Ghiocei de Martie-Aprilie 2009***366***

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Am uitat sa zic: m-au anuntzat astia de la scoala ca vineri tre sa plec la Bucuresti! Uof, n-am mai plecat asa mult fara Phiphi. Nu stiu inca unde ne cazeaza dar daca intr-un loc nashpa, solicit si io o cazare tufeteasca vineri noaptea, daca e disponibila careva

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

oricand cu maaaaaaaaare drag!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

ILINCA, vii sola sau cu huzband and Phiphi? Si eu ofer o camera, pat dublu, daca va inghesuiti un pic intrati toti 3.

CRISTIAN (7.03.2009)
--------------------------------------
Where there's a will there's a way

Mergi la inceput

Hai sa va mai zic una pana imi termin tema. Azi am iesit cu studentii la carciuma si fiindca am 2 libanezi in grupa am fost la o carciuma libaneza. Eii, dupa ce am halit noi ce am halit... incep luminile sa palpaie... si intra in scena doua duduci semiimbracate care performau "dansuri orientale" - d-alea din buric Ma si gandeam, ma mai vede cineva de la facultate, zice ca mi-am dus studentii la gagici.

Azi am primit urmatoarea intrebare (in engleza, io trebuia sa-i traduc in ro): cum se spune "ai un fund mare"?

CRISTIAN (7.03.2009)

Mergi la inceput

PISIK - cand ma gandesc la Pisik imi vine in minte expresia lui Calinescu: "ochiul estetului". Mi se pare ca Pisik se ghideaza dupa principii... estetice: incearca se se inconjoare cu frumos, se imbraca frumos, vorbeste frumos (nu in sensul ca nu stie cuvinte d-alea de nu se gasesc in dictionar, ci in sensul ca discursul ei "curge" frumos), incearca sa traiasca frumos, vrea un comportament frumos.
Pisik reuseste sa faca din orice eveniment banal un spectacol datorita acestei preocupari pentru frumos. Ma uitam la pozele de la nunta, cum a marcat fiecare moment (cantecul tatalui, dansul, decoratiunile)... la ea nimic nu e simplu, ci totul e ornat. Ornat cu gust.
Recunosc ca si eu am crezut ca exagereaza cu vaicarelile, mereu cand scrie pare depasita de situatie si m-a uimit sa constat ca in realitate nu e asa. Cred ca de fapt se descurca mai bine decat ne lasa sa intelegem din mesajele ei - din ce am vazut, se intelege cu Ana chiar bine, iar Pisiku e un supertati. Mai cred ca se lasa prea mult afectata de crizutele Anei tocmai din cauza acestei nevoi de frumos, de armonie si de liniste - cand ceva iese din limitele armoniei, o cam da peste cap.
Imi place foarte mult cum isi traieste relatia de cuplu, imi place ca se alinta cu Pisiku ei si isi fac surprize. Imi place ca isi "orneaza" viata cu tot felul de small things - un film impreuna, un cadou mic, tin minte ca ei in primul an al Anei ii faceau petrecere in fiecare luna... Asta numesc eu sa-ti ornezi viata, sa creezi oaze de bucurie.
Mi se pare ca, din cauza acestor oaze de bucurie, ritmul vietii nu este atat de alert pt Pisik, pentru ca isi ingaduie sa guste tot ce i se intampla.

Si o admir ca nu s-a suparat pentru portretul facut de Anca.

CRISTIAN (7.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pisik06 spune:

MONN. Tare faza cu libanezii, te-au dus la cadane, ai? Parca mi te si imaginez facandu-te mica mica, atunci cand au aparut don'soarele. Macar ai mancat bine? Mie imi place tare mancare lor. Imediat ce am plecat noi din cartierul de bastina s-a deschis un magazinas din asta non-stop, cu de toate, care este detiunt de un arab. Pe langa marfuri de magazin cu de toate, au si raion de carnuri, raion de salate si raion de mancare (mai au si dulciuri si condimente specifice). Pentru BIANCA, ca stiu ca intelege referinta, e un Naser fara atatea kebaburi gatite si fara posibilitatea de a manca acolo, dar si cu un magazin doldora de alte marfuri. Am luat humus si babaganoush si mi-au placut mult. Probabil cand vom reveni la vatra ma voi delecta mai des

In alta ordine de idei, casa merge, se pare ca muncitorii astia chiar sunt seriosi. Ei au zis initial ca termina pe 15, eu una le dau un 10, asa estimativ. Acuma buba e cu uscatul, ca ei pot lucra repede, daca nu se usuca tot degeaba. Problema mare e cu mobila - in bucatarie si hol vrem ceva pe comanda si nu gasesti pe nimeni sa iti faca pana in sarbatori. Cu trei mesteri recomandati am vorbit si toti mi-au zis dupa 10 ianuarie. Acuma na, dupa cum ziceam si la inceput, nu ma cramponez de data Craciunului si nici nu ma imaginam cu toate asezate fiecare la locul lor si luand masa ca o familie perfecta din filme, in jurul bradului, cu totul stralucind. Mi-as fi dorit insa sa fi avut strictul necesar (si la mine bucataria intra in aceasta categorie) ca sa ne putem muta de Sarbatori, chit ca eram cu toate vraiste. Dar na, daca nu se poate asta este...Oricum, am descoperit ca ma inteleg foarte bine cu socrii, ptiu ptiu sa nu ma deochi. Nu ma deranjeaza absolut deloc, ba chiar vad numai avantaje. Bine, e clar ca ajuta mult si statutul de situatie temporara, dar oricum eu sunt tare mandra de mine
Acu am vazut o greseala strecurata in postarea mea de pe blog. Cred ca lingvistele mi-au pus eticheta deja

Azi cica mergeam la film, la twilight de la 23:45 Asa m-a cuprins o lene, ca putea sa fie mama lui Pattison (defapt el nici nu imi place, alalalt e mai de Doamne ajuta). Chiar imi doresc sa mai mergem la un film, nu am mai fost demult...

