Culmea nesimtirii celor de la gradinita DISNEY
Raspunsuri - Pagina 8
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/diana_jors/diana_jors.jpg)
diana_jors spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lali Dar de la asta si pana la a spune ca pedepsirea vinovatilor nu ajuta e cale lunga. |
N-am vrut sa reiasa ca "pedepsirea nu ajuta", decat ca
1. e importanta si pedeapsa
![](icon_smile_big.gif)
![](icon_smile_big.gif)
2. e important si pe cine pedepsesti - director, educatoarea de la grupa, toate educatoarele, ingrijitoarea, intreaga gradinita ca persoana juridica, intreg sistemul de gradinite private etc.
Eu cred ca ar fi bine sa te limitezi la cateva din fiecare lista, in functie de care crezi ca ar avea efect mai bun si in limitele confortului tau psihic. Eu personal nu as trai confortabil cu pedepsirea unui intreg sistem pentru o greseala personala, sau cu o pedeapsa cu efecte grave pe viata. Dar da, partea asta de confort personal depinde de fiecare in parte.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
alex_andra spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui diana_jors
Nu stiu sigur, dar banuiesc ca ai dreptate. Acum, crezi ca daca el a fost demis lucrurile stau mai bine? Sau daca n-ar fi fost demis, nu s-ar mai fi luat masuri sa nu se mai intample? Acum, cu alt director, tu te simti mai confortabil daca ar fi sa ai copilul in aceeasi sala in acea maternitate? Sau stii sigur ca nu se poate intampla in alta maternitate, stiind ca respectivul director de la Giulesti a fost demis? In general, demiterile astea se intampla pentru ca oamenii cer ochiul si dintele, nu neaparat pentru ca ar aduce ceva mai bun... Faptul ca "a existat o raspundere" si "directorul a fost demis" inseamna ca nu s-ar mai putea intampla din nou acelasi lucru? Eu nu cred, eu il consider doar "tap ispasitor", pentru ca opinia publica cerea asa ceva... Eu cred ca evenimentul in sine determina luarea de masuri suplimentare, nu neaparat vreo demisie... Diana ![]() ![]() Alerg 42 pentru o sansa "When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever." (Dick Beardsley) |
diana, eu nu te cunosc si nici nu vrau sa te judec. nu stiu ce ai patit si ce ai facut in sensul asta.
si fara a dori in vreun fel sa te jignesc, iti spun ca parerea pe care mi-o lasi este ca nu lupti suficient pentru drepturile tale.
Ca-ti asumi rolul de victima si ca asta e....ce daca copilul ti-a fost desfigurat, mergem mai departe si speram sa se vindece.
Repert, nu doresc sa te jignesc si nici nu te judec, doar ca eu asta vad in postarile tale.
Eu am nascut la Giulesti. Stiu cum e acolo. Daca o sa mai nasc. tot acolo voi merge. Daca mai este doctorul meu acolo, daca nu, ma duc dupa ea. Doctor, care, apropos, a avut niste procese. Deci a fost indoielnica, la un moment dat. Dar eu am avut incredere in ea.
Dar, daca as fi fost in locul parintilor acelor copii, as fi facut tot posibilul ca cineva sa plateasca.
Macar atat. sa plateasca pentru vietile acelor micuti. Mioe una, mi-au bantuit zilele si noptile.Ma gandesc la parintii lor , cum au fost.
Si da, directorul este raspunzator pentru ca nu si-a gestionat cheltuielile asa cum ar fi trebuit.
Nu spun ca este singurul vinovat, dar daca nu esti capabil sa manageriezi un spital, atunci te retragi.
Si nu a fost singurul demis, au mai fost si altii, dar nu asta e discutia aici.
Discutia este despre a nu te lasa invins, de a lupta pentru tine, [pentru copilul tau.
