Strengari de Martie-Aprilie 2012 - 11
Raspunsuri - Pagina 7
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marci_mami/marci_mami.jpg)
marci_mami spune:
Buna dimineata fetelor
Va servesc cu o cafea calda cu multtttt lapte!
Am intrat sa va salut,sa recuperez tot ce ati scris si sa va spun ca noi suntem bine si de luni ,in sfarsit,simt si eu cum face bebe tumbe in burtica!
.
Fetelor,mie mi-a crescut foarte mult burta in ultima saptamana.Acu o saptamana inca incapeam in vechii mei blugi cu talie joasa insa ieri am fost in parc cu oliver si nu mi-am mai putut inchide fermuarul la haina.
Pupice la burtici 18+
mami de Oliver Nikolas -05.03.2010
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lelu/lelu.jpg)
lelu spune:
Buna fetelor,
Sunt cam ingrijorata, de aseara i-mi simt burta cam tare, neobisnuit.
Am crezut ca o sa dispara senzatia peste noapte, dar din pacate tot asa e. Am luat no spa si aseara si azi dimineata. Nu stiu ce inseamna asta.... sa am oare contractii?
Acum sunt la lucru si e asa aiurea ca sunt ingrijorata si-mi vine sa plang, si nu am chef de intrebari din partea colegilor.
i-mi tot sun doctorul dar nu raspunde la telefon...
sper sa nu mi se intample ceva daca stau asa17+ Doamne, ajuta-ne sa fie bine pana la capat!
![](images/user_woman.png)
oanace spune:
Amy, eu am ramas gravidutza tot cu FIV, la Szeged. Acolo mi-au dat timp de 60 de zile sa fac progesteron injectabil (intramuscular) 1/zi. Si mie la un moment dat mi se faceau galme, si imi puneam peste noapte comprese cu varza.Striveam intai putin varza cu o sticla, o puneam pe locul suferind si deasupra un tifon, sa respire totusi pielea. Cam mirositor leac, dar mie imi facea bine. Acuma nu stiu, clexane se face cred subcutanat si o fi alte vineteli decat ce faceam eu... Oricum poti incerca, rau n-are ce-ti face. Eu cu gheata stiu ca nu e indicat.
Lelu, imi pare rau ca nu te simti bine. Mai incearca nr. doctorului, o fi la vizita.
Carina ,grozave pozicile tale. Tu esti fotograful? Pare ceva profi.22+
Emma
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/J_p_D_p_/J_p_D_p_.jpg)
J.D. spune:
Si mie mi se intareste burta dar este normal. Sunt contractii Braxton-Hicks. Eu nu iau nimic. Cu Finn am luat magneziu. Si fier. O sa vad mane daca imi mai da supliment de fier.
Azi dimineata m/am simtit tare ciudat. Can am tusit am simtit un biloi care se plimba prin burta. Bine ca a trecut. Aseara am simtit ceva miscari in burta dar tind sa cred ca erau gaze.
Finn Constantine 15.10.2009 si 17+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/chitosenia/chitosenia.jpg)
chitosenia spune:
Buna fetele mele,
Dara faza cu nesting o simt si eu... am simtito si cu Bu si o simt si acum ... acum e si mai precoce.. deja m-as apuca de spalat hainute si aranjat si facut bagaje pentru spital... stiu stiu am luato pe ulei
... dar jur ca nu beau decat apa plata saraca in calciu din cauza rinichilor
... asa ca nu te speria de niste perdele ... e doar inceputul
...cu cat se apropie data cea mare cu atat o sa traiesti prin magazine cu haine, farmacii si restul
.
Dara daca imi permiti raspund eu cu concediu de paternitate crestere copil si anume:
1. concediu de paternitate 5 zile+10 zile* in baza unui certificat ca a absolvit un curs de puericultura
Nu stiu unde lucreaza sotu .... in cazul ursului meu au fost destul de scarbosi dar cu un pic de au inteles ca e un drept legal nesupus nici unei aprobari... pe principiu fa tu cerere si poate ti-o aprobam noi daca vrem... deci nu legea spune ca angajatul are dreptul ...deci 15 zile lucratoare pt tata
Certificatul absolvirii unui curs de puericultura se poate obtine sin mai multe surse:
-maternitati ..anul trecut elibera Filantropia ..acum inteleg ca maternitatea bucur... de obicei e gratuit
- diverse asociatii contra cost 200,250 ron...4-8 ore
- doctori de familie mai destupati la cap si curajosi poate cu o specializare gen pediatrie ...daca va aflati in relatii bune
2. concediu de ingrijire copil la tata poate fi cerut doar dupa ce iti expira tie cele 42 de zile obligatorii de concediu maternal postnatal ... adica suspendarea contractului Tatalui se face cu a 43 zi dupa nasterea copilului si tot atunci poate depune si actele
Lelu nu te speria ..incearca sa iei legatura cu doctorul si daca tot simti ceva ciudat du-te la maternitate la camera de garda...spune ce si cum ..poate cu un no-spa+scobutil injectabil treci momentul..nu te lasa prada gandurilor negre ...suntem alaturi de tine si daca te putem ajuta cu ceva spune. Eu nu sunt din Timisoara poate sunt alte fete care stiu ceva mai la concret..doctori , spital.
