Bulgarasi de ianuarie-februarie 2012(33)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaelaradu spune:

Buna dimineata,
S-a trezit si rata
S-a trezit si ursul
Si-a-nceput concursul...Asa ne intampina mami, pe noi, dimineata la trezire (asta asa ca sa nu fie doar Sophia in spiritul copilariei)

Bulinutza si Lady imi pare asa rau pt cele intamplate. Dar, in cele din urma, cel mai important e ca toata lumea e bine, sanatoasa, fara traume grave.

Fetelor aveti grija la sosele, dar si la trotuare, ca eu era sa-mi rup gatul ieri, intr-o groapa, pe care, din cauza hormonilor fericirii, nu am observat-o. Mie doctorul mi-a zis ca dupa 7 luni jumate nu mai am voie la volan: lege + iminenta de nastere prematura, pt ca te sperii sau enervezi..

25+ cu pisicutza Iris Myra Nicolaou
http://flowerspeaking.wordpress.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annesi spune:

referitor la tinutul bebelului in acelasi salon la spital... eu sunt pentru. imi imaginez ca e obositor, ca e un efort mare, ca trebuie sa mai suporti si plansul altor copii din salon, nu numai pe al copilului tau, dar pe de alta parte stiu si cat de important e ca puiutul sa fie langa mama in primele lui zile de viata, sa nu se simta singur, ci ocrotit in continuare de mamica lui care l-a purtat in burtica atata timp. e important si pt mamica la secretia de ocitocina care ne stimuleaza si lactatia si instinctul matern.

Anne 31+ de Sebastian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annesi spune:

wow, ce bine ca nu exista legea asta si la noi! nu stiu ce m-as face fara masina, sunt ca legata de maini si de picioare cand o duc in service cateva zile.

fetelor, eu sunt in prima mea zi de concediu, stau relaxata acasa si ma gandesc la ce mai trebuie sa fac. ieri era sa dau in depresie cand m-am gandit ca in urmatorul an nu mai trec pe la servici... e foarte ciudat pt mine avand in vedere ca sunt la primul copil, deci prima pauza de la lucru si lucrez de aproape 10 ani. sper sa trec cu bine de perioada asta de acomodare... pana la urma in curand o sa vina bebe si voi avea atatea de facut, incat nu mai am eu timp sa ma gandesc la servici.

Anne 31+ de Sebastian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sophia_m spune:

neata
eu tot cu cutiuta muzicala si o farfurie plina de placinta cu dovleac si nuca
cine mai doreste??

Lady si bulinuta, bine ca s-a terminat cu bine, fiarele se repara

26+ cu bebe mic si scump David-Andreas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelaradu spune:

Annesi, la asta ma gandesc si eu cu oroare; ce ma fac daca nu ma lasa astia sa conduc?!
In ceea ce priveste CIC in Cipru, avem dreptul la 4 luni, platite cu 75% sau 85% din salariu. Dupa ce te intorci la munca ai dreptul la un program redus, iar angajatorul e obligat sa nu te concedieze urmatoarele 6 luni dupa intoarcere. In rest, nu se primeste alocatia pt ingrijirea copilului si nici un altfel de ajutor. Ajutoare primesc doar mamele singure, drept pt care, poate nu ma credeti, dar prietenii nostri nu au inregistrat inca certficatul de casatorie si au 2 copii impreuna(aici numai straini se cununa civil, la stat, cipriotii trec doar pe la Biserica. Biserica si statul au sisteme diferite, astfel incat autoritatile nu pot investiga "analele" Bisericii). In preajma sarbatorilor de iarna primesti pt fiecare copil 200 euro. Cam asta se intampla aici. Si nu exista crese de stat, doar particulare. O cresa de conditii medii costa cca 250 Euro/ luna + LP, pampers, servetele umede si alte chestii solicitate de educatoare.
Din punctul asta de vedere, sa stiti ca in Romania, mama e mult mai respectata si sustinuta pentru ingrijirea copilului. Aici, multe femei renunta la servicii pentru a-si putea creste si educa copilasii. De la varsta de 3 ani, ii poti inscrie la gradinite gratuite. Altfel spus e greu si aici sa intreti o casa dintr-un salariu; fie chiar si un salariu de 1400 euro, tot e greu. pentru ca preturile sunt raportate la salarii.
Eu am fost concediata la 2 saptamani dupa ce am anuntat ca sunt insarcinata. De atunci nu m-a mai angajat nimeni...C'est la vie! E greu, dar aici femeile nu sunt atat de emancipate; prefera statutul de casnica. N-am prea intalnit femei de cariera.
Asteptam completari in privinta legii si de la Gianina, care discuta anterior de un sistem mai bun in Finlanda???? daca nu ma insel..

25+ cu pisicutza Iris Myra Nicolaou
http://flowerspeaking.wordpress.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aerlilian spune:

Ma socati cu vestile astea...Pai asta ne trebuie noua acum?Necazuri?
Lady, Doamne ajuta ca lucrurile stau asa...Nu vreau sa ma gandesc cum ar fi fost altfel...
Bulinutza, asa ne incearca soarta...Ai grija de tine si de copil.Va imbratisez cu drag!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sophia_m spune:

eu n-am niciun stres sau depresie ca nu ma mai duc la munca, pentru ca nu vreau sa ma mai intorc la ei, am alte planuri cu viata mea..
asa ca, sunt asa relaxata si am o stare de super bine de cand am intrat in concediu
mi-a luat ceva sa imi dau seama ce imi doresc sa fac cu viata asta a mea, dar niciodata nu e prea tarziu si simt ca pentru mine incepe o noua viata

26+ cu bebe mic si scump David-Andreas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anahadasa spune:

Buna dimineata!
Si noi ascultam cantecele pt copii, sunt cu Sara pt ca are programare la dentist si n-a mers la gradi azi.
Fetele cu accidentul, imi pare tare rau pt voi, chiar aveati destule cheltuieli, dar bine ca sunteti bine voi, ce sa faci, tot raul spre bine. Asa a fost la noi, am reusit sa luam o masina mai buna dupa accident... Dumnezeu sa va dea putere sa treceti cu bine si sa priviti cu speranta viitorul!

Ana, mami de doi strengari si 31+ cu

https://picasaweb.google.com/117260797393410259869/Anahadasa#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catiushor spune:

Lady, Bulinutza - offf!!! bine ca e asa si nu altfel !

Si eu sper sa-l pot tine pe bebitza landa mine dupa nastere. Sunt multe beneficii pt pui si mama. Acuma DD sa ne ajute sa fim bine si vedem atunci.
Matzulica

gravidutza 30+ de bebitza Gruitza

A invata sa ne iubim pe noi insine este primul pas crucial in a invata sa iubim pe altii !!!

http://designartizan.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Faith26 spune:

Lady si Bulinuta - bine ca nu a patit nimeni ceva grav...
Mihaela - chiar ca e cam de k* legea in Cipru...cum sa te dea afara la 2 sapt dupa ce anunti ca esti insarcinata? Si ajutoare ioc..of..
Sara - pai eu asa am presupus, ca in saloanele cu 2 paturi nu stai cu copilul, decat in rezerva...dar buna intrebarea. Azi chiar merg la spital pentru control, si am sa intreb. Ca daca e asa, n-am rezolvat nimic - in sensul ca degeaba nu imi iau eu copilul cu mine (ca sa ma pot odihni) daca cealalta mamica il ia in salon. Hm, abia astept sa aflu diseara ce si cum.

29+ cu

Mergi la inceput