Cei vinovati sa plateasca. Da, eva va mai avea cicatrici chiar daca gradinita va plati, sau nu, dar este o atitudine de pierzator, de om care-ti cere sa-i dai in cap si sa-l furi, sa-l omori, sa-l calci cu masina....ca oricum, ce sens are sa platesti in justitie, ca tu tot suferi, indiferent de cum raspunzi tu sau nu.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kariguld/kariguld.jpg)
kariguld spune:
citat din mesajul lui alex_andra ....este ca nu lupti suficient pentru drepturile tale. |
cred ca ptr fiecare lupta are un alt inteles.
mi-am amintit aseara ca am citit candva intr-o revista despre o femeie a carei familie a murit intr-un accdident auto, cand ea era de doar 14 ani. nu mai retin amanunte, dar dupa 20 de ani femeia respectiva la ucis pe cel ce provocase accidentul. privind cum murea "ucigasul", a marturisit ca s-a simtit mizerabil. "am pierdut 20 de ani din viata cautand prilejul sa ma razbun, 20 de ani de ura si neputinta, 20 de ani de agonie....acuma sunt in aceasi groapa, chiar mai adanc cazuta"
revin la ce spuneam cu pagini in urma, avem capacitatea de a alege.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tanti_sp_Zavaidoc/Tanti_sp_Zavaidoc.jpg)
Tanti Zavaidoc spune:
Alex_andra, nimeni nu a indemnat-o pe Madalina sa uite si sa ii lase in pace pe cei de la gradinita. Deja exista un proces pe rol.
E clar ca dupa finalizarea procesului Madalina poate intreprinde si alte actiuni de sensibilizare. Poate trimite petitii pentru schimbarea regulilor obligatorii pentru gradinite, poate constitui un grup de suport pentru parintii care au avut de suferit in urma unor situatii similare, etc. Poate face lucruri care sa schimbe situatia altor copii si sa se evite astfel de intamplari pe viitor.
In momentul de fata, impresia mea e ca Madalina loveste orbeste. Nimeni care loveste asa nu poate castiga o lupta. De aici indemnul de a se linisti, plus ca ar fi o atitudine mai buna si ca sa o sprijine pe Eva.
De acord, omeneste si firesc era ca directiunea gradinitei sa prezinte cel putin niste scuze. Sper ca acestea vor veni, intr-un tarziu. Aici nu discutam insa despre cat de ticalosi sunt altii, ci despre cum ajutam o mama sa treaca printr-un moment greu, chiar daca tot ce putem oferi sunt opinii sau incurajari.
Tot ce am scris mai sus nu e o atitudine de las. Sau eu nu o vad asa.
![](images/user_woman.png)
alex_andra spune:
Tanti Z, zici ca aici e vorba sa o ajutam pe Madalina.
Mie nu mi s-a parut asa. Eu am vazut ca aici este judecata Madalina, prin prisma a cine era ea inainte de accidentul evei.
I s-a spus ca acum se baga sub egida de "mama indurerata" si am vazut si ca au fost persoane de acord cu asta.
Mie mi s-a parut un atac foarte urat si o gandire asemenea.
Eu nu stiu cine era userul eumada inainte de accident, nu stiu de ce i s-a inchis contul si nici nu m-a interesat.
Nu ma intereseaza sa dezgrop morti.
Deci, eu nu am vazut incurajari, doar prea putine.
Eu ii inteleg disperarea ei, furia, ura, sau cum vreti s-o spuneti.
Pentru ca-si vede zilnic copila cum sufera, cum plange si asta e sfasietor.
Si vede, in paralel, lipsa de reactie a celor de la gradinita.
Si vine aici si-si plange oful si primeste replici de genul : hai lasa, ca stiu eu cum esti tu si ce caracter ai tu, etc...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/diana_jors/diana_jors.jpg)
diana_jors spune:
citat din mesajul lui alex_andra si fara a dori in vreun fel sa te jignesc, iti spun ca parerea pe care mi-o lasi este ca nu lupti suficient pentru drepturile tale. Ca-ti asumi rolul de victima si ca asta e....ce daca copilul ti-a fost desfigurat, mergem mai departe si speram sa se vindece. |
Am un avocat, si un dosar in lucru.
