E scump?
Raspunsuri - Pagina 6
Elle_seb spune:
Am si eu aceiasi nedumerire si intrebare ca si Rufus.
Trebuie sa nasc in jur de 31 ianuarie - 1 februarie, programare pentru cezariana. A treia cezariana va fi. Ce fac: "dau" la doctor, cumparandu-mi astfel linistea si siguranta ca va fi totul bine cu copilul meu si cu mine? Sau merg acolo cu steagul intr-o mana si cu sabia in cealalta, inarmata cu integritate si morala, Katya?
Vad ca locuiesti in Canada. Sotul meu e canadian, get beget. Cand am nascut-o pe fetita, acum 3 ani la Municipal in Bucuresti, nu a stiut, si nici eu nu i-am spus (dintr-o pura rusine fata de metehnele si obiceiurile romanesti impamantenite) ca trebuie sa "dea" la asistenta de la neonato, ca sa se ingrijeasca cum trebuie de fetitza. SI bineinteles, ca nu a dat, ca habar n-avea ca asa se procedeaza. Si ce sa vezi: asistentele care au fost pe tura atunci cand am nascut eu nu mi-au spalat fata nici macar pana la sfarsitul turei! In afara de asta, pentru ca sotul meu nu a bagat mana in buzunar, s-au purtat cu el si cu copil intr-un mod departe de a fi profesional, etic si moral, pana ce l-au scos pe al meu din pepeni, care a facut un scandal pe sectie de au venit cei de la securitate. Cand a intrat cealalta tura, au vazut ca a mea era singura nespalata din toti bebelusii din salon si abia dupa 10 ore copiulul meu a fost spalat. Crezi ca faptul ca a facut scandal acolo a ajutat cu ceva? Nu dimpotriva, era cat pe ce sa-l dea afara din spital, in ziua in care s-a nascut copilul lui!
_
Un sistem imunitar puternic pentru copilul tau
Katya spune:
Desiree, sa explic cu cosurile, ca poate credeti ca or exista bomboane-n cos.La a 3-a sarcina, la una din vizitele la dr(dr care ma stia de la 3 sarcini), s-a nimerit sa fie in preajma Craciunului, anul trecut. Si cabinetul dr. mele ginecolog se afla in cadrul unei clinici cu mai multe specialitati. Si m-am simtit f prost(pt ca eu n-aveam nimic) cind am vazut ca mai multi clienti aveau asememenea "cosnite": mari,invelite-n celofan, legate cu funde,vedeai cite-un git de sticla sau colt de cutie de ciocolata, erau chestii gustative de Craciun, cam asa.Si mai multi doctori care terminau programul,plecau acasa incarcati de cosnite si cutioaie cartonate, colorate, panglicate si infunditate. Pina la urma i-am dat si eu, la controlul de dupa nasere, un buchet de flori, sg cadou pe care i l-am dat vreodata.
Elle-seb, nu mai zic nimic.Faci cum e-n cultura locului pina la urma, ajung sa cred ca datul e o chestie culturala, ca dai la dr plicul sau colacul al mai mare la preot sau plocon la nasu' si la postas si pe unde-o mai fi, asa e la noi si mai multe nu stiu sa zic, daca ma gindesc bine, cunosc oameni care-s fericiti cind dau si care se lamenteaza cu bucurie apoi, ar fi descumpaniti daca ar fi altfel, n-ar sti sa faca altfel, nu mai stiu, iertati-ma.
Victoria_mami spune:
Hai, mai, Katya ca stiu si eu ce-i cu cosurile cu bomboane! Dar MULTUMESC de explicatie.
Victoria face tratament in fiecare saptamana. De un an si 4 luni. Si nu am dat altceva decat crafts facute de ea acasa la asistente, nici macar atat la dr. (nu vrea sa le faca) si anul trecut de Craciun am dus o tava maaaaaaaaaare de fructe NU ptr. asistente, ci ptr. copiii de la clinica.
