Bulgarasi de ianuarie-februarie 2012(33)
Raspunsuri - Pagina 13
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Matzaila_81/Matzaila_81.jpg)
Matzaila_81 spune:
Da, am scris un mail mare de tot si s-a sters
Mihaela, chiar e nasol la voi in Cipru.
Intrebare, ai idee cum e cu Protectia Copilului acolo sau care e procedura pentru o familie cu un copilas cu dizabilitati, primesc ceva ajutor?
Si care ar fi pedeapsa in Cipru intr-un caz asemanator cu ce s-a intamplat la maternitatea Giulesti sau daca un profesor ar abuza de un elev.+28
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/gianina1983/gianina1983.jpg)
gianina1983 spune:
Buna ziua burticute.
lady,bulinutaslava cerului ca sunteti bine masinile ducase in colo ca va descurcati voi cumva.
Fetele cu scrisoarea intradevar eu stau cu bebe 3ani acas si iau cam500de euro pe luna.Dar prima runda de concediu e pana la9luni si dac atunci mamele nu doresc sa revina la servici si sa dea puiutii la crese se face cerere de continuare a concediului pana la 3ani.in perioada asta poti intrerupe concediu cand crezi tu ca vrei sa mergi la servici.Cam asta e treaba pe acilea,momentan alte detalii sau alte info nu detin dar stiu sigur ca aici statul sustine ffff mult mamicile din motive de natalitate scazuta.
Felicitari burticutelor cu bebei dolofanei sa dea domnu sa fiti sanatoase si voi si puiutii si sa ajungem cu bine la final de cele 9luni. si aveti grija de voi
+30de FETITA
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mihaelaradu/mihaelaradu.jpg)
mihaelaradu spune:
Stai sa o iau pe rand:
Protectia copilului sau mai corect spus, Serviciul de Asistenta Sociala exista CU ADEVARAT. De ce? Nu o sa va vina sa credeti cat de multe femei sterile sunt aici. Poate de aceea Protectia Copilului se implica direct in procese de adoptie, sustine familiile cu copii cu dizabilitati locomotorii (aici autismul si ADHD-ul sunt boli ascunse efectiv atat de sistem,cat si de familii), intervine in cazurile de abuz si investigheaza trimestrial familiile monoparentale. In sensul in care se fac vizite neanuntate, se controleaza igiena copilului, etc. Exista si o lege prin care esti decazut din drepturile parentale daca lasi copilul cu varsta pana la 14 ani, nesupravegheat in casa (nici chiar sa mergi pana la supermarket nu esti indreptatit sa faci daca nu exista un alt adult care sa vegheze copilul; orice vecin, ruda, prieten te poate denunta la PC si ei investigheaza). Nici sa mearga singur, pe jos, la scoala nu are voie pana la 14 ani.
In ceea ce priveste abuzul profesorului asupra elevului, de cand sunt in Cipru, nu am auzit cazuri de abuz psihic sau sexual asupra minorilor.
Cazuri precum Maternitatea Giulesti nu prea am auzit sa fi existat, insa..Acum 1 an, s-a descoperit ca o asistenta a schimbat copiii la nastere..din greseala. La 6 luni dupa incident, unul dintre bebelusi s-a imbolnavit si asa s-a descoperit eroarea. Familiile nu au dorit mediatizarea, dar s-au "inteles" cu spitalul. Asistenta a fost investigata si sanctionata disciplinar, dar nu concediata.
Din cate am inteles, fiecare institutie de invatamant, de la gradi incepand, are un psiholog/ consilier care supravegheaza evolutia copilului. In cazul in care s-a produs o schimbare in comportamentul elevului, esti luat la intrebari. Daca problema persista, se fac vizite la domiciliu pentru a stabili daca elevul este abuzat.
Dar, nu se dau bani!! Daca ai un copil cu probleme, nevoi speciale, invaliditati, etc treci prin multe birouri pana finalizezi un dosar.
Sistemul actual de guvernamant este COMUNIST..poate trebuia sa incep cu asta!
Comparativ cu Romania, pensiile sunt intr-adevar mai mari, iar sistemul medical e complet gratuit: spitalizare, operatii, inclusiv medicamente. Nu se ia mita si gasesti chiar si oameni cu suflet in spital, iar daca mai sti pe unul, pe altul, o duci regeste cand esti internat. 25+ cu pisicutza Iris Myra Nicolaou
http://flowerspeaking.wordpress.com/
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alina_anto/alina_anto.jpg)
alina_anto spune:
Offf doamne ce vesti citesc cu accidentele... Bine ca sunteti bine!
