Bulgarasi de ianuarie-februarie 2012(34)
Raspunsuri - Pagina 10
alina_anto spune:
INTALNIRE, 22 NOV, ORA 18, RESTAURANTUL NAN JING (HOTEL MINERVA)
Alina 31+cu Robert-Andrei si mamica fericita de ScortzisoaraSara-Maria (09.05.2008)
catiushor spune:
azi m-am invartiti toata ziua. parca n-am facut nimic important, dar uite ca e seara si ma dor toate de oboseala. Mi-a trecut si de ficatei si de spanac ( Alina eu avusesem o experienta neplacuta cu spanacul, in facultate cand gateau fetele prin camin, de atunci pana vara asta nu am mai pus in gura. comparativ...la ikea pt mine a fost f bun )
in schimb m-a lovit Sofia cu compotul cand zicea de meniu. Am baut/mancat la compot de caise...si as baga continuu, dar mai am un pic si plesnesc.
Eu ii dau bine cu usturoiul, imi place tare mult perioada asta. Multumesc lui DD ca nu am nimic momentan.
Si eu il simt pe bebe mai dezvoltat, adica mai simt oscioare pe ici pe colo, materie solida, serioasa...asa ma emotionez
Mihaela - pan la urma o sa nasti in cipru? la pretul ala......pfff
gravidutza 30+ de bebitza Gruitza
A invata sa ne iubim pe noi insine este primul pas crucial in a invata sa iubim pe altii !!!
http://designartizan.blogspot.com/
alina_anto spune:
Apropo de spanac si urzici, eu as manca non-stop. La sarcina cu Sara m-a prins sezonul urzicilor exact cand aveam burta mai mare Si stiu ca stateam mai bine de 1 ora in picioare, la chiuveta si ma chinuiam sa le spal, apoi le pregateam si mereu se nimerea cate un musafir pofticios si nu apucam sa mananc decat o data din ce gateam..
Eu fac destul de des o budinca de spanac proaspat, amestecat cu branza telemea, ou, pesmet, ceapa verde si marar si optional sunca. Iese o minunatie!
Azi a adunat Sara cateva jucarii pt fratiorul ei (moi, de plus) si o sa le spal sapt viitoare sa i le puna in patut. E asa dragastoasa
Si cand i-am spus ca trebuie sa strangem o cutie cu jucarii, jocuri, carticele pt copiii bolnavi mi-a zis ca pot sa dau si jucariile ei preferate. Va inchipuiti cum m-a emotionat Si va spun sincer ca ma doare sufletul cand vad cat este de sensibila fetitza mea..O sa sufere din cauza asta. Din pacate eu sunt asa, si generozitatea exagerata si sensibilitatea nu m-au prea ajutat..
Olga, daca vii marti la mine, iti dau atunci jucariile pt copii, da?
Alina 31+cu Robert-Andrei si mamica fericita de ScortzisoaraSara-Maria (09.05.2008)
My_Lady0091 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alina_anto Eu fac destul de des o budinca de spanac proaspat, amestecat cu branza telemea, ou, pesmet, ceapa verde si marar si optional sunca. Iese o minunatie! |
Reteta?
28+
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
silvi23 spune:
Fetele va pupacesc, am ramas in urma cu aproape un capitol,noi suntem bine, la brasov vine iarna sigur, dimineata era totul inghetat, ma bucur ca vin sarbatorile si ca ne apropiem cat mai mult de momentul minunii din viata noastra, AMR asa putin
Lady, am reusit sa citesc din ce ai povestit tu de la nastere si m-au cam trecut fiorii de frica, esti o mamica foarte curajoasa si imi doresc sa-mi dea Dumnezeu macar jumatate din taria care ai avut-o tu si mie la nastere, ce suflet au asistentele alea sa te lase acolo in sala de nasteri pana dimineata... iti doresc ca a doua nastere sa fie mult mai usoara si sa poti savura minunea venirii pe lume a lipistocului numaru 2, multa sanatate sotului si departe de voi asa necazuri...
Bulinutza si tie la fel, multa sanatate si ...bine ca a fost doar atat si voi sunteti bine, masina se repara....
Cati, cum e acasa la mami? esti bine ?
va pupacesc si ma apuc sa mai citesc din urma....
+31 cu
alina_anto spune:
Lady, uite reteta:
-un snop de spanac (poate sa fie intre 0,5-1 kg) proaspat
-150 g telemea
-2 oua
-100 g lapte
-2 felii de paine inmuiate in lapte
-cateva felii de sunca praga (sau alt tip, dupa gust. Sau deloc)
-o lingura de unt
-1 lingura rasa de faina
-2 linguri pesmet
-1 leg ceapa verde (optional. Eu nu pun mereu, ca nu se gaseste mereu..)
-1 leg marar (daca nu iti place, nu pune)
-sare, piper
Oparesti spanacul, il scurgi, il toci si il pui intr-o tigaie cu untul. Pui putina sare si piper si il amesteci cu untul cateva minute. Pui apoi faina si laptele si le amesteci pe foc inca 2-3 minute. Iei tigaia de pe foc si amesteci compozitia cu painea 9inmuiata in lapte si apoi stoarsa bine), cu branza taiata cubulete, sunca taiata cubulete, ouale, ceapa verde tocata marunt si 1 lingura de pesmet. Ungi o tava pt cuptor (eu fac intr-o tava ovala de yena)cu putin unt, presari apoi cealalta lingura de pesmet si torni compozitia in tava. Eu pun mararul deasupra si apas putin sa se imbibe in compozitie. daca vrei, il poti amesteca cu toate ingredientele. Dai la cuptor 45min.
