Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (9)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miha81 spune:

Hildegrad suntem alaturi de tine!
Anca, bine ai venit! (la alcoolici anonimi)
Am vazut aici numele de Luca Andrei. Exact asa il cheama si pe nepotelul meu!
Si eu am unele zile cand asa as sta acasa...dar asta este 8 ore pe zi la datorie! Bine ca nu lucrez noaptea ca Alina.

pozeBianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 2liniute spune:

fetelor, am gasit un laborator care cica face dublu test la 10 sapt de sarcina... oare o fi bine? ma cam tenteaza sa ma duc...
aveti idee de ce se face DT la 12 saptamani?
culmea e ca laboratorul asta nu cere ecografie in aceeasi zi, cica sa fie facuta cu 2-5 zile inainte pt a sti exact in cate saptamani e sarcina...
ma gandesc ca rau nu are ce sa-mi faca, oricum nu imi ia decat niste sange si gata... parca m-as duce...
voi ce credeti?
daca ii spun lui (sotul meu) precis ma face nebuna, ca nu am rabdare si fac totul dupa capul meu fara sa vb cu dr
pana maine ma hotarasc eu

Anca 10+ ... despre amniocenteza: reportaj de la antena3 - http://vimeo.com/32218370

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anxy spune:

Din cate Stiu eu DT se face la 12 saptamani ptr ca atunci este relevant. Inainte Se face echo ptr ca iti masoara si translucenta nucala(o pojghitza care acopera capshorul si trebuie sa fie in jur de 1-1,30mm) si existenta osului nazal al micutului si in functie de acesti parametrii analiza pura de sange poate fi interpretata adecvat. Presupun ca inainte nu sunt corect si complet formate. DT este o analiza obligatorie ptr manifold de peste 35 de ani(datorita riscului crescut cu varsta de a da syndrome Down,Edwards etc).

ursulet pe druuum 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anxy spune:

*pentru mamici* Scuze...telefon tampit

ursulet pe druuum 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmamita spune:

Fetelor, sunt in pauza de masa..am terminat de mancat o farfurie plina ochi si sunt rupta de foame..mananc non-stop si a propos de ce zicea Anxy ..nu e de la "creieras", toata viata am mancat ffff putin, nu sunt deloc o gurmanda. Mai este careva asa fomist printre burtici?

Anxy, merci de aprecieri.. de obicei aud comentarii de genul "n-ai idee ce greu iti va fi!", dar a fost alegerea noastra si mergem cu ea mai departe, cu fruntea sus si zambetul pe buze!:)

Am vazut ca ati inceput sa discutati despre nume, noi inca nu avem nimic ales, adica eu cam da, dar nu sunt (inca!) acceptate propunerile. La prima sarcina am stiut de la bun inceput numele, fiecare a ales unul si sincer la nume de baiat nici nu ne-am gandit pt ca eram siguri ca va fi fetita. :)

Chiar asa, nimeni nu-l simte inca pe bebe???

Pupicei, burticute!

Corina, mami de Bubulina 11 luni si acum 9+ (?)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bytzza spune:

Bine ai venit Anxy printre burtici, si felicitari pentru starea de bine pe care o ai in aceiasi situatie ca si tine de sarbatori sunt si eu, cand toti or sa se bucure de zapada la partie, eu am sa stau sa privesc, dar asta e macar am pentru ce sta pe dreapta si o sa ma bucur de spa din plin:)

Gabi 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bytzza spune:

Corina si eu sunt o papacioasa, nu mananc prea mult dar kg sunt la ele acasa, in 8 saptamani (maine fac 9) am pus 3 kg deja abia astept sa fac 3 luni ca sa incep sa fac putina miscare,intreba o mamica daca mai face cineva, am sa fac banda si bicicleta asa usurel pentru musculatura ca sa nu babesc de tot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Hilde, foarte rau imi pare! Iti doresc multa putere sa treci prin acesta perioada! Succes la examene!
Virginia, mi-am dat seama de ce ma simteam asa de bine dispusa dimineata: tocmai mi s-a intors prietena din Mexic si urma sa ma vad cu ea. A fost o reintalnire frumoasa.
Titi ma bucur mult pentru ca TT a iesit bine. Nici eu nu ma pricep, insa daca dr a spus ca e bine, ai incredere!
Alina, femeia insarcinata nu e obligata sa faca ture de noapte! Am legea, iti pot decupa fragmentul. Cere-ti drepturile, gravida e protejata:Art. 19
(1)Salariatele prevazute la art. 2 lit. c)-e) nu pot fi obligate sa desfasoare munca de noapte.
(2)In cazul in care sanatatea salariatelor mentionate la alin. (1) este afectata de munca de noapte, angajatorul este obligat ca, pe baza solicitarii scrise a salariatei, sa o transfere la un loc de munca de zi, cu mentinerea salariului de baz#259; brut lunar.
(3)Solicitarea salariatei se insoteste de un document medical care mentioneaza perioada in care sanatatea acesteia este afectata de munca de noapte.
(4)In cazul in care, din motive justificate în mod obiectiv, transferul nu este posibil, salariata va beneficia de concediul si indemnizatia de risc maternal, conform art. 10 #351;i 11.
Alina, mie mi s-a intamplat asa ceva, cu burta incordata, la sarcina anterioara. Erau contractii, am stat internata o saptamana pentru asta. Nu stiu daca asa e si in cazul tau sau al Deei, insa la mine erau contractii.
Cuchilici, te inteleg extrem de bine cu raul, cu starea permanenta de greata, cu greutatea in a manca si in a excela la munca. Cam pe aici sunt si eu, dun pacate. Unde mai pui ca am avut si sangerarea aia... Nasol. De luni o sa stau acasa, nu se mai poate. Marti la pranz sunt si eu programata la DT, o sa venim toate trei (noi si Shoshonica) pe seara cu vesti la fete.
2liniute, mie mi se va face DT la 10 sapt si 6 zile, asa mi-a spus asistenta medicului ca trebuie. Nu stiu sa zic de ce.
Mmamita, nici noi nu ne-am gandit deloc la nume, mi se pare chiar foarte devreme. Pentru noi.

Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addya_21 spune:

fetelor din pacate nu vin cu vesti bune.....:(nepotelul meu are problema grave.primul diagnostc a fost confirmat si pe langa s-a mai adaugat si o problema la creier.nu are rinichi,vezica urinara este insuficient dezvoltata,plamanii sun aproape inexistenti,inima ocupa jumatate din cavitatea toracica,iar cutia craniana este prea mica pentru creierul care se dezvolta putin mai repede decat normal.
.......singura sansa este avortul.
asta este,maine este o alta zi,o sa fie bn pana la final.peste doua luni se pot apuca din nou de treaba ,si poate atunci totul va fi bine.
se pare ca Dumnezeu are alte planuri cu nepotelul meu,dar o sa vina si ziua in care sora mea va avea un bebelus sanatos si frumos!

Andreea(bebe)² 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Doamne, Addya!!! Cred ca sora ta e distrusa! Oare de ce s-o fi intrmplat asta, unde o fi fost eroarea, in codul genetic, in factori externi?...

Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 10+

Mergi la inceput