Eu am o stare de greata si durere de cap..Dar ma rasfat cu placinta de mere.
Ileana Da, a fost ieri Doru la dr si l-a luat in evidenta (asa se face mai nou) si in termen de max 10 zile un medic veterinar va consulta cainele (e un caine intretinut de o doamna, deci nu e al strazii). Abia dupa aceea vom sti daca trebuie facut ceva...Oricum, asta ne trebuia..
Aseara auzeam latraturi din dormitor
Alina 30+cu
Robert-Andrei si mamica fericita de ScortzisoaraSara-Maria (09.05.2008)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/iaura21/iaura21.jpg)
iaura21 spune:
lady, bulinuta,o mare imbratisare de la mine,sa treceti peste necazurile astea si multumiti domnului ca sunteti (si sotul) ok ,e greu si sa-ti vezi masina praf si fiare dar important e ca voi sa fiti in regula ,of asta va mai lipsea...am decis sa nu ma mai urc la volan,si asa nu prea am pe unde umbla ...
matzaila ,te sustin si eu in legatura cu scrisoarea ,oare e asa cum ziceam eu acum cateva luni si ne-am contrazis(de la 85% la 75% ,ca acum nu sunt eu informata )?
oare nu putem sa o semnan mai multe mamici ,sa fie ca o petitie, zic si eu ,nu ma pricep...
minunea mea 32+
"Intr-o zi un om a murmurat:Doamne vorbeste-mi, si un copac si-a framantat frunzele,dar el nu a auzit.Apoi a intrebat mai tare:Doamne de ce nu imi vorbesti? si un tunet a zguduit cerul,dar el din nou nu a auzit. Omul a privit in jurul lui si a spus:Doamne lasa-ma sa te vad,si o stea a luminat cerul, dar el nu a observat.Apoi a inceput sa strige,Doamne fa o minune ,si in clipa aceea s-a nascut un copil ,dar el nu a stiut. Disperat a strigat mai tare: atinge-ma Doamne si arata-mi ca esti langa mine! Acestea fiind spuse Dumnezeu a coborat si l-a atins dar acesta a alungat fluturele care zbura langa el si si-a continuat drumul.
Ai grija sa nu pierzi o binecuvantare doar pentru ca nu iti apare in felul in care tu te astepti sa se manifeste"
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/iaura21/iaura21.jpg)
iaura21 spune:
mihaela ,din ce zici tu parca cipru mi se pare de pe alta planeta...of, am ajuns sa zic ca ma bucur ca traiesc in romania,cu salariile noastre de mizerie dar macar ne lasa stam cu copii pana la 2 ani si macar am scapat de comunism...dar vad ca in finlanda e cel mai ok ,gianina ferice de tine
minunea mea 32+
edit ,33 s
"Intr-o zi un om a murmurat:Doamne vorbeste-mi, si un copac si-a framantat frunzele,dar el nu a auzit.Apoi a intrebat mai tare:Doamne de ce nu imi vorbesti? si un tunet a zguduit cerul,dar el din nou nu a auzit. Omul a privit in jurul lui si a spus:Doamne lasa-ma sa te vad,si o stea a luminat cerul, dar el nu a observat.Apoi a inceput sa strige,Doamne fa o minune ,si in clipa aceea s-a nascut un copil ,dar el nu a stiut. Disperat a strigat mai tare: atinge-ma Doamne si arata-mi ca esti langa mine! Acestea fiind spuse Dumnezeu a coborat si l-a atins dar acesta a alungat fluturele care zbura langa el si si-a continuat drumul.
Ai grija sa nu pierzi o binecuvantare doar pentru ca nu iti apare in felul in care tu te astepti sa se manifeste"
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mady_19/mady_19.jpg)
mady_19 spune:
buna fetelor..
- aoleu...ce aud eu....mylady, bulinutza...bine ca sunteti bine...mylady,bine ca sotul tau este bine si k l-a ferit Dumnezeu de alte necazuri....
- io sunt somnoroasa....azi dimineatza am visat ca am nascut in pat..bebelusha...mai intai au iesit picioarele, si knd am vazut m-am speriat...si ea tot aluneca sa iasa din burta...si a iesit complet..si nu stiam ce sa fac...ea statea cumintica si nu plangea deloc...nu stiam incotro sa ma duc...vise, ce sa faci...
30+ cu
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anangel_lexi/anangel_lexi.jpg)
anangel_lexi spune:
Buna tuturor.
