Clasa I * 2011 - 2012 * [12]
Raspunsuri - Pagina 11
manuelacrina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iahim As vrea sa-l vaccinez antigripal.A vaccinat careva copilasul? |
Eu am vaccinat-o antigripal acum 2 ani ... fara nici un efect, a racit la fel de des si de grav ca si in alte sezoane. Dar poate la unii copii are efect.
Alizee spune:
La noi, s-a ajuns la cifra 8 si litera u.
Au facut descompuneri pana la 7.
Si eu i-am facut fie-mii vaccin antigripal in anii precedenti si nu mai racea atat de des si tare.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
iahim spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui manuelacrina
Eu am vaccinat-o antigripal acum 2 ani ... fara nici un efect, a racit la fel de des si de grav ca si in alte sezoane. Dar poate la unii copii are efect. |
sunt descurajata de ceea ce spui...Eu ma vaccinez in fiecare an si am facut forme mult mai usoare...chiar nu stiu ce sa fac...am sperat ca asa o sa fie mai bine.Problema este ca nu esti singura care afirmi acest lucru.Inseamna ca o sa raceasca pana o sa se imunizeze
iahim spune:
Oricum am luat decizia:dupa ce termina antibioticul il vaccinez!Macar sa stiu ca am facut tot ce am putut!
eveline spune:
Pai vaccinul antigripal te fereste strict de virusul gripal, atata tot...nu inseamna ca nu mai racesti deloc, da nu faci gripa care e nasoala rau...
Am fost la sedinta, totul e super OK cu Bia, de nerecunoscut fata de prima saptamana. Toate bune, va mai primi o nota la mate ca medie a ultimelor 3 fise de clasa ()2 FB-uri si probabil inca unul maine, al fisei de azi) si un test la romana. Am inteles ce sa mai lucrez la romana, ce tipuri de exercitii ca in afara de dictare eram pe langa total la capitolul asta...macar stiu cam ce le le va da...(compuneri de cuvinte din litere date, sau cu silabe de inceput sau sfarsit). M-am lamurit cate spatii se lasa intre cuvinte si cate intre litere cand se scriu separat pe rand.
Au facut azi liniuta de dialog si semnul intrebarii, maine vor face virgula. Ne-a rugat ca acei copii ce citesc sa fim atenti de acum sa-i facem sa citeasca cu intonatie, respectand semnele de punctuatie, pentru a le si putea recunoaste cand citeste altcineva. In curnad le va folosi ea la dictare doar din intonatie, copiii vor trebui sa le recunoasca.
Se pare ca pupam totusi un concurs semestrul asta, pe 7 dec daca nu ma insel si anume COMPER. Absolut gratis ...doar ca trebuie sa achizitionam (cine vrea, poti sa zici ca nu??) culegerea editata de ei cu subiectele din anii trecuti, ceea ce nu e rau deloc. Si e doar 8 lei.
Am discutat si ca va fi serbare, ca va veni si mos, ca se va face si brad. Se vor lua cadouri la copii (si la doamne of course..ca mai sunt si cele de religie si sport). Cica trebuie musai macar la clasa I sa vina si mos Nicolae ca cica ies copii in pauze si ce va fi in sufletul lor daca a venit mosul la alta clasa si la ei nu. Doamna a zis ca are mare drag de sarbatori si traditii si cat va putea le va inocula ideea ca mosii astia exista. Chiar a rugat parintii ai caror copii nu mai cred sa incerce sa-i lamureasca sa nu-i convinga se pe ceilalti
mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)
antoemma spune:
Pai sigur ca mosul exista. A mea rade de copiii care cred ca nu exista... Ea e ferm convinsa ca exista, pentru ca de cand se stie, in ajunul Craciunului vine in casa noastra un mos in costum rosu care-i aduce jucarii. Am avut grija de asta.
Copii gasesc totul in nimic, oamenii gasesc nimic in tot. (Giacomo Leopardi)
Mami de 2004 si 2010
eveline spune:
Simt in aer ca azi o paste pe fiica-mea primul "I" din viata de scolarita. E vorba despre o poezie lunga dar nu foarte urata pe care a avut-o de invatata pt acum 3 saptamani. O stia, totul bine si frumos. Doamna a ascultat cativa copii care nu au stiut-o, s-a suparat pe ei si le-a zis ca le mai lasa o saptamana la dispozitie sa o invete bine de tot. Bineinteles ca habar n-am avut acest lucru, fiica-mea a venit ca o floricica acasa, Nemairepetand deloc o saptamana poezia cu pricina (de la care mi se luase gandul total, bine ca am scapat) evident ca urmatoarea saptamana habar n-a avut-o. De data asta a ascultat-o si pe ea. De fapt a ridicat 7 copii in picioare, fiecare sa zica cate o strofa...a mea a picat la ultima.. De data asta mi-a zis ceva acasa, cum ca a asculta-o si nu a prea stiut. Chiar m-am mirat atunci ce i-o fi venit doamnei sa-i asculte iar la poezia de care ma bucurasem c-am scapat cu o saptamana inainte. No bun, n-ai stiut n-ai stiut...asta e. Data viitoare cand o sa avem de invatat ceva s-o facem mai cu simt de raspundere. Aseara la sedinta aflu toata povestea de la doamna, care ne-a zis cum i-a mai lasat o saptamana si tot n-au stiut, si inca una. Cu alte cuvinte azi iar s-ar putea sa-i asculte sa vada daca au priceput ca au de invatat, nu de altceva, ca poezia in sine nu-i chiar o capodopera ce merita invatata. E vorba de responsabilizarea copiilor si de memorare.
