Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (8)
Raspunsuri - Pagina 8
virgiL spune:
Seara buna fetelor,
citesc si nu-mi vine sa cred ce citesc...clar hormonii au luat-o razna
Unde e spiritul acela prietenesc ,cald si relaxat?Doamne sfinte da nu suntem destul de stresate de dublu teste si analize gresite,de pierderile colegelor noastre,de scurgeri,de dureri de burtica ,de dezlipiri si hematoame...s.a.m.d..acum ce facem ne rastalmacim vorbele?
A inceput ora de limba si literatura romana?Ca eu imi fac ghiozdanu si plec acasa...sau mai bine ma duc direct la amniocenteza...ca asta e cel mai mare motiv de stres al meu la acest moment(desi pana acum nu am avut o sarcina cu probleme).Personal ma linistesc cand intru si ”va citesc”si mi-e drag sa va ascult pe fiecare cu temerile si problemele,cu gandurile si povestirile ,cu visurile si visele sale de zi cu zi,dar ma intristez cand simt ton de discordie,cand incepe scormonitul in exprimari si cautatul dincolo de sensuri.Uneori mai trebuie sa citim si cu sufletul in ceea ce exprima cel de langa noi ,sa citim dincolo de randuri...sa ascultam,sa masuram si sa concluzionam ,sa invatam,sa intelegem,sa sustinem si de ce nu,uneori , chiar sa tacem...
Nu cred ca intra vreuna dintre noi aici pt a se sustrage unui consult medical sau pt a inlocui parerea unui medic bazata pe ani de experienta si pe analize de laborator ,cu a uneia din fetele de pe odisee.Doar ne impartasim experientele personale(care de multe ori sunt relatate cu farmecul si subiectivismul aferent,caci nu-i asa suntem oameni diferiti si percepem diferit evenimente similare?...).Incercam sa ne sustinem si sa ne incurajam in marea aventura care a devenit aducerea pe lume a unui pui de om.Eu personal de aceea intru pe odisee...pt ca ma simt mai in siguranta langa voi toate cu sarcinile voastre normale sau ”anormale”
Va pup pe toate!
Virginia 14+,mami de Ioana(22.12.2002)
joana2672001 spune:
Dragelor, hormonii au luat o razna?:
Parerea mea este sa nu ne mai agitam atat, fiecare are dreptul ca pe acest forum sa si exprime ce a citit/auzit si asa mai departe. Acum, poatea atunci cand stim unele info de la medic sa specificam asta, ideea e ca si medicii sunt oameni si ei gresesc si bineinteles au pareri impartite. Na fiecare alege ce i se potriveste:D
Dca nu ti convine ce scrie , nu citi, nu baga in seama, insa aici sunt destpul de multe fete care au avut ceva probleme in sarcina, si e normal sa si faca griji la fiecare pas. Daca noi intre noi nu ne intelegem atunci cine?:))
Haideti sa avem o seara buna, si maine sa ne trezim mult mai bine dispuse si mai ingaduitoare!
Ioana, viitoare mamica de baietel (cel putin pana acum) 14 saptamani +
joana2672001 spune:
Eu nu stiu nimic de cele 16 ore pe luna pt analize, insa promit sa ma interesez la HR . Avem o tipa tare draguta care sigur ma va ajuta cu toate informatiile asa ca daca mai aveti intrebari, spuneti:D
Ioana, viitoare mamica de baietel (cel putin pana acum) 14 saptamani +
virgiL spune:
Si ca sa va mai relatez ceva din experienta mea ,ca tot m-ati innebunit cu dilema dintre dush caldut si baia-n cada,la sarcina cu Ioana,care nu a fost o sarcina cu probleme(poate doar in primul trimestru,tratam pt fixare cu clasicul progesteron,pan pe la 12 sapt)am ”gravidat ”elegant pan la 35 de sapt si probabil o mai duceam inca vreo cateva daca m-ar fi invatat cineva sa nu fac baie fierbinte in cada.Internet nu aveam,la medic daca a vazut la eco circulara de cordon a copilului am zis saru mana si bodaprosti (la ce ecograf aveau pe spital atunci),iar bani de umblat asa din saptamana in saptamana pe la cabinete particulare n-aveam.Si am prestat celebra baie in cada ,relaxare maxima,curatenie generala...si in cateva ceasuri mi s-a eliminat dopul gelatinos...Dimineata cand am ajuns la spital aveam si dilatatie(n-aveam contractii....pesemne uterul era relaxat definitiv de la baia de cu seara...si astfel am ajuns pe masa de operatie(caci fata avea circulara de cordon si era in prezentatie pelvina...deci nici nu intra in discutie nasterea naturala)...si s-a dus naibii toata munca mea de 8 luni de zile de a-mi pregati perineul pt marea ”infruntare”(uns cu uleiuri,exercitii Kegel,Lamaze...numa spagatul nu-l faceam)
E doar o povestire,doar o intamplare din sarcina mea...si stiti ce concluzie am tras din ea?In casa in care tocmai m-am mutat la inceput de an mi-am montat o frumoasa cabina de dush.(nu am nici un link cu referinte la respectiva cabina de dush)
virgiL spune:
CRIXY,tu pan la urma te-ai programat la amniocenteza?pe cat te duci?
SHOSHONIK,vad ca esti din Iasi,ce se mai aude pe acolo de dr.Iliev(eventual legat de amniocenteza...ca de superecografist stiu ca e...).Unde si cu cine intentionezi sa nasti?
tigruta spune:
Virginia ai asa o nota de optimism..imi place povestea ta si felul in care ai relatat..
Nu trebuie sa luam in nume de rau parerea nimanui de aici de pe forum..si eu intru cu placere sa va citesc si eventual sa raspund daca am ceva de zis..asa ca sper sa ramanem in aceeasi atmosfera calda..
pup toate burticile
Elena mami fericita de Luca (22.06.2010) si 14+
crixy spune:
Virginia, am programata amniocenteza pe 2 decembrie, dar nu cred ca o mai fac in urma vizitei de azi la ginecolog. Am relatat ce s-a intamplat in penultimul meu post, cauta-l in pagina 5, cap 8. M-am linistit mult acum si chiar nu cred ca o mai fac.
elena_gd spune:
Of fetelor...e trist ce se intampla aici. Eu deja m-am limitat la a scrie/intreba ceva ca oricum vad ca lumea are probleme mai importante decat sa ma bage si pe mine in seama.
Noapte buna!
Elena 10+
josefine spune:
Bag de seama ca mesajul a fost interpretat foarte personal. Nu. Nu s-a vrut deloc un atac la persoana, doar e impotriva regulilor forumului:)
Daca era ceva personal, scriam un mesaj privat, ca exista optiunea asta.
Clara a inteles si a explicat foarte frumos ce am scris eu rapid, in pauza de masa.
Nu m-am referit la sarcinile cu probleme. Daca e o sarcina cu probleme, ascultati de medic, ca doar stie ce zice. Si poate si atunci, cautati sa vedeti exact daca asa este.
S-a perpetuat aici o stare asta de panica, de stat cu frica in san si de interdictii. Cand sunt pareri sustinute si de literatura de specialitate, inteleg. Dar altfel, nu.
Elly, da ignore mai departe la mesajele mele.
Crixy, sorry, aia nu e referinta. Mai incearca.
Pace, da? :)