Gata, va pupacesc

Mami de minune mica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Floric spune:

Citat:
citat din mesajul lui Monnvas

Azi am primit urmatoarea intrebare (in engleza, io trebuia sa-i traduc in ro): cum se spune "ai un fund mare"?

CRISTIAN (7.03.2009)

Pot sa dau raspunsul tot in romaneste..."Esti bunaciune" Dar pentru ca tu ai terminat "scoala de vorbit frumos" astept traducerea de la tine.

Poze Raru
Poze noi

Rares Rarisel cel mai frumusel

Mergi la inceput

Ha ha, oricum a fost mai bine decat anul trecut, cand m-a intrebat una ce inseamna sperma

Citat:
citat din mesajul lui Floric

Citat:
citat din mesajul lui Monnvas

CRISTIAN (7.03.2009)

Pot sa dau raspunsul tot in romaneste..."Esti bunaciune" Dar pentru ca tu ai terminat "scoala de vorbit frumos" astept traducerea de la tine.

Poze Raru
Poze noi

Rares Rarisel cel mai frumusel

CRISTIAN (7.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Buna dimineata!!!

Ce-as mai fi dormit, dar m-a trezit fii-miu ca niciodata la 8.30. De obicei trag de el pe la 10 sa se trezeasca.

Sa-mi continui si eu tema...

ILINCA
Pe Ilinca o simt tare aproape de sufletul meu, pentru ca este genul de om care te face sa te simti in largul tau langa ea si are un suflet deschis si minte ascutita.
Sper sa nu va suparati, dar fara Ilinca acest forum nu ar fi la fel. Bineinteles ca toate avem contributie si farmecul nostru, dar cum zicea cineva (Anaan parca), Ilinca este unul dintre ingridientele principale. Ne facem sa radem, ne scutura, ne lauda, ne critica (dar mereu tare frumos si nu ai cum sa te superei pe ea), ne da sfaturi. Nu ramane niciodata indiferenta la problemele celorlalti. Mereu incearca sa ajute cu o vorba, iar inainte de a da un sfat , incearca sa se puna mai intai in pielea celuilalt.
Ilinca are o personalitate puternica. Pe mine ma da mereu pe spate umorul ei aparte. Cred ca pe toate ne-a facut sa radem in hohote macar odata.
Stie care ii sunt punctele tari si care ii sunt punctele slabe, si nu se fereste de ele. Este sincera si deschisa cu noi si asta te face sa o simti atat de aproape
O admir tare mult pentru relatia fata de ceilalti membri ai familiei. Este extrem de protectoare si iubitoare.
Ilinca este dedicata in tot ceea ce face. Nu este genul de om care sa inceapa un proiect si sa-l abandoneze. Daca s-a hotarat sa faca ceva, ea merge pana la capat (eu nu sunt asa, dar tare mi-as fi dorit).
Ce sa mai...imi place tare, tare mult de Ilinca

Olga, mamica lui David iepurasul si 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

PISIK

Desi la Saovata n-am schimbat mai mult de 2 vorbe, cu Pisk mi-ar placea sa stau la povesti despre cite-n luna si-n soare; are o multitudine de preocupari si un suflet de artist.
Foarte edificatoare mi-au parut un set de poze din sarcina si citeva din categoria "oldies but goldies" in care apare alaturi de Florin-fecior. In aceste poze imi pare ca i se vede sufletul pe fata: e radioasa, copilaroasa si, intr-adevar...printesa (rang cu care ma identidic deci, din punctul meu de vedere e de bine!).

Imi place mult pentru preocuparea si inclinatia ei pentru frumos si mi se pare un lucru extraordinar ca a reusit sa-si faca mai mult decit un hobby din nevoia ei de estetic.

Felul in care se "organizeaza" ei in familie e cel mai apropiat de ceea ce mi se intimpla si mie - ma refer la "orice e motiv de sarbatoare" si la maniera naturala, plina de firesc in care "curg" ralatiile intre membrii familiei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

DYANA

Imi parea un vulcan de bune sau rele de "up" si "down"-uri, toate cu valente apocaliptice si nu puteam intelege cum de se mai mentine, totusi, pe linia de plutire dupa atitea furtuni inauntru si afara.

Acum s-a calmat mult, imi pare mult mai echilibrata -desi la fel de patimasa-, mai stapina pe ea si propria-i valoare. Si eu cred ca nu va ramine asa "by default", ca tre' sa munceasca in continuare pentru a se mentine in faza asta de "eu sint stapina universului meu".

Cred ca e o persoana sincera, generoasa, ce se implica trup si suflet in actiunile ei -indiferent de importanta sau amploarea lor- dar care are nevoie constant de aprecieri pozitive din afara.

Mergi la inceput