Marci merci pentru cafea ... eu nu servesc dar ideea de ceva cald suna minunat.
Ma bucur mult pentru cresterea de burtica...caci eu sunt obsedata vesnic ca am burtica prea mica ...imi innebunisem ginecologul cand era gravida cu Bu ca nu are loc...si nici acum nu par mai zdravana
.
Super_mami te inteleg cu statul la coada cu programare si eu patesc asa ... dar mereu ma gandesc ca doctorul poate a avut o urgenta si de aia a intaziat... eu am un doctor poate saritor si responsabil si il cunosc ca nu ar decala programarile pt nimic in lume decat pt un motiv real.... si eu am avut un travaliu de 14 ore... nasterile in afara de cezariana nu se fac dupa programare ..si cum l-am tinut eu pe langa mine atata timp poate asa a avut si altcineva nevoie.
Despre date tarzii si surprize ... bebe e un adevarat miracol a asteptat pana s-a putut si s-a lipit imediat.... ce ovulatie ce prostii... saracu e un luptator clar... cand era normal ...gen ovulatie era post si dupa a tb sa fac analize si abia dupa ce am vazut ca sunt bune ne-am pus pe treaba ... sotu zicea ca e asa de acomodare...cand colo fisu uite ca si s-a lipit
pup fetele si strengarii
Mamica de Bu minunat si de strengar +20
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/titi143/titi143.jpg)
titi143 spune:
Buna fetelor.
Ieri am fost la TT si tot ieri am si primit rezultatul. Totul este bine, bebele nu are nici o problema.
Sincer si mie imi este frica ca nu cumva sa fac diferente intre baietei, mai ales ca primul a fost mult asteptat pana a venit.
Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 16+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monna3/monna3.jpg)
monna3 spune:
Buna fetele
lelu cum esti? Tot asa? Si eu zic la fel ca si chito, mergi la camera de garda a maternitatii daca te simti la fel si dr tau nu rapsunde la tel. Tin pumnii sa fie totul bine
titi felicitari pt rezultatele bune de la TT
emmaella sper sa se rezolve situatia si sa aveti iarasi curent
Miha nu mai e mult pana pe 24, imediat trece timpul si-ti vezi minunea
marci felicitari pt tumbele lui bebe
Eu sunt cam zombi azi, am dormit tare aiurea, nu-mi mai gasesc pozitia de somn . Oare ce-oi face mai incolo cand mi creste burta?
. Vad ca ma cam doare si capul, mi se infunda nasul, sper sa nu fi prins iar vreo raceala
pup gravidutele si strengareii
Monica, fericita 22+ cu
Cezar-Andrei
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dara76/dara76.jpg)
dara76 spune:
Lelu, ai luat si tu no-spa forte? de 80? Mai mult de-atat nu ma pricep, imi pare rau, daca tot iti pare in neregula, mergi la camera de garda a unei maternitati.
J.D., cat dureaza intaririle de burtica la tine? E o intarire continua?
Chito, merci mult pentru info, ma intereseaza numai cel de ingrijire copil, ca si sotul e pe cont propriu, ca si mine. Am inteles, a 43-a zi dupa nastere putem depune actele CIC paternal (merci mult pt. pont, din nou), dar ai idee daca trebuie sa duca si dovada ca eu mi-am luat cele 42 zile? Ca la mine ar fi doar ceva formal asa, dar am o senzatie ca-s obligata oricum sa mi le iau, am 2 contracte de munca, unul la noi la firma pe traduceri si unul la o clinica de psihoterapie, trebuie sa intru in concediu de la amandoua cum ar veni? Functia de baza e la clinica si e exact cel pe care n-as vrea sa-l opresc, imi trebuie vechimea la treapta si nu stiu ce e in creierul celor de la colegiul psihologilor. Pe contabila clinicii nu ma bazez, nici n-am contact cu ea, nu isi desfasoara activitatea la sediu, sper sa aflu mai mult de la contabila noastra, dar ea n-are treaba cu celalalt contract al meu. Eu nu le-as opri pe niciunul din contracte daca ar fi dupa mine - adica n-as intra in niciun concediu daca ar fi ok dpdv legal.