Sa stii ca nu e greu de facut. Prima oara poate ti se pare mai complicat, dar daca faci o data si vezi ce gustoasa (si sanatoasa) e, dupa aia vei face mereu.
Eu merg sa fac o mamaliguta cu branza si smantana (preferata Sarei). Si pt noi cartofi copti cu branza amestecata cu smantana si putin praz tocat marunt. Am zis s-o fac lata azi: am mancat usturoi la pranz, acum ii dau cu praz. Vedem ce-o iesi..
lalitzuza spune:
Buna seara mamici si burtici !!Azi mai toata ziua am fost creanga prin oras cand am ajuns acasa am framantat 2 cozonaci .. ce o fi in capul meu dar de cateva zile imi sta gandul la ei, noroc ca-i mama la mine si mi-a dat o mana MARE de ajutor si asa cum spuneti voi ne mai miram de ce ne dor toate cele seara ....
Miha imi pare rau de ce povestesti tu .. naspa cu cipriotii aia..dar ma gandeam ca daca tot ajungi in tara sa iti faci o programare la un dr in care ai increderesa iti faca o echografie... am inteles eu bine ai sa ajungi si in Timisoara ptr tapet ? poate ne vedem la un ceai daca ai sa ai vreme ...
Alina iami iami suna bine budinca ta .. ne dai si noua reteta?? te rugaaaaam
Fetele din Timisoara in legatura cu intalnirea hai sa fac prezenta si sa vedem programul ;
*Dari-nanau- poate dupa ora 5 dupa amiaza
*Suziq-poate miercuri si joi la orice ora
* Eu pot oricand
*Sophya- speram ca poti ajunge si tu
Lista ramane deschisa daca mai sunt fete care doresc sa ni se alature
Ce ziceti incercam miercuri dupa ora 17 ? sau joi ? si locatia?undeava unde sa avem loc de parcare cred ca ar fi ok .
Pup burticile , pup mamicile si bebelusii si o seara placuta si linistita
30 + de
catiushor spune:
spanacul asta suna ....
Alina, Saruca ta e tare bine asa sensibila si generoasa. Sunt calitati destul de rare. Conteaza ca in timp sa isi dea seama cu cine merita sa fie sensibila si generoasa . Cred ca esti tare mandra de ea !!!
Silvi, pe mine ma cam usca dorul de ady si de brasov....imi place si-mi prieste zona de munte. dar e f bine si acasa. libertate.....si imi gatesc toata ziua ce vreau,totul de casa, am scapat de sacaieli si ochi scosi. raiul pe pamant ma obosesc cam mult, asa e la casa, te invarti de doua ori pt nimic si deja ma iau toate....oricum eu zic ca a fost o decizie buna pan acum. vedem mai incolo.
ma retrag la un film
pup burticile !!!
gravidutza 30+ de bebitza Gruitza
A invata sa ne iubim pe noi insine este primul pas crucial in a invata sa iubim pe altii !!!
http://designartizan.blogspot.com/
mihaelaradu spune:
@Cati: Da, o sa nasc in Cipru, dar in spital, nu la privat. In spital nu platesc nimic, dar intampin tot felul de neplaceri, ori la hormonii mei acum si fiind oricum o fire impulsiva, o mai iau pe aratura si ma razbun pe consort :)
@ Lali: Ma asteapta un medic ff bun in Alba Iulia, care m-a vazut si la 16 saptamani cand am fost acasa. De data asta va fi si tati cu noi la 4D si parca vad ca iar plangacesc, cand o sa-mi vad Bubulina. Tare mi-ar placea sa ne vedem cand ajung prin Timisoara. Am sa te anunt inainte sa ne facem carare inspre Banat :D si poate ne vedem la Mall (ca acolo stiu sa ajung sigur)
@Alina: Doamne Iisuse ce ingeras de fetita cresti tu acolo! Lasa nu te gandi ca va suferi din cauza generozitatii ei; va suferi acela care nu o va aprecia la timp . Si un buchet mare de Sarei :)
26+ cu pisicutza Iris Myra Nicolaou
http://flowerspeaking.wordpress.com/
lalitzuza spune:
Suzinu stiu daca este de la fier , desi ar spune unii ca nu are a face cu carceii dar de cand il iau nu am mai avut sau o fi neuronul meu de vina, , multumesc ptr pont daca mai apare sa stiu ce sa fac , eu apasam pe locul dureros si frecam in sesnsul invers acelor de ceas si trecea ,, poate nu mai apare ...
Alina multumim ptr reteta , da ce prompta esti.. sotul meu este vegetarian asa ca o sa fie f bucuros cand o sa o pregatesc cat despre papusica ta este o dulceata de fetitza,sigur a mostenit de la parinti sensibilitatea , generozitatea,o sa fie o surioara f buna ptr fratiorul ei ...Felicitari ptr educatia data
Miha f bine te-ai gandit sa te vada si aici un dr mai ales ca ai incredere in el .De emotii ce sa mai vorbim , eu dau apa la soricei de fiecare data cand am intalnire cu bebelusul asa ca te inteleg perfect . Dar ai observat ca lacrimile nu sunt sarate ca atunci cand plangem de suparare?auzisem asta dar pana nu am experimentat pe mine nu credeam ...
Am uitat sa schimb semnatura am intrat in 31 de saptamani
30 + de