Culmea nesimtirii celor de la gradinita DISNEY

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Deci, eu nu am vazut incurajari, doar prea putine.

Inseamna ca nu ai citit toate cele 4-5 subiecte fluviu pe aceeasi tema!! Eu le-am citit, si crede-ma ca majoritatea fetelor au dreptate.

Pacat ca nu poate depasi momentul, pacat ca a ramas blocata acolo, la momentul accidentului, pacat ca a inmagazinat atata ura si dorinta de razbunare.
Suntem oameni, toti gresim. Fie-mea cea mica a vrut sa ma ajute sa bag hainele in masina de spalat, si-a tras scaunelul si s-a catarat pe el langa mine sa bage hainele din cuva (e cu incarcare verticala). Cat eu m-am intors cu spatele sa iau detergentul, draga de ea a zis ca face o fapta buna si a lasat capacul! Si nenorocirea s-a produs intr-o fractiune de secunda - si-a prins degetelul acolo, noroc ca nu l-a rupt! Cine era de vina? Evident, eu, ca stiam ca acel capac se tranteste cu putere si nu trebuia sa o las nesupravegheata!! Ce trebuia sa-mi faca barbata-meu la faza asta?? Sa ma bata? Sa ma decada din drepturile parintesti pentru neglijenta?? Crezi a mie nu mi s-a rupt sufletul cand o vedeam cum plange si i se umfla degetelul, si stiam ca puteam sa evit asta?!

Un moment de neatentie...se intampla oricui. Nu poti distruge viata unui om pentru asta (desi mada probabil ca daca ar avea posibilitatea ar face-o)!! Nu-i iau apararea educatoarei, dar din postarile precedente eu stiu ca educatoarea venise inclusiv la spital sa o vada pe cea mica si nu i s-a permis, adica nu mi s-a parut ca ar fi un monstru cu chip uman avand ca singuir scop mutilarea copiilor. E un om ca oricare altul, si propriile-i mustrari de constiinta o vor urmarii mult timp de aici inainte!! Asa ceva nu se uita usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Citat:
citat din mesajul lui asteryaro

Cate dintre cele care indeamna la iertare au avut copilasii opariti/accidentati intro gradinita?

Eu nu am indemnat-o pe Eumada sa ierte, sa retraga dosarul, sa ii cumpere flori educatoarei cu pricina si eventual sa o invite si la petrecerea de Craciun ( desi niciunul din aceste scenarii nu e chiar horror).Am indemnat-o sa ierte, pentru a-si dezlega sufletul de momentul acela, pentru a se putea concentra mai mult si cu sentimente pozitive asupra fetitei, pentru a se bucura de viata, asa cum e ea. Socant sfat, nu? Eumada asta nu vrea sa recunoasca inca, si anume faptul ca prin acest accident dureros intamplat Evei, viata nu se termina aici.Tot citesc in postarile ei sintagme de genul 'fetita mea a fost distrusa,gata', 'cand a inceput dezastrul' si alte chestii apocaliptice.
In plus, unele comentarii ale Madalinei mi-au dat fiori pe spinare, unul din ele de pe FB spunea ceva de genul 'le doresc educatoarelor sa nu moara pana nu si-or vedea copii opariti, asa cum a fost Eva'... Asta deja nu mai e din neputiinta, ci din rautate si crunta dorinta de razbunare. Cand zdrobesti omul, vezi de fapt ce are inauntru si ce mireasma imprastie in jur.Iar zdrobiti de viata ajungem sa fim toti la un moment dat, ba de o casnicie esuata, ba de o boala, ba de un asemenea accident intamplat copilului, ba de alte nenoriciri, pentru ca asa e viata asta, ne trece prin ciur,ne calca in picioare si ne izbeste cu capul de zid cel putin o data, pana invatam niste lectii, daca vrem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Dar in cazul eumadei nu a fost cazul de neatentie. A fost cazul de o insiruire de evenimente si incalcari grosolane a unor reguli de bun simt daca nu or fi reglementate si de lege, de lipsa unor cunostinte minime de prim ajutor, de incercarea de musamalizare a situatiei si de modul in care in general e tratata mama de catre gradinita.

Cred ca as putea prin absurd sa pretind ca educatoarea a fost neatenta , dar gradinita tb sa se intrebe ce fac in cazul in care am o educatoare neatenta . Tot stau si ma intreb de ce exista lichid fierbinte intr-o zona in care copiii aveau acces usor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

MAdalina, sanatate fetitei! Nu stiu in ce masura o ajuta mierea de albina, dar am o prietena care din neatentie si-a oparit fetita cu cafea (tot piciorusul drept) si a uns-o cu miere...nu stiu exact care e procedura, cat a aplicat, cert este ca acum nu mai are deloc semn (pana la venirea verii se vedea o usoara roseata, dar dupa...nimic!).
Cat despre gradinita, educatoare... din punctul meu de vedere, gasesc potrivit sa li se retraga autorizarea. Daca am magazin alimentar si din greseala angajatului intoxic cu Furadan clientii, nu ma iarta nimeni daca imi prezint scuzele.
Fetele au insa dreptate atunci cand te sfatuiesc sa-ti gasesti pacea si echilibrul... Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui andata
Nimic despre asumarea vinei si garantia ca un asemenea incident nu se va repeta.

