Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (10)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Nu, Virginia, asa m-a programat, pur si simplu. Am sunat la cabient la dr Iliev si mi s-a spus ca ecografia si sangele trebuiesc facute la 10 sapt si 5 zile. Apoi morfologia fetala la 13 saptamani. Habar n-am, chiar nu ma pricep si nici nu pot sa spun ca mai astept, pentru ca el e medic super-pregatit, eu doar ce citesc pe ici-pe colo.
Iti inteleg foarte bine atitudinea. Si eu, inca de cand am aflat ca sunt insarcinata, am cautat sa ma privesc cat mai firesc, nu m-am entuziasmat, nu plutesc, tocmai de teama sa nu ma atasez prea mult si sa fiu dezamagita, daramite sa fiu pusa in situatia ta... Cred ca nicci nu se pune problema de iertare, e prea mult spus, suntem oameni cu trairi, emotii si ratiuni si chiar nu cred ca e cazul sa ne simtim vinovati pentru mecanismele de aparare pe care ni le gasim. Rezultatul la amnio in cat timp vine? O sa ma rog miercuri pentru tine, imi doresc sa va fie bine si sa decurga frumos sarcina ta dupa analiza.
Va doresc o duminica placuta!

Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Neata!
Ca de obicei, netul meu merge in reprize seara(am ceva probleme cu ruterul) si n-am mai putut intra aseara.

Deea nu prea stiu multe despre subiectul TN, dar cum ti-a zis si Virginia am vazut ca sunt cazuri si cazuri(fie TN e mare si bb s-a nascut sanatos, fie TN a fost ok si totusi bb a avut probleme). Deci, parerea mea este ca nu este suficienta masuratoarea asta pt un viitor diagnostic.
Sa vedem ce iese si la DT.
Stiu ca iar ai un spin in inima acum, ufff, dar gandeste-te ca puiul tau e un luptator. Prin cate incercari a trecut dragul de el, si uite-l ca e bine, in parametrii normali, cu inimioara batand cu putere.
Trebuie sa fii si tu puternica pt el, si sa mergi mai departe cu incredere!

Fetelor, parca nici nu-mi mai vine sa ma duc maine la TT. Mi se pare ca testele astea, pe langa faptul ca sunt o groaza de bani(4 milioane costa la mine) mai sunt si o sursa enorma de stres.
Zau ca nu l-as mai face, dar imi e ca se supara dr pe mine.

Elly 16+ cu Babyboom

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Neata fetelor!

Azi am schimbat saptamana, am implinit azi 10 saptamani, intram in sapt a 11-a de viata. Sa speram ca totul va fi bine.

Pe aici se intampla multe lucruri cu mare rapiditate si uneori uit sa imi dau cu parerea despre cate un lucru sau sa raspund unei fete. Cred ca si voi patiti la fel. Acum profit ca mi-am amintit si ca nu mai am altceva de "comentat". Vorbeati ieri parca de epilat. Si eu mi-am tot pus problema asta, dar mereu uitam sa va intreb si uitam sa intreb si doctorita. Eu inghinal ma epilam la salon, cu ceara refolosibila. Am incercat si cu ceara de unica folosinta insa mi s-a parut mult mai dureros si ramanea iritatie cate 2 saptamani pe urma. De cand sunt insarcinata nu mai am curaj sa merg, poate si pt ca in ultima vreme nu mai eram incantata de salonul meu si cam vroiam sa schimb...Plus ca ma doare rau si chiar sangerez un pic(am radacinile foarte mari). Mi-a fost frica sa nu-i fac rau lui bebe de la durere si sa nu imi fac contractii. Va dati seama ca de la durere de obicei contractam si abdomenul si nu cred ca-i o idee buna sa fac asta in sarcina. Oricum, daca mergeti la vreun salon ok in Bucuresti si puteti sa-mi recomandati, as fi foarte recunoscatoare.

Si mai ziceati saptamana asta de sport. Si eu tot la ski m-am gandit imediat ce s-a pozitivat testul. Eu sunt mare amatoare de ski si mai ales de anul trecut am cam facut o pasiune pentru asta. Nu-mi pare rau ca fac pauza acum, oricat imi place schiul tot mai drag mi-e de testosu mic din burtica. Am zis ca sotul are voie la schi(el saracu isi facea griji ca poate nu-l las) si o sa il insotesc si eu in statiuni doar asa sa ies la aer si sa ma plimb pe acolo. Probabil o sa salivez cand o sa-i vad pe toti pe partie, dar asta e. In schimb acum cam sufar ca nu pot merge la bazin. Asta e alta pasiune a mea. Imi place in apa de mor!!! Si eram incantata ca macar asta e recomandat in sarcina, insa pt mine momentan nu e voie deloc miscare, doar mers pe jos. Eu abia astept sa intru in trimestrul 2 si sper sa fie totul bine si sa mi se dea liber la exercitii fizice. Eu intentionam sa merg la un centru unde sa fac gimnastica speciala pentru gravide, deci nimic fortat, insa si pentru asta sarcina trebuie sa fie fara probleme, colul ok... Cel mai nasol mi s-ar parea sa fiu obligata sa stau la pat. Eu vreau sa nasc natural si pentru asta mi se pare extrem de importanta miscarea si pregatirea fizica pentru asta. Daca ma pun astia la pat ma tem ca n-o sa fiu in stare sa nasc natural ca n-o sa am nici o forta sa imping, plus tehnica.

