fiv dr dragos albu 48
Raspunsuri - Pagina 17
Anastasia_7 spune:
Da, asa e, Anna,din acest punct de vedere, dc privesti lucrurile, si am simtit-o pe pielea mea, nici heparina nu e buna pe termen lung...de asta si ma bucura gandul ca poate scap de Clexane macar o perioada...
Dar vezi ca, odata ce iti ies mutatiile astea, nici un doctor nu poate sta indiferent, ca le e teama, ca sunt sarcini obtinute prin FIV, adica a dat omul niste bani, acolo,nu sunt sarcini obtinute natural, in patutz acasa, ci cu tratamente, bani la greu, stres, etc....avem si noi alte pretentii si cerinte, ca si paciente, are si doctorul o mai mare responsabilitate cu noi, se mai confirma si sarcina si apoi sa se trezeasca ca apar probleme cu embrionul sau copilul tocmai pt ca ei au omis sa ne dea heparina...pai nu ii strangi de gat tot pe ei, dupa atata stres si asteptare, daca e sa se intample ceva tocmai pt ca au fost neglijenti?
Bine, asta nu e cazul tau nici pe departe, pt ca tu nici nu ai mutatiile facute si deci nici nu s-a pus problema sa faci Clexane de la inceputul sarcinii.
Eu vb acum pt mine, ca am fost pusa fata-n fata cu problema asta si am vazut ca din 3 doctori, nici unul nu a putut sa imi spuna ferm ca isi asuma riscul de a renunta definitiv la heparina, toti 3 ( 2 ginecologi si 1 hematolog) au confirmat ca nici heparina nu e mana cereasca, intr-adevar, dar nici fara ea detot nu pot sta ca ne trezim cu surprize urate dupa.
Cand nu sunt mutatii, ar fi o aberatie sa se dea heparina aiurea, dar cand apar acolo cateva din astea prezente, nimeni nu isi prea asuma riscul, pt ca riscurile pt fat sunt enorme , maia les in trimestrele 2-3. Nu mai amintesc aici, sunt destule siteuri medicale oficiale cu cazuri concrete in care se vb despre asta.
Ii inteleg si pe ei, pe doctori, ca alte remedii pt probleme de coagulare nu au aparut decat substantele astea injectabile, dar in acelasi timp vad pe pielea mea ca sunt si multe efecte negative care pot aparea...acum depinde de organismul fiecareia.
Ca pacienta, esti intre ciocan si nicovala,si ca doctor la fel, pt ca , dupa atatea saptamani de analize si asteptare pt o solutie clara, am vazut si eu ca tot in cerc ne invartim.
Un mic risc tot trebuie asumat si acela e normal sa fie din partea mamei, ca doar nu se vor asuma riscuri cu bebelusii...stiam in ce ma bag de la inceput, cu sau fara mutatii depistate.
Cel mai important e sa nu se riste cu copiii, daca pe ei ii afecteaza probl.noastre, e bine sa se ia masuri. Cam aici ma situez eu cu coagularea asta.
Asa gandesc eu, asa simt, ca trebuie gasita cumva o cale de mijloc, sa fim si noi, ca si gravide, ok, ca dc noi suferim, au de suferit si copiii, dar in nici un caz nu imi pot asuma riscuri cu ei,cu bebeii, de nici un fel.
Asa ca ma mai bucur de inca o saptamana de pauza de Clexane, pana joi, la urmatoarele analize si apoi imi iau si eu formula de 0,2, sa vad ce o mai fi si dupa aia...
Acum important e sa stai tu linistita si relaxata pe cat posibil, ca se simte din aer ca esti nerabdatoare sa nasti mai repede, iar ele, copilutzele, sa fie bine, sanatoase. Poate mai ia si cea mica in greutate nitzel, ca sa poti sta si tu fara nici o grija si sa se rezolve si problema cu variatia de puls. Asta e cel mai important acum.
„Iubirea lui Dumnezeu fata de cel mai mare pacatos este mai mare decat iubirea celui mai mare sfant fata de Dumnezeu. Dumnezeu nu ne cere minuni. Pe acelea le face El.”