Ce ar trebui, in opinia ta, sa fac mai mult?? Sa imi scot ochii in fiecare zi pentru faptul ca as putea face mai mult? Ce mai mult? sa plang la televiziuni? sa plang pe forumuri? Sa cer pedeapsa capitala pentru soferul acela?
Faptul ca am ales sa nu ma mai enervez pentru nesimtirea altora nu inseamna ca imi asum rolul de victima. Deloc. Inseamna ca pot fi fericita si in continuare
![](icon_smile_big.gif)
Acum, lasand deoparte partea de pedepse, hai sa luam starea de fapt: copilul meu a ramas cu un picior stramb (cu un pantalon lung nu se vede, dar cu pantaloni scurti la o privire mai atenta e vizibil). Si oricat as pedepsi pe toata lumea, asa ramane. Ne e viata distrusa din cauza asta? Nu, mergem in continuare, ne adaptam la situatie.
Sau ok, hai sa incerc explicatia altfel. Sunt alergatoare de maraton. Am vazut in cei 2.5 ani de cand fac asta, multi oameni fara cel putin un picior (din vina lor sau din vina altora sau din vina nimanui, in acest paragraf chiar nu are importanta), care au alergat maratoane. Exista nenumarate povesti de viata cu astfel de oameni (Terry Fox, Abebe Bikila, Phil Packer, as mai putea gasi multe exemple, asta e doar ce mi-a trecut prin cap in primele secunde).
Reprezinta, pentru tine, "rolul de victima"? Poate da. Dar pentru mine nu. Pentru mine, ei sunt mai invingatori decat oamenii obisnuiti
![](icon_smile.gif)
Da, au patit-o mai grav decat Alex. Si-au considerat viata distrusa? Nu. Au mers mai departe si si-au indeplinit visele, in situatia in care au fost. Ei bine, asta aleg si eu sa fac, si asta am sa il invat si pe copilul meu sa faca
![](icon_smile.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/inbox/inbox.jpg)
inbox spune:
alex_andra poate am o gandire urata, mi-o asum si mi-am permis sa scriu ce gandesc la un subiect sensibil stiind ce riscuri sunt! Din gandirea asta urata a mea, eumada poate sa inteleaga ce vrea, eu insa, cred ca i-am facut un serviciu ca am scris ce gandesc, decat sa nu o fi facut-o.Nu vreau sa scriu mai multe.
mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alra/alra.jpg)
alra spune:
Ca-ti asumi rolul de victima si ca asta e....ce daca copilul ti-a fost desfigurat, mergem mai departe si speram sa se vindece. |
chestia asta e de 2 lei
![](icon_smile_8ball.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/asteryaro/asteryaro.jpg)
asteryaro spune:
citat din mesajul lui andata E ciudat ca in mesajele voastre de "potolire" a Madalinei e cel putin tot atat inversunare ca cea a ei impotriva gradinitei si a educatoarei. Recunosc ca am stat un pic pe ganduri inainte sa scriu, pentru ca eu nu am vazut atat ura cat furie si neputinta in toate mesajele Madai. Pe langa binele propriului copil, grija sa nu se mai intample altcuiva. Pentru ca nici educatoarea si nici conducerea gradinitei nu au constientizat gravitatea faptei, ci au facut tot ce le-a stat in putinta sa musamalizeze cazul. Eu vad ca pe Mada o infurie cel mai mult faptul ca spun doar ce bine e la ei si cata grija depun in supravegherea copiilor... Nimic despre asumarea vinei si garantia ca un asemenea incident nu se va repeta (vorbim de oparirea desfiguranta a unui copil, nu de un cucui sau o julitura). Simpla referire la situatia financiara nu cred ca e menita sa scoata ochii cu bunastarea familiei ci cu faptul ca in ciuda banilor sanatatea micutei nu poate fi cumparata. Usurata starea, continuat tratamentul, poate, dar mai mult de atat