Licurici de ianuarie-februarie 2009 (156)
Raspunsuri - Pagina 6
roxanaz spune:
neata!!
suuper suuper Nadia!! si sa nu o deochi ce bine mananca. tot asa sa o tineti. (am remarcat si sprancenele bine facute hihihi)
Kora, scuze, cred ca am uitat sa zic bine ai venit (??). sper sa rezolvati problema de crestere.
Anna cum esti?
Ioana, tu??? niciun semn de ceva vreme, sunteti ok, da? Lucas ce mai zice.
Paula nu stiu daca am zis ieri ca am vazut din nou pozele... ce imi place de Bogdan!
bebelusi spune:
Bine ai venit |KORA, nu cred ca ti-am zis. Mie nu mi se pare diferenta mare, dar vezi ce zic medicii
Miere draga mea, stiu cum e, am trecut prin asta, dar o sa fie bine. Gandeste te ca Aidan e mai mare decat era Vlad cand s-a nascut Irina
anna-mama spune:
Neata,
Rox, merci de intrebare, suntem binisor...adica Vladut bine, eu stau cam prost cu moralul, mi-a iesit la analiza de secretie un stafilococ auriu (nu stiu de unde ca nu am mai avut asa ceva), mi-a dat antibiotic...nu stiu, sunt stresata in ceea ce priveste nasterea naturala si cat il afecteaza pe bebe Peste toate cele si bebelusa e micuta tare...
de steluta norocoasa Luca-Vlad si 36+ cuEva minunea mea roz
e simplu, doar sa vrei! BAZAR UMANITAR
roxanaz spune:
stafilococul il tratezi acum, deci sunt sanse mari sa nu fie probleme. cat de mica e mandra?
anna-mama spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxanaz stafilococul il tratezi acum, deci sunt sanse mari sa nu fie probleme. cat de mica e mandra? |
Este estimata la 2400g la 36 saptamani, e cam cu o saptamana si cateva zile mai mica decat varsta sarcinii. Ea tot timpul a fost fix pe fix cu sarcina, acum a inceput sa ramana in urma, la eco trecuta era cu vreo 5 zile in urma, acum s-a marit diferenta...dar de crescut a crescut aproape 400 g in doua 15 zile.
Da stafilococul asta daca nu cedeaza la antibiotic afecteaza bebelusul la o nastere naturala?
de steluta norocoasa Luca-Vlad si 36+ cuEva minunea mea roz
e simplu, doar sa vrei! BAZAR UMANITAR
Naty spune:
kora, Nadia mea a avut si ea retard de crestere intrauterina, s-a nascut la 37 de saptamani dupa UM dar dezvoltata de 34, cu 2,500 gr si 46 cm.
Si ea e tot micuta, nu am masurat-o de mult dar nu cred ca are 90 cm si nimeni nu mi-a zis ca ar avea vreo problema. Pe tine ce te-a determinat sa faci toate aceste analize? Ti-a spus vreun doctor sau te-ai gandit tu ca e prea mic?
Cate kg are?
Nadia e si slabuta, nici 12 kg nu are.
anna si tu cu intarziere de crestere? Ce ti-a zis dr.? Ai facut test de non-stres?
roxanaz spune:
nu prea are de ce sa nu treaca stafilococul cu tratamentul adecvat, dupa antibiograma. deci nu iti face griji. cu retardul de crestere.. o monitorizare ecografica si un test de non stress sunt cei mai buni indicatori.
ingrid70 spune:
Felicitari Bpaula si Miere pentru bebelusi. Sa dea D-zeu sa fie sanatosi.