Gradinita noastra ofera o lume ca-n povesti copiilor vostri. Din cand in cand si cate un cucui. La 10 cucuie oferim bonus un ochi vanat.
sau (ca tot veni vorba de companii de transport aerian)
Cu noi zburati mai repede, mai lin si mai comod. Numai 1% sanse sa picati in ocean. Promotie de sarbatori: reducere cu 50% a probabilitatii de-a lua foc pe pista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

din pacate natiei romane, unei bune parti, ii lipseste simtul raspunderii si asumarea greselior. sa nu mai vorbesc de respect.
aceste lipsuri sunt bine intretinute de lege, sfanta spaga si altele asemenea.

a gresit copilul cand e mic? rezolva mama si/sau tata.

a gresit adolescentul? no problem -rezolva mama si/sau tata.

a gresit tanarul adult? kein problem, se gasesc destule portite si scuze care mai de care...

si lista ar putea continua, dar ati prins ideea. din frageda pruncie romanii, unii, invata abil sa se sustraga raspunderii si sa arunce pisica moarta in gradina altuia.

nemtii sunt un popor destul de pasnic. ei nu se cearta, nu fac scandal, nu urla, nu-si pun poalele'n cap. stiu ca legea e lege, pana la virgula si punct. ii caracterizeaza responsabilitatea, constienti fiind ca n-au aliati daca au calcat pe'alaturi.

Cei mai fericiti oameni nu au parte de lucrurile cele mai bune, dar obtin totul din cele pe care le au!

Resposibilitate pe toate planurile, nu numai din partea gradinitei.

Hai ca dezgrop mortii, dar nu ma pot abtine. "Am mers pe rosu, pe contrasens", la gradinita le-a strigat alora " va ingrop in ciment", sotul a tinut-o sa "nu intre cu masina in gradinita"...( ca doar masina i-a luat-o mama sa o protejeze pe ea si pe nepoata, restul Dumnezeu cu mila). In alte circumstante daca vroia putea sa ii faca varza masina subtirica a unuia care o depasise si nu calculase exact distantainsa i-a facut un favor, poate data viitoare mai au si altii noroc de favoruri...

Deci, sa ne fereasca sfantul sa dam pe strada peste cetateni indurerati, care detin masini, masini puternice, poate chiar arme, ca ei pe motiv de indurerare sunt mangaiati pe frunte...

Si la ce ajuta aceasta atitudine, la ce ajuta in calmarea fetei ca mama sa strige amenintari in momentele alea, cand toata atentia trebuia sa fie exclusiv la copil.

Asta este o gandire frumoasa, sanatoasa, normala? Chiar si pentru situatiile limita...de fapt atunci se vede adevarata gandire.

Ipotetic vorbin, s-a gandit vreodata eumada ca daca cei de la gradinita o stiau o persoana pusa pe harta, asta i-a facut sa se gandeasca de 10 ori inainte si chiar sa incerce sa musamalizeze evenimentul, in dauna sanatatii fetei? Asta nu-i disculpa, dar poate atitudinea lor ar fi fost alta.

Si o intrebare, tot ipotetic, eumada, daca educatoarea a dat drumul la ibricul cu apa fierbinte, fiindca tocami aflase ca copilul ei este intr-o situatie grava, si ca o adevarata mama a fugit cat mai repede la puiul ei, fara sa conteze ce se mai intampla, ai fi iertat-o?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tanti Zavaidoc

Citat:
citat din mesajul lui Marina

eu cred ca pana la urma eumada are dreptate sa ii urasca pe cei care i-au facut asta copilului ei si sa incerce sa-i opreasca sa faca asta si altui copil.

Si cum ar putea face asta? Sa zicem ca gradinita se inchide. Dar personalul nu pleaca in alte gradinite? Inchide eumada toate gradinitele din partea de est a Romaniei?
Nu e suficient ca i-a dat in judecata si ca va primi niste reparatii morale? La ce ajuta ura ei?

