Cleaningfornication (7)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Dar unde sa fac frigaruile? Noi le facem vara afara pe gratar...nu am facut in casa. Am detectoare de fum care tiuie . Am patit-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Cred ca sunt alergice intre fete, nu pot pune nuci...andive nu cred ca gasesc, dar ma uit. Suna bine ca salata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

sau risotto cu ciuperci si spanac

sau spaghetti putanesca (minus ansoa). ? intrebare pt pricepute in ale pescariei: ansoa = sardele?

uite si o salata cu cus-cus:
pui cus-cusul intr-un bol, pui apa fiarta sau supa de legume peste, lasi vo 10 minute sa se umfle si sa absoarba apa/supa. apoi pui ceapa, ardei feliat, cubulete de castravete , un pic de sos pesto, niste cubulete de branza (preferabil feta).
amesteci, presari seminte de pin (eventual)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

poti inabusi intr-o cratita cu capac in cuptor ingredientele de la frigarui + putin ulei. nu mai arata asa artistic, ce-i drept...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

Dar unde sa fac frigaruile? Noi le facem vara afara pe gratar...nu am facut in casa. Am detectoare de fum care tiuie . Am patit-o.


pur si simplu...

Hobby

calator de profesie



daca detectoarele au baterii, scoate bateriile si le pui la loc dupa ce termini de pregatit frigaruile.

eu fac un fel de mancare pe care l-am autointitulat "frigarui la tigaie".
tai legumele (ceapa, ardei gras, rosii) si carnea in bucatele, ca si cum le-as pune pe frigaruie. le condimentez.
pun legumele in tigaie, fara ulei, si le "coc". daca folosesc rosii, pun rosiile taiate mai spre sfarsit, dupa ce ardeiul gras si ceapa sunt aproape gata.
apoi scot legumele si pun bucatelele de carne la calit, in ff putin ulei, merge si fara ulei.
dupa ce carnea s-a facut, amestec legumele cu bucatelele de carne.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

frigaruile de legume le poti praji in tigaie ca pe cele de carne, pe toate partile, sau le poti pune la cuptor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

Uite si o reteta de tagina, piratata de pe un blog; mi-a placut f mult ce-a iesit la cratita, dar daca ajung in maroc imi iau o tagina sa gatesc in ea.

•2 linguri ulei de masline extra virgin
•1 ceapa rosie tocata marunt
•2 ardei gras verde tocat marunt (3 ardei daca sunt mai mici)
•2 catei usturoi tocati marunt (eu pun 4-5 catei)
•1 lingurita chimen
•1 lingurita boia de ardei dulce sau iute (depinde de gustul fiecaruia)
•¼ lingurita ghimbir macinat (din plic)
•¼ lingurita scortisoara macinata
•1 lingurita sare
•½ lingurita piper negru macinat proaspat
•½ cana (125 ml) apa fiarta sau supa de pui
•1 cutie (420g) rosii tocate
•vreo 20 masline Kalamata/Kalamon—scoateti samburii si injumatatiti-le (Important: Nu cumparati masline fara samburi pentru ca si-au pierdut deja mult din aroma.)
•1 lingura suc de lamaie (de obicei, din jumatate de lamaie ies 2 linguri de suc, dar depinde de marimea si de tipul lamaii)
•1 legatura de patrunjel, tocata marunt. Dupa parerea mea nu e niciodata prea mult patrunjel
•150 g couscous
•1 cana de apa/supa fiarta (cu un pic de sare si un pic de piper) pentru prepararea couscous-ului
•Optional: 3 linguri de fulgi de migdale.

1.Incalzeste la foc mediu 2 linguri de ulei intr-o tigaie larga si pune ceapa si ardeiul gras la gatit pentru 5-6 minute, amestecand din cand in cand.
2.Adauga usturoiul si mirodeniile in tigaie si amesteca constant pentru 1 minut.
3.Adauga ½ cana (125 ml) apa fiarta sau supa de pui, rosiile tocate, sarea si piperul si lasa pana incepe sa fiarba.
4.Acopera tigaia cu un capac cat se poate de etans, si fierbe la foc mediu-mic pentru 10 minute.
5.Adauga maslinele, acopera si lasa sa se fiarba la foc mediu-mic pentru inca 8 minute.
6.In timp ce tagina fierbe, prepara couscous-ul.
7.Adauga sucul de lamaie si patrunjelul tocat in tagina
8.Couscous-ul o sa fie un pic “pleostit” asa ca amesteca-l usor cu o furculita ca sa se “infoaie” un pic.
9.Serveste tagina calda peste couscous. Amestecul de gusturi se va imbina foarte placut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_Pos spune:

Imi spuneti si mie reteta pentru somon in foiestaj pls?

Ma intorc in 4-5 ore, am de mers la medic si la IKEA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

mai poti pregati vinete umplute cu legume, la cuptor, sunt tot vegetariene.

http://www.bucataras.ro/retete/vinete-umplute-cu-legume-9721.html

http://gustative.blogspot.com/2011/09/imam-bayildi-vinete-umplute-cu-legume.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

cora, ce minunatii de retete! Am notat, multumesc. Le dezbat diseara cu mamzela, sa vedem ce hotaraste. Ea stie si alergiile si gusturile colegelor.

Fetelor , multumesc de sfaturi, am sa vad daca ma leg la cap cu frigaruile...am baterii la tiuitoare, dar nici nu as vrea sa fac fum inainte de petrecere...am hota si deshidem geamul, daca asta se voteaza.

Va tin la curent.

Ioana, eu de aici am luat reteta: http://poppy-planet.blogspot.com/2009/12/somon-in-crusta.html . Sunt si alte delicatese pe acolo.

Mergi la inceput