Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (8)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Citat:
citat din mesajul lui elena_gd

Of fetelor...e trist ce se intampla aici. Eu deja m-am limitat la a scrie/intreba ceva ca oricum vad ca lumea are probleme mai importante decat sa ma bage si pe mine in seama.
Noapte buna!

Elena 10+

Elena, nu zi asa, eu ti-am raspuns la pagina 3 ce as face de-as fi in locul tau. Cat despre coagulograma, exista doua feluri de analize: unele de rutina, cum ar fi timp de sangerare, timp de coagulare, TQ, AP, INR, APTT si altele mai speciale, cum ar fi cele care se fac la Fundeni, le gasesti si la http://www.synevo.ro/category/servicii-si-tarife/teste-de-hematologie/teste-de-trombofilie/ . Acestea din urma detecteaza daca ai trombofilie. Ai si descrierea semnificatiilor analizelor acolo.
Va doresc o zi frumoasa, fara greturi si probleme. Am plecat la munca.

Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Cand am facut eu analizele pentru trombofilie, am trimis mail doamnei dr Uscatescu in care am scris problemele pe care le am zi ziua in care as dori sa vin. Mi-a raspuns si mi-a dat ok-ul. Acolo am mers cu documentele care atestau problemele, mi s-au recoltat analizele, iar la ora 17 am primit rezultatul si interpretarea lor. Nu am avut nevoie de bilet de trimitere sau adeverinta de salariat, nu am platit analizele. Dar asta a fost in noiembrie anul trecut, nu stiu daca s-a mai schimbat ceva intre timp. Intra si la subiectul aspirantelor cu trombofilie sa te mai lamuresti.

Anitta, mama lui M - 7 ani si bb 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Buna dimineata!
Multumesc mult Anitta pentru raspunsuri.
Deea cum mai esti?
O zi frumoasa si calma!

Elena 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alma_alma spune:

Neata!

Ce de mesaje, ce furtuna! Cerea cineva la un moment dat un articol stiintific despre baia fierbinte. Iata-l: http://aje.oxfordjournals.org/content/158/10/931.full

Eu cred ca lumea aici este bine intentionata. Unele vor sa avertizeze impotriva potentialelor pericole (articolul citat arata ca baile FIERBINTI sunt intr-adevar un factor de risc). Altele vor sa nu se creeze panica. Peste asta se mai adauga problemele fiecareia (hormoni, stres, bucurie, ingrijorare, greturi, dureri de cap). Normal ca mai apar si furtuni. Important este sa ne dam seama ca nu are nimeni niciun interes nici sa creeze panica, nici sa ne indemne sa ne expunem la riscuri inutile.

E normal sa apara cate un val de panica atunci cand primim o veste ca cea data de Ramonika. Unele dintre noi au trecut printr-o experienta similara, celelalte au cel putin o cunostinta apropiata care a pierdut o sarcina. E imposibil sa nu te gandesti si la sarcina ta cand se intampla ceva de genul asta, mai ales ca sarcina pierduta de Ramonika era destul de avansata. Si eu ma verific in fiecare zi daca am simptome. Pe de o parte, abia astept sa-mi treaca greturile si sensibilitatea la mirosuri, sa functionez cat de cat in parametri normali. Pe de alta parte, sunt recunoscatoare pentru toate aceste simptome. Probabil o sa ne mai calmam cand incep sa miste burticile si nu mai avem nevoie de alte semne.

De acord, o cafeluta din cand in cand, niste ton etc. nu au cum sa faca rau, cata vreme nu intrecem masura. Ele contin niste substante neindicate in sarcina, dar care in cantitati foarte mici nu sunt nocive.
Dar sunt alte alimente la care trebuie sa avem mai mare grija. Carnea cruda este foarte probabil sanatoasa. Dar exista riscul sa dai peste lysteria sau trichinela. Si in cazul asta e suficienta si o cantitate mica din produsul respectiv. La fel si cu ouale crude (salmonella). Eu am avut trichineloza candva, pentru ca am mancat o bucatica de carnat afumat dar nefiert/neprajit, facut dintr-un porc testat (de trei ori, in trei laboratoare diferite), dar cu mate cumparate de la magazin (se pare ca ele au fost problema). Am mai mancat de atunci mezeluri crude, dar acum ma abtin, fiindca sunt patita.