Parintele Arsenie Boca
23+ cu 2
Anastasia_7 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui babyblue
:) tu ce iti doresti? mie de la 11 sapt toti mi-au spus ca e baiat si asa e.:) stiu ca la fetite se mai inseala... _ Mami de Iustin-Andrei (18.07.2011) Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi.... |
Salutareee, Babyblue!!!!Mamica puternica ce esti, ce ne-am mai gandit si am vb de tine in perioada de dinainte de nastere, am ramas fara grai atunci, la cate ai tras!
Sunteti niste frumosi amandoi,ai o scumpete de baietel!
„Iubirea lui Dumnezeu fata de cel mai mare pacatos este mai mare decat iubirea celui mai mare sfant fata de Dumnezeu. Dumnezeu nu ne cere minuni. Pe acelea le face El.”
Parintele Arsenie Boca
23+ cu 2
Ralu_mv spune:
Aristica
Adinutapop, si eu zic la fel, de sus sunt multe date noua, si este un scop in orice, evident, fara a da vina pe cel de sus.
Anna, bine ca au ajuns si dr. la o concluzie... imi pare rau de diferenta intre caprite, dar ai stiut si tu ce ai stiut, si e mai bine sa le scoata, pt cea mica. Pacat ca nu au vazut pana acum mai devreme. Dar e mare si ea, si va fi bine.
--------------
MTHFR C677T homozigot, FXIII V34L heterozigot, o sarcina obt. natural in 2008, soe 7 sapt..,
anticorpi antisperm. x 2 , 2 ia, fiv 1, fet 1, nereusite
roxana33 spune:
Anna,si eu iti transmit felicitari ptr.ziua de marti,sunt sigura ca o sa fie bine,mai ales ca luni e asa de mare sarbatoare(Vovidenia-Intrarea in biserica a Maicii Domnului) si in plus de asta,tot o sa avem un eveniment in comun deoarece pe 23 noiembrie e nascuta sora meaEu am o prietena,profesoara de muzica,care a avut la nastere 900 de gr.si s-a nascut in 1984,cand nu erau asa bune dotarile din spital si s-a nascut in provincie,nu la un spital din Bucuresti.Deci,sigur o sa creasca si mititica(spun eu,din experienta mea,ca am si nascut de multe ori)Te pup si pup si buburuzele de fete,sa fiti sanatoase si curajoase
Anastasia,te urmaresc cu sufletul la gura,am ajuns sa numar saptamanile de la semnatura
Ralu,nu vreau sa te supar,dar si o sa trebuiasca sa fac FET dupa ce ma duc sa ma consulte si un hematolg.Vreau sa merg la d-na dr.Avram.De aceea indraznesc sa intreb cati embrioni erau si ce grad,ca ai mei sunt 3 embrioni si de gr.1-2.
(1 IA nereusita Bucuresti iulie 2008 cu dr.Moisa Anca,FIV 1 nereusit la Budapesta oct. 2008 la Kaali Institute cu dr.Krizsa Ferenc, FIV 2 nereusit la Budapesta iulie 2009 la Kaali Institute cu dr.Krizsa Ferenc,ET nereusit la Budapesta oct. 2009 la Kaali Institute cu dr.Krizsa Ferenc,FIV 3 nereusit iulie 2010 la Giulesti cu prof.Marinescu Bogdan iulie,FIV 4 nereusit octombrie 2011 la MedLife cu dr.Albu Dragos)
Mutatia 675 4G heterozigota si mutatia 844G heterozigota(ambele descoperite in februarie 2011 la MedLife),sotul cu teratozoospermie(descoperita la MedLife in februarie 2011)
roxana33 spune:
Babyblue,de cand am inceput sa citesc forumul si m-am hotarat sa merg la dr.Albu,ti-am urmarit si tie povestea.E incredibil de frumos cum s-a finalizat povestea voastra.Ma bucur ca ai pus poza cu bebelusul si putem sa vedem si noi(eu si sotul meu)minunea voastraSa va traiasca si sa fiti fericiti si norocosi in continuare
(1 IA nereusita Bucuresti iulie 2008 cu dr.Moisa Anca,FIV 1 nereusit la Budapesta oct. 2008 la Kaali Institute cu dr.Krizsa Ferenc, FIV 2 nereusit la Budapesta iulie 2009 la Kaali Institute cu dr.Krizsa Ferenc,ET nereusit la Budapesta oct. 2009 la Kaali Institute cu dr.Krizsa Ferenc,FIV 3 nereusit iulie 2010 la Giulesti cu prof.Marinescu Bogdan iulie,FIV 4 nereusit octombrie 2011 la MedLife cu dr.Albu Dragos)
Mutatia 675 4G heterozigota si mutatia 844G heterozigota(ambele descoperite in februarie 2011 la MedLife),sotul cu teratozoospermie(descoperita la MedLife in februarie 2011)
maruscha80 spune:
anna, anastasia , probabil ca in curand vor trebui facute si analizele pentru mutatii...chit ca-s scumpe ca porcul. Au fost destul de multe sarcini pierdute, sau copii cu retard de crestere si probabil ca odata intrata in cursa nu-ti poti asuma un risc...chiar daca nu ai un istoric.
La mine nimic nu prevestea aparitia mutatiilor, eu am inceput clexane pe fond de hiperstimulare, am continuat fiindca aveam 2 embrioni opriti din crestere si doctorul se temea de cheaguri ... dupa care cand sa le oprim, mi-a zis totusi sa-mi fac analizele pentru mutatii sa fim siguri, mai ales ca sarcina mergea foarte bine.
Le-am facut si mi-au iesit 3, ce-i drept heterozigote (nu prea periculoase, alea homozigote intelesei ca-s naspa rau). Probabil ca daca toata lumea le-ar face sigur le-ar iesi tuturor macar una :). Bine ca am inteles ca nu la toate te injectezi ca nebunul, se mai poate cu vitamine, aspenter samd...insa eu una nu regret ca am facut analizele alea si chiar am momente in care consider ca-s norocoasa ca mi-a dat sa fac injectii de la inceput.
Si ca sa imi faceti un profil :), eu urasc medicamentele, nici acum nu iau chiar cat ar trebui sa iau si in general micsorez dozele prescrise de medici, adica nu-s genul care umbla cu sacosa de medicamente dupa mine...insa in cazul asta as merge si-n cap sa fie totul bine pana la capat!
Ii dau dreptate cumva si annei, e totusi un pic controversat tratamentul cu clexane, si in lumea medicala sunt oameni care au indoieli in privinta acestuia, asa ca suntem un pic cobai...daca merge bine, bine ...daca nu incepe nebunia ca la anastasia.
Va pup si anna, am deja emotii eu pentru tine cu nasterea...abia astept sa ne spui cum fu'
35+ cu
amary09 spune:
Buna fetele,
V-am citit din intamplare, eu scriu in celalalt forum cu gemeneii, vad ca multe dintre cele care ati facut FIV-uri ati avut gemenei. Eu sunt doar in 9 saptamani, cu gemenei bivitelini, speriata, cu tratament Clexane 0.4. Eu la prima sarcina nu am facut tratament, nu am stiut nimic de trombofilie si...dezastru... nu vreau sa povestesc, v-as descuraja pe multe dintre voi... si nu cred ca e bine...
Dar as vrea sa stiu daca v-a ajutat acest tratament (cele cu multe mutatii de trombofilie), mai ales ales in ultima parte a sarcinii....
Anastasia_7 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maruscha80 anna, anastasia , probabil ca in curand vor trebui facute si analizele pentru mutatii...chit ca-s scumpe ca porcul. Au fost destul de multe sarcini pierdute, sau copii cu retard de crestere si probabil ca odata intrata in cursa nu-ti poti asuma un risc...chiar daca nu ai un istoric. La mine nimic nu prevestea aparitia mutatiilor, eu am inceput clexane pe fond de hiperstimulare, am continuat fiindca aveam 2 embrioni opriti din crestere si doctorul se temea de cheaguri ... dupa care cand sa le oprim, mi-a zis totusi sa-mi fac analizele pentru mutatii sa fim siguri, mai ales ca sarcina mergea foarte bine. Le-am facut si mi-au iesit 3, ce-i drept heterozigote (nu prea periculoase, alea homozigote intelesei ca-s naspa rau). Probabil ca daca toata lumea le-ar face sigur le-ar iesi tuturor macar una :). Bine ca am inteles ca nu la toate te injectezi ca nebunul, se mai poate cu vitamine, aspenter samd...insa eu una nu regret ca am facut analizele alea si chiar am momente in care consider ca-s norocoasa ca mi-a dat sa fac injectii de la inceput. Si ca sa imi faceti un profil :), eu urasc medicamentele, nici acum nu iau chiar cat ar trebui sa iau si in general micsorez dozele prescrise de medici, adica nu-s genul care umbla cu sacosa de medicamente dupa mine...insa in cazul asta as merge si-n cap sa fie totul bine pana la capat! Ii dau dreptate cumva si annei, e totusi un pic controversat tratamentul cu clexane, si in lumea medicala sunt oameni care au indoieli in privinta acestuia, asa ca suntem un pic cobai...daca merge bine, bine ...daca nu incepe nebunia ca la anastasia. Va pup si anna, am deja emotii eu pentru tine cu nasterea...abia astept sa ne spui cum fu' 35+ cu |
Pai, da, Maruscha, asa am zis si eu. Ca mutatiile, nedepistate la timp si fara heparina, din cauza cheagurilor care pot aparea la noi oricand, ajung sa afecteze copiii in crestere.
Asa mi-au explicat si mie toti 3 dr: Albu, Avram, Chisleag.
E un risc pe care trebuie sa ni-l asumam cu heparina asta, ca altfel au de suferit copiii.
Pe mine tot de asta m-au supravegheat in ultima vreme, sa vada exact cat iau in geutate de la saptamana la alta si dc in rest e ok totul. Ca am fost fara Clexane de 3 saptamani si tot de asta s-au temut.
Tot 3 am si eu, toate heterozigote, 2- MTHFR SI 1-PAI.
Dar tu, Maruscha, ce ai stabilit cu dr Albu? Pe cand te-a mai chemat la control sau cum vei stabili cezariana? Abia astept sa mai vad 3 puiuti noi veniti pe lume, va fi baietelul tau alintat foc , intre fetitele Annei.
Parintele Arsenie Boca
23+ cu 2
Anastasia_7 spune:
Roxana, multumesc ca imi esti alaturi la numaratoare. Si eu mi-am facut un caldendar numai pentru asa ceva, sa pot bifa, numara saptamanile pana la nastere. Am facut rost de un caldendar pt 2012(l-am tras la imprimanta d epe net) si mi le-am lipit pe amandoua pe perete si ma bucur ca un copil cand am mai bifat cate o saptamana si stiu ca au mai crescut baietii un pic.
Referitor la ce intrebai de embrionasi, spuneai ca ai 3 embrioni grad 1-2. Si eu am avut la ET 4 embrioni pusi: 1 a fost grad 1, iar ceilalti 3, grad 1-2. Sa nu stai nelinistita, ca daca gasesc mediu prielnic, se fixeaza si evolueaza la fel de frumos si embrionii de grad 1-2, ca si cei de gradul 1. Iar la mine a fost si o problema cu endometrul, ca se ingrosase tare si dr Albu mai teama ii era de endometrul meu, ca va impiedica fixarea de gros ce era. Ca embrionasii, dc e sa se prinda, se prind mititetii.
Parintele Arsenie Boca
23+ cu 2
maruscha80 spune:
daaa... :)...va fi baietelul meu un rasfatat :). Oricum, daca se va tine de termen, fetele annei vor avea deja aproape o luna cand se va naste el.
Am programat deja cezariana pentru 14 decembrie, am vorbit si cu neonatologul si anestezistul si simt ca timpul trece repede.
Ca tot e asa atmosfera de sambata :), pot sa-ti spun ca deja am inceput sa achizitonez tot felul de lucruri pentru el, am comandat mobila si ar trebui sa vina intr-o saptamana. Am cumpoarat si body-uri si scutece...in fine deja incep sa se adune pungile. Mai am de luat carucior si-s disperata ca-s prea multe oferte si vreau cel mai bun raport calitate-pret (o alta nebunie de-a mea), cantar si alte fleacuri...deja o iau razna cautand pe internet si nehotarandu-ma :).
35+ cu