Va rog idei!!!

Va rog idei!!! | Autor: danangie

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor: mamici, tatici, matusi, bunici

Sunt Dana si am nevoie de idei ptr a realiza un spetacol ceva ptr Craciun, ptr fiul meu Alessio la Gradinita. Anul acesta primaria nu va trimite pe Mos Craciun din motiv: lipsa de fonduri!!! Si cica suntem in It!!!!
Deci noi "o mana" de parinti am vrea sa realizam Ceva frumos ptr copii si totodata si sosirea lui Mos Craciun. Aveti vreo idee? Vreti sa-mi povestiti ce fel de spectacol s-a facut la gradinita copilului vostru? Pleaseeeeee!!
Multumesc tuturor!

Alessio Michele (3 + ani) , Mattia Gabriel (2 anisori!!) plus un ghiocel de primavara Marco Andrei (9 luni) ! .

Pozici cu noi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

de obicei educatoarele se ocupa de realizarea serbarilor la gradi. Poate se costumeaza un parinte in Mos (sau se inchiriaza unul).
Dar, daca ati preluat voi parintii responsabilitatea asta intra pe didactic.ro si gasesti acolo gramezi de planuri de serbari.
E si timpul cam scurt (sau nu) si m-as concentra pe o sceneta scurta si usoara - asta inseamna roluri pt copii si costumele aferente (costuri adica). Faceti un brad mare si frumos, pungute cu cadouri (tot din fondurile parintilor), colinde si sceneta.
Clasic, dar asta e ce mi-a venit in minte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

La noi n-a dat niciodata n-a dat primaria vre-un sfant .
Trebuie sa hotarati urmatoarele:
1. Locatia - faceti in gradinita, la un loc de joaca sau intr-o sala de festivitati.
2. Mosul - ca sa nu fie discutii ar fi cel mai bine sa angajati un mos profesionist. Va trata copiii la fel, stie la ce sa se astepte, nu poate fi recunoscut de catre copilul propriu (in cazul in care se ofera vre-un tatic/bunic).
3. Cadourile - cel mai bine ar fi sa fie toate la fel sau macar impartite baieti/fetite. Copiii le desfac repede sau se uita in pungi si tendinta e sa vrea ce are altul.
4. Functie de locatie stabiliti programul serbarii. Cu sau fara "tratatie", gen serbare cu cantece si poezii si apoi vine Mosul si da tuturor cadourile, gen petrecere si spune fiecare o poezie direct Mosului...Tort si sampanie la sfarsit sau nu...Depinde de obiceiuri, costuri si ce anume va doriti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Iti multumesc de mesaj. Da, stiu ca la noi educatoarele se ocupa de asta. Stiu ca la noi sunt copiii cei care fac spectacolul de Craciun. Aici vad ca au decis sa faca parintii spectacolul. Cu siguranta un tatic o va face pe mosul :) . Ma duc pe site specificat. Multumesc mult!!

Alessio Michele (3 + ani) , Mattia Gabriel (2 anisori!!) plus un ghiocel de primavara Marco Andrei (9 luni) ! .

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_lex82 spune:

La gradinita unde are nasa mea fata angajeaza o persoana care se ocupa cu petreceri de copii/teatru de papusi care sa fie Mos Craciun..pt ca o astfel de persoana stie cum sa vorbeasca cu copiii, cum sa ii atraga si incante.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Dar ce treaba are primaria cu gradinita ?
La gradinita unde am avut copilul , noi puneam bani pentru cadouri ( era si particulara,poate de-aia) , serbarea o fac copiii , ca doar e serbarea lor si cineva face pe mosul. Simplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

La noi nu s eface nimic :(. Se face o singura serbare la sfarsitul anului scolar. In rest de Craciun nimic :(.

Vicky si Printzesone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Ce bine daca nu s-ar fi facut nici la noi!!!
Scapam de:
- niste bani dati pentru o jucarie proasta (pentru ca oricum ii cumpar acasa cadou si-l pun sub brad sa-l gaseasca dinimeata)
- confuzia iscata de la mosul care-l tine in brate, dar care ii aduce doar un preambul, cadoul din scrisoarea facuta de el o sa vina sub brad, si se duce cat colo magia mosului care vine dupa ce adoarme si nimeni nu-l vede, nu-l aude, nu-l simte
- niste bani dati pentru costumele de serbare
- o serbare de 40 de minute in timpul careia cei 2-3 parinti/bunici de fiecare copil (30x2 = 60 de adulti MINIM) isi dau coate ca sa pozeze mai bine si mai din fata evenimentul, iar cei 30 de pitici sunt costumati ca de bal, sunt speriati, se plictisesc, se emotioneaza si-si uita rolurile, incep sa planga etc.

Asa ca sa nu va para rau ca nu aveti de ce!

Si la subiect ca sa nu fiu complet pe langa: didactic.ro o serbare micuta ca timpul e foarte putin acum, pachete de cadouri si un mos de inchiriat. Si cu ocazia faptului ca organizati totul pe banii si timpul vostru te si simti ca acasa in ro, cica!!!

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Alessio e la primul an de gradi. Deci sincer nu prea stiu cum era. aici se vede ca primaria trimitea fonduri gradinitele.Acestea se foloseau de ei prin organizarea unei mici serbari cu mos craciun.etc. Stau in Italia.Deci...ce treaba are primaria nici eu nu stiu. Cu siguranta poate parea anormaldar asa era aici...nu stiu.
Multumesc de idei. mai caut.
Am vazut de exemplu si pe un site italian tot asa...de impodobit clasa in stil de iarna, cu ghirlande de exemplu unde sunt atarnate stelute si pe la mijloc poza cu fiecare copil. Sau atunci cand ei vin dim la gradi de "facut" urmele lui mos craciun. Caicula lui Mos craciun.....sau coaja de la un mar prcum ca vezi a mancat mosul...., sau un morcov muscat precum ca au mancat renele.....foarte fain. Mai caut , mai caut....

Pozici cu noi

Mergi la inceput