Hai ca iar m-am intins mai mult decat e cazul. Am profitat ca-i liniste pe aici un pic ca sa bat si eu campii.

Sa aveti o zi frumoasa si linistita!

Andreea, 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_bebelina spune:

Ellyshor, daca dr te-a trimis la TT, cam trebuie sa-l faci. Ca ma gandesc ca daca-l superi, va intelege ca nu tii cont de parerea lui si te va privi mai superficial...nu stiu, parerea mea.

Aever, eu in prima sarcina a trebuit sa stau la pat de la 4 luni pe motiv de col scurtat si totusi am nascut normal. Greu, cu bebe mare....dar totusi m-am descurcat. Si nu-ti face probleme, cand iti vine sa impingi o s-o faci chiar daca ti-ar cere cineva sa te abtii. E ceva normal.

Va pup, azi mi se intoarce cupilu din delegatie de la soacra-mea....fug sa fac curatenie!

Diana, mamica fericita de Deliutza broscuta si cu fratior sau surioara?

Mergi la inceput

Andreea si noi azi am facut 16 saptamani
Cat despre sport, nu stiu ce sa zic, nu ma omor prea tare Mie imi place dansul mult, dar se pare ca astfel de activitati ies din discutie in situatia mea.
Mai ai un pic si intri in trim II, atunci poti sa-ti intrebi medicul ce-ti recomanda in privinta asta.

Diana nu prea am cum sa scap de TT. Dr mea imi face echografia maine, si tot ea imi recolteaza sange si il trimite la un laborator din Bucuresti pentru testarea statistica. Asta e, sper din suflet doar sa fie totul ok.

Elly 16+ cu Babyboom

Mergi la inceput

Elly, cum ai facut sa pui tickerul acela la semnatura? Eu nu am experienta cu forumurile si nu stiu cum se face. Am intrat pe site-ul unde ai facut si tu, am linkul de acolo, am intrat si in profilul meu sa schimb dar tot nu m-am prins cum sa fac sa apara ca la tine.

Andreea, 10+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui aever

Elly, cum ai facut sa pui tickerul acela la semnatura? Eu nu am experienta cu forumurile si nu stiu cum se face. Am intrat pe site-ul unde ai facut si tu, am linkul de acolo, am intrat si in profilul meu sa schimb dar tot nu m-am prins cum sa fac sa apara ca la tine.

Andreea, 10+

Andreea, vrei sa-ti faci tcker pe acelasi site a mine? Daca da, iti fac eu si iti trimit prin MP, exact formula de semnatura.
Vrei sa fie exact ca semnatura mea? Sau cum?

Si eu m-am chinuit un pic, ca nu pricepeam pe ce trebuie sa pun link, din codul de ticker pe care ti-l dau ei. Pana la urma am reusit.

Elly 16+ cu Babyboom

Mergi la inceput

Da, da, vreau exact ca la tine. Am intrat pe site-ul ala si mi-am facut acolo tickerul, dar nu stiu cum trebuie sa-l pui aici ca sa arate ca la tine. Daca poti sa ma ajuti, raman datoare.

Andreea, 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana85 spune:

Buna dimineata, burticutelor!

Virginia, eu ma simt mult mai bine cu crampele. Am luat o zi pastilele recomandate de medic si apoi m-am simtit aproape perfect, asa incat m-am oprit. Mai am mici episoade de 2-3 minute, o data ori de doua ori pe zi, in general cand incep sa merg dupa o perioada de repaos, insa am zis ca nu e suficient cat sa motiveze alte pastile. Oricat de ok ar fi in sarcina, prefer sa iau cat de putine se poate.

Elly, din cate stiu eu DT si TT sunt 100% la latitudinea pacientelor. Medicul trebuie sa ti le expuna amanuntit, sa iti spuna daca e vreun risc in investigatiile facute pana atunci care sa indreptateasca efectuarea testelor, insa e decizia ta in totalitate. Eu zic sa stai linistita ca oricum o sa iasa foarte bine, cu atat mai mult cu cat nicio ecografie nu a ridicat suspiciuni. Mai ramane problema costurilor, care-i drept, mici nu sunt...

Deea, sper ca esti bine si nu te-a cuprins disperarea...

Va pup pe toate si va doresc o duminica linistita! (Elly, cred ca pentru tine va fi tare frumoasa, ca daca-mi amintsc bine azi ti se intoarce jumatatea cea draga ).

Diana 16+

Mergi la inceput

Andreea acum ma ocup. Iti trimit prin PM formula.

Diana ai retinut bine. Abia astept sa vina, mai ales ca de vineri n-am mai vb cu el ca are o problema cu telefonul.
Dupa-amiaza ar trebui sa soseasca.

Pooooooooooooop!

Elly 16+ cu Babyboom

Mergi la inceput