Aseara am ajuns pe la 8.30 de la sedinta si n-am avut cu cine mai ingrasa porcul in ajun cum se zice, ca a mea nedormind ieri la amiaza era franta. Asa ca azi merge si mai praf dpdv al poeziei. Daca doamna chiar isi pune mintea la ambitie chiar ca luam un "I"...in catalog.
mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)
iahim spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eveline Pai vaccinul antigripal te fereste strict de virusul gripal, atata tot...nu inseamna ca nu mai racesti deloc, da nu faci gripa care e nasoala rau. |
Asta si urmaresc...Una este sa ai muci si alta sa faci febra care se complica apoi cu laringita si traheo-bronsita si iar febra!
mina spune:
Eveline, tinem pumnii, poate totusi nu se intampla. Iar daca totusi se intampla si asa crede dna ca-i responsabilizeaza, sa speram ca va avea efectul dorit. Pana la urma in viata de elev mai vin si din astea.
Si eu vreau sa-i mentin pentru cat mai mult timp ideea ca mosul exista. Eu chiar cred ca exista ca doar primesc cadouri in fiecare an, nuuuu? La un moment dat pe la gradi se insinuase ideea ca mosul nu exista fiindca s-au prins ei (normal, dealtfel) ca cel care le impartea cadourile la serbare e un actor care mai venea cu teatrul de papusi pe la ei, insa i-am explicat copilului ca da, ala nu e mosul adevarat, e doar asa, pentru spectacol, ca n-are cum bietul mos sa vina la serbari, el e ocupat sa aduca darurile sub brazi. Corelat cu asta, tati s-a straduit si de vreo 3 ani face el ce face si chiar ne trezim in dimineata de Craciun c-a pus mosul daruri in brad fara sa-l vedem. Ceea ce a intarit muuuult credinta copilului in Mos.
Cu vaccinul antigripal...niciodata nu l-am facut. Cam toti dr pe care i-am consultat mi-au explicat ca protejeaza doar la o gama limitata de virusi si, pe de alta parte, tot ce se poate ca in momentul in care "expira" protectia sa faca brusc o gripa urata. In fiecare an am optat pt mijloace de imunizare ne-specifice (echinaceea, vit c cat mai multa si pe cat posibil din surse naturale, ceapa si usturoi la greu, catina si tot asa...). Un imunizant f bun este si extractul de muguri de coacaz negru, pe Matei l-am tot tinut pe asta in ultimii 2 ani, din toamna pana in primavara, pe o schema de tratament data de homeopat si tare bine a mers in perioada rece. Mai racea, dar forme f usoare.
Pe de alta parte am inteles ca incidenta mai mare a racelilor odata cu intrarea la scoala se datoreaza faptului ca au schimbat colectivul si dureaza pana se imunizeaza intre ei. Asta pe de o parte. Pe de alta parte, la scoala nu mai e ca la gradi, ca tuseste-muceste un pic si-l poti tine acasa cateva zile fara probleme, aici pe cat posibil trebe sa fie prezent, asa ca pericolul de imbolnavire ei intre ei e mai mare.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
lbelciug spune:
Salutare!
Un scurt update si de la noi: am terminat cifrele si am ajuns la litera E.
Ne pregatim de concurs, vom participa la Comper pe 3 sau 4 decembrie.
La scoala v-a veni Mos Nicolae, ocazie cu care m-am oferit sa particip pe 2 dec la realizarea Ghetutei lui Mos Nicolae, in cadrul Abilitatilor Practice.
Doamna noastra e convinsa ca acesta e ultimul an cand cei mici mai cred in Mos Craciun. Cica au grija cei mari sa-i informeze ca nu exista personajul cu pricina. Vor avea o serbare la scoala pe 21/22 dec, si se pare ca va fi singurul an cu asa ceva deoarece nu au timp de pregatire. Acum sunt scolari si trebuie sa se concentreze doar pe lectii la ore.
In rest, avem de lucru la capitolul scris ordonat.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)