Eu cred ca fiecare isi duce sarcina cum stie si cum poate mai bine. Faptul ca ne aflam pe forumul asta deja inseamna ca e importanta pentru noi si ca ne intereseaza sanatatea copiilor nostri.

Alma 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefulici spune:

Neata fetele!
Am venit si io de la Fundeni... si, din cate inteleg eu am doar un param in afara limitelor Fibrinogen Multifibren U:422.4(limite:200-400).
si o exprimare pe care nu o inteleg: ProCGlobal=0.54, cut of 0.8. Nu-mi dau seama dc e in lim sau nu.
Deocamdata am ramas pe aspenter, pana la urm ecografie, cand voi mai dicuta cu dr. U.
In rest, ma bucur de fiecare moment de in care mi-e greata, ptr ca asta inseamna ca e totul bine! Nici nu se poate sa fiu mai fericita ca am varsat acum jum de ora! Ce-i drept am o doza...

http://lmtm.lilypie.com/p1DRp3.png?Nr8NoC0w
2 sarcini pierdute la 5 s si 7 s, mutatie MTHFR ( A1298C) genotip heterozigot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns titi143 spune:

Buna dimineata fetelor. Va invit la un pahar de lapte cald sau la o ciocolata, poate ne mai incalzim putin ca afara este frig.

Sa va impartasesc din experienta mea din sarcina trecuta. Datorita faptului ca sarcina a fost cu probleme de la inceput la sfarsit, am avum anumite interdictii din partea celor 2 doctori ai mei(daca vreti va dau numele , dar oricum nu stiu daca ii cunoasteti). In privinta bailor, am avut interzis pana cam in luna a 6 a cand a disparut eminenta de avort, si atunci am avut voie sa fac baie calduta, nu fierbinte. Nu am avut voie sa ridic nimic, nici macar o sticla de suc de 2 litri(recunosc ca o sticla mai ridicam din cand in cand). Nu am avut voie sa fac sex, doar de la 4 luni dupace nu am mai sangerat, atunci am avut voie sa fac sex anal, stiu ca suna ciudat dar asa mi-a recomandat doctorul meu(bineintales fiecare daca prefera acest fel de sex). In sarcina aceasta nu am voie sa ridic si a fost de cateva ori cand nu am avut voie sa fac sex. Poate am fost putin directa dar aceste lucruri am avut si nu am avut voie.

Ramona mamica fericita a lui Eduard (09.10.09) si 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellyshor spune:

Buna dimineata, burtici!

Elena hai nu fi suparata! Iarta-ma ca nu am fost receptiva. Anitta ti-a raspuns ff bine. La Fundeni se fac analize de coagulare mai amanuntite(pt risc de trombofilie, mutatii genetice, etc). Eu le-am facut doar pe cele uzuale, respectiv timpii de coagulare(INR, APTT, Timp Quick).
Ti le-a recomandat medicul sau vrei tu sa le faci, astea mai amanuntite?
Pupicei!

Alma ce-ti face burticuta?

Stefulici la analize din astea mai amanuntite nu ma pricep(poate intra Ylari si te ajuta), dar de fibrinogen stiu pt ca l-am facut si eu. A iesit 500 si ceva, iar dr mi-a zis ca asa iese in sarcina, de obicei.
Pupilici! Ai grija de tine!

Virginia luptatoarea noastra! Si eu stiam ca baile fierbinti provoaca nasterea in trim III, tocmai prin dilatarea colului, de care v-am mai zis. Vad ca ti s-a intamplat si tie. Ce conteaza e ca printesa ta s-a nascut sanatoasa, chiar dc n-a vrut ea sa vina pe lume "naturel" cum preconizasei tu.

Citat:
citat din mesajul lui josefine

Elly, da ignore mai departe la mesajele mele.

Crixy, sorry, aia nu e referinta. Mai incearca.

Pace, da? :)

Draga mea, initial iti scrisesem iar un mesaj consistent, dar apoi m-am gandit: de ce sa umplu eu pagini iar cu explicatii pentru "urechi surde?" Suntem o comunitate si ca si in viata sunt oameni si oameni. Ca sa functionam, trebuie sa ne acceptam asa cum suntem. Eu te accept pe tine asa cum esti si o sa te tratez prin singura solutie pe care tu ai ales-o si mi-o oferi, cea de mai sus. Numai bine, sarcina usoara!

