Fiv la Sibiu (35)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxi25 spune:

roxa, eu la primul fiv facusem doar screeningul de trombofilie care mi-a iesit ok, homocisteina buna, doctorul a zis ca nu e nevoie de alte analize neavand alte probleme (de exemplu, sarcini pierdute)

dupa nereusita primului fiv din mai 2010, m-am dus si mi-am facut din proprie initiativa mutatiile de trombofilie si surpriza, am 3 heterozigote (1 MTHFR, 1 PAI si factorul XIII); pt ele trebuia sa fac clexane si nu facusem, ba mai mult luasem si anticonceptionale

la sfarsitul anului trecut am facut laparoscopie si am descoperit ca am endometrioza gr.1-2; la eco nu se vedea

doctorii la care am fost (dr. albu de la medlife, dr ispasoiu de la sibiu si un dr grec) mi-au spus ca protocolul de la primul fiv nu a fost cel mai bun pt mine; atunci nu stiam ca sufar de endometrioza sau de trombofilie

in ceea ce priveste histeroscopia, eu inainte de fivul acesta cu 1 luna am facut una sa fiu sigura ca e totul ok (mai facusem una in vara); doctorii au spus ca nu e nevoie, dar eu nu am vrut sa risc; am avut o sinechie care s-a rezolvat; de asemenea, pt histero, mi-am facut secretiile si testul babes papanicolau unde au fost descoperite o infectie si inflamatie; daca nu as fi luat tratament, poate endometrul nu era asa bun, desi la eco nu se vedea nimic problematic

deci, daca nu-ti reuseste fet-ul (Doamne fereste), eu as face o laparoscopie si histeroscopie, chiar daca sunt doar de control; in cazul meu, protocolul a fost diferit ca urmare a ceea ce am aflat in urma acestor investigatii; nu cred ca face sens sa faci laparo inainte de fet deoarece la fet ai tratament de sustinere, nu de stimulare, nu cred ca poate influenta in vreun fel tratamentul de la fet; histero inainte de fet ramane la latitudinea ta; eu am mai avut polip si sinechii inainte si nu am vrut sa risc

in cazul meu, motivul pt care nu ramaneam insarcinata era calitatea embrionilor; dupa primul fiv nu mi-am dat seama de asta deoarece am crezut ca esecul s-a datorat faptului ca nu facusem toate investigatiile si nu luasem tratamentul potrivit

acum, cand protocolul a fost bun, am stiut clar care este problema; multumesc lui Dumnezeu si doctorilor ca am reusit si ma rog sa ramana bebele cu noi

sper ca nu te-am plictisit si sa te ajute informatiile, dar acesta a fost cazul meu, poate in alte cazuri, lucrurile stau dferit; daca as fi acum la inceput, as face toate investigatiile inainte de primul fiv, chiar daca doctorii nu le considera necesare pe toate; in cazurile cand se reuseste din prima, toate investigatiile poate nu sunt justificate; totusi, daca nu esti printre cei norocosi, ...

Mergi la inceput

ca si tratament ajutator, am luat incepand cu 3 luni inainte de fiv femibion 1, magne b6, omega 3, coenzima q10, siofor 1.000 mg (cu reteta de la endocrinolog), aspenter; tratamentul a fost pt trombofilie si cresterea calitatii embrionilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxa-m spune:

Roxi , esti o scumpica. Cum sa ma plictisesti? Iti multumesc mult pentru explicatiile pe care mi le-ai dat. Asa cum spui si tu, o sa merg pe mana dr. Oricum, prin ianuarie o sa sun la Sibiu sa vad ce zice si dr I. Dar, trombofiliile le fac oricum. Ce zici, as putea sa le fac luna asta sau e prea repede dupa stimulare? Influenteaza cumva rezultatele analizelor?

O sa incep de luna asta sa ma vitaminizez si eu, poate, poate, va fi cu noroc...
Laparoscopie si eventual histeroscopie o sa fac in cazul in care nu-mi reuseste FET-ul. Asa a zis si dr, ca n-are motive sa-mi recomande aceste investigatii, deocamdata.

Pt mine, protocolul a fost ok, doar am avut 16 ovo din care s-au fertilizat 11, iar la stadiul de blasto au ajuns 6. Se poate sa nu fi fost de cea mai buna calitate, dar embriologa mi-a zis ca daca n-ar fi buni, nu i-ar pune sau nu i-ar conserva. In fine...
ai grija de bebe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aristica spune:

MARIUCA azi astept vesti foarte bune!

PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 3 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite

"Niciodata sa nu mergi la un doctor caruia i-au murit plantele din birou !"

Mergi la inceput

roxa, cred ca cel mai bine ar fi sa suni fie la medlife, fie la synevo sau alta clinica sa intrebi la laborator

personal, nu cred ca influenteaza; mutatiile le ai indiferent de tratament; dar e bine sa verifici

tu ai avut embrioni buni avand in vedere ca ti-au ramas si pt congelare; de asemenea, ti-au pus 2 si nu mai multi deoarece erau de calitate buna; nu a fost sa fie acum, dar cred ca ai sanse destul de mari la fet; au fost multe reusite la sibiu la fet

mie mi-au pus 3 la sugestia atat a doctorului, cat si a embriologului; nu am avut ce congela; din 12 embrioni doar cei 3 mai traiau in ziua 5; din cei 3, 1 a fost de calitate f buna (cred ca cel care s-a prins), 1 de grad 3 pe o scara de la 1-4 si o morula

si la mine protocolul a fost bun, din 16 ovocite, 14 au fost mature, am obtinut 12 embrioni; ca si nr. stau ok, dar se pare ca mai conteaza si calitatea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxa-m spune:

Roxi, ai PM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tamys spune:

Fetele..... frumoasele, vin si eu cu vesti am fost azi la primul eco am sunt super fericita nu imi vine sa cred ca mi s-a putut intampla mie asa o mare minune.

Va pupacesc pe toate si va multumesc mult pentru gandurile voastre frumoase !!!

+6 cu

Mergi la inceput

felicitari, tamys, multa sanatate si sarcina usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aadina spune:

Felicitari Tamys

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aristica spune:

tra-da-reeee!!! pai e frumos? si pe mine ma lasi cu ochii lipiti de calendar pana pe 15? sincer, ma bucur enorm ca sunt gemeni si nu tripleti! da' io ti-am zis ca mai jos de 2 sigur nu-s! Acum ia legatura cu adipapazi sa-ti spuna despre doctorita ei de la municipal, cea care a urmarit-o in sarcina gemelara.
tamys - uite c-am uitat sa-ti zic: am vorbit cu turcii la telefon si tot spunandu-le eu despre ce analize am, cand vreau sa le fac pe celelalte, am ajuns la tine, le-am spus de frumusetea de beta din ziua 18 si-au fost foarte incantati! la noi ramane pe luna martie - tayfun cica ar fi liber atunci
si nu raspunde la mail-uri c-ar fi la nush ce congres

maria???

PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 3 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite

"Niciodata sa nu mergi la un doctor caruia i-au murit plantele din birou !"

Mergi la inceput