Cu cuibul ce sa zic, oricum aranjez dulapuri, fac rafturi goale pt. bebe, perii covorul din camera lu' bebe, strang lucruri, arunc lucruri inutile de prin casa, tot organizez pe-aici, l-am disperat pe sot, care ar face numai cand s-ar ciocni de nevoie, cica. Ma uit dupa body-uri de bebe, da, pompe, produse. Cu perdelele eram fascinata ca aveam istoricul de a ma opune ani de zile soacra-mii, imi parea o cheltuiala inutila...si acum brusc perdeaua de la bebe nu mai era suficient de buna, dar parca nici cealalta :P.
Ca tine gandesc si eu cu dr. mea ginecolog, care-mi face si eco...daca intarzie imi imaginez c-a fost pe la vreo nastere si doar nu era sa plece de langa dna care nastea.
Titi, felicitari pentru TT!
Eu de vreo 2 zile tot am junghiuri sau o durere pulsatorie, cum ar veni prin dreptul ovarelor, dar nu simetric, ma gandesc ca o fi o alta faza de crestere a uterului. 18+
*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G/5G; heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot; Aspenter 1/zi*
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/sovietica/sovietica.jpg)
sovietica spune:
Super-Mami, de aceea ma duc eu numai la dr. Iosup la ecografii de la bb1, e f serios din toate punctele de vedere, si in plus el numai asta face, nu e si obstetrician, deci nu are urgente, decat cel mult poate uneori vreo ecografie peste programare, dar mie nu mi s-a intamplat.
Emma, curentul fie cu voi! :)
Lelu, ai ajuns la dr? cam insistente contractiile tale...
Monna,si eu ma gandesc cu groaza ce m-o astepta cu dormitul, eu a 2-a jumatate din ambele sarcini trecute am dormit-o numai pe pat gonflabil, ca orice altceva ma termina. Ma dureau foarte tare, pe langa sciatic, si articulatiile coxo-femurale, si cum atunci numai pe parti avem voie sa dormim, nu reuseam sa evit zdrobirea lor nicicum. Si in vacante daca plecam, salteaua era sfanta :).
Nu lasa raceala sa vina, baga si tu repede 1000 mg de vit.C.
Chito, si voi cu postul? Sasa e copil de lasat de sec. tineam eu sa nu concepem in post.
Titi, felicitari pentru TT!
am cautat azi pe net sa im trag cartea "How to Raise a Healthy Child in Spite of Your Doctor" si n-am gasit-o.
(\/) pozici www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=293160224b605501d6e9fd" target="_blank">MONTAJE
(='.'=) nasterea lui Sasha, 17.04.08
(")_(") nasterea Anei, 03.09.09 .... povestioara Iustin: dpn 21 Apr
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dia_tm/dia_tm.jpg)
dia_tm spune:
Oanace, felicitari! Ma bucur ca ai primit vesti bune si acum poti sa fi mult mai linistita
Titi, super ca e totul ok cu TT!
Chitosenia, te invidiez un pic pentru asa concediu frumos...mai ai doar 2 saptamani si ceva pana intri in concediu!
Eu o sa am concediu 20 de saptamani (deci tot pe-acolo), dar pe orice parte il intorc mi se pare ca bebelina va fi atat de mica pe cand mi se va termina mie concediul... chiar daca adaug concediu anual tot foarte mica va fi... O sa inccerc sa imi iau concediu cat mai tarziu (in ideea ca totul va fi ok si ma voi simti in forma peste cateva luni) si concediu de odihna dupa ce se termina cel de maternitate (numai bine, la vara ).
Deci daca burtica e tare sunt contractii??? obligatoriu?
La mine burtica e tare aproape tot timpul ... dar nu peste tot si ma gandeam ca poate cum se mai impinge bebe intr-o parte si in alta. Si nu simt cand se intareste...e asa, o stare mai permanenta, observabila doar daca pun mana pe burtica.
Ce m-a distrat la echo sa descopar pe unde-si tine bebe piciorusele - mi se parea mie ca simt ceva pe-acolo...dar am zis ca mi se pare, ca e prea sus si prea in lateral sa fie de la bebe; si cand colo
Diana - mami de Adriana(n.14.02.2006) si
(DNP.12.04.2012)