Off, Lady, Bulinutza, nu-mi vine sa cred ca ati patit-o si voi! Slava Domnului ca sunteti bine si "doar" masinile avariate. Stiu cqa e o pierdere, dar e mai bine decat daca pateati voi (sau sotul, in cazul lui Lady) ceva.
Lady, neaparat sotul tau sa-si faca toate investigatiile posibile. Eu chiar acum am aterizat de la doctor. Am fost cu sotul meu pentru ca de vreo luna se plange ca nu poate sa respire bine, ca are gura uscata, ca-l jeneaza ceva pe gat...Am fost la medicul de familie, a facut analize de sange, apoi la radiologie pentru un film la plamani iar azi am fost la orelist. Si dupa ce s-a uitat in gatul lui si i-a facut si un exudat faringian ia- miscat un pic capul si...hopaaa...coloana deplasata, obstructioneaza caile respiratorii si de aici toate necazurile. De ce credeti? pai e clar, din cauza accidentului de acum 2 luni. Nu-mi vine sa cred, imi vine sa urlu, nu mai suport...Numai necazuri ne-a adus accidentul ala...
Matza, te sustin si eu cu scrisoarea, e foarte bine ca cineva incearca sa lupte pentru drepturile sale si ale copilului. Petitia catre Parlamentul European nu trebuie s-o traduci, pentru asta exista unitatile de traducere pe care voi, contribuabilii, le platiti. Din pacate, din cate stiu, dureaza destul de mult pana primesti un raspuns si risti sa nu fie un raspuns favorabil intrucat UE nu are dreptul sa intervina in legislatia interna a statelor membe, insa nu ai nimic de pierdut daca incerci.
Cat despre CIC in Germania nu stiu sa va spun mare lucru, eu stiu doar cum e aici, la mine la serviciu, am dreptul la doar 20 de saptamani de concediu de maternitate dupa care iti poti lua un concediu parental timp de 6 luni dar care se plateste mizerabil, nu as putea sa platesc nici rata la casa cu banii aia. Pentru femeile ai caror soti lucreaza nu e o problema, ar putea sta in parental, dar in cazurile in care in acea familie nu exista decat un singur venit, e clar ca mama nu are incotro si trebuie sa se intoarca la serviciu dupa cele 20 de saptamani.
Fetele, ieri am primit discurile de formare a sfarcurilor. Sunt incantata de ele, le iau cu mine la serviciu si le port pe sub sutien. Matza, sa stii ca nu se vad sfarcurile prin bluza pentru ca discurile respective au un capac. Adica, arata ca o sfera taiata pe jumatate, partea plata are o gaura unde bagi sfarcul si deasupra e un capac rotund care practic protejeaza sfarcul de orice alta atingere. Nu se vede absolut deloc aiurea, nici nu-ti dai seama ca ai ceva bagat in sutien, eu una sunt foarte incantata. Si am observat ca-mi face sfarcurile exact asa cum se faceau cand ma mulgeam deci e bine! Singura problema e ca nu le pot purta foarte mult pentru ca ma apuca niste mancarimi... Dar daca le porti cate o ora doua de cateva ori pe zi, e ok.
In alta ordine de idei, am trecut prin mari emotii si stres aseara. Nicicum nu a vrut bebelina mea sa se miste. Am fatait burta o gramada, am mangaiat-o, am zgaltait-o, am stat intinsa pe canapea. Nimic. Ma bagase si soacra-mea la idei ca daca la prima sarcina i-au gresit analizele lui Cristi si exista totusi incompatibilitate de RH? Si eu am refuzat vaccinul de la 28 de saptamani... Eram speriata rau. Pana la urma am simtit 2-3 miscari slabe si am mai simtit si azi-noapte ceva miscari dar putin. In timpul noptii m-am trezit sa merg la baie si cand ma uit, pe hartia igienica o pata rozalie. Am crezut ca innebunesc, fix asa o pata am zarit pe chilot cu o zi inainte s-o nasc pe Maria, ala a fost "dopul" meu. Pata de azi-noapte era identica cu cea de la Maria atat la culoare cat si la marime. M-au luat emotiile asa ca de acum urmaresc mereu sa vad daca mai apare ceva. Pana cum nu am mai avut nicio pata si azi bebelina e activa. Sunt atenta in continuare, am la cateva ore ceva contractii dureroase, dar le aveam si inainte. Daca se intetesc o sa le monitorizez mai atent.
Hai ca m-am lungit ca o pomana tiganeasca, va pup pe toate. de
Maria Cornelia (20.09.2006) si
31+ cu
Ioana Teodora
Din ce in ce mai mare
Perlute de domnisoara
Bobuletul