Do not offend the freaks! Now tell me, who the heck are you? (King Julien-Madagascar)

Gresesti. Nu intru in detalii legat de ce scrie Mada in mesajele ei. Nici nu ma asteptam ca mesajele ei sa fie amabile la adresa gradinitei.
Conducerea gradinitei aleia nu a aratat in nici un fel ca e constienta de greselile facute in situatia de fata. Si asta e un lucru rau. Cafeaua toti ne-o bem fierbinte, dar responsabilitatea unui cadru didactic este sa nu o bea in aceeasi camera cu copiii. A sanctionat gradinita educatoarea? Exista o bucatarie in cadrul gradinitei? Accesul copiilor acolo trebuie sa fie blocat pentru prevenirea accidentelor. Sunt gata sa pariez ca nici asta nu s-a schimbat dupa incident. Si nu in ultimul rand, ruperea flictenelor de care vorbea Mada. A fost obligat personalul gradinitei sa urmeze un curs de prim ajutor? Au protocol de actionare in caz de urgenta? E de neacceptat sa suni parintele si sa astepti o jumate de ora pana ajunge el ca sa ajunga copilul la medic.
Daca Madalina lasa cazul sa treaca asa cum ii sugerezi tu, alti copii pot ajunge in situatii de genul asta si nu s-a rezolvat nimic.

Eu cred ca gradinita incearca sa continue in aceelasi stil de lasa-ma sa te las si asta mi se pare de neacceptat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Glumesti nu? Pe mine sigur nu ma tinea sotul si intram peste ei. Imi amintesc cum mi-am vazut fata plina de sange cand s-a lovit in masina gradinitei, sunt cel mai pasnic om din lume, dar in secunda in care mi-am vazut copilul la urgenta puteam sa trag linistita daca aveam o arma. Ca dupa aia m-am calmat, am realizat cum e, mi-am vazut de ale mele si am ajuns sa apreciez gradinita pentru modul in care au gestionat problema e cale lunga...aici o inteleg 100% pe eumada. Asta a gandit si nu e nimic rau in asta, nu a trecut la fapte. Pana la urma cum am mai zis, cred sincer ca ea e una dintre victime.

Citat:
citat din mesajul lui inbox
....
Hai ca dezgrop mortii, dar nu ma pot abtine. "Am mers pe rosu, pe contrasens", la gradinita le-a strigat alora " va ingrop in ciment", sotul a tinut-o sa "nu intre cu masina in gradinita"...( ca doar masina i-a luat-o mama sa o protejeze pe ea si pe nepoata, restul Dumnezeu cu mila). In alte circumstante daca vroia putea sa ii faca varza masina subtirica a unuia care o depasise si nu calculase exact distantainsa i-a facut un favor, poate data viitoare mai au si altii noroc de favoruri...

Deci, sa ne fereasca sfantul sa dam pe strada peste cetateni indurerati, care detin masini, masini puternice, poate chiar arme, ca ei pe motiv de indurerare sunt mangaiati pe frunte...

Si la ce ajuta aceasta atitudine, la ce ajuta in calmarea fetei ca mama sa strige amenintari in momentele alea, cand toata atentia trebuia sa fie exclusiv la copil.

Asta este o gandire frumoasa, sanatoasa, normala? Chiar si pentru situatiile limita...de fapt atunci se vede adevarata gandire.

Ipotetic vorbin, s-a gandit vreodata eumada ca daca cei de la gradinita o stiau o persoana pusa pe harta, asta i-a facut sa se gandeasca de 10 ori inainte si chiar sa incerce sa musamalizeze evenimentul, in dauna sanatatii fetei? Asta nu-i disculpa, dar poate atitudinea lor ar fi fost alta.

Si o intrebare, tot ipotetic, eumada, daca educatoarea a dat drumul la ibricul cu apa fierbinte, fiindca tocami aflase ca copilul ei este intr-o situatie grava, si ca o adevarata mama a fugit cat mai repede la puiul ei, fara sa conteze ce se mai intampla, ai fi iertat-o?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui alra

Citat:

Ca-ti asumi rolul de victima si ca asta e....ce daca copilul ti-a fost desfigurat, mergem mai departe si speram sa se vindece.

chestia asta e de 2 lei

nu este mai de 2 lei fata de multe alte lucruri care s-au spus aici cu vadita intentie de rautate.

eu, macar, i-am spus dianei parerea pe care mi-a trasnmis-o ea, am specificat ca nu o cunosc si ca nu vreau sa o jignesc, ci doar ca asta mi-a trasnmis mie.
nici macar nu am pretins ca am dreptate, fata de alte idei de pe aici care s-au aruncat in a-i scoate madalinei ochii, cat de oribila este ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mickyyy

Citat:
citat din mesajul lui alex_andra

Deci, eu nu am vazut incurajari, doar prea putine.

Inseamna ca nu ai citit toate cele 4-5 subiecte fluviu pe aceeasi tema!! Eu le-am citit, si crede-ma ca majoritatea fetelor au dreptate.

ba am citit.

Mergi la inceput