Wow, Miere, ce bine te-ai recuperat! Ce noroc extraordinar (ce mi-ar fi placut si mie)!Bine ai venit, Kora! Sper sa fie totul bine pana in aprilie 2012!De sambata am scapat definitiv de pampersi (mai aveam doar la kk). Nu va mai spun cata munca de lamurire am bagat si, in final, am reusit doar cu mita. I-am promis cate in luna si in stele. Dupa 3 ore si jumatate de plansete, nervi, rugaminti, promisiuni a reusit sa-i dea drumul la kk in olita. Yupiii! Dupa care (la vreo 4-5 ore) iar i-a venit sa faca si a cerut pampers si sotul i-a pus. Si a facut pipi. Asa ca duminica am luat-o de la capat, 3 ore de rugaminti, pansete, nervi, promisiuni, dar am reusit din nou. Nu va zic ce fericit era. Am mers, la Severin, la Carrefour, la un loc de joaca (facuse parte din promisiuni) si acolo canta intr-una "Yupii, caca! Yupii, caca!". Ieri a cerut pampers, dar i-am zis ca nu mai avem si ca ii dau o carte, l-am pus pe oala si am plecat din camera(el nu face cu spectatori), in 2 minute a venit fericit ca facuse caca. Azi la fel, deci am scapat de pampersi!!! Yupii!Trebuie sculat copilul noaptea pt pipi?! Eu i-am scos pampersul la pipi in vara (dintr-o data nu i-am mai pus la pranz si dupa vreo doua zile nici noaptea) si nu a facut niciodata pe el (nici un accident noaptea) si nici nu l-am trezit niciodata. Deci, seara il pun la pipi (uneori face, uneori nu, cam 50-50%) si il pun pe oala, primul lucru, la trezire. Nu face deloc pipi, deci, cam 12-13-14 ore, si nu scapat niciodata pe el nici un gram. Dar, singurul lucru care mi se pare cam dubios este ca face fff mult dimineata, am masurat cam 250-300 ml, ceea ce mi se pare f mult pt varsta lui.De scapat s-am mai scapat pe la joaca (de 2-3 ori in total) si uneori, nu-si baga cucul ca lumea in olita si mai curge pe langa (olite mici, ca nu prea gasesc pe aici marimea lui).Alex are 100 cm masurati la Daichman (au acolo o masuratoare de copii), ca acasa nu sta deloc, si 17 kg, aceleasi pe care le avea si cand a implinit 2 ani.In rest, a inceput sa vorbeasca cu verbe si prepozitii si, desi cam pocite, repeta orice cuvant dupa noi, deci, am scapat si de stresul asta. Stie sa numere pana la 11 si tot alfabetul sa il spuna si sa-l aranjeze (niste litere de plastic). La spus mai greseste alfabetul uneori, pe la sfarsit, dar la aranjat in ordine niciodata. Citeste literele mari de pe orice (reclame, carti, TV) si azi cica si-a scris numele pe tablita "ALX".Acum a facut o pasiune pentru cantece si poezii, si colinde. Toata ziua ma pune sa-i cant "Foiie abe" si "Mos Catun cu peche abe" si "Afantu Chichi" si "Auneu" si mai are vreo cateva.Va pupicesc pe toate!
Selene_Bunny spune:
ingrid, nu il trezi peste noapte. Daria se trezeste singura, daca o trece, face si se culca la loc. Cand nu face peste noapte, face dimineata ditamai pisalaul.
Si o "perla":
Ma pregatesc de plecat cu Daria pana la banca.
- Daria, ce-i cu bluza asta, de e plina de par, iar te-ai jucat cu pisicile?
- Nu! E de la tati! Tati lasa mult par!
miere, de ce e la incubator Nadia? Si avea voie sa intre oricine la ea, in hainele de afara, fara halat, fara nimic?
roxanaz, Daria are stafilococ auriu de mult, initial in nas, intr-o singura nara, acum, daca tin bine minte rezultatul ultimelor exudate, din septembrie, a coborat in gat. Nu i-am dat niciun antibiotic, singurele manifestari sporadice sunt niste furuncule in zona feselor/pe picioare. Am fost la dermatologie, am vrut sa-i fac punctie, sa se recolteze din furuncule ceva, cica erau prea mici. Mi s-a spus doar sa ii spal separat si sa ii calc hainele, in special prosoapele si lenjeria intima.
Intrebare: ce se intampla daca NU ii dau antibiotic?
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Lucrusoare de vanzare...