nu. Si sa nu credeti ca stau pe mormane de bani de empatizez cu ea. Dimpotriva. Revin insa la gradinita. Apropo, am incercat sa comentez pe site-ul ziarului si comentariul nu mi-a fost aprobat. Ma intreb de ce. Eu stiu doar ca as vrea sa stiu dinainte unde imi duc copilul, daca e in siguranta, daca personalul e atent, daca ia toate masurile de siguranta posibile, daca are instructajul de securitate si prim ajutor facut... Si poate ca datorita eforturilor Madai de a mediatiza incidentul, s-au evitat alte nenorociri. Eu as vrea sa stiu daca un asemenea eveniment s-a intamplat la gradinita pe care o aleg. Daca insa aflu doar ce loc minunat e, fara sa stiu ce s-a intamplat in trecut? Sincer acum, puneti-va doar pentru o zi in situatia ei. Sa ai copilul nenorocit pe viata, pt ca a fost dus intr-un loc, numai lapte si miere si petale de trandafiri, si niste oameni ti l-au marcat pe viata. Ce ati face? Ati trece senine mai departe? Ce i-ati spune copilului? "Asa a fost sa fie, nu e nimeni vinovat". Va sti mai tarziu ca ati luptat pentru el, ca v-ati zbatut, ca ati luptat pentru ca altii sa nu pateasca si ei acelasi lucru? Sau va sti doar ca v-ati impacat cu ideea? Nu propovaduiesc ura, mai ales ca repet ca eu nu o vad in actiunile lui Mada. Dar mi se pare normal sa existe consecinte. Sa se inchida gradinita, de ce nu? Sa fie tras la raspundere si directorul pentru vatamare corporala. Sa existe un proces rasunator care sa sensibilizeze pe viitor conducerile gradinitelor. Credeti ca e singurul caz de copil oparit ajuns in spital? Nuuuu. De ce? Pentru ca totul s-a stins repede. Pentru ca probabil si ceilalti parinti au fost sfatuiti sa se impace cu ideea. Pentru ca probabil li s-a spus ca e ceva gresit cu ei, de vor ca lumea sa fie mai buna, ca cei vinovati sa plateasca, sa isi recunoasca greselile. Si cred ca nici un psiholog sau psihiatru nu o va putea ajuta pe Mada atata timp cat nu se va face dreptate intr-o masura mai mica sau mai mare. Probabil ca in momentul in care educatoarea vinovata va plati pentru vatamare corporala si va exista un precedent in justitie, celelalte educatoare se vor gandi de 2 ori inainte sa iasa cu un lichid fierbinte in mijlocul copiilor. Si poate ca efortul Madalinei de azi, "ura" pe care o vedeti, va face ceva bun pentru alti copii. |
Este ceea ce simt si eu, ca mama si om, vav de acest tragic accident. Foarte just spus de andata jos palaria!
Cate dintre cele care indeamna la iertare au avut copilasii opariti/accidentati intro gradinita?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kariguld/kariguld.jpg)
kariguld spune:
din pacate natiei romane, unei bune parti, ii lipseste simtul raspunderii si asumarea greselior. sa nu mai vorbesc de respect.
aceste lipsuri sunt bine intretinute de lege, sfanta spaga si altele asemenea.
a gresit copilul cand e mic? rezolva mama si/sau tata.
a gresit adolescentul? no problem -rezolva mama si/sau tata.
a gresit tanarul adult? kein problem, se gasesc destule portite si scuze care mai de care...
si lista ar putea continua, dar ati prins ideea. din frageda pruncie romanii, unii, invata abil sa se sustraga raspunderii si sa arunce pisica moarta in gradina altuia.
nemtii sunt un popor destul de pasnic. ei nu se cearta, nu fac scandal, nu urla, nu-si pun poalele'n cap. stiu ca legea e lege, pana la virgula si punct. ii caracterizeaza responsabilitatea, constienti fiind ca n-au aliati daca au calcat pe'alaturi.