Clasa I * 2011 - 2012 * [12]
Raspunsuri - Pagina 12
Naty spune:
iahim nici eu nu le-am facut vreodata fetelor vaccinul, in schimb in fiecare an le dau tot felul de chestii de imunitate care chiar au succes.
Anul asta Ioanei nu i-am dat decat vitamina C si Echinacin. Pana cum nu a avut nici o raceala.
Nadiei ii dau Imunomix, care are si propolis si cred ca e mai bun, dar Ioana nu-l poate lua fiind alergica la propolis. Nici ea nu a racit de loc.
La noi vineri nu se fac ore, e ziua scolii si va fi o serbare mareata la Palatul Parlamentului (noi nu mergem ).
Tocmai am primit mail de la doamna, cica pana luni cel tarziu fiecare copil sa faca o felicitare, o pictura (sau desen) si un colaj cu tema "Mosd Craciun" sau "Nasterea Domnului". Va selecta dansa cateva si le va trimite la niste concursuri pe aceste teme.
eveline spune:
N-a ascultat-o (mai, numai in liceu la chimie ce mai aveam asa emotii).
mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)
Lali spune:
Eveline pentru mamica emotionata.
Apropo de asta mama mea avea un al 6-lea simt in legatura cu emotiile mele scolare. Toata perioada scolara (inclusiv in facultate) stia precis cand am emotii.
Cat eram eleva ma intreba ceva de genul: "ce materie ai avut azi intre 10 si 11 ?" ii raspundeam si invariabil spunea "ai avut mari emotii, ori ati dat teza sau lucrare de control ori nu stiai bine lectia !" asa era ...
La facultate o sunam dupa examenele orale, la care nu se stia exact cand intri in sala, iar ea imi spunea la telefon "ai intrat in examen pe la ora ..." cu mare precizie.
Eu ori n-am acest simt ori copilul meu nu se streseaza inca !
In alta ordine de idei ma felicit ca am dat copilul in clasa a I-a anul asta, chiar daca avea doar 6 ani si opt luni cand a inceput scoala si mintea cam necoapta, cu toate ca multi mi-au spus sa mai aman, sa mai copilareasca un an.
Ati vazut ce super-agitatie este pentru intrarea la scoala de anul viitor ?
eveline spune:
LALI - Super chestia cu mama ta! Ar fi interesant s-o mostenesti la asa ceva.
Am vazut si eu pe forum agitatia de care zici vis a vis de anul ce va veni. In realitate, cel putin pe aici, lucrurile sunt un pic mai relax insa...eu, influentata de ce am citit am zorit-o pe cumnata-mea sa se ocupe cu responsabilitate de situatia fetei ei ce e in grupa mare acum. Si s-a rezolvat simplu de tot...a fost la scoala de langa bloc, a zis ca are fata in grupa mare, i-a dat tanti aia de la secretariat o cerere special pt grupa 0 si asta a fost. Or fi astia din Suceava mai organizati, cine stie....?!
Oricum sper sa faca astia mai repede o regula, ca vad ca se schimba de la un an la altul tot cate ceva: clasa 0, a IX-a in generala, teste nationale in cl II si IV....cine stie ce o mai fi. Eu ma gandesc ca mai am un copil de dat la scoala, ce-o mai prinde si el...
mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)
Roxana_G spune:
Mina, eu nu sunt mare fan homeopatie, dar daca nu inceteaza problemele o sa incerc si asta.
Iahim, multa sanatate baiatului, imi pare rau ca aveti asa probleme. Nu stiu despre ce vaccin intrebi, daca te referi la antigripal nici gand sa ii vaccinez. Ai mei sunt imunizati natural de la nenumaratele boli luate de la gradi pana acum.
Eveline, ma bucur ca totul a fost ok la sedinta. Zici ca i-au invatat deja semnele de punctuatie?
Apropos, Alex a venit aseara cu un -FB pentru un test la romana in care a gresit ceva la un semn de punctuatie si a scapat prima litera mica. Am intrebat si nu percepe daca li s-a prezentat clar regula sau nu. Oricum era greut testul, exact asa cu intrebari si dialog cum afisase flaviuta zilele trecute.
Roxana_G spune:
Legat de Mosul, cred ca fiica-mea s-a prins de anul trecut, a facut ea cateva comentarii mai subtile. Insa stie si este discreta, tocmai pentru ca vrea cadoul.
Noi avem azi Smart la romana, sper sa faca bine, pare un pic distrata si obosita. Nu stiu ce e cu ea. Burta e mentionata asa rar, cand nu are chef sa mai faca lectii sau cand nu vrea sa manance. Nu stiu ce sa mai zic...nici nu am ajuns la doctor cu ea.
Maine merge in vizita la Ludoteca Ion Creanga. Nu stiu exact unde este, dar mi s-a parut frumos programul.
Pe 1 si 2 decembrie va fi liber, trebuie sa vad ce program ii organizez. Mai ales pe 2 nu am cu cine sa o las, cred ca vorbesc sa o primeasca la gradi cu frate-sau.
LoraG76 spune:
e liber si pe 2 dec.? sau doar la voi...ar fi prea frumos sa fie adevarat.
si Iustina a avut azi smart la lb. romana, sper sa fi fost ok, dar imp. e ca a participat, pana la urma.
Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)
cosmina_p spune:
Fiica-mea e tare mandra ca a luat un FB la.."DICTURA".Azi au avut prima dictare si nu s-a obisnuit cu notiunea.Aseara,mai in joaca mai in seris,am pus-o sa scrie dupa dictare vreo 4 randuri.Cand am intrebat-o ce-i aia "dictura" mi-a zis ca-i "ca aia pe care mi-ai dat-o tu,aseara".
mina spune:
Roxana, la fel am patit si eu, a venit acasa cu o dictare cu greseli (fara notare, din fericire) si nu am reusit sa aflu daca virgula a pus-o ca le-a dictat dna sa puna virgula sau ca stia dupa intonatia dnei ca trebuie sa puna virgula. A gresit secventa sfarsit de propozitie-punct-litera mare, si iar nu am reusit sa-mi dau seama daca trebuia sa se prinda singur sa le puna, sau dna le-a zis sa le puna si el le-a gresit din neatentie...Vad eu pe parcurs.
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
LoraG76 spune:
Am vorbit la telefon cu Iustina si ea zice ca a facut 3 greseli la smatr, astazi. Oricum, eu ma declar multumita, sper sa fie si ea.
Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)