Crixy iubita, nu mai cauta referinte medicale, n-avem nevoie de ele. Cine le doreste exista biblioteci pline cu carti de specialitate de unde sa se informeze.
Deci ai amanat amniocenteza. Triplu test mai faci? Te pup dulce, ma bucur ca esti mai linistita.

Fetelor, aseara iar m-a durut burtica, si am simtit si noaptea niste impunsaturi asa. Am mai luat si azi-dimineata un No Spa si vad ca sunt mai ok. Sunt suparata si pt ca am o prietena gravi in 5 sapt, si ma suna de dimi ca are scurgere maronie. Ii zisei sa mearga la medic neaparat si sper sa fie ok

Va pup dulce! Sa aveti o zi excelenta!

Elly 15+ si Babyboom

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Ce valuri am trezit cu baita mea!

Dragelor, daca are vreo importanta(si eu cred ca are), eu nu m-am suparat pe nici una dintre fetele care "m-au certat" pentru baita. Tinand cont ca mesajele respective mi-au fost direct adresate, cred ca e mult mai important cum le-am perceput eu. Si eu am considerat ca au fost trimise cu buna intentie, din suflet si din dorinta de a da un sfat bun ca sa nu fac vreo boacana. Pentru motivele astea am apreciat sfaturile chiar daca nu am fost neaparat de acord sa fac cum m-au sfatuit fetele.
Cat despre dezlipirea mea, doctorita n-a zis nimic de placenta, era vorba de sacul embrionar care nu e lipit complet peste tot de uter. Acum nu stiu daca e acelasi lucru cu dezlipirea de placenta, mie mi se pare ca nu. Si tocmai pt ca nu am sangerat niciodata am avut liber la baie. Si mai ziceam ca nu era vorba de baie FIERBINTE, ci doar calduta. Cred totusi ca e importanta chestia aia cu fierbinte. In plus, va promit ca nu mai fac bai pana in trimestrul 2. Nu era vorba sa-mi fac un obicei din asta, doar imi doream mult mult de tot sa mai fac o baie ca trecuse jumate de an de cand nu mai facusem(ca vara nu-s asa fan bai in cada) Si daca primisem ok de la ginecolog am zis ca pot sa fac.

Bun si daca tot am terminat cu explicatiile, sper ca nu mai e nimeni suparat pe nimeni. Eu n-am fost suparata pe nimeni,deloc. Apreciez grija voastra, chiar daca va mai cert si eu cateodata ca sunteti poate prea ingrijorate. Eu stiu ca va pasa si asta conteaza cel mai mult. Nici o mamica de aici nu cred ca e iresponsabila si prin simplu fapt ca suntem aici si cautam informatii si suport asta demonstreaza ca vrem sa facem tot ce e mai bine pentru noi ca mamici si pentru copilasii nostrii.

Andreea, 9+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefulici spune:

Anita,ms ptr informatii! Cred ca o sa ma duc tot la Synevo sa fac analizele!
Elly, m-ai mai linistit cu fibrinogenul, ms!
Pupici la toata lumea!

http://lmtm.lilypie.com/p1DRp3.png?Nr8NoC0w
2 sarcini pierdute la 5 s si 7 s, mutatie MTHFR ( A1298C) genotip heterozigot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aever spune:

Si acum vroiam sa multumesc tuturor fetelor care mi-au raspuns la intrebarile legate de picaturile de nas si de pastilutele de gat.

Din precautie si eu foloseam doar apa de mare si fara pastile de gat. Din pacate apa de mare avea efect foarte limitat si noaptea ma trezeam de mai multe ori ca nu pot sa respir si era tare chinuitor ca nu ma puteam odihni. Trebuie sa spun ca eu nu pot deloc sa respir pe gura, daca am nasul infundat ma trezesc pur si simplu ca ma sufoc. Sunt mai ciudatica asa... De-aia va intrebasem daca stiti ceva de picaturile astea clasice, zicea o fata de Olynth. Cred totusi ca nu e foarte sigura treaba si daca nu e foarte sigur prefer sa raman la apa de mare.
Din fericire mi-a mai trecut raceala si nu ma mai trezesc noaptea fara aer asa ca ma bucur ca am reusit sa "ma scot" doar cu apa de mare si fara nimic altceva. Pastilute de gat aveam ceva homeopate, Homeogene 9 parca dar n-am luat.

Andreea, 9+

Mergi la inceput