_
Mami si Daddy lupta impotriva leucemiei, impreuna cu Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
VICTORIA
Elle_seb spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Katya Desiree, sa explic cu cosurile, ca poate credeti ca or exista bomboane-n cos.La a 3-a sarcina, la una din vizitele la dr(dr care ma stia de la 3 sarcini), s-a nimerit sa fie in preajma Craciunului, anul trecut. Si cabinetul dr. mele ginecolog se afla in cadrul unei clinici cu mai multe specialitati. Si m-am simtit f prost(pt ca eu n-aveam nimic) cind am vazut ca mai multi clienti aveau asememenea "cosnite": mari,invelite-n celofan, legate cu funde,vedeai cite-un git de sticla sau colt de cutie de ciocolata, erau chestii gustative de Craciun, cam asa.Si mai multi doctori care terminau programul,plecau acasa incarcati de cosnite si cutioaie cartonate, colorate, panglicate si infunditate. Pina la urma i-am dat si eu, la controlul de dupa nasere, un buchet de flori, sg cadou pe care i l-am dat vreodata. Elle-seb, nu mai zic nimic.Faci cum e-n cultura locului pina la urma, ajung sa cred ca datul e o chestie culturala, ca dai la dr plicul sau colacul al mai mare la preot sau plocon la nasu' si la postas si pe unde-o mai fi, asa e la noi si mai multe nu stiu sa zic, daca ma gindesc bine, cunosc oameni care-s fericiti cind dau si care se lamenteaza cu bucurie apoi, ar fi descumpaniti daca ar fi altfel, n-ar sti sa faca altfel, nu mai stiu, iertati-ma. |
La teorie suntem toti buni, insa realitatea iti inchide gura.
Eu atat te intreb: avand in vedere experienta cu fetita mea de acum 3 ani, ce parere ai? Sa dau de data asta? Sau sa merg acolo din nou cu candoare si incredere in oameni si in sistem (sau dimpotriva, inarmata cu nervi de otel si gura mare), sperand ca-si vor face treaba cum trebuie, iar eu si copilul meu vom fi feriti de complcatii?
_
Rufus spune:
Multumesc ca ne-ati fost (ca de obicei) alaturi. Multumesc pentru urarile si gandurile voastre bune. Ca si pentru informatii.
Desi sunt cam "rasist" cu lucrurile anormale, vreau sa fac cateva remarci vis a vis de discutia iscata de intrebarea mea.
In primul rand vreau sa va spun (si nu cred ca spun vreunui parinte de aici o noutate) ca atunci cand e vorba de copiii mei, dar si de Tora, de exemplu, nu numai ca dau bani la doctori, daca trebuie, dar stau si capra daca aia mi-o cer. Daca cineva ma acuza pentru asta, nu ma supar. Dar nici nu ma intereseaza.
In al doilea rand, sunt intrigat, recunosc sincer, de atitudinea celor care ma (ne) condamna pentru asta. De ce? Pentru ca schimbarea nu poate, nu are cum sa plece de la noi, cei de la baza. Noi nu avem nici un fel de forta individuala, ci numai in grup. Iar la spital cu Ioana n-a fost vreo multime...ci doar noi, familia.
Am mai auzit pe unii care condamna lipsa de atitudine a oamenilor pe strada, atunci cand cineva e batut, batjocorit...cica de ce nu intervii. Sa faci ce? Sa te alegi si tu stalcit in bataie? Cand e politie, jandarmerie, trebuie sa ne riscam integritatea sa compensam asta? Cand o gramada de factori de decizie calaresc sanatatea si o supun la tot felul de perversiuni, ar trebui sa vin eu si sa demonstrez, cu copilul pe masa de operatie, ca dau un semnal clar pentru medici ca sa nu mai ceara/ia spaga?
In atare situatii, cred ca e o gluma sa se creada (ceara) asa ceva.
O mentiune speciala (si multumiri) sotiei mele care "a luat problema in mana" si s-a ocupat pana la rezolvare de o situatie simpla care s-a complicat pe parcurs. Asta inseamna sa ai un partener pe care sa te poti bizui.
Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010
Katya spune:
Elle-seb, eu as face asa cum am zis , tu faci cum vrei.Faptul ca sotul tau a facut scandal degeaba, a fost degeaba pt ca a fost singular, cu o floare nu se face primavara.
Si cind iese cineva din scoala de medicina plin de avint, nu-i mai taiati aripile ca lasa c-asa esti si tu ca toti, ca iei si tu si c-o sa ceri si tu, degeaba a explicat Xio (scuza-ma ca te invoc) ca a primit cind cineva a insistat si ca ea n-a cerut, i s-a spus ca nu exista sa nu refuze un dr daca vrea,ca ea e 'produsul sistemului" si al scolii si societatii, pai al cui "produs" sa fie? Adica in functie de subiect, oamenii sint fie pro, fie contra datului, asta m-a intrigat.
Si datul de placere e cu 2 taisuri:ca ce dai azi din placere, miine doctorul de 37 de ani s-ar putea sa creada ca i se cuvine si asa se ajunge la cei ce cer si cei ce nu cer.
E discutie lunga si fara finalitate, cum bine zicea cineva la inceput de topic, eu nu mai am nimic de zis, faceti cum credeti.
Elle_seb spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Katya Elle-seb, eu as face asa cum am zis , tu faci cum vrei.Faptul ca sotul tau a facut scandal degeaba, a fost degeaba pt ca a fost singular, cu o floare nu se face primavara. Si cind iese cineva din scoala de medicina plin de avint, nu-i mai taiati aripile ca lasa c-asa esti si tu ca toti, ca iei si tu si c-o sa ceri si tu, degeaba a explicat Xio (scuza-ma ca te invoc) ca a primit cind cineva a insistat si ca ea n-a cerut, i s-a spus ca nu exista sa nu refuze un dr daca vrea,ca ea e 'produsul sistemului" si al scolii si societatii, pai al cui "produs" sa fie? Adica in functie de subiect, oamenii sint fie pro, fie contra datului, asta m-a intrigat. Si datul de placere e cu 2 taisuri:ca ce dai azi din placere, miine doctorul de 37 de ani s-ar putea sa creada ca i se cuvine si asa se ajunge la cei ce cer si cei ce nu cer. E discutie lunga si fara finalitate, cum bine zicea cineva la inceput de topic, eu nu mai am nimic de zis, faceti cum credeti. |
Exact. Si atunci nu pot sa nu afirm ca nici eu nu vreau sa demonstrez nimanui nimic si nici nu vreau sa predau nimanui lectia integritatii, a eticii si a normalitatii intr-un sistem care functioneaza exact invers.
De pe margine sau dintr-o tara straina e usor sa judeci, insa ai intervenit la subiect doar ca sa ne dai o lectie de virtuozitate sau chiar te intereseaza o schimbare?
_
arturicii spune:
Rufus, multa multa sanatate si refacere usoara
Sanatate tuturor celor care au pe cineva drag bolnav, in orice tara v-ati afla.
Mama este in spital. La Elias. A cazut, si-a rupt soldul. Pret fix la proteza: 1300 ron + bani in toate buzunarele. Dar ce conteaza, operatia a reusit, recuperarea merge bine.
O sun ieri si ce imi spune: i-a dat 2 lei unei infirmiere care a ajutat-o sa se ridice la marginea patului.
Infirmiera a luat banii si I-A ARUNCAT PE JOS IN SALON!!!! spunand ca ea nu este de 2 lei.
Uite asa, femeie in varsta, operata, neputincioasa, mai este si umilita cand intinde mana si baga in buzunarul cuiva bani.
Oare pana unde, oare pana cand....?
Ioana & Arturicii'SBiblioteca Romaneasca din Canada
ch_dana spune:
Ioana, asta este motivul pentru care nu am reusit (si cred ca nici nu o sa o fac, pana...) sa plec din tara. La mama ma gandeam, singura aici...daca trebuia sa treaca singura prin ce-am trecut in februarie la Floreasca, nu cred ca reusea. Si asa era sa "incasez" o radiografie, gravida fiind (sora n-a observat burta, eu nu mi-am dat seama de ce ma cheama, in ultimul moment am realizat si-am zbughit-o de acolo). Multa sanatate mamei tale si recuperare rapida...
Rufus, primul tau paragraf e si opinia mea...totul pana la cei dragi, mai ales cand sunt neajutorati. Multa sanatate fetitei, daca e sa fac tuturor o urare din toata inima este "sa nu aveti nevoie de spitalele romanesti, nici macar pt. o consultatie !"
Dana & Amelia (21.06.2011)