (depinde de gust)taiata f fin
1 ardei iute taiat bucatele-bucatele (facultativ)
1 rosie taiata maruntel-maruntel
1 legatura de patrunjel tocat
sare, piper
se pune avocado - usturoi - zeama de lamaie in blender (unii nu recomanda sistemu' ca cica se oxideaza fructul - dar eu n-am patit niciodata asa ceva). se face un fel de pasta in care se incorporeaza restul ingredientelor (fara a mai folosi blenderul) si e gata.
in castronel de pune si un sambure (ca arata frumos si impiedica innegrirea maclavaisului)
si humus (desi nu cred ca merge la suedezi, nu mi se par compatibili cu gustul) (eu cumpar naut si il fierb, dar merge si de la conserva).
se ia nautul, se blenderuieste impreuna cu ceva zeama in care a fiert (nu cred ca zeama din conserva merge - poate fi inlocuita cu iaurt) cu multa zeama de lamaie, sare si ulei de masline.
cand devine de consistenta potrivita, pui in castronel cu putin ulei de masline deasupra si cu muguri de pin prajiti (optional), sau masline (optional)
sunt vegetariene adica mananca branzeturi?
alra spune:
champignoane, intregi, decodate. le dai prin ou cu faina si condimente, apoi prin susan cu pesmet si le prajesti pe ambele parti.
le poti servi pe post de snitele cu whatever garnitura vrei, sau pe post de aperitive caci au moaca de crochete, sunt relativ uscate.
io fusei la cumparaturi de mos cu copil mic dupa mine, alergai de nu mai pot. vestea buna e ca cele 150 de papusi din dotare vor primi vo 5 prietene noi, iupiiii
nu mai zic cat am cheltuit. as vrea eu sa nu zic, da' tatalor vede pe internet - si cred ca o sa faca o mega criza de nervi cand o sa ii zic ca mai am ceva de luat: vreau o capatzana de aia care se coafeaza si fardeaza pentru a mare.
mihaela_s spune:
Cora, humus nu...dar pasta de guacamole o gasesc gata facuta aici, se serveste cu chips tacos, sunt aperitive. Am sa incerc reteta ta, suna delicios. Sigur e mai buna ca cea din magazin.
Nu vreau gateala multa, am de facut si tort...ma ajuta si mamzela dar e la scoala vineri pana la 15...
Vegetariene doar, adica no carne. Restul da. Numai ca vor papa, cheful incepe la 18 deci trebuie sa fie cina.
mihaela_s spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alra auzi, da pesti mananca? poti face file de somon in foietaj Vacanta cu Laura in Romania |
Nu cred ca mananca, am sa intreb. Astia sunt excelenti, am facut de multe ori.
corap spune:
sau o salata de pere, andive si nuci. edit: cu branze cu mucegai
si frigarui de legume (ardei, ceapa, rosii, vinete, dovlecei, ciuperci) - le pui pe farfurii deasupra unui pat de cus-cus.
sau in loc de frigarui ceva similar "ghiveciului calugaresc - cartofi", tot asa pe cus-cus
alt edit: sosurile guacamole "din comert" au foarte mult ulei si foarte putin avocado. (guacamole n-ar trebui sa